Επενδύετε σε cryptos?

Είστε εκατομμυριούχος Bitcoin?

Έχετε βγάλει αξιοπρεπή χρήματα από τη συνεχιζόμενη έκρηξη κρυπτογράφησης?

Εάν η απάντησή σας σε μία από αυτές τις ερωτήσεις είναι ΝΑΙ(!!), τότε θα πρέπει επίσης να ξέρετε ότι μπορείτε να σπάσετε σύντομα.

Είναι αλήθεια…

Εάν δεν καταλαβαίνετε τι μιλάω, τότε πρέπει να διαβάσετε μερικές από τις προηγούμενες εγγραφές μου:

 • Τα καλύτερα πορτοφόλια Bitcoin
 • Ιδιωτικά κλειδιά Bitcoin: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
 • Κίνδυνοι ασφαλείας για κινητά, Web & Πορτοφόλια Bitcoin για επιτραπέζιους υπολογιστές [Πρέπει να γνωρίζετε]

Σε όλα τα παραπάνω άρθρα, ήμουν αρκετά φωνητικός για την κατοχή των προσωπικών σας κλειδιών και επεσήμανα αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός:

 • Εάν είναι το κλειδί σας, τότε είναι τα νομίσματά σας. αν δεν είναι το κλειδί σας, τότε δεν είναι τα κέρματά σας.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες παραμένουν αγνοημένοι από αυτό το βασικό γεγονός και χάνουν τα κρυπτονομίσματά τους σε κεντρικά χρηματιστήρια και φιλοξενούν ζεστά πορτοφόλια.

Γι ‘αυτό σήμερα, θέλω να σας πω για μερικά από τα μεγαλύτερα περιστατικά εισβολής Bitcoin που έχουν συμβεί στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων. Αυτό θα σας ενημερώσει ότι συμβαίνουν αυτά.

Κορυφαία 6 πιο επικά Bitcoin Hacks σε όλη την ιστορία

Είναι πάντα καλό να μαθαίνεις από ιστορικά γεγονότα γιατί συμφωνώ με αυτό Ουίνστον Τσώρτσιλ κάποτε ειπώθηκε:

 • “Όσο περισσότερο κοιτάζεις το παρελθόν, τόσο περισσότερο μπορείς να δεις στο μέλλον.”

Ελπίζοντας λοιπόν να διασφαλίσουμε το μέλλον μας μαθαίνοντας από το παρελθόν, ας ξεκινήσουμε…

1. Όρος Gox

Όρος Gox

 • Ημερομηνία εισβολής: 19 Ιουνίου 2011
 • Ποσό που έχει παραβιαστεί: 2609 BTC | +750.000 BTC

Το Mt.Gox είναι το πιο διάσημο hack του Bitcoin.

Ανταλλαγή Bitcoin με έδρα την Ιαπωνία Η Gox λειτούργησε από το 2010 και ήταν το μεγαλύτερο χρηματιστήριο Bitcoin εκείνη την εποχή.

Ωστόσο, πολύ λίγοι γνωρίζουν ότι αυτή η μεγάλη ανταλλαγή δεν είχε χακαριστεί μόνο μία φορά, αλλά δύο φορές.

Το πρώτο συνέβη τον Ιούνιο του 2011 όταν ο χάκερ μπόρεσε να λάβει τα διαπιστευτήρια του ελεγκτή του Mt.Gox και μετέφερε 2609 bitcoin σε μια διεύθυνση για την οποία ο Mt. Ο Gox δεν είχε κλειδιά. Αυτό οδήγησε στην αναστολή του Mt. Λειτουργίες Gox για αρκετές ημέρες. αλλά διατηρήθηκαν στην αγορά και κατάφεραν να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των χρηστών.

Η δεύτερη επίθεση συνέβη το 2014, σε μια εποχή που ο Mt. Η Gox χειριζόταν σχεδόν το 70% των συναλλαγών Bitcoin στον κόσμο. Αυτή τη φορά, το ποσό BTC που διέρρευσε ήταν αρκετά τεράστιο για να βυθίσει πλήρως την επιχείρηση του Mt. Gox.

Λίγο αργότερα, ο Όρος. Η Gox σταμάτησε τις εργασίες και υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, δηλώνοντας ότι περισσότερα από 750.000 BTC (περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια) έλειπαν από την ανταλλαγή.

Δυστυχώς, οι επενδυτές έχασαν τα χρήματά τους και δεν πραγματοποιήθηκαν επιστροφές.

2. BitFloor

BitFloor

 • Ημερομηνία εισβολής: Σεπτέμβριος 2012
 • Ποσό που έχει παραβιαστεί: 24.000 BTC

Μια άλλη ανταλλαγή Bitcoin παλιάς εποχής παραβιάστηκε το 2012 όταν οι χάκερ μπόρεσαν να λάβουν υπόψη τα μη κρυπτογραφημένα ιδιωτικά κλειδιά που διατηρήθηκαν στο Διαδίκτυο για αντίγραφα ασφαλείας. Το κλεμμένο ποσό ήταν “μικρό” – δηλαδή μια συνολική απώλεια 24.000 BTC.

Αν και η BitFloor θα μπορούσε να επιστρέψει τους χρήστες της, έκλεισε λόγω τραπεζικών κανονιστικών μέτρων όπως δήλωσε ο ιδρυτής της.

Ο ιδρυτής Roman Shtylman το 2013 έγραψε:

Λυπάμαι που ανακοινώνω ότι λόγω περιστάσεων εκτός του ελέγχου μας, η BitFloor πρέπει να σταματήσει επ ‘αόριστον όλες τις συναλλαγές. Δυστυχώς, ο τραπεζικός μας λογαριασμός στις ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί να κλείσει και δεν μπορούμε πλέον να παρέχουμε το ίδιο επίπεδο καταθέσεων και αναλήψεων σε δολάρια ΗΠΑ όπως και στο παρελθόν. Ως εκ τούτου, έχω πάρει την απόφαση να σταματήσω τις επιχειρήσεις και να επιστρέψω όλα τα χρήματα. Τις επόμενες μέρες θα συνεργαστούμε με όλους τους πελάτες για να διασφαλίσουμε ότι όλοι λαμβάνουν τα χρήματά τους. Να είστε υπομονετικοί καθώς επεξεργαζόμαστε το αίτημά σας.

-Ιδρυτής – bitfloor.com

3. Poloniex

Poloniex

 • Ημερομηνία εισβολής: 4 Μαρτίου 2014
 • Ποσό που έχει παραβιαστεί: 12,3% όλων των BTC (97 BTC)

Το Poloniex, το οποίο είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα χρηματιστήρια Bitcoin και altcoins, παραβιάστηκε το καλοκαίρι του 2014. Ο ακριβής αριθμός Bitcoin που χάθηκε δεν κοινοποιήθηκε από την εταιρεία, αλλά δόθηκε μια λεπτομερής εξήγηση του hack στο Φόρουμ Bitcointalk.

Βασικά, οι χάκερ μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν έναν ελαττωματικό κωδικό απόσυρσης του Poloniex.

Λίγο μετά την παραβίαση, η Poloniex ανέστειλε τις λειτουργίες για κάποιο χρονικό διάστημα και δήλωσε στο φόρουμ ότι τα κεφάλαια όλων των κατόχων της Poloniex θα μειωθούν κατά 12,3%. Αυτό έγινε επειδή πολλοί χρήστες θα είχαν απλώς αποσύρει τα χρήματά τους και δεν θα είχε μείνει κανένας για το υπόλοιπο 12,3% των κατόχων.

Το Poloniex εξακολουθεί να λειτουργεί ομαλά μέχρι σήμερα και όλοι οι χρήστες που έχασαν τα χρήματά τους επιστράφηκαν από την Poloniex, καθώς διεκδικείται από την εταιρεία και ταυτόχρονα επαληθεύεται από τους πελάτες του.

Ωστόσο, η Poloniex βρίσκεται κάτω από το ραντάρ των χάκερ αρκετές φορές, και κάποιες ανεπίσημες πηγές Αυτό, Αυτό, και Αυτό ισχυρίστηκαν επίσης ότι παραβιάστηκε το 2017.

4. Bitstamp

Bitstamp

 • Ημερομηνία εισβολής: 4 Ιανουαρίου 2015
 • Ποσό που έχει παραβιαστεί: 19.000 BTC

Αυτή η εκκίνηση ανταλλαγής Bitcoin της Σλοβενίας ιδρύθηκε το 2011 ως εναλλακτική λύση στο Mt.Gox. Δυστυχώς, δεν ήταν μια ασφαλής εναλλακτική λύση για το Όρος Γκοξ επειδή, το 2015, είχε επίσης παραβιαστεί.

Στις 4 Ιανουαρίου 2015, το λειτουργικό πορτοφόλι της Bitstamp ανακοίνωσε ότι είχε παραβιαστεί από έναν ανώνυμο χάκερ και 19.000 bitcoin (αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων) χάθηκαν.

Λίγο μετά το συμβάν, η Bitstamp ανέστειλε τις λειτουργίες με αυτήν την ειδοποίηση:

Ειδοποίηση Bitstamp

Το Bitstamp συνεχίζει να λειτουργεί και κατάφερε να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των χρηστών. Μετά την παραβίαση, έχει αποκτήσει αυστηρά μέτρα ασφαλείας όπως τα πορτοφόλια BitGo multisig για λειτουργικούς σκοπούς.

5. Bitfinex

Bitfinex

 • Ημερομηνία εισβολής: Αύγουστος 2016
 • Ποσό που έχει παραβιαστεί: 120.000 BTC

Αυτό ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο hack Bitcoin φτιάχτηκε ποτέ μετά το όρος Gox. Η παραβίαση απαίτησε 120.000 BTC (αξίας 72 εκατομμυρίων $).

Αυτό συνέβη επειδή οι επιτιθέμενοι μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν μια ευπάθεια στην αρχιτεκτονική πολλαπλών σειρών πορτοφολιών των Bitfinex και BitGo.

Αλλά το καλό ήταν ότι η Bitfinex εξέδωσε μάρκες BFX για τα θύματα που εξαργυρώθηκαν σε δολάρια ΗΠΑ, και ως εκ τούτου, οι περισσότεροι επενδυτές τους επιστράφηκαν τα χρήματά τους πίσω αργά και σταθερά σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

BFX-εξαργύρωση

Το Bitfinex συνεχίζει να λειτουργεί και επί του παρόντος έχει έναν από τους υψηλότερους τόμους σε ζεύγη BTC / USD στον κόσμο της κρυπτογράφησης.

6. Binance Hack

Το Binance είναι το πιο δημοφιλές χρηματιστήριο το 2019 και στις 7 Μαΐου 2019, το Binance χάθηκε για να χάσει περίπου 7000 Bitcoin. Αυτό άξιζε περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια τη στιγμή του hack. Ωστόσο, η ομάδα ανακοίνωσε ότι θα καλύψει όλα τα χαμένα χρήματα από τα χρήματά τους και κανένας χρήστης δεν θα επηρεαστεί από αυτό το hack.

«Ανακαλύψαμε μια μεγάλη παραβίαση ασφαλείας σήμερα, 7 Μαΐου 2019 στις 17:15:24. Οι χάκερ μπόρεσαν να αποκτήσουν μεγάλο αριθμό κλειδιών API χρήστη, κωδικούς 2FA και πιθανώς άλλες πληροφορίες. Οι χάκερς χρησιμοποίησαν μια ποικιλία τεχνικών, όπως ηλεκτρονικό ψάρεμα, ιούς και άλλες επιθέσεις. οι χάκερ μπόρεσαν να αποσυρθούν 7000 BTC σε αυτή τη μία συναλλαγή “

Ηθικό της ιστορίας

Όνομα ανταλλαγής Το ποσό παραβιάστηκε
Όρος Gox 2609 BTC | +750.000 BTC
BitFloor 24.000 BTC
Poloniex 97 BTC
Bitstamp 19.000 BTC
Bitfinex 120.000 BTC

Μερικά περισσότερα hacks που πρέπει να ακολουθήσετε ως προς το χρονοδιάγραμμά τους είναι τα εξής:

Επομένως, η ηθική της ιστορίας είναι να διατηρείτε τα κρυπτονομίσματα σας υπό τον έλεγχό σας και όχι σε κεντρικές ανταλλαγές.

Το λέω αυτό επειδή τα περισσότερα από αυτά τα hacks έγιναν επειδή τα προσωπικά κλειδιά αντιμετωπίστηκαν απρόσεκτα.

Καταλαβαίνω ότι στις πρώτες μέρες του Bitcoin οι άνθρωποι δεν είχαν τόσο μεγάλη γνώση για αυτά τα πράγματα. Αλλά τώρα, υπάρχει διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με ιδιωτικά κλειδιά και πορτοφόλια υλικού όπως το Ledger Nano S.

Και το CoinSutra είναι μέρος αυτής της εκπαιδευτικής προσπάθειας. Συνεχίστε λοιπόν μαζί μας και θα είστε εντάξει!

Μου έλειψαν σημαντικές παραβιάσεις; Επιτρέψτε μου να μάθω για αυτά στα σχόλια!

Ακολουθούν μερικά ακόμη επιλεγμένα άρθρα ασφαλείας Bitcoin για εσάς:

 • Τα 3 καλύτερα πορτοφόλια υλικού για Bitcoin (υποστηρίζονται + Altcoins)
 • Ιδιωτικά κλειδιά Bitcoin: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
 • Κίνδυνοι ασφαλείας για κινητά, Web & Πορτοφόλια Bitcoin για επιτραπέζιους υπολογιστές [Πρέπει να γνωρίζετε]
 • Τι είναι η ψυχρή αποθήκευση στο Cryptocurrency?

Σας αρέσει αυτή η ανάρτηση; Μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me