Bitcoin voi olla seuraava iso asia rahoituksessa, mutta useimmille ihmisille voi olla vaikeaa ymmärtää, miten se toimii. Mukana on paljon matematiikkaa ja numeroita, jotka yleensä saavat monet ihmiset ajamaan pelossa. Mikä on Bitcoin-kaivos? No, se on yksi Bitcoinin monimutkaisimmista osista, mutta se on myös kriittisin sen menestykseen.

Kuten tiedät, Bitcoin on digitaalinen valuutta. Valuutat tarvitsevat tarkastuksia ja saldoja, validointia ja todentamista. Normaalisti keskushallinnot ja pankit suorittavat nämä tehtävät, mikä vaikeuttaa niiden valuutan väärentämistä samalla kun seuraa niitä.

Suuri ero Bitcoinin kanssa on, että se on hajautettu. Jos sitä ei säätele keskushallinto, niin mistä tiedämme, että liiketoimet ovat oikeita?

Mistä tiedämme, että henkilö A on lähettänyt yhden bitcoinin henkilölle B?

Kuinka estämme henkilön A lähettämästä myös bitcoinia henkilölle C?

Vastaus on kaivos.

Mikä on Bitcoin Mining? Joillakin tavoin bitcoin on kuin kulta:

Yksi yleisimmistä analogeista, joita ihmiset käyttävät Bitcoinissa, on se, että se on kuin kullan kaivaminen. Aivan kuten jalometallia, sitä on vain rajoitettu määrä (niitä tulee olemaan vain koskaan) 21 miljoonaa bitcoinia) ja mitä enemmän otat ulos, sitä vaikeampaa ja resursseja vievää se on löytää. Sen lisäksi, että Bitcoin toimii tosiasiallisesti aivan eri tavalla, ja se on oikeastaan ​​melko nero, kun saat pääsi sen ympärille. Yksi suurimmista eroista on, että kaivostoiminta ei välttämättä luo bitcoinia. Bitcoin annetaan kaivostyöläisille palkkiona edellisten tapahtumien vahvistamisesta. Joten miten he tekevät sen?

Bitcoin-kaivos vaatii tietokoneen ja erityisohjelman. Kaivostyöläiset käyttävät tätä ohjelmaa ja paljon tietokoneresursseja kilpailemaan muiden kaivostyöläisten kanssa monimutkaisten matemaattisten ongelmien ratkaisemisessa. Noin kymmenen minuutin välein he yrittävät ratkaista lohkon, jossa on viimeisimmät tapahtumatiedot, salauksen hajautusfunktioiden avulla.

Mikä on Bitcoin Mining? Helppo opas, jonka kuka tahansa voi ymmärtää

Mitä ovat hajautusfunktiot?

Salaushajautusfunktio on olennaisesti yksisuuntainen salaus ilman avainta. Se vie syötteen ja palauttaa näennäisesti satunnaisen, mutta kiinteän pituisen hash-arvon.

Jos esimerkiksi käytät Movable Type -tuotteita SHA-256-salauksen hajautusalgoritmi:

Viesti: Kuinka kaivos toimii?

Hash-arvo: 46550fef 26f87ddd 5e15407f 45a0b8d2 9513291c 4e0f0acc 24a974de 907a1569

Jos muutat edes yhtä kirjainta alkuperäisestä syötteestä, palautetaan täysin erilainen hajautusarvo. Tämä satunnaisuus tekee mahdottomaksi ennustaa tuotoksen.

Kuinka hash-toiminnot ovat hyödyllisiä Bitcoinille?

Koska se on käytännössä mahdotonta ennustaa syötteen tulosta, hash-toimintoja voidaan käyttää työn todentamiseen ja validointiin. bitcoin-kaivostyöläiset kilpailevat löytääkseen syötteen, joka antaa tietyn hash-arvon (luvun, jolla on useita nollia alussa). Näiden pulmien vaikeus on mitattavissa. Niitä ei kuitenkaan voida huijata. Tämä johtuu siitä, että ei ole tapaa toimia paremmin kuin arvaamalla sokeasti.

Kaivostoiminnan tavoitteena on käyttää tietokonettasi arvailemaan, kunnes se tuottaa hash-arvon, joka on pienempi kuin mikä tahansa kohde voi olla. Jos teet tämän ensimmäisenä, olet kaivanut lohkon (normaalisti tämä vie miljoonia ja miljardeja tietokoneella luotuja arvauksia ympäri maailmaa). Joka voittaa lohkon, saa palkinnon 12,5 bitcoineja (kunhan siitä tulee osa pisin lohkoketjua). Voittaja ei tee teknisesti bitcoinia, mutta blockchain-algoritmin koodaus on perustettu palkitsemaan henkilöä kaivoksen tekemisestä ja siten auttamaan blockchainin tarkistamisessa.

Jokainen lohko luodaan peräkkäin, edellisen lohkon hash mukaan lukien. Koska jokainen lohko sisältää a-tiivisteen edellinen lohko, se osoittaa, että se tuli jälkeenpäin. Joskus eri kaivostyöläiset muodostavat kaksi kilpailevaa lohkoa. Ne voivat sisältää erilaisia ​​bitcoin-tapahtumia, jotka on käytetty eri paikoissa. Lohkoketjuun valitaan lohko, johon on upotettu suurin työtodistus.

Tämä toimii tapahtumien vahvistamiseksi, koska se tekee uskomattoman vaikeaksi vaihtoehtoisen lohkon tai lohkoketjun luomisen. Heidän tulisi vakuuttaa kaikki verkon jäsenet, että heidän omansa on oikea, joka sisältää riittävän todistuksen työstä. Koska kaikki muutkin työskentelevät todellisen ketjun parissa, heidän voittamiseensa tarvitsisi valtavan määrän suorittimen tehoa. Yksi suurimmista Bitcoinin peloista on, että yksi ryhmä voi saada 51% kontrolli ja pystyä sitten vaikuttamaan siihen hyödyksi, vaikka onneksi tämä on toistaiseksi estetty.

Ketkä ovat Bitcoin-kaivostyöläisiä?

Alun perin bitcoin-kaivostyöläiset olivat vain salauksen harrastajia. Ihmiset, jotka olivat kiinnostuneita projektista ja käyttivät varaosaansa tietokonevoimalla vahvistaakseen lohkoketjun, jotta heidät voitaisiin palkita bitcoinilla. Kun bitcoinin arvo on noussut, yhä useammat ihmiset ovat pitäneet kaivostoimintaa potentiaalisena liiketoimintana, sijoittamalla varastoihin ja laitteistoihin niin monen bitcoinin kuin mahdollista.

Nämä varastot perustetaan yleensä alueille, joilla sähkön hinta on alhainen, vähentääkseen edelleen niiden kustannuksia. Näiden mittakaavaetujen avulla se on tehnyt siitä enemmän harrastajille on vaikea hyötyä Bitcoin-kaivoksesta, vaikka on vielä monia, jotka tekevät sen huvin vuoksi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me