Αναφορά: Η ομάδα Blockchain του Facebook προετοιμάζεται για την κυκλοφορία του Crypto Asset

Οι φίλοι της Silicon Valley δίστασαν να κάνουν μια ολοκληρωτική εισβολή στον χώρο κρυπτογράφησης και blockchain. Ωστόσο, καθώς το Bitcoin κορυφώθηκε στα τέλη του 2017, άρχισαν να εμφανίζονται φήμες ότι το Facebook, αναμφισβήτητα η πιο αναγνωρισμένη εταιρεία στον κόσμο, άρχισε να δημιουργεί ένα σημαντικό τμήμα blockchain.

Ενώ λίγα ήταν γνωστά για το τι εργάζεται η ομάδα, οι φήμες ήταν ότι η εταιρεία ψάχνει να λανσάρει το δικό της ψηφιακό στοιχείο. Ανά πηγές, αυτό μπορεί να ισχύει. Ακόμα καλύτερα, το Facebook μπορεί να είναι στα πρόθυρα να κυκλοφορήσει το εγχείρημα στο κοινό.

FacebookCoin Nears

Πριν από περίπου δύο μήνες, το Bloomberg αποκάλυψε ότι ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που εδρεύει στο πάρκο Μένλο προσπαθεί να λανσάρει ένα κρυπτογράφηση. Το έργο πρώιμου σταδίου, που παρουσιάστηκε από έναν ανώνυμο εσωτερικό, σύμφωνα με πληροφορίες θα βλέπει το μπλοκ μπλοκ του Facebook να λανσάρει ένα σταθερό Bitcoin που συνδέεται με το USD στο WhatsApp, μια πολυεθνική πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στον τεχνολογικό όμιλο.

Σύμφωνα με την πηγή, η ενσωμάτωση στο WhatsApp θα στοχεύει στους ~ 200 εκατομμύρια χρήστες της Ινδίας, καθώς υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη για χαμηλού κόστους, γρήγορες και εύχρηστες συναλλαγές εμβασμάτων. Το Bloomberg εξήγησε ότι το Facebook δίσταζε να αποκαλύψει το εγχείρημα, λόγω ισχυρισμών αγώνων σχετικά με το πώς να κρατήσει επίσημα το υποκείμενο USD.

Ενώ η αρχική έκθεση έδειχνε σαν το έργο να βρίσκεται κοντά, α κομμάτι από τον Nathaniel Popper των New York Times ισχυρίζεται ότι το “Facebookcoin” (ή οτιδήποτε άλλο το αποκαλούν) είναι πιο κοντά από ό, τι όταν οι λάτρεις της κρυπτογράφησης περίμεναν αρχικά.

Το νέο ψηφιακό διακριτικό του Facebook είναι αρκετά μακρύ που μιλάνε σε ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων για την καταχώρισή του, ακούσαμε. Το τρέχον σχέδιο είναι για κάθε νόμισμα να συνδεθεί σε ένα καλάθι ξένων νομισμάτων, για να διατηρηθεί η τιμή σταθερή. https://t.co/liup4kwoi8

– Nathaniel Popper (@nathanielpopper) 28 Φεβρουαρίου 2019

Αναφερόμενος σε πέντε άτομα που φέρεται να είναι απόρρητα στο έργο κρυπτογράφησης του Facebook, ο οποίος μίλησε για την ανωνυμία, το περιουσιακό στοιχείο, το οποίο επιβεβαιώθηκε ότι επικεντρώνεται στη βάση χρηστών WhatsApp του ομίλου κοινωνικών μέσων, θα μπορούσε να δει καταχώριση σε παραδοσιακές ανταλλαγές. Τέσσερις από τους πέντε εμπιστευτικούς σημείωσαν ότι το Facebook έχει συνομιλήσει με πιθανώς αξιοσημείωτες, ρυθμιζόμενες και σεβαστές ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων, οι οποίες παραμένουν ανώνυμες.

Το Facebook Connect May Go Blockchain

Η έκθεση των New York Times σχετικά με το ίδιο το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο του Facebook έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά τον Μάρκ Ζούκερμπεργκ ανέφερε τα αποκεντρωμένα συστήματα (τεχνολογίες blockchain) σε συνέντευξη.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές από το BlockGeeks, ο Zuck ισχυρίστηκε ότι ο έλεγχος ταυτότητας λογαριασμού είναι περίπτωση χρήσης blockchain για τον οποίο «πιθανώς ενδιαφέρεται». Ισχυρίστηκε ότι εάν το έργο υλοποιηθεί, θα αντικαταστήσει το Facebook Connect, επιτρέποντας σε άτομα να καθορίσουν ποιες εφαρμογές και συνεργάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα με αποκεντρωμένο τρόπο. Ο Zuckerberg επεξεργάστηκε:

“Βασικά παίρνετε τις πληροφορίες σας, τις αποθηκεύετε σε κάποιο αποκεντρωμένο σύστημα και έχετε την επιλογή εάν θα συνδεθείτε σε διαφορετικά μέρη και δεν θα περάσετε από μεσάζοντα.”

Το προτεινόμενο σύστημα, το οποίο παραμένει ανώνυμο, θα μπορούσε να είναι μνημειώδες για την εταιρεία, ιδίως όσον αφορά την αποκατάσταση της φήμης της.

Η πιο σημαντική εταιρεία στο Crypto?

Ενώ ορισμένοι έχουν σαρδητικά σιωπηρά τις προθέσεις του Facebook με τις προσπάθειές του που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση, με ορισμένους να αναφέρουν το όλο βλέμμα (σκεφτείτε τον Sauron από τον Λόρδο των Δαχτυλιδιών του Tolkien) ότι ο Zuckerberg και το πλήρωμα του έχουν πρόσβαση, άλλοι ήταν αισιόδοξοι.

Ο Anthony “Pomp” Pompliano, μια φιγούρα κατά της καθιέρωσης που είναι γνωστή για τις αδιάκοπες κραυγές του “Long Bitcoin, short the bankers”, πρόσφατα πήρε μια δημοσίευση που επικεφαλής για να χειροκροτήσει την ομάδα blockchain του Facebook στο πίσω μέρος. Σε δόση του Εκτός της αλυσίδας, Ο Pomp παρατήρησε ότι αν το Facebook δημιουργεί το δικό του νόμισμα, ένα αποκεντρωμένο μέσο επικοινωνίας ή μια προσφορά παρόμοιου διαμετρήματος, το ίδιο το προϊόν θα συγκεντρώσει παγκόσμια έλξη, ενώ «αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ζουν τη ζωή τους δισεκατομμύρια άνθρωποι».

Ο Pompliano, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Morgan Creek, μάλιστα είπε ότι οι καταναλωτές δεν θα πρέπει «να υποτιμούν ποτέ τον Mark Zuckerberg», προσθέτοντας ότι η ομάδα της εταιρείας, στην οποία ήταν κάποτε μέρος της, είναι «διαβόητη» για την ικανότητά της να ξεχωρίζει -μεταφορές καταπέλτες στο φεγγάρι και στην πλάτη. Και στο τέλος, ακόμη και αν ο γίγαντας της τεχνολογίας δεν αποφασίσει να προχωρήσει με ένα stablecoin, ο ειδικός της βιομηχανίας υποστήριξε ότι το Facebook είναι η πιο σημαντική εταιρεία στη σύντομη, αλλά και σημαντική ιστορία της crypto.

Τιτίβισμα1Κοινή χρήση51ΜερίδιοWhatsApp

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map