6 Alternatif Coinbase Terbaik Untuk Membeli & Menjual Bitcoin

Ketika membeli Bitcoin, terdapat banyak pilihan di luar sana.

Tetapi ketika membeli Bitcoin dalam mata wang fiat negara asal anda, pilihan menjadi semakin sedikit.

Apabila kebanyakan orang berfikir untuk membeli Bitcoin menggunakan mata wang fiat, mereka memikirkan Coinbase.

Bagi anda yang tidak mengenali Coinbase, berikut adalah pengenalan ringkas:

 • Coinbase adalah pertukaran yang berpangkalan di AS. Ia adalah pertukaran paling popular di dunia untuk membeli dan menjual Bitcoin, Ethereum, dan Litecoin. Mereka juga menyokong pembelian segera mata wang ini melalui kad kredit dan debit Visa / MasterCard.

Anda mungkin menganggap ini hebat, tetapi ada masalah besar…

 • Pada masa ini, mereka hanya melayani 32 negara.
 • Anda boleh memeriksa sama ada perkhidmatan mereka tersedia di negara anda di sini.

Kelihatan tidak masuk akal bahawa membeli Bitcoin – sesuatu yang terkenal dengan sifat terbuka, tanpa sempadan dan terdesentralisasi – akan dibatasi kerana di mana anda cuba membelinya.

Coinbase mengatakan bahawa mereka berusaha untuk memperluas operasi ke 168 negara, tetapi saya meragukannya.

Mengapa saya meragui perkara itu? Kerana Coinbase menjadi pertukaran pertama yang dinilai lebih dari $ 1 bilion, dan mereka baru-baru ini mengumpulkan $ 100 juta. Bahkan sebelum pembiayaan ini, Coinbase sudah banyak dibiayai, jadi jika mereka ingin memperluas sokongan untuk 168 negara, mereka sudah mulai sekarang.

Lebih-lebih lagi, saya rasa Coinbase lebih mirip bank kerana bayarannya tinggi, akses terhad dan terkini pendirian mengenai Bitcoin Cash.

Dengan mempertimbangkan semua fakta ini, terdapat beberapa alternatif Coinbase di luar sana yang akan membantu anda menggunakan Bitcoin.

6 Alternatif Terbaik Coinbase

1. CEX

CEX

CEX adalah bursa yang berpusat di London yang telah beroperasi sejak 2013. Ia menyokong jual beli BTC dan ETH. CEX mendapat penghormatan dalam ruang cryptocurrency dan beroperasi di 99% negara di dunia. Lebih-lebih lagi, mereka terus menambah lebih banyak negara ke senarai mereka, yang hebat.

Berikut adalah beberapa ciri CEX yang terkenal:

 • Menyokong pemindahan wang tunai USD, EUR, RUB, dan GBP.
 • Menawarkan aplikasi mudah alih.
 • Pengesahan akaun 2 faktor (ciri keselamatan yang baik).
 • Beli / jual / jual Bitcoin dan Ethereum.
 • Beli Bitcoin menggunakan kad kredit atau debit.
 • Beli Ethereum menggunakan kad kredit atau debit.
 • Sokongan pelanggan 24 * 7 yang hebat.
 • Pertukaran perdagangan.

Ia juga menyokong pembelian segera BTC / ETH melalui kad kredit dan debit Visa / MasterCard. Baca ulasan CEX untuk mengetahui setiap ciri.

Dan anda harus tahu bahawa semasa berurusan dengan mata wang fiat, anda perlu mengesahkan pengenalan diri anda. Di sini anda akan diminta untuk melakukan a pengesahan kad dan pengesahan identiti.

Pengguna CEX tidak perlu risau tentang keselamatan dana mereka kerana mereka mempunyai pengesahan 2FA serta perkhidmatan SMS / panggilan yang tersedia untuk keselamatan tambahan.

Juga, struktur yurannya cukup mudah difahami.

Pengambil Yuran CEX

 • Untuk bacaan lebih lanjut: CoinSutra’s Detailed Review of CEX.io

Beli Bitcoin dari CEX

2. Coinmama

Coinmama

Coinmama adalah syarikat perkhidmatan kewangan digital yang beroperasi di cryptosphere sejak 2013 dari Israel tetapi pada awalnya merupakan usaha NBV International yang berdaftar di Slovakia. Ia membolehkan pelabur membeli syiling popular seperti ETH, BCH, ADA, LTC, dan lain-lain, termasuk BTC. Baca ulasan Coinmama.

 • Yuran: Simplex, pemproses kad kredit / debit Coinmama, mengenakan bayaran tambahan 5% (dengan had minimum USD 10) pada setiap transaksi. Hanya Visa / MasterCard yang disokong.
 • Negara yang Disokong: Mereka beroperasi secara berlebihan 180 negara.
 • Komen tambahan: Perkhidmatan yang dipercayai dan dipercayai.

Beli Bitcoin di Coinmama

3. Bitcoin tempatan (aka LBC)

Bitcoin tempatan (aka LBC)

LocalBitcoins adalah permulaan Bitcoin dan pertukaran P2P Bitcoin yang berpusat di Helsinki, Finland yang telah beroperasi sejak 2012.

Sekiranya anda tidak percaya pada pertukaran terpusat dan ingin melakukan peer to peer, maka ini adalah salah satu pilihan terbaik di luar sana. Ia mempunyai pembeli dan penjual Bitcoin di lebih daripada 15,000 bandar di seluruh dunia.

Di sini anda dapat bertemu pembeli dan penjual secara dalam talian dan menjalankan perdagangan di luar talian. Anda boleh membayar secara tunai atau mengirim wang melalui transfer bank atau PayPal atau SEPA atau deposit bank langsung atau apa sahaja (semuanya bergantung pada apa yang dikehendaki oleh penjual).

LBC hanya menghendaki anda mendaftar menggunakan ID e-mel anda, namun anda perlu mengesahkan identiti anda yang akan meningkatkan kepercayaan antara peniaga. Baca ulasan Localbitcoins untuk mengetahui lebih lanjut.

Semua bayaran di LBC ditetapkan oleh pembeli / penjual, dan LocalBitcoins bertindak sebagai pengurus escrow.

Awas: Pastikan untuk memeriksa reputasi penjual; reputasi yang lebih tinggi bermaksud mereka lebih dipercayai.

 • Selanjutnya, pertimbangkan untuk membaca panduan langkah demi langkah kami untuk membeli Bitcoin Dengan Wang Tunai.

Beli Bitcoin di LocalBitcoins

4. Kraken

Alternatif Kraken Coinbase

Berpusat di San Francisco, A.S., dan beroperasi sejak 2011, Kraken adalah salah satu pertukaran Bitcoin terbesar di luar sana. Walaupun mereka berpusat di AS, mereka adalah salah satu pasaran Euro hingga crypto terbesar di dunia.

Selain Bitcoin, mereka juga menyediakan perdagangan token Ethereum (ETH), Monero (XMR), Dash (DASH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Stellar / Lumens (XLM), Ethereum Classic (ETC), Augur REP (REP), ICONOMI (ICN), Melon (MLN), Zcash (ZEC), Dogecoin (XDG), Tether (USDT), Gnosis (GNO), dan EOS (EOS).

Anda boleh membeli / menjual pelbagai cryptocurrency ini melalui 5 mata wang fiat – USD, GBP, JPY, EUR, dan CAD – dengan SEPA atau transfer wayar.

Pada masa ini, mereka tidak menyokong pembelian melalui kad kredit / debit.

Ciri-ciri Karken yang lain ialah:

 • Pengesahan dua faktor.
 • E-mel menyokong penandatanganan dan penyulitan PGP / GPG.
 • Buat kunci induk untuk pemulihan akaun.

Anda boleh menyemak jadual bayaran Kraken di sini.

Akaun Kraken memerlukan sedikit masa untuk disahkan. Terdapat tiga tahap, dan melaluinya semuanya memerlukan sedikit kesabaran. Untuk memastikan semuanya berjalan lancar, pastikan anda mengambilnya langkah yang betul.

Lihat Kraken

5. Gemini

Gemini adalah salah satu pertukaran Bitcoin yang berkembang pesat di dunia. Mereka berpangkalan di Amerika Syarikat dan mematuhi sepenuhnya Jabatan Perkhidmatan Kewangan Negeri New York (NYSDFS).

Pada masa ini, Gemini melayani wilayah berikut:

Operasi Gemini

Anda juga dapat melihat di sini jika negara atau negeri anda disenaraikan dalam ini senarai.

Gemini menyokong pembelian / penjualan BTC dan ETH berbanding USD yang boleh anda transfer melalui negara dan negeri yang disokong. Satu perkara penting mengenai pertukaran ini ialah mereka tidak mengenakan bayaran untuk deposit kawat, namun, caj penukaran mata wang masing-masing tetap akan dikenakan.

Anda boleh menyemak jadual bayaran perdagangan mereka di sini, dan lihat di bawah untuk jadual pengeluaran / pengeluaran deposit.

Bayaran Gemini

Mereka juga menawarkan akaun institusi selain dari akaun individu untuk perdagangan yang lebih serius / lebih besar.

Walaupun begitu, jika anda seorang pemula, anda tidak akan menghadapi masalah untuk mengetahui cara menggunakan pasar ini.

Lihat Gemini

6. ATM Bitcoin

ATM Bitcoin

Alternatif lain untuk pertukaran Coinbase dan terpusat adalah ATM Bitcoin.

Walau bagaimanapun, trend ATM BTC masih belum berlaku, tetapi jika anda tinggal di negara di mana anda mempunyai ATM Bitcoin, maka ini adalah kaedah terbaik untuk mendapatkan beberapa bitcoin.

Yang anda perlukan hanyalah wang fiat seperti EUR, GBP atau USD (ini adalah mata wang yang diterima oleh ATM Bitcoin).

ATM Bitcoin meminta anda mengimbas alamat awam anda, dan ia akan memindahkan BTC ke alamat tersebut dalam jumlah fiat yang anda masukkan ke ATM.

Dalam beberapa kes, jika anda tidak mempunyai alamat umum, cukup pilih pilihan “tidak mempunyai alamat” dan ATM akan menghasilkan dompet kertas untuk anda (jika menyokong fitur tersebut). Anda juga boleh memilih dompet Bitcoin dari senarai kami, dan menghasilkan alamat awam Bitcoin dengan cara itu.

Periksa di sini jika negara anda mempunyai ATM Bitcoin

Alternatif Coinbase Terbaik

Saya harus menyebut bahawa saya tidak menentang Coinbase. Pada masa yang sama, saya tidak melihat bahaya untuk meneroka alternatif lain bagi pengguna di seluruh dunia yang tidak dapat mengakses Coinbase.

Yang mengatakan, ada banyak pilihan di luar sana untuk membeli dan menjual Bitcoin. Jadi sekarang yang perlu anda lakukan ialah pergi dan lakukannya!

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan atau komen atau ingin menambahkan cadangan lain ke senarai ini, kongsikan pendapat anda dalam komen di bawah.

Dan sekiranya anda menganggap siaran ini berguna, bagikan dengan rangkaian anda!

Berikut adalah beberapa panduan terpilih untuk dibaca seterusnya:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map