Dalam temu bual baru-baru ini, Bill Barhydt memberitahu BlockGeeks bahawa apa yang disebut “musim sejuk crypto” tidak mempengaruhi Abra dengan cara, bentuk, atau bentuk apa pun. Pengumuman produk baru-baru ini dari permulaan berasaskan Mountain View akan mengesahkan kelonggaran ini. Berdasarkan siaran akhbar dari penyedia perkhidmatan kewangan yang berfokus pada cryptocurrency, ia baru saja melancarkan sokongan asli untuk Ethereum (ETH) – ciri yang boleh dikatakan sudah lama datang.

Ethereum Sintetik Pada Abra Tidak Lagi

Walaupun aplikasi Abra telah lama membiarkan klien globalnya mengakses Ethereum, sokongan untuk cryptocurrency kedua paling berharga selalu sintetik. Bagi mereka yang ketinggalan memo, ini bermaksud bahawa pelabur yang membeli ETH pada aplikasi hanya menerima pendedahan mengenai turun naik harga aset, dan bukannya cryptocurrency fizikal.

Saya rasa saya sepatutnya mengatakan sedikit lagi. Untuk menunjukkan sokongan kami terhadap $ ETH komuniti, kami menawarkan pengguna baru $ 25 dalam ETH. Perincian di sini: https://t.co/2MwQgDNIMV

– Abra (@AbraGlobal) 13 Mac 2019

Namun, kini, permulaan akan membolehkan penggunanya untuk menyimpan dan mengeluarkan Ether secara langsung di platform pelbagai aspeknya. Ini bermakna mulai hari ini, pengguna Abra dapat mendepositkan Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash, fiat dari plastik yang disokong oleh American Express, dan ETH ke aplikasi yang berpusat pada kewangan. Dalam siaran tersebut, Barhydt, bekas pegawai CIA, NASA, dan Goldman Sachs bertukar menjadi kripto diehard, menyatakan:

“Dengan menambahkan sokongan ether asli, pengguna Abra kini dapat dengan mudah membeli dan memindahkan ether dari dompet lain ke aplikasi Abra.”

Setelah Ether menetap di platform, Abra berhasrat untuk menawarkan pilihan deposit dan pengeluaran untuk token ERC-20 yang kini disenaraikan di Abra, “sebagai tambahan kepada token baru lain yang kini dapat kami senaraikan.”

Menariknya, Joseph Lubin, salah satu dari segelintir pengasas Ethereum dan otak di belakang ConsenSys, juga membuat komen mengenai tawaran baru Abra. Lubin menjelaskan bahawa langkah baru-baru ini adalah satu lagi langkah besar untuk “menghidupkan potensi dunia terdesentralisasi Ethereum.” Pengusaha teknologi Kanada menambah bahawa sementara Ether dimaksudkan untuk menjadi bahan bakar pilihan Ethereum, ruang pemula ini kini beralih ke arah ekonomi yang berpotensi besar, yang berpotensi mewujudkan keperluan besar untuk sistem aset sintetik Abra.

Penting untuk diperhatikan bahawa integrasi ini dapat membuka pintu bagi syarikat yang beribu pejabat di California untuk mulai berusaha menjadikan Ether sebagai “on-ramp”, seperti yang dijelaskan oleh Barhydt, bagi para pelabur untuk memperuntukkan modal untuk aset lain dalam ekosistem Abra. Lebih khusus lagi, kontrak pintar berasaskan Ethereum dari Abra, yang disokong oleh teknologi kompleks di belakang tabir, akhirnya dapat menyokong aset sintetik, seperti ekuiti A.S., segudang altcoin, komoditi, dan mata wang asing.

Ini boleh menjadi penting bagi model perkhidmatan kewangan all-in-one Abra menuju ke masa depan, kerana ia membolehkan syarikat untuk mempelbagaikan kontrak pintar berdasarkan Bitcoin dan Litecoin semata-mata, yang mungkin mengalami kelewatan sekiranya rangkaian melihat jumlah urus niaga yang tinggi. Sebagai tindak balas kepada pertanyaan mengenai kesan peningkatan jumlah urus niaga Bitcoin terhadap perkhidmatan Abra, CEO Barhydt memberitahu kami:

“Memiliki dompet Ether asli adalah satu langkah menuju penyelesaian pelbagai rantai. Mempunyai penyelesaian pelbagai rantai [untuk kita] mungkin merupakan kaedah paling selamat untuk menangani masalah skalabiliti. “

Mungkinkah Integrasi Ini Membantu Prospek Harga Ether?

Dalam wawancara yang disebutkan di atas, ketua eksekutif memberitahu kami bahawa dengan adanya lebih banyak pelabur dan aset yang disokong pada Abra, yang semuanya akan terikat dengan Bitcoin fizikal kerana model sintetik, BTC secara teorinya harus mulai bangkit dari kekurangan. Barhydt menyatakan bahawa BTC tidak cukup untuk dikelilingi.

Walaupun dapat dikatakan bahawa hal yang sama dapat dikatakan dengan Ethereum, perlu diketahui bahawa had bekalan Ether tidak ada, atau paling tidak dengan model cryptoeconomic yang ada sekarang. Sudah tentu, jika cukup banyak ekosistem aset sintetik Abra melalui Ethereum (dan dengan itu ETH fizikal), penilaian cryptocurrency dapat menyaksikan peningkatan yang sihat dari masa ke masa.

Tetapi, seperti yang berlaku sekarang, dengan kadar inflasi tahunan Ether ~ 5%, perhimpunan yang disebabkan oleh faktor asas mungkin hampir mustahil. Namun, seiring dengan waktu dan pengurangan inflasi yang besar dengan Proof of Stake, integrasi Abra dapat menjadi pemangkin jangka panjang walaupun kurang terkenal.

Imej Tajuk Dengan hormat dari Descryptive.com Melalui Unsplash

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me