Ali je CoinSecure v težavah ali potegne prevaro pri izstopu? : 438 izgubljenih BTC (3 milijone dolarjev)

CoinSecure Bitcoin vdiranje

Ali je Coinsecure, indijski pionir izmenjave bitcoinov, prišel v slepo ulico?

Upal sem, da ne, vendar poročila in zgodbe niso tako dobrodošle.

Velike novice: Coinsecure, indijska borza bitcoinov, je v težavah. Še vedno je vprašljivo, ali so ga vdrli ali so mu ukradli bitkoine.

Najprej, za novince, naj vam predstavim Coinsecure.

 • Sedež: Delhi
 • Leto ustanovitve: 2014
 • Ustanovitelji: Mohit Kalra, Benson Samuel

Coinsecure ne potrebuje predstavitve, vsaj ne za indijsko občinstvo. To je eden od prvih gibanj Bitcoin in blockchain tehnologije v Indiji. Že leta skupaj zagotavljajo izmenjavo Bitcoinov, trgovske storitve, raziskovalec verig blokov in gostujočo denarnico..

Prav tako so pionirska borza v Indiji, da vodijo knjige naročil za bitcoin, da ustvarijo učinkovito tržišče za kupce / prodajalce Bitcoinov..

Z vsem tem je Coinsecure požel kar nekaj spoštovanja v indijski skupnosti Bitcoin, toda Coinsecure je po včerajšnjih novicah v globokih vodah.

Včeraj je Coinsecure v pismu svojim uporabnikom priznal, da o njem govorijo vdori ali ogroženi na zahrbtne načine so resnične.

Po mnenju Coinsecure, 438.318 BTC v vrednosti približno 3 milijone dolarjev so bili izgubljeni in preneseni na Bitcoin naslov, ki ga Coinsecure ne nadzoruje.

Opomba tudi pojasnjuje, da ta izguba ni neposredna posledica ogrožanja ali vdora v njihovo infrastrukturo, temveč je bila posledica njihove Dr. Amitabh Saxsena pridobivanje Bitcoin Gold iz Bitcoin. In posledično njihov CSO je trdil, da so bitcoin izgubili.

Tu je celotna opomba podjetja Coinsecure:

Kraja Bitcoinov s sozaščitnimi sredstvi

9. aprila 2018 je organizacija za obveščanje obvestila upravo Coinsecure, da je bilo iz denarnice podjetja zaradi napada napad ukradenih 438.318 BTC.

Vprašanje pa je, kako lahko, ko je imel zasebni ključ organizacija civilne družbe sam.

No, tako kot ti in jaz, tudi vodstvo Coinsecure noče verjeti različici zgodbe organizacije civilne družbe in je zoper njega vložilo FIR pri Cyber ​​Cell v Delhiju. Organizacija civilne družbe je v begu, saj strokovnjaki preiskujejo primer.

Tu je kopija FIR:

Ukraden Bitcoin za sozavarovanje

Nadaljnja posodobitev…

Zdaj je nadaljnja posodobitev Coinsecure po 12. aprilu zelo vprašljiva.

Zdaj iščejo pomoč pri skupnosti Bitcoin in drugih uporabnikih, ki jim lahko pomagajo prepoznati hekerja ali jim omogočijo, da izterjajo izgubljena sredstva. Za to so napovedali nagrado v višini 10% vseh izgubljenih sredstev, tj. 43,8 BTC v nagrado.

Tu je celotna kopija posodobitve:

Posodobitev 3:

Coinsecure je objavil svoj najbolj pričakovani načrt odplačevanja in tukaj je:

Vprašanja in še nekaj vprašanj

Prvo vprašanje, ki ga imam za Coinsecure, je, zakaj na borzi borza ne bi uporabljala denarnice z več znaki za zavarovanje svojih sredstev. Kako lahko zaupajo eni osebi z zasebnimi ključi?

Druga predpostavka je, če gre za denarnico z več znaki, kdo je potem druga udeležena stranka ali pa gre za načrtovano prevaro pri izstopu s trga in FIR trik za odvračanje pozornosti.?

Seveda razumemo, da je Coinsecure že omenil povrnitev izgub svojim vlagateljem po potrebi iz lastnega žepa, a kako in kdaj se bo to zgodilo? Ali preprosto želijo začeti še eno ekonomsko dramsko dramo Ponzi, tako kot Bitfinex je to storil po krampu?

Posodobitev # 3 iz Coinsecure out in piše – »Če izterjava prislonjenega BTC-ja ni mogoča, bomo od 9. aprila 2018 uveljavili stopnjo zaklepanja, 10% preostalega stanja kovancev bo vrnjenih v BTC in 90% bo vrnjeno v INR. ” Ta dobra taktika, vendar ne najboljša, saj bo 90% vrnjenih v INR in če BTC preseže vrednost nad 10.000 USD, bo to imetnikom BTC, ki so BTC obdržali v Coinsecure, velika izguba. Po mojem mnenju je pravičneje, da ga v BTC odplačamo v celoti.

Še več, če bi se s preiskavo izkazalo, da niso imeli denarnice z več znaki, bi bil to velik vprašaj glede njihove sposobnosti vodenja borze. Če je bila njihova denarnica z več znaki ukradena, se bo spet pojavilo veliko vprašanj, kdo je še bil vpleten v to krajo.

In kaj naj rečem o njihovi posodobitvi št. 2, le sproža več vprašanj in je nekoliko protislovno glede tega, kar so rekli prej. Njihov FIR nasprotuje njihovi organizaciji civilne družbe, zdaj pa skupnosti sporočajo, naj jim pomaga identificirati hekerja. (Samo bog ve, kaj se dogaja !!)

Če pa vprašate mene, je videti kot načrtovana zmešnjava in kaos, da se nekaj skrije in morda obstaja prevara v zadnji fazi. Toda počakati je treba, kako bodo povrnili denar uporabnikom, če to ni neposredno v BTC prizadetim uporabnikom, potem bo to resen problem.

Kljub temu, verjeli ali ne, to je velik udarec za indijski trg Bitcoinov in kriptovalut, potem ko je RBI prepovedal bankam, da se ukvarjajo z Bitcoin podjetji in posamezniki prejšnji teden: RBI indijskim bankam prepoveduje olajševanje storitev posameznikom, povezanim s kripto valuto. & Podjetja.

Nazadnje, ponavljam, Bitcoinov ne imejte v nobeni centralizirani borzi na svetu, ker niso varni. Vedno se zanesite na denarnice Bitcoin, ki jih gostite sami, kjer nadzorujete svoje zasebne ključe, kot so:

 • Ledger Nano S
 • Trezor
 • Micelij
 • Coinomi

Vam je všeč ta objava? Delite s prijatelji & družina, da jih obvešča!

Nadaljnja predlagana branja:

 • Top 5 Bitcoin mitov, ki jih je treba uničiti
 • RBI indijskim bankam prepoveduje obravnavo posameznikov, povezanih s kripto & Podjetja
 • Prihodnost Bitcoina & Druge kriptovalute v Indiji po prepovedi RBI
 • Uradni odzivi indijskih kripto borz po prepovedi IRB
 • Najboljši načini za pretvorbo bitcoinov v gotovino [Fiat]
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map