Είναι μέσα και έξω από τις ειδήσεις και ξανά. Με την πρώτη ματιά, δεν φαίνεται να αξίζει να προσέξουμε τίποτα, ένα αστείο που επαινέται από σπασίκλες στο Διαδίκτυο και διανοούμενους.

Πιστεύεται ότι το bitcoin έχει ισχυρή ισχύ για 7 χρόνια; Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχουν γραφτεί τουλάχιστον 118 άρθρα σχετικά με τον «θάνατο του bitcoin», υπάρχει ακόμη ένας ιστότοπος αφιερωμένος στην καταγραφή αυτών νεκρολογίες bitcoin.

                                     

Σε αυτό το σημείο, είναι ασφαλές να πούμε ότι το bitcoin είναι εδώ για να μείνει. Λοιπόν .. τι είναι ακριβώς?

Το bitcoin αναφέρεται σε δύο πράγματα: το bitcoin είναι ένα δίκτυο πληρωμών παρόμοια με Mastercard ή Paypal και bitcoin (το νόμισμα) είναι το μέσο ανταλλαγής στο δίκτυο πληρωμών bitcoin. Το bitcoin είναι ένα παγκόσμιο νόμισμα, το οποίο ανταλλάσσεται από άτομο σε άτομο χωρίς να χρειάζεται τράπεζα στη μέση.Τι είναι το Bitcoin; Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για αρχάριους

Είναι το Bitcoin πραγματικά χρήματα?

Εάν θέλουμε να είμαστε ακριβείς για έναν ορισμό, για κάτι που θα χρησιμοποιηθεί ως χρήμα, θα πρέπει να περιέχει τις ακόλουθες ιδιότητες:

Ελλειψη. Πρέπει να υπάρχει μια πεπερασμένη προσφορά έτσι ώστε το νόμισμα να διατηρεί την αξία του. Θα υπάρχουν μόνο 21 εκατομμύρια bitcoin, κανένα άτομο δεν μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα bitcoin. Αυτός είναι ένας κανόνας που μπαίνει στο δίκτυο bitcoin και έχει πολύ υψηλό βαθμό ασφάλειας. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που διασφαλίζουν το δίκτυο bitcoin θα πρέπει να συμφωνήσουν για μια αλλαγή στους κανόνες δικτύου για να αλλάξουν, αυτό είναι πολύ απίθανο να συμβεί δεδομένου ότι θα συμφωνούσαν να αλλάξουν τις βασικές αρχές του δικτύου.

Αντοχή. Αυτή είναι μια ανοιχτή και κλειστή θήκη. το ψηφιακό νόμισμα δεν φθείρεται, σκίζεται ή σπάει. Ωστόσο, μπορείτε να αγοράσετε κάποια φυσικά αντικείμενα που έχουν αποθηκευμένες διευθύνσεις bitcoin σε αυτά, για περισσότερες πληροφορίες δείτε ανοιχτό και νομίσματα casascius.

Ευαισθησία. Είναι κάθε bitcoin το ίδιο με το άλλο bitcoin; Το bitcoin έχει προβλήματα ευφλεκτότητας, επειδή οι συναλλαγές είναι ανιχνεύσιμες. Όταν πραγματοποιείτε μια συναλλαγή bitcoin, τα νομίσματα που ξοδεύετε από το πορτοφόλι σας σε ένα άλλο πορτοφόλι έχουν ένα ανιχνεύσιμο ιστορικό πίσω στο σημείο όπου αυτά τα νομίσματα εξορύφηκαν από το δίκτυο. Εάν ορισμένες υπηρεσίες θεωρούνται δυσμενείς, θα μπορούσε να επισημανθεί η ιστορία των κερμάτων που κινούνται μέσω πορτοφολιών που σχετίζονται με δυσμενείς υπηρεσίες. Ως εκ τούτου, στο μέλλον ορισμένα νομίσματα θα μπορούσαν να θεωρηθούν πιο πολύτιμα, επειδή είναι σαφή, που σημαίνει ότι δεν έχουν λερωθεί αγγίζοντας πορτοφόλια δυσμενών υπηρεσιών. Στην τρέχουσα κατάσταση του δικτύου, το bitcoin έχει προβλήματα ευφλεκτότητας, αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί για να κάνει οποιοδήποτε bitcoin τόσο πολύτιμο όσο οποιοδήποτε άλλο bitcoin.

Διαιρετό. Κάθε bitcoin (ή BTC) διαιρείται σε 8 δεκαδικά ψηφία. Το Millibit είναι 0,001 BTC, το Bit είναι 0,000001 BTC και το Satoshi είναι 0,00000001 BTC. Αυτό διασφαλίζει ότι ακόμη και σε παγκόσμια κλίμακα οι άνθρωποι θα μπορούσαν να συναλλάσσονται σε κλάσματα bitcoin, εάν η αξία πρόκειται να αυξηθεί, είναι πιθανό ότι οι περιστασιακές ημερήσιες δαπάνες θα είναι σε bits και milli bit. Ένα παράδειγμα αυτού θα ήταν να κατευθυνθείτε στο τοπικό καφέ σας και να αγοράσετε έναν καφέ για 100 milli bit.

Φορητότητα. Ένα bitcoin μπορεί να αποθηκευτεί στο τηλέφωνό σας, στο tablet, στον υπολογιστή σας ή ακόμα και σε ένα bitcoin πορτοφόλι υλικού. Δεν ζυγίζει τίποτα και είναι άτρωτο για να μετακινηθείτε. Αυτό είναι πολύ ελαφρύτερο από το να τραβάτε ένα κομμάτι χρυσού ή να μεταφέρετε ένα πορτοφόλι μετρητών. Ποτέ δεν ήταν δυνατό να μετακινήσουμε σημαντικά ποσά αξίας σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα σε δευτερόλεπτα για σχεδόν χωρίς κόστος. Αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει τις σχέσεις στην παγκόσμια οικονομία και να διευκολύνει τη δημιουργία παγκόσμιων επιχειρήσεων.

Είναι το Bitcoin πραγματικά χρήματα;

Το bitcoin μπορεί να είναι η καλύτερη μορφή χρημάτων που έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει πώς συγκρίνονται τα bitcoin και τα κρυπτονομίσματα, σε γενικές γραμμές, με το χρυσό και το κυρίαρχο νόμισμα ως χρήμα.

Σημείωση: Αυτό το γράφημα δεν λαμβάνει υπόψη ότι το bitcoin έχει προβλήματα ευφλεκτότητας που κάνουν τόσο το χρυσό όσο και το fiat καλύτερο στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να λυθεί στο μέλλον εάν το δίκτυο προσαρμόσει πρόσθετες δυνατότητες απορρήτου.

Είναι κατανοητό ότι τα χρήματα με απλούς όρους αναφέρονται σε κρατικό νόμισμα που έχει εκδοθεί από το κράτος, ωστόσο σε όλη την ιστορία οι πολιτισμοί έχουν χρησιμοποιήσει πολλά διαφορετικά μέσα χρήματος. Μερικά από τα οποία είναι βράχοι, σκίουροι, κοσμήματα, κρασί και κοχύλια. Κάθε πολιτισμός σε όλη την ιστορία είχε τη μορφή του χρήματος. Πριν από το κυρίαρχο νόμισμα, ο χρυσός ήταν το μέσο του εμπορίου για πολλά έθνη, και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να είναι ένα πολύ καλό κατάστημα αξίας.

Όπως και με οποιοδήποτε νέο νόμισμα, θα χρειαστεί χρόνος για να αναπτυχθεί η υιοθέτηση. Το αν το bitcoin έχει υιοθετηθεί ως νόμισμα ή αν πρόκειται να είναι θέμα για άλλη φορά.

Οκτώ χρόνια στο bitcoin εξακολουθεί να είναι ένα πολύ νέο νόμισμα, κάθε μέρα παραμένει ενεργό και ασφαλές αποδεικνύει ότι το bitcoin αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου. Τα τραπεζογραμμάτια και οι πιστωτικές κάρτες δεν δημιουργήθηκαν για το Διαδίκτυο. Το cryptocurrency επιτρέπει ψηφιακές συναλλαγές στην ψηφιακή εποχή.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me