Crypto Memerlukan Momen “Bluetooth Atau WiFi”: Hoskinson IOHK

Cryptocurrency masih belum dapat digunakan secara besar-besaran, itu pasti. Sejauh ini, kurang dari 1% populasi dunia secara aktif menggunakan teknologi blockchain, sama ada untuk transaksi Bitcoin, kontrak pintar Ethereum, pengurusan rantaian bekalan, atau apa yang anda ada. Tetapi, beberapa pakar yakin bahawa akan ada peristiwa yang akan melonjakkan aset kripto kepada khalayak arus perdana, dengan itu memastikan bahawa ini lebih dari sekadar mode di mata masyarakat.

Crypto Tidak Seberapa Seperti WiFi … Jelas sekali

Dalam temu bual baru-baru ini dengan Cheddar, Charles Hoskinson, yang telah memainkan peranan penting dalam Bitcoin, Ethereum, dan Cardano, menyebut hipotesis ini berlaku sebagai “momen WiFi atau Bluetooth.” Dia menjelaskan bahawa ruang crypto dan blockchain memerlukan masa seperti itu, tetapi “kami belum sampai di sana.”

Mengenai pentingnya peristiwa seperti itu, Hoskinson menjelaskan analoginya: Ketika anda melancong ke seluruh dunia, sama ada di Jepun, Korea, Afrika Selatan, atau secara berkesan ke tempat lain, pengguna dikhaskan untuk mengeluarkan telefon mereka dalam usaha untuk sambungkan WiFi. Ketua Input Output, sebuah firma pengembangan blockchain yang terutama bekerja di Cardano dan Ethereum Classic, menyatakan bahawa keberadaan WiFi, bukan sistem perkongsian maklumat lain, “disebabkan oleh kerja keras seluruh industri” dan bukannya keberuntungan semata-mata.

Di lantai NYSE menunggu wawancara cheddar pic.twitter.com/htZZGlOjOK

– Charles Hoskinson (@IOHK_Charles) 28 Mac 2019

Oleh itu, dia menjelaskan bahawa dengan kerja Cardano dengan rantai sampingan dan Proof of Stake, bersama dengan inisiatif serupa dari syarikat seperti Ripple, “standard” blockchain akan berkumpul dalam tiga hingga lima tahun akan datang, yang akan mewujudkan rangkaian rantai yang boleh beroperasi yang memungkinkan pemindahan data dan nilai tanpa izin. Walaupun impian ini terdengar tinggi, Hoskinson menjelaskan bahawa ia dapat dilakukan melalui pengembangan dan pragmatisme, yang terakhir akan menjadi titik kontroversi kerana terdapat banyak kubu kripto yang maksimalis, terutama yang berkaitan dengan bitcoin.

Dengan kata lain, melalui pengembangan terus-menerus teknologi baru ini, ditambah dengan pemeliharaan minda global, infrastruktur akhirnya akan disiapkan untuk penerapan aset crypto secara besar-besaran, “bahkan untuk petani di Afrika.”

Adopsi Di Sekitar Sudut?

Walaupun tidak jelas apa peristiwa tunggal yang akan mengukuhkan daya maju bitcoin dan cryptocurrency dunia nyata lain dalam buku sejarah, atau blockchain jika anda mahu, adopsi perlahan-lahan menunjukkan wajahnya semakin banyak. Berikut adalah senarai acara pengangkatan baru-baru ini:

  • Kakao Boleh Membawa Perkhidmatan Dompet Crypto Kepada Jutaan Orang Korea Selatan: Outlet media Financial News (FnNews) melaporkan bahawa 44 juta pengguna produk utama syarikat media sosial Korea Selatan, Kakao, platform pesanan popular KakaoTalk, akan segera terdedah kepada aset digital, seperti bitcoin. Bercakap kepada portal berita, pelbagai orang dalam industri, yang kononnya bekerja dengan syarikat yang berpusat di Jeju, menyatakan bahawa KakaoTalk akan digunakan sebagai “dompet crypto,” yang memberi jutaan orang Korea Selatan kemampuan untuk berinteraksi dengan rangkaian blockchain ekosistem. Laporan FnNews mendakwa bahawa penggunaan aplikasi akan semudah mengirim pesan, yang membolehkan pengguna mengirim atau meminta cryptocurrency dengan beberapa klik, sehingga mengurangkan halangan untuk masuk.
  • Facebook Memulakan Hiburan Pengambilan Blockchain: Menurut laporan dari lajur Hard Next Fork, terdapat dua lusin pekerjaan berkaitan crypto dan blockchain yang kini disenaraikan di portal kerjaya rasmi Facebook. Peranan yang disenaraikan merangkumi dua Pengurus Produk, seorang Penganalisis Kewangan, seorang Saintis Data, seorang Penyiasat Ancaman, dan inilah yang menarik, seorang Pengarah Pelaporan Akaun Teknikal dan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC). Semua peranan sama ada berpusat di ibu pejabat Menlo Park syarikat itu, di pejabat Washington D.C., atau lokasi lain di Tel Aviv. Ini berlaku kerana desas-desus menunjukkan bahawa gergasi media sosial telah mengadakan perbincangan dengan pertukaran crypto untuk penyenaraian apa yang disebut ‘FBCoin.’ Seperti yang dilaporkan oleh BlockGeeks sebelumnya, pakar seperti Changpeng Zhao Binance menjelaskan bahawa sementara usaha ini mungkin terpusat, ” semakin ramai orang yang menggunakan crypto, semakin baik. Adopsi adalah adopsi. “
  • Bakkt Boleh Membolehkan Starbucks Menerima Bitcoin Untuk Lattes: Berdasarkan laporan eksklusif dari The Block, yang memetik sumber yang biasa dengan urus niaga, Starbucks mungkin akan melancarkan sokongan untuk pembayaran aset digital dalam beberapa bulan mendatang. Pengasas Blok, Mike Dudas, masuk ke Twitter untuk membocorkan berita itu, dengan menyatakan bahawa Starbucks mendapat kepentingan penting dalam Bakkt, sebuah syarikat permulaan kripto yang diketuai oleh Intercontinental Exchange, sebagai pertukaran untuk “komitmen untuk membenarkan pembayaran bitcoin di kedai pada tahun 2019.” Perisian Bakkt kononnya akan memudahkan pembayaran ini, yang akan segera ditukar dari cryptocurrency menjadi mata wang fiat.

gambar dari Markus Spiske pada Buka paparan

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map