Το Litecoin Hashrate πέφτει κατά 32,86% μετά το Block-Halving

5 Αυγούστου 2019, ήταν μια σημαντική μέρα για την κοινότητα Litecoin. Αυτή ήταν η μέρα που η Litecoin (LTC) πέρασε από ένα μισό γεγονός. Από τότε, πολλοί περίμεναν την τιμή να αυξηθεί. Ωστόσο, τα πράγματα δεν έχουν αποδειχθεί τόσο καλά για το Litecoin. Κατά την παραμονή του μισού, η τιμή του LTC / USD διέσχισε τα 100 $ για λίγο πριν πέσει στα 73,50 $ την ώρα του Τύπου. Αυτή είναι μια πτώση ~ 26,50% στην τιμή. Από το μισό, η ποσότητα της εξορυκτικής δραστηριότητας έχει μειωθεί σημαντικά. Σε αυτό το άρθρο, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην κατάσταση της δραστηριότητας εξόρυξης και κατακερματισμού Litecoin.

Η σημασία του Hashrate

Το Litecoin, όπως ίσως γνωρίζετε, είναι ένα πιρούνι του δικτύου Bitcoin, που σημαίνει ότι λειτουργεί επίσης σε ένα σύστημα απόδειξης εργασίας (POW). Σε ένα σύστημα POW, αυτοί είναι ειδικοί κόμβοι που ονομάζονται «ανθρακωρύχοι» οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη διαδικασία εξόρυξης. Αυτοί οι ανθρακωρύχοι χρησιμοποιούν την υπολογιστική τους δύναμη για να λύσουν παζλ εντός του δικτύου. Ο επιτυχημένος ανθρακωρύχος παίρνει να προσθέσει το μπλοκ τους στην αλυσίδα Litecoin και παίρνει μια ανταμοιβή μπλοκ σε αντάλλαγμα. Το hashrate είναι η συνολική υπολογιστική ισχύς στο δίκτυο. Περισσότεροι ανθρακωρύχοι ορυχείο στο δίκτυο, περισσότερο το hashrate. Ένα δίκτυο με υψηλό hashrate είναι ταχύτερο και ασφαλέστερο από τους αντίστοιχους.

Τι είναι το μισό?

Ακριβώς όπως το Bitcoin, το Litecoin έχει επίσης ένα σταθερό ανώτατο όριο στον συνολικό αριθμό νομισμάτων εντός του οικοσυστήματος. Ενώ το Bitcoin έχει 21 δισεκατομμύρια νομίσματα, το Litecoin θα έχει 84 δισεκατομμύρια νομίσματα. Η δυσκολία δικτύου προσαρμόζεται ανάλογα με το hashrate του δικτύου, για να διασφαλιστεί ότι η εξόρυξη είναι πολύ πιο απλωμένη. Όσο περισσότερο το hashrate, τόσο μεγαλύτερη είναι η δυσκολία του δικτύου και το αντίστροφο.

Το μισό block block είναι ένα άλλο μέτρο που λαμβάνουν τα κρυπτονομίσματα για να διασφαλιστεί η διαχείριση με δυνατότητα εξόρυξης Μετά από κάθε 840.000 τεμάχια, το Litecoin περνά από μια διαδικασία κατά το ήμισυ. Πριν από τις 5 Αυγούστου, η Litecoin είχε επιβράβευση 25 LTC, αλλά αυτή τη στιγμή είναι 12,5 LTC.

Οι επιδράσεις του μισού στο Hashrate

Πριν από το μισό, ο Τσάρλι Λι είπε σε μια ειλικρινή συνέντευξη ότι αναμένεται από πολλούς ανθρακωρύχους να «κλείσουν» τα συστήματά τους. Σε μια συνέντευξη με τον αυστραλιανό ιστότοπο ειδήσεων κρυπτογράφησης Mickey, ο Lee είπε:

«Όταν οι ανταμοιβές εξόρυξης μειωθούν στα μισά, ορισμένοι ανθρακωρύχοι δεν θα είναι κερδοφόροι και θα κλείσουν τη μηχανή τους. Εάν ένα μεγάλο ποσοστό το κάνει αυτό, τότε τα μπλοκ θα επιβραδυνθούν για κάποιο χρονικό διάστημα. Για το litecoin, είναι τρεισήμισι μέρες πριν από την επόμενη αλλαγή, οπότε πιθανώς σαν επτά ημέρες πιο αργών μπλοκ, και μετά μετά από αυτό, η δυσκολία θα αναπροσαρμοστεί και όλα θα πάνε καλά. “

Το διάγραμμα hashate Litecoin έχει μειωθεί σημαντικά από το μισό. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα γραφήματα έχουν ληφθεί από Bitinfocharts.)

κατακερματισμός litecoin

Στις 4 Αυγούστου – μια ημέρα πριν από το μισό – το Litecoin είχε ένα hashrate 458,33 THash / s, το οποίο έκτοτε έχει μειωθεί στα 309,71 THash / s μέσα σε τρεις εβδομάδες στις 23 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το hashrate έχει μειωθεί κατά 32,86%. Αυτό μας δείχνει ότι οι ανθρακωρύχοι έχουν εγκαταλείψει το δίκτυο από το μισό καθώς δεν είχαν αρκετά κέρδη.

Για να αντισταθμίσει το έλλειμμα ανθρακωρύχων, η δυσκολία του δικτύου έχει πέσει σε συμβιβασμούς για την απώλεια.

κατακερματισμός litecoin

Όπως φαίνεται, η δυσκολία μειώθηκε από τις 15.993Μ στις 4 Αυγούστου στις 11.397M στις 23 Αυγούστου. Αυτό είναι μια πτώση 28,74%.

Το διάγραμμα κερδοφορίας εξόρυξης έχει επίσης μειωθεί σημαντικά, δείχνοντας μας ότι τα κέρδη που προέρχονται από την εξόρυξη έχουν μειωθεί άσχημα.

Το παραπάνω διάγραμμα μας δείχνει ότι είναι 42,73% λιγότερο επικερδές να κάνω στις 23 Αυγούστου σε σύγκριση με τις 4 Αυγούστου.

Λοιπόν, πώς αυτό επηρέασε τον χρόνο αποκλεισμού?

Το Litecoin έχει χρόνο αποκλεισμού 2,5 λεπτών, δηλαδή το ένα τέταρτο του χρόνου αποκλεισμού του Bitcoin (10 λεπτά). Υπήρξαν κάποιες διακυμάνσεις στην επάνω πλευρά για τον χρόνο αποκλεισμού της Litecoin αμέσως μετά το μισό.

Litecoin Hashing

Στις 8 Αυγούστου 2019, ο χρόνος αποκλεισμού Litecoin ξεπέρασε τα 3 λεπτά για πρώτη φορά από τις 27 Νοεμβρίου 2018. Ο ιδρυτής της Litecoin Charlie Lee δεν ενοχλήθηκε πολύ για τον χρόνο αποκλεισμού. Έγραψε στο Twitter:

«Δεδομένου ότι τα μπλοκ Litecoin είναι 4 φορές ταχύτερα από τα Bitcoin, το δίκτυο μπορεί να χειριστεί μια ξαφνική μείωση του hashrate πολύ καλύτερα. Εάν το 75% του hashrate εξαφανιστεί εν μία νυκτί, το Litecoin ενεργεί όπως το Bitcoin για 2 εβδομάδες (10 λεπτά blks) και, στη συνέχεια, τα διαφορετικά retargets και όλα επανέρχονται στο φυσιολογικό. “

Ο χρόνος αποκλεισμού έχει προσαρμοστεί από τότε περίπου 2,5 λεπτά.

Προκαλεί ανησυχία ή είναι η φυσιολογική πορεία δράσης?

Υπάρχουν πολλά FUD γύρω από την πρόσφατη πτώση της τιμής του Litecoin. Ωστόσο, πόσο βασίζεται σε γεγονότα και πόσο απλώς είναι παράνοια?

Το προηγούμενο μισό Litecoin συνέβη στις 26 Αυγούστου 2015, όταν η ανταμοιβή του μπλοκ μειώθηκε στο μισό από 50 LTC σε 25 LTC.

Litecoin Hashing

Η τιμή του LTC / USD κατά το ήμισυ της ημέρας ήταν περίπου 2,95 $. Από το μισό του 2015, εντός των ίδιων τριών εβδομάδων, η τιμή έχει αυξηθεί σχεδόν 2,70 $ έως 3 $ χωρίς μεγάλη διακύμανση. Ωστόσο, σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα η τιμή ανέβηκε και έσπασε το φράγμα των 10 $. Ακριβώς δύο χρόνια από το μισό, στις 26 Αυγούστου 2017, η LTC διαπραγματεύτηκε περίπου 50,50 $.

Για να το θέσουμε σε προοπτική, αυτή είναι μια αύξηση της τιμής κατά 1610%!

Παρόλο που δεν θα ήταν ρεαλιστικό να περιμένουμε μια τέτοια αύξηση της τιμής, οι κάτοχοι της Litecoin που είναι ευχαριστημένοι με τη σκανδάλη πρέπει να καταλάβουν ότι το μισό γεγονός συνέβη πριν από τρεις εβδομάδες. Ενώ η άμεση πτώση των τιμών δεν έγινε την τελευταία φορά, πρέπει να δώσουμε στη Litecoin περισσότερο χρόνο για να αποκτήσουμε μια ακριβή προοπτική της απόδοσής της μετά το μισό.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map