Suurimman osan ihmiskunnan historiasta, kun kaksi ihmistä halusi käydä kauppaa jollakin, he tapasivat ja tekivät sen henkilökohtaisesti, ja molempien osapuolten oli helppo luottaa siihen, että kauppa ratkaistaan ​​odotetulla tavalla. Teknologian ansiosta ihmisten on helpompi käydä vaihtoa pitkiä matkoja tapaamatta koskaan, mutta täysin kytkemättömien osapuolten on vaikeampi luottaa vaihdon eheyteen. Loppujen lopuksi haluaisin pitää rahani, mutta hankin tavarasi, kun taas pidät mieluummin tavarasi ja saan rahani.

Mikä on Bitcoin? Vaiheittainen opas aloittelijoille

Bitcoin selitetty

Korvaamaan tämän luottamuksen puutteen, välittäjät, mukaan lukien pankit, Visa, PayPal, Western Union, pörssit ja monet muut.

Nämä välittäjät toteuttavat viisi asiaa:

  1. Valtuutus: vain henkilöt, joilla on lupa, voivat osallistua vaihtoon.
  2. Taseen vahvistus: Myyjällä ja ostajalla on kullakin niin paljon omaisuuttaan kuin he väittävät.
  3. Kaksinkertaisen kulutuksen kielto: Samaa ei saa pystyä lähettämään useammalle kuin yhdelle vastaanottajalle.
  4. Varojen toimitus: saat aiottuasi tavaran, jonka sinun pitäisi saada.
  5. Muuttamaton ennätys: kaikkien osapuolten on aina sovittava siitä, mitä on tapahtunut ja miten kaikki saldot muuttuvat seurauksena.

Emme ehkä luota toisiinsa, mutta me molemmat esimerkiksi MasterCard-korttiin, ja siksi teemme kauppaa keskenämme MasterCardin kautta, vaikka siitä aiheutuu lisäkustannuksia sekä rahan että ajan muodossa..

Bitcoinin luoja tajusi tavan antaa kahden yksikön luottavaisin mielin käydä kauppaa suoraan keskenään ilman tarvetta luottaa kaikkiin näihin välittäjiin. Tärkeintä on matematiikka. Niin kauan kuin me molemmat luotamme matematiikkaan, voimme luottaa siihen, että vaihto tapahtuu odotetusti.

Bitcoin käyttää julkista avainta salaus ja innovatiivinen lähestymistapa kirjanpitoon, jotta saavutettaisiin edellä kuvattu valtuutus, saldotarkastus, kaksinkertaisen kulutuksen kielto, omaisuuden luovutus ja ennätys muuttamattomuudesta. Ja se tapahtuu lähes reaaliajassa ilmaiseksi.

Salaus varmistaa luvan. Tarvitset yksityisen avaimen liiketoimiin. Ja avaimesi on riittävän monimutkainen, jotta sen purkaminen vie parhaan tietokoneen kauemmin kuin maa on ollut. Toisin sanoen, se on pohjimmiltaan mahdotonta.

Bitcoinin neljä vaatimusta

Neljä muuta vaatimusta täyttävät bitcoinin pääkirja, joka tunnetaan nimellä blockchain.

Lohkoketju on kattava tietue jokaisesta bitcoin-tapahtumasta, ja se on olemassa tuhansissa tietokoneissa maailmanlaajuisesti. Jokainen lohkoketjun kopio on identtinen ja ne kaikki päivitetään yhdessä. Ne, jotka on peukaloitu tai jotka muuten eivät sovi muiden kopioiden kanssa, jätetään yksinkertaisesti huomiotta. Jokainen blockchain-kopio sisältää siinä tarvittavat tiedot jokaisen tapahtuman rekonstruoimiseksi ja sen vaikutuksen jokaiselle tilille (bitcoin-maailmassa tunnetaan nimellä ‘lompakko’).

Blockchain-, bitcoin-ohjelmisto viittaa riittävään tasapainoon. Sen menetelmä veloittaa ja hyvittää hetkellisesti asianmukaisten lompakoiden saldot on se, kuinka bitcoin kieltää kaksinkertaisen käytön ja varmistaa toimituksen. Lohkoketjun hajautettu ja kattava luonne takaa bitcoinin kuuluvuuden ja muuttumattomuuden.

Bitcoineja ei luoda yksinkertaisesti tyhjästä. Ne on ansaittava, ja menetelmä on nerokas. Tällä hetkellä kymmenet tuhannet tietokoneet – joita kutsutaan kaivostyöläisiksi – työskentelevät ratkaisemaan monimutkaisia ​​matemaattisia haasteita bitcoin-ohjelmiston taustalla olevan salauksen ytimessä. Näiden matemaattisten haasteiden onnistunut suorittaminen varmistaa tapahtuman pätevyyden. Voittajatietokoneen omistaja palkitaan bitcoinilla.

Mikä usein hämmentää ihmisiä, jotka yrittävät ensin ymmärtää bitcoinia, on ymmärtää, miten se saa arvonsa ilman hallitusta tukemasta sitä. Onko se valuutan Paris Hilton, että se on arvokasta vain siksi, että kaikki sanovat niin?

kyllä ​​ja ei.

Varma on, että Gold Standardin jälkeisellä aikakaudella se on vain yhteinen usko minkä tahansa valuutan arvoon, joka antaa sille arvon. Joten se on osa sitä.

Kuten minkä tahansa muun taloudellisen hyödykkeen kohdalla, bitcoinin hinta riippuu monista tekijöistä. Tärkeä osa on sen tuottamiseen käytetty ponnistus. Kaivostietokoneiden omistajille aiheutuu kustannuksia sähkön, tietokonelaitteistojen ja mahdollisuuksien muodossa, ja he antavat sellaisenaan arvoa työnsä hedelmille alusta alkaen eivätkä aio myydä niitä halvalla. Tämä on versio taloustieteilijöiden työteoriarvosta. Bitcoinin arvoon vaikuttaa edelleen sen hyödyllisyys työkaluna nopeaan ja edulliseen arvonsiirtoon sekä rajoitettu tarjonta. Tässä on kyse hyödyllisyysarvoteoriasta.

Toisin sanoen bitcoinin arvolla on todelliset taloudelliset periaatteet.

Muistan selvästi, kun kuulin ensimmäisen kerran bitcoinista, vuonna 2012. Osittain johtuen toimittajan omasta huonosta ymmärryksestä ja kyvyttömyydestäni ajatella kansalaisuudettomia valuuttoja, päädyin siihen, että se oli Ponzi-järjestelmä. Mutta kun jatkoin oppimista, se on seuraava askel finanssiteknologian kehityksessä. Perimämme väliraskas järjestelmä oli luultavasti paras ihmiskunnan tehtävä, kun otetaan huomioon viime vuosikymmenien vallitseva tekniikan tila. Tämän vallankumouksellisen lähestymistavan oli odotettava, että tietojenkäsittely- ja verkkoviestintävoimasta tulee riittävän kehittynyttä, ja kun se oli tapahtunut, bitcoinin syntyminen tapahtui nopeasti.

Vaikka bitcoin on edelleen salaperäinen aihe monille, kun otetaan huomioon, missä määrin se on edennyt alle kahdeksassa vuodessa, ja sen tarjoaman dramaattisen tehokkuuden lisääntymisen, todennäköisyys, että se jatkaa vetoaan ja työskentelee tiensä pitemmälle finanssiosaan, näyttää väistämättömältä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me