Ethereum Constantinople Mendapat A-OK, Peningkatan Blockchain Untuk Diaktifkan Pada 28 Februari

Anda membaca tajuknya dengan betul, jangan risau. Selepas sejumlah percubaan yang gagal, kerana bug dan ketidakseimbangan konsensus, pasukan pengembangan teras Ethereum akhirnya memutuskan untuk terus maju dengan peningkatan blockchain Constantinople yang terkenal. Ini adalah peningkatan pertama yang dinamakan projek ini selama lebih dari setahun, yang menekankan kepentingannya. Berikut adalah pembaharuan peningkatan BlockGeek, termasuk deet dan maksudnya untuk projek crypto yang popular.

Jumpa Constantinople 

Bagi mereka yang terlepas memo, berikut adalah penjelasan mengenai peningkatan yang dijadualkan untuk diaktifkan dalam peningkatan Konstantinopel yang akan datang, dijadualkan untuk ditayangkan di blok nombor 7,280,000 (diproyeksikan akan diproses pada hari Khamis, 28 Februari), seperti data dari Ethereum.org. Dan hanya untuk rujukan, EIP bermaksud Proposal Penambahbaikan Ethereum.

  • EIP 145 – Protokol ini akan memperkenalkan pengenalan peralihan bit ke dalam mesin maya Ethereum, yang bermaksud bahawa beberapa fungsi di rantai akan lebih murah dan lebih mudah diselesaikan daripada sebelumnya.
  • EIP 1014 – Cadangan yang disebut “Skinny CREATE2” akan membolehkan pembangun kontrak pintar berinteraksi dengan alamat Ethereum yang masih belum dibuat.
  • EIP 1052 – EIP ini agak serupa dengan 145, kerana ia juga dapat mengurangkan jumlah gas Ethereum yang diperlukan untuk menjalankan operasi tertentu.
  • EIP 1234 – Ini boleh dikatakan ‘kahuna besar’ Constantinople. Cadangan ini melambatkan “bom kesukaran” (sebutan “Zaman Ais”), yang mendorong masa blok lebih tinggi dari masa ke masa, dengan mengurangkan ganjaran Ether dari 3 ETH / blok menjadi 2 ETH / blok.
  • Penyingkiran EIP 1283 – 1283 hampir sama dengan 145 dan 1052, tetapi EIP ini harus dikeluarkan kerana bug pecah tanah yang ditemui oleh juruaudit. Terdapat kemungkinan besar bahawa 1283 (atau sesuatu yang dibuat berdasarkan cadangan) akan kembali ke rantai utama Ethereum … akhirnya.

Sekiranya Anda Melakukan Apa-apa?

Sekiranya anda tidak menjalankan simpul penuh, perlombongan Ether, atau yang berkaliber serupa, ada kemungkinan besar anda tidak perlu memindahkan ETH anda atau melakukan apa-apa dengan dompet / penyedia perkhidmatan anda.

Pertukaran crypto terbesar di dunia, seperti Bitfinex, Coinbase, Binance, telah mengumumkan sokongan untuk Constantinople, yang bermaksud bahawa semua proses Ethereum yang terlibat dengan peningkatan ini akan ditangani oleh pasukan jurutera mereka. Seperti yang dikatakan oleh Changpeng Zhao, “dana adalah SAFU.” Pengguna dompet web, seperti MetaMask dan MyEtherWallet, dompet ringan, seperti Coinbase Wallet dan Trust Wallet, dan peranti perkakasan, seperti Ledger Nano S, juga semestinya A-OK, kerana startup ini juga akan meningkatkan node mereka untuk memastikannya sedang membaca rantai yang betul.

Dengan kata lain, bagi 90% daripada anda, pembaca, anda hanya perlu berjaga-jaga dan berjaga-jaga ketika Constantinople memukul.

Apa Seterusnya Untuk Ethereum?

Dari sudut pandangan harga, banyak yang berpendapat bahawa peningkatan ini juga jelas meningkat, terutamanya disebabkan oleh pergeseran penerbitan (penurunan dari 3 ETH / blok ke 2 ETH / blok) yang datang bersama Constantinople.

Hari ini: 4238 blok + 218 paman = 13,717 ETH baru sehari

Dalam 5 hari: 6100 blok + 350 paman = ~ 12,725 ETH baru sehari

– Eric Conner (@econoar) 23 Februari 2019

Alex Krüger, seorang penyelidik yang berpangkalan di New York, mengembangkan idea ini beberapa bulan yang lalu. Dengan mengambil kira teori penawaran dan permintaan sederhana, sambil juga melihat tindakan harga pergeseran ganjaran Bitcoin sebelum dan selepas blok, Krüger menyatakan bahawa dia yakin. Dia mendakwa bahawa dalam jangka masa panjang, apa yang disebut sebagai “blockening reward” akan “pasti meningkat”.

Krüger menjelaskan bahawa jika Ether terus bertahan dalam kisaran $ 150, Konstantinopel akan memberi kesan minimum terhadap ekosistem perlombongan. Dia menjelaskan bahawa hanya “pelombong pro” yang membayar $ 0,075 per KWH akan kehilangan keuntungan, yang jauh dari “lingkaran kematian” yang ditunggu oleh beberapa orang sinis. Di mata penganalisis, pelombong hobi, sama ada membayar $ 0,075 + per KWH atau sebaliknya, akan terus mencuri.

Secara teknikal, penyokong Ethereum sedang dalam proses pemikiran bahawa Constantinople menetapkan peningkatan projek pada masa depan untuk berjaya. Seperti yang disebutkan di atas, protokol yang termasuk dalam peningkatan ini akan membantu menenangkan masalah skala jangka pendek, sementara juga menggerakkan blockchain satu (besar) selangkah lebih dekat ke Serenity, ketika Proof of Stake (PoS) dan sharding diharapkan dapat merevolusikan Ethereum dari tanah naik.

Gambar Tajuk Dengan hormatnya Descryptive.com Melalui Unsplash

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map