7 Dompet Tezos Terbaik [Senarai Paling Komprehensif]

Nasib baik untuk anda, kami telah mengumpulkan senarai untuk 7 dompet tezos teratas yang semestinya ada yang mencari dengan selamat menyimpan Tezos mereka.

 1. Lejar Nano X
 2. Lejar Nano X / T
 3. Dompet TezBox
 4. Dompet Atom
 5. Dompet Magnum
 6. Tezos.Blue
 7. Gaurda

Tezos adalah blockchain bebas yang pada dasarnya merupakan platform kontrak pintar. Dilengkapi dengan mekanisme konsensus bukti-kepentingan, Tezos mengalihkan kekuatan untuk mendorong pengembangannya kepada masyarakat itu sendiri.

Melalui tadbir urus Blokchain dalam rantaian, pemegang XTZ [mata wang asli dari tezos blockchain] memilih cadangan yang apabila diterima diusahakan oleh pemaju. Jadi, kunci di sini adalah memegang XTZ. Dan sekarang anda memerlukan dompet yang tepat untuk memastikan XTZ anda tetap selamat. Bukankah lebih baik jika ada yang menyokong crypto lain juga?

Lejar Nano X

Sekiranya anda mencari dompet perkakasan, Lejar Nano mempunyai pelbagai terbaik. Berdiri di atas adalah Lejar Nano X. Direka dengan cip canggih terkini yang direka khusus untuk menjamin dana kripto anda. Reka bentuknya yang ramping menjadikannya sangat senang dibawa. Ia menampilkan skrin LED, 2 butang dan penutup putar Aluminium. Ia dilengkapi dengan sokongan untuk lebih daripada 20 syiling dan token ERC-20 bersama dengan ruang untuk menyimpan sehingga 100 aplikasi terdesentralisasi. Cip ini diperakui EAL5 + yang memberikan ketenangan fikiran untuk tahap kebolehpercayaan dan keselamatan produk. Produk ini berjalan pada sistem operasi yang tepat yang disebut BOLOS yang direka oleh Ledger untuk memaksimumkan keselamatan dapps dan cryptos yang tersimpan di perkakasan.

Anda boleh memasangkannya dengan mudah ke komputer riba menggunakan port kabel USB-C atau menyambung menggunakan sambungan Bluetooth ke telefon bimbit anda juga. Untuk mengatasinya, ia dilengkapi dengan tanda harga yang tidak begitu besar sekitar $ 136. Anda boleh membuat pesanan dari laman web mereka. Pakej yang boleh dihantar mengandungi kabel USB, risalah manual, lembaran kod pemulihan dan tali gantungan kunci bersama dengan peranti dompet perkakasan anda.

Satu ciri luar biasa yang disertakan dengan produk Ledger adalah dengan aplikasi yang disebut Ledger Live, anda dapat mempertaruhkan duit syiling tezos anda dan memperoleh hadiah untuk pegangan anda. Ringkasnya:

Kelebihan:

 • Reka bentuk mudah alih dan ringan.
 • Mesra pemula.
 • Mudah disiapkan, tidak memerlukan komputer. PIN boleh ditetapkan dengan peranti.
 • Pilihan pendapatan pasif dengan taruhan Tezos.

Keburukan:

 • Keselamatan dana bergantung kepada anda. Sekiranya anda kehilangan helaian pemulihan, dana anda boleh dicuri.
 • Bukan pilihan yang sangat murah.
 • Perisian bukan sumber terbuka.
 • Tidak sesuai untuk simpanan jangka pendek. Lebih sesuai untuk jangka masa panjang.

Model Dompet Trezor – T

Dompet perkakasan yang kelihatan retro, Trezor adalah peranti selamat, ringan dan sangat mudah alih yang boleh dipertimbangkan oleh sesiapa sahaja yang ingin mendapatkan dana mereka di luar talian. Dompet pelbagai mata wang dengan reka bentuk dan menyokong 1000 syiling yang berbeza. Ini dilengkapi layar LCD berwarna terang kecil yang memungkinkan anda menetapkan kod PIN, mengesahkan transaksi dan menerima pengesahan untuk transaksi anda. Ia bertahan pada suhu dan suhu yang melampau

Setelah anda menyediakan dan memindahkan dana anda, anda boleh mengakses papan pemuka peribadi anda di laman web. Laman web ini membolehkan anda berinteraksi dengan dana dalam lejar anda, dengan fungsi untuk menghantar, menerima, membeli atau bahkan menukar dana anda dengan kripto lain. Anda juga dapat melacak sejarah transaksi anda dengan papan pemuka laman web. Anda juga boleh menyimpan dan mengurus kata laluan anda di awan atau dengan kad mikro-SD yang disokong oleh peranti anda. Menggabungkannya kami mempunyai:

Kelebihan:

 • Mudah digunakan.
 • Reka bentuk mudah alih kecil.
 • Sesuai dengan semua OS
 • 1000+ syiling berbeza.
 • Kunci peribadi anda sentiasa selamat.
 • Menyokong XTZ berbanding model sebelumnya yang tidak menawarkan fungsi tersebut.

Keburukan:

 • Tidak sekecil berbanding produk lejar.
 • Terdedah kepada kerugian atau kecurian yang mengakibatkan kehilangan dana.
 • Harganya agak curam. Lebih $ 150.

Dompet TezBox

Dompet berasaskan GUI yang berfungsi paling awal untuk Tezos adalah Dompet TezBox. Ia dikembangkan sejurus selepas ICO untuk Tezos dijalankan menjadikannya produk tezos eksklusif. Ia sangat selamat kerana tidak menyimpan maklumat kunci peribadi anda secara dalaman tetapi sebenarnya, menggunakan peranti anda sendiri sebagai simpanan untuk kunci anda mengakses dan mengambil maklumat dari. Ia boleh dipercayai memandangkan jumlah audit yang telah dilakukannya yang menyokong struktur keselamatan canggihnya.

Ia direka untuk mesra pemaju, oleh itu jika anda seorang pembangun dan gemar bereksperimen dengan cryptos yang berbeza, anda pada dasarnya dapat menggunakan TezBox dan mengintegrasikannya dengan aplikasi terdesentralisasi anda sendiri. Semua ini dapat dilakukan kerana ia percuma dan sumber terbuka boleh didapati dengan mudah di Github. Anda boleh memuat turunnya dari repositori sebagai dompet web atau aplikasi desktop untuk dompet. Ia juga tersedia sebagai pelanjutan penyemak imbas untuk Chrome. Meringkaskan semua perkara mengenai TezBox yang kami ada:

Kelebihan:

 • Dibuat untuk XTZ.
 • Selamat kerana kesannya tidak menyimpan atau memerlukan kunci peribadi anda.
 • Syarikat ini menjalani beberapa audit yang memenuhi standard keselamatannya.
 • Percuma untuk digunakan. Sumber terbuka.

Keburukan:

 • Bukan untuk pemula.
 • Memerlukan beberapa keakraban dengan Github dan pengekodan untuk digunakan dengan betul.

Dompet Atom

Atomic wallet adalah dompet berasaskan web yang menyimpan maklumat kunci peribadi anda secara tempatan pada peranti anda. Anda boleh mengakses aplikasi dompet melalui telefon anda atau memuat turunnya untuk desktop anda. Sebagai salah satu kelebihan utamanya, ia menyokong semua sistem operasi yang tersedia, jadi tidak kira apa OS yang anda gunakan, terdapat versi aplikasi yang serasi yang tersedia.

Di antara ciri-cirinya, ia menggunakan UI yang sangat mesra pengguna yang menjadikan interaksi sangat lancar. Ia sangat selamat dan tidak menyimpan maklumat peribadi anda dalam pangkalan data mereka, sehingga menjadikannya dompet tanpa hak penjagaan. Ia menyokong lebih daripada 300 cryptocurrency di antaranya terdapat XTZ, BTC, ETH, XRP dan banyak lagi.

Aplikasi Atomic Wallet membolehkan pembelian dalam aplikasi untuk cryptocurrency yang tersedia melalui kad kredit anda. Ini terutamanya menyokong mata wang USD dan EUR, dengan sokongan untuk lebih banyak lagi dalam perjalanan. Ini adalah dompet berbilang mata wang yang membolehkan anda menyimpan pelbagai mata wang dalam satu dompet atom tunggal.

Atomic Wallet dilengkapi dengan Atomic Swap – pertukaran yang membolehkan anda menukar cryptocurrency anda dengan cryptos lain yang disokong. Ia melakukannya secara merentas rantai yang mengelakkan risiko penglibatan pihak ketiga. Aplikasi dompet tersedia untuk muat turun percuma dari laman webnya. Ia juga menawarkan program penghasilan dan afiliasi dengan membiarkan pengguna membeli dan menahan mata wang asalnya yang disebut AWC. Oleh itu, kelebihan dan kekurangan dompet atom dapat dikurangkan menjadi berikut:

Kelebihan:

 • Senarai kripto yang disokong terus berkembang.
 • Algoritma HD untuk penyimpanan selamat.
 • Pertukaran Atom untuk menukar kripto dengan selamat dan dalam platform.

Keburukan:

 • Ini bukan sumber terbuka.
 • Sokongan pada masa ini hanya dengan USD dan EUR untuk membuat pembelian crypto.
 • Mahal dari segi bayaran komisen melalui kad kredit.

Dompet Magnum

Magnum adalah dompet bukan kustodian lain yang mempunyai sokongan untuk pelbagai cryptocurrency. Ia menyokong alat trezor dan lejar dengan integrasi penuh. Pada masa ini, ia menyokong lebih daripada 60 cryptocurrency dengan 40 cryptos, sekitar 10 koin stabil dan lebih dari 2000 token ERC-20 semuanya di satu tempat. Dompet pada masa ini menawarkan aplikasi android yang terdapat di gedung Google Play.

Aplikasi dompet membolehkan anda mengurus, menghantar dan menerima aset crypto. Anda boleh menukar aset dan token anda dengan kadar yang paling rendah. Selain itu, aspek yang menarik ialah ia tidak menyimpan kunci dan fungsi peribadi anda semata-mata di alamat awam anda. Salah satu ciri utama dompet Magnum adalah kemampuannya untuk menuntut airdrops. Terdapat 100+ airdrops yang ada untuk menuntut dan mendapatkan kripto percuma. Selain itu, ini memberi anda pilihan untuk melipatgandakan dana anda melalui Delegated Proof of Stake yang memberi pengguna pilihan untuk mempertaruhkan kripto mereka dan memperoleh ganjaran sebagai pertukaran. Ringkasnya, dompet Magum mempunyai kelebihan dan kekurangan berikut:

Kelebihan:

 • Dompet bukan kustodian
 • Sokongan berbilang mata wang
 • 2000+ sokongan token ERC dan 60+ sokongan kripto
 • Aplikasi mudah alih tersedia
 • Airdrops

Keburukan:

 • Tiada aplikasi untuk iPhone.

Dompet Guarda

Guarda menawarkan banyak pilihan untuk dompet untuk dipilih. Anda boleh memilih untuk memuat turun dompet desktop untuk Windows, mengakses dompet web, memasang aplikasi mudah alih pada telefon Android atau Apple atau memasangnya di penyemak imbas anda sebagai pelanjutan.

Selain menyokong Tezos, ia menyokong sejumlah syiling dan token menarik yang mematuhi ERC-20. Guarda menawarkan fungsi untuk menukar kripto anda dengan kripto yang disokong dalam aplikasi. Anda juga boleh membelinya menggunakan kad bank berkemampuan Visa atau MasterCard anda. Dompetnya selamat dan diaudit dan oleh itu menawarkan fungsi yang boleh dipercayai dan lancar yang boleh anda gunakan tanpa risiko kehilangan dana berharga anda. Sederhananya:

Kelebihan:

 • Sokongan untuk pelbagai platform – Desktop, dompet web, aplikasi mudah alih atau bahkan pelanjutan penyemak imbas.
 • Mesra pemula.
 • Fungsi pertukaran dalam aplikasi.
 • Pilihan pembelian dalam aplikasi melalui Visa atau Mastercard.

Keburukan:

 • Sokongan untuk token terhad.
 • Tidak ada sokongan untuk MacOS atau Linux.

Tezos.Blue

Tezos.Blue adalah aplikasi dompet sumber terbuka yang boleh anda muat turun dengan segera. Walaupun saat ini dengan sokongan untuk telefon bimbit Android dan OS Windows, ia mempunyai fungsi ujian yang tersedia dari Apple Store. Ini adalah pilihan yang menjanjikan sebagai salah satu dompet tezos terbaik dalam kategori percuma.

Ini menjanjikan tahap keselamatan yang sangat tinggi kerana struktur aplikasi asli yang dilindungi oleh sistem operasi yang anda gunakan. Ia menambahkan enkripsi berbilang lapisan pada kunci peribadi anda yang tersimpan dalam memori dan simpanan. Lapisan ini menjadikannya sangat sukar untuk mendekripsi kunci untuk penggodam semasa percubaan menyerang. Terdapat rangkaian dua hala masa nyata antara aplikasi dengan rangkaian Tezos yang membolehkan anda berinteraksi dengan rangkaian dengan cara yang selamat dan lancar. Menyatukan semuanya untuk Tezos Blue kami mempunyai:

Kelebihan:

 • Penyulitan berbilang lapisan.
 • Sumber terbuka dan percuma untuk digunakan.
 • Sokongan rangkaian dua hala untuk interaksi yang lancar dengan rangkaian Tezos.

Keburukan:

 • Tidak mesra pemula.
 • Memerlukan latar belakang pemaju asas untuk penggunaan dan pemasangan yang optimum.
 • Tiada aplikasi yang stabil untuk produk Apple atau MacOS.

Kesimpulan Dompet Tezos

Dompet tezos terbaik dari segi kategori berikut adalah:

 • WALLET PERKAKASAN TERBAIK UNTUK TEZOS: Lejar Nano X
 • WALLET OPEN-SOURCE PERCUMA TERBAIK: Tezos.Blue
 • WALLET FRIENDLY BEGINNER TERBAIK: Atomic Wallet
 • WALLET PENDAPATAN EXTRA TERBAIK: Magnum Wallet

Berikut adalah ringkasan jadual untuk semua dompet tezos yang dibincangkan:

7 Dompet Tezos Terbaik [Senarai Paling Komprehensif]

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map