Matala riippuva ratkaisu Facebookin valeuutisongelmaan?

Vastuuvapauslauseke: Tässä artikkelissa ilmaistut näkemykset ja mielipiteet ovat kirjoittajien näkemyksiä ja eivät välttämättä heijasta Blockgeeksin virallista politiikkaa tai kantaa

Nyt kun Facebook päätti lopettaa sen kieltämisellä on valeuutisongelma; maailman hallitseva sosiaalinen verkosto on tekemällä useita keskinkertaisia ​​liikkeitä yrittää hillitä sen virtausta.

Nämä vaihtelevat yrityksistä estää väärennettyjen uutisten verkkotunnuksia kaupallistamasta liikennettään jolloin käyttäjät voivat “ilmoittaa””Viestit, jotka voivat olla väärennöksiä, ja lähettää sitten merkittävästi merkittyä sisältöä uutisten vertaisarviointiin.

Nämä lähestymistavat ovat molemmat heikkoja.

Fake-uutissivustot voivat käyttää mitä tahansa kaupallistamisstrategiaa. Heitä ei ole pakko ansaita rahaa Facebook-mainosverkoston avulla. Toinen lähestymistapa ei ole parempi. Vertaisarvioijat sisältää muun muassa ABC News, asu, joka itse hyödyntää liioittelevia otsikoita saadakseen verkkoliikenteen, kuten käytännössä jokainen journalismin toiminta verkossa. Ei ole todellinen ratkaisu, kun sudet (tosin kesyttäjät) vartioivat kanarakennetta.

Toisaalta on olemassa erittäin matalalla riippuva UX-ratkaisu, jota Facebook ei tietoni mukaan tutki.

Selittäkää, haluan viedä sinut takaisin aikaan, jolloin juoksin journalismin asu nimeltään Slant. Kun perustimme sen, yhtenä haasteena oli vakuuttaa sijoittajat siitä, että sosiaalisen median ihmiset (suurin osa liikenteestämme ja yleisöstämme tuli Facebookista, kuten melkein kaikki kustantajat) haluavat kuluttaa sisältöä, jonka toimittaa sivusto, josta he eivät ole kuulleet. Miksi he napsauttavat Slant-tarinaa, kun se ilmestyi heidän uutissyötteessään, kun Slantilla ei ollut aikaisemmin olemassa olevaa mainetta?

Minulla oli hieno vastaus tähän kysymykseen, ja se meni pitkälle sijoittajien kanssa. Katsokaa tätä tikkari:

Tämä on viesti, jonka ystäväni Julian lisäsi Facebook-sivuilleni muutama minuutti sitten. Mitä huomaat siitä? No, valokuva on valtava. Valokuvan alla myös otsikkoteksti on melko suuri. Kun näet tämän asian, näet ensin kuvan ja sitten suuren, mustan otsikon.

Muista, että Facebook-viestien visuaalinen esitys ei vain ilmestynyt tyhjiössä.

Se on seurausta huolellisesta laskemisesta, jonka tarkoituksena on maksimoida sitoutuminen Facebook-alustaan. Mitä enemmän sitoutumista ja liikennettä Facebook saa, sitä enemmän rahaa se voi kerätä mainostajilta. Facebook teki UX: n päätöksen asettaa nämä kaksi visuaalista omaisuutta suurimmaksi, koska ne määrittivät ne, jotka tuottavat eniten sitoutumista ja voittoa.

UX on tyylikäs sekoitus ihmisen psykologiaa puhtaaseen dataan. Tästä syystä kunnioitan suuresti UX-tiimiämme nyt yrityksessäni, ConsenSys. Lisää siitä myöhemmin.

Katso sitä kuvaa uudelleen. Pienissä, harmaissa kirjaimissa super-duper on sisällön luoneen verkkotunnuksen tai julkaisijan nimi. Sinun on kurkistettava melko tarkasti viestiin saadaksesi tietää, että telegrafi toimittaa sisältöä. Kun verkkotunnuksen tai julkaisijan nimi asetetaan alareunaan pienillä, harmailla kirjaimilla, Facebook nimeää sen merkityksettömäksi.

Jos haluat tietää, mitä ohjelmistoyritys pitää tärkeänä, tarkista UX: n hupun alla.

Medistrategina katson yhden katsauksen Facebookin käyttöliittymään ja opin, että:

  1. sisältöön liittyvällä verkkotunnuksella on lähes 0 vaikutusta siihen, kuinka kyseinen sisältö toimii alustalla määrällisesti;
  2. milloin tahansa, voin päättää nousta maineettomaksi uudeksi verkkotunnukseksi, toimittaa roskapostia ja pelata välittömästi samalla kentällä kuin The New York Times.

Joten sanoin sen sijoittajille, ja tuin argumenttini tietoihin.

Suurimmaksi osaksi Facebookin yleisöt napsauttavat tarinoita, jotka perustuvat otsikon vahvuuteen ja valokuvan kiehtovuuteen, eivätkä tuomiota verkkotunnuksen tai julkaisijan maineeseen. Kuvittele ruokakauppaa, jossa millään hyllyssä olevista tuotteista ei ole näkyviä tuotemerkkejä. Mitä tekijöitä käyttäisit määritellessäsi mitä ostaa? Todennäköisesti pakkauksen ulkonäkö.

Selvyyden vuoksi en aio demonisoida voittoa tavoittelevien yritysten voittovetoista käyttäytymistä joko journalismin asusteiden tai Facebookin osalta, joiden tuotetta on epäilemättä varastossa Facebookissa.

Yksinkertainen huomautukseni on: jos Facebook tekisi kustantajan tai verkkotunnuksen nimen sisällön suurimmaksi osaksi viestiä, sillä olisi valtava vaimennusvaikutus väärennettyjen uutisten jakeluun. Voittoa maksimoivalla järjestelmällä, joka teki julkaisijasta tai verkkotunnuksesta SMALLEST-pelin, oli suuri merkitys valeuutisongelman synnyttämisessä.

Palkitsen sinut siitä, että olet päässyt tämän tarinan loppuun viimeisimmillä todellisilla uutisilla.

Blockchain ja Fake News?

ConsenSysin kanssa aion tehdä jotain tämän väärennettyjen ongelmien ratkaisemiseksi. Esittelemämme ratkaisu tulee olemaan lohkoketju, jossa voimme tehdä esimerkiksi mainealgoritmia tai seurata URL-osoitteiden alkuperää. Blockchainissa on monia ratkaisuja, joita voimme tutkia, ja olemme vasta alussa. Mutta mitä tahansa luomamme tuotetta on luontaisesti hauska käyttää, ei jonkinlainen syödä-vihanneksesi -kuorsa, joka imee hauskaa Internetistä, lupaan.

Voi, ja sillä on myös upea UX.

Amanda Gutterman on ConsenSysin markkinointijohtaja. Jos sinulla on kysyttävää, lähetä hänelle sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map