Το CoinSutra σας καλωσορίζει σε ένα άλλο δύσκολο χάος στο Bitcoin!

Και όταν λέω «χάος», το εννοώ περισσότερο από ποτέ.

Σε ένα σκληρό πιρούνι Bitcoin (δηλαδή Bitcoin Cash) που πρόσφατα ολοκληρώθηκε, είδαμε τις διακυμάνσεις της ύπαρξης επενδυτή Bitcoin.

Και τώρα, πάλι, το οικοσύστημα Bitcoin, συμπεριλαμβανομένων όλων των τύπων οντοτήτων που συνδέονται με αυτό, δοκιμάζεται επειδή έχουμε προγραμματίσει ένα άλλο σκληρό πιρούνι Bitcoin για αυτόν τον Νοέμβριο.

Γνωρίζω ότι ορισμένοι από εσάς ίσως αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό επειδή το Bitcoin έχει ήδη κλιμακώσει, ενεργοποιήσει το SegWit και οι υποστηρικτές του Bitcoin Cash έχουν ήδη χωρίσει τους δρόμους με μεγαλύτερα μεγέθη μπλοκ.

Γιατί λοιπόν συμβαίνει αυτό???

Λοιπόν, η απάντησή μου είναι απλώς ότι η συζήτηση για την κλιμάκωση του Bitcoin δεν έχει τελειώσει ακόμα!

Για όσους από εσάς διαβάζετε το CoinSutra με επιμέλεια, θα ξέρετε για την αδιάλειπτη ιστορία της Συμφωνίας της Νέας Υόρκης.

Και τώρα, αυτή η απρόσκοπτη ιστορία πρόκειται να φτάσει στο αποκορύφωμά της.

Για τους νεοεισερχόμενους, αυτό συνέβη…

Τι είναι το NYA ή το SegWit2x?

NYA (γνωστός και ως συμφωνία της Νέας Υόρκης ή γνωστός και ως γνωστός SegWit2x) είναι μια λύση κλιμάκωσης Bitcoin που υπογράφηκε και συμφωνήθηκε από μεγάλο αριθμό ανθρακωρύχων, προγραμματιστών και επενδυτών στο Συναίνεση 2017.

SegWit2X είναι ένα φανταχτερό παράγωγο όνομα που δίνεται σε ένα συνδυασμό λύσεων κλιμάκωσης (δηλαδή αύξηση μεγέθους μπλοκ SegWit και 2MB). Σημαίνει απλώς την εφαρμογή του SegWit πρώτα και στη συνέχεια εντός 3 μηνών από την ενεργοποίηση του SegWit, στοχεύει στην εφαρμογή μεγέθους μπλοκ 2MB για το δίκτυο Bitcoin.

Και δεδομένου ότι το πρώτο σκέλος του SegWit2x (δηλ. BIP 91 (SegWit)) είχε ήδη τεθεί σε εφαρμογή στις 21 Ιουλίου 2017, το τελευταίο και τελευταίο σκέλος εκκρεμεί ακόμη.

Γιατί συμβαίνει αυτό το πιρούνι?

Τώρα το παρόν χάος αφορά την εφαρμογή του μεγέθους μπλοκ 2MB (που συμβαίνει στα μέσα Νοεμβρίου 2017).

Αλλά όπως έχω περιγράψει στο άρθρο μου για τη Βελτίωση Bitcoin, τα μπλοκ 2MB θα εφαρμοστούν μόνο όταν οι βασικοί προγραμματιστές και άλλοι παίκτες υποστηρίζουν αυτήν την ιδέα.

Αλλά δεν φαίνεται ότι πολλοί από αυτούς θα το υποστηρίζουν και έτσι έχουμε ένα ακόμη σκληρό πιρούνι που παραμένει στο Bitcoin.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να διαβάσετε αυτές τις δημοσιεύσεις για να μάθετε το πλήρες ιστορικό αυτού του γεγονότος:

 • Τι είναι ένα σκληρό πιρούνι?
 • Bitcoin Cash Fork?
 • Τι είναι το BIP (Πρόταση βελτίωσης Bitcoin)?

Πότε συμβαίνει αυτό το πιρούνι?

Αυτό το πιρούνι συμβαίνει στις 18 Νοεμβρίου 2017.

Η ακριβής ώρα δεν είναι ακόμα γνωστή, αλλά έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί ζωντανά από ύψος μπλοκ 494784.

Και σύμφωνα με Blockchain.info τη στιγμή αυτής της γραφής, το δίκτυο Bitcoin βρίσκεται σήμερα στο ύψος των τετραγώνων 489179. Έτσι μπορείτε να δείτε ότι απέχουμε μόνο μερικές χιλιάδες τετράγωνα μακριά από το σκληρό πιρούνι SegWit2x.

Από αυτό το ύψος μπλοκ κατωφλίου, το blockchain του Bitcoin θα αποκλίνει σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις με δύο διαφορετικούς κανόνες σε δύο διαφορετικά blockchain.

Διπλασιάζονται τα χαρτοφυλάκια σας?

Εάν συμβεί αυτό το πιρούνι, τότε όλοι όσοι κρατούσαν το Bitcoin πριν από το πιρούνι θα έχουν ισοδύναμο αριθμό αυτών των νέων νομισμάτων SegWit2x.

Σημείωση: Αυτό δεν σημαίνει ότι το δικό σας αξία των κερμάτων θα διπλασιαστεί. Όσοι ήταν παρόντες στην τελετή του Bitcoin Cash hard fork θα το καταλάβουν σίγουρα.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα…!

Το πρόβλημα είναι ότι θα είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο να διεκδικήσουμε τα bitcoin της έκδοσης SegWit2x. Αυτό το πρόβλημα προσβασιμότητας θα προκύψει λόγω της ευαισθησίας επανάληψης επίθεσης και στις δύο αλυσίδες. (Διαβάστε λεπτομερώς για τις επιθέσεις επανάληψης.)

Πρόβλημα επανάληψης επίθεσης

Θέλω να αντιμετωπίσω αυτό το πρόβλημα δυνατά και ξεκάθαρα τόσο για όσους ήταν παρόντες όσο και για εκείνους που δεν ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια του Bitcoin Cash fork.

Το SegWit2x δεν θα έχει προστασία επανάληψης όπως το Bitcoin Cash. Θα έχει μάλλον μια προστασία από την επιλογή επανάληψης.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι υποστηρικτές του SegWit2x και ένας προγραμματιστής SegWit2x (Jeff Garzik) το έχουν δηλώσει με σαφήνεια Το SegWit2x δεν είναι altcoin και θα είναι αναβάθμιση Bitcoin.

Για τους μη ενεργοποιημένους, η προστασία επανάληψης είναι μια τεχνική ενημέρωση που εμποδίζει την εκπομπή της ίδιας συναλλαγής και στις δύο αλυσίδες. (Διαβάστε λεπτομερώς σχετικά με τις επιθέσεις επανάληψης).

Λόγω αυτού, το SegWit2x δέχεται έντονη κριτική από παλαιούς υποστηρικτές του Bitcoin επειδή είναι ένα είδος ανοιχτής επίθεσης στο Bitcoin και στους χρήστες του.

Τι είναι αυτή η Προστασία Προεπιλογής Επανάληψης και γιατί πρέπει να γνωρίζετε για αυτό?

Το opt-in replay protection είναι ένα είδος προστασίας επανάληψης που είναι όχι ενσωματωμένο στην έκδοση Bitcoin του SegWit2x. Ως χρήστης, εσείς πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή και να υποβάλετε αίτηση για αυτό.

Αυτό προτάθηκε από τον Jeff Garzik, τον προγραμματιστή του SegWit2x. Ήταν επικρίθηκε ιδιαίτερα γιατί θα θέσει σε κίνδυνο τα χρήματα των χρηστών.

Ως Bitcoin HODLer, θα πρέπει να το γνωρίζετε γιατί επειδή εάν κάνετε μια συναλλαγή σε οποιαδήποτε από τις αλυσίδες χωρίς να «επιλέξετε», τότε τα νομίσματά σας στην άλλη αλυσίδα θα διατρέχουν κίνδυνο.

Οποιοσδήποτε θα μπορεί να παραλάβει αυτή τη συναλλαγή και να “ξαναπαίξει” στην άλλη αλυσίδα και θα χάσετε αυτά τα νομίσματα.

Δείτε αυτό το κομμάτι που πρέπει να διαβάσετε από τον προγραμματιστή του Bitcoin Jimmy Song: Πώς λειτουργεί το Segwit2x Replay Protection.

Ποιος υποστηρίζει το SegWit2x?

Σύμφωνα με αυτήν τη μεσαία ανάρτηση, από τις 25 Μαΐου 2017, αντιπροσωπεύοντας το 83,28% της ισχύος κατακερματισμού, η SegWit2x είχε αυτούς τους υποστηρικτές:

 1. 1Hash (Κίνα)
 2. Abra (Ηνωμένες Πολιτείες)
 3. ANX (Χονγκ Κονγκ)
 4. Bitangel.com / Chandler Guo (Κίνα)
 5. Δίκτυο BitClub (Χονγκ Κονγκ)
 6. Bitcoin.com (Σεντ Κιτς) & Νέβις)
 7. Bitex (Αργεντινή)
 8. bitFlyer (Ιαπωνία)
 9. Bitfury (Ηνωμένες Πολιτείες)
 10. Bitmain (Κίνα)
 11. BitPay (Ηνωμένες Πολιτείες)
 12. BitPesa (Κένυα)
 13. BitOasis (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)
 14. Bitso (Μεξικό)
 15. Bitwala (Γερμανία)
 16. Bixin.com (Κίνα)
 17. Blockchain (Ηνωμένο Βασίλειο)
 18. Bloq (Ηνωμένες Πολιτείες)
 19. btc.com (Κίνα)
 20. BTCC (Κίνα)
 21. BTC.TOP (Κίνα)
 22. BTER.com (Κίνα)
 23. Circle (Ηνωμένες Πολιτείες)
 24. Civic (Ηνωμένες Πολιτείες)
 25. Coinbase (Ηνωμένες Πολιτείες)
 26. Coins.ph (Φιλιππίνες)
 27. CryptoFacilities (Ηνωμένο Βασίλειο)
 28. Decentral (Καναδάς)
 29. Ψηφιακή ομάδα νομισμάτων (Ηνωμένες Πολιτείες)
 30. F2Pool (Κίνα)
 31. Filament (Ηνωμένες Πολιτείες)
 32. Gavin Andresen (Ηνωμένες Πολιτείες)
 33. Genesis Global Trading (Ηνωμένες Πολιτείες)
 34. Genesis Mining (Χονγκ Κονγκ)
 35. GoCoin (Νήσος του Μαν)
 36. Επενδύσεις σε κλίμακα του γκρι (Ηνωμένες Πολιτείες)
 37. Guy Corem (Ισραήλ)
 38. Jaxx (Καναδάς)
 39. Korbit (Νότια Κορέα)
 40. Luno (Σιγκαπούρη)
 41. MONI (Φινλανδία)
 42. Netki (Ηνωμένες Πολιτείες)
 43. OB1 (Ηνωμένες Πολιτείες)
 44. Purse (Ηνωμένες Πολιτείες)
 45. Ripio (Αργεντινή)
 46. Safello (Σουηδία)
 47. SFOX (Ηνωμένες Πολιτείες)
 48. ShapeShift (Ελβετία)
 49. surBTC (Χιλή)
 50. Unocoin (Ινδία)
 51. Vaultoro (Γερμανία)
 52. Veem (Ηνωμένες Πολιτείες)
 53. ViaBTC (Κίνα)
 54. Wayniloans (Αργεντινή)
 55. Xapo (Ηνωμένες Πολιτείες)
 56. Δική σας (Ηνωμένες Πολιτείες)

Αλλά από τώρα, τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου (μέσα Οκτωβρίου 2017), δεν είμαστε τόσο σίγουροι ότι όλες αυτές οι ομάδες εξακολουθούν να το υποστηρίζουν.

 • Σύμφωνα με segwit.party, Το 25% των υποστηρικτών του SegWit2x έχουν ήδη αποσύρει την υποστήριξή τους.
 • Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με Χορός νομισμάτων, από 79 εταιρείες Bitcoin που παρακολουθούν, 34 εταιρείες υποστηρίζουν, 9 είναι έτοιμες και 36 αντιτίθενται.

Από αυτές τις εταιρείες, Coinbase και Bitfinex έχουν βγει και δηλώνουν ανοιχτά ότι θα υποστηρίζουν και τις δύο αλυσίδες για τους χρήστες τους, αλλά και κάλεσαν τους χρήστες να περιμένουν μέχρι να ξεκουραστεί η σκόνη.

Ας μην αγνοήσουμε επίσης μερικούς αξιοσημείωτους ειδικούς Bitcoin (όπως Ρότζερ Ver) που ισχυρίζονται ότι το SegWit2x θα είναι πολύ πιο επιτυχημένο στην απόκτηση της πλειοψηφίας του hash power και στοιχηματίζει εκατομμύρια για την επιτυχία του.

Τι στο διάολο για το Bitcoin Gold Fork?

Το Bitcoin Gold (BTG) είναι ένα άλλο σκληρό πιρούνι του Bitcoin που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου 2017.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς δεν σχετίζεται με το SegWit2x και ισχυρίστηκε ότι έχει εφαρμόσει προστασία επανάληψης.

Επίσης, έχω κάνει μια ξεχωριστή ανάρτηση στο Bitcoin Gold fork για τους αναγνώστες του CoinSutra, οπότε απλώς καθίστε σφιχτά και ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό.

Το συμπέρασμα (Τι πρέπει να κάνετε)

Θέλω να ολοκληρώσω δηλώνοντας το ίδιο πράγμα που έχω δηλώσει πολλές φορές:

 • Τα κλειδιά σας = Τα νομίσματά σας. Όχι τα κλειδιά σας = Όχι τα κέρματά σας

Τα ίδια πράγματα ισχύουν εδώ!

Αλλά τώρα που έχουμε αυτό το πράγμα για την προστασία επανάληψης, επιλέξτε μερικές άλλες συμβουλές για να αποφύγετε την απώλεια των χρημάτων σας:

 1. Μην πραγματοποιείτε συναλλαγές για μερικές ημέρες μετά το πιρούνι μέχρι να ηρεμήσει η σκόνη και έως ότου ένα από τα μέρη (SegWit2x ή Legacy Bitcoin) εφαρμόσει μια προστασία αυτόματης αναπαραγωγής.
 2. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να κάνετε συναλλαγές και θέλετε να επιλέξετε την προστασία επανάληψης, ακολουθήστε το άρθρο του Jimmy Song Πώς λειτουργεί το SegWit2x Replay Protection.
 3. Μην κρατάτε τα νομίσματά σας σε ανταλλαγή τρίτων όπου δεν ελέγχετε τα κλειδιά σας.
 4. Χρησιμοποιήστε πορτοφόλια υλικού όπως το Ledger Nano S και Trezor για τον έλεγχο των νομισμάτων σας.
 5. Εάν δεν έχετε πορτοφόλι υλικού, χρησιμοποιήστε πορτοφόλια λογισμικού όπως το Jaxx ή το Exodus για να ελέγξετε τα ιδιωτικά σας κλειδιά.
 6. Μην πέσετε θύμα ψεύτικων ιστότοπων / πορτοφολιών που απαιτούν τα προσωπικά σας κλειδιά για να σας επιτρέψουν να αποκτήσετε πρόσβαση στα νομίσματά σας SegWit2x.
 7. Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μην επηρεαστείτε από το FUD / FOMO επειδή μία από τις εκδόσεις μετά το πιρούνι θα εξακολουθήσει να είναι η κυρίαρχη…

Αυτό είναι όλο από την πλευρά μου σε αυτό το άρθρο. Θα ενημερώνω αυτό το άρθρο ξανά και ξανά με τις τελευταίες εξελίξεις στο SegWit2x, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο CoinSutra.

Τώρα ήρθε η ώρα να σας ακούσουμε: Τι πιστεύετε για το SgWit2x; Τι θα κάνετε με τα νομίσματά σας SegWit2x, εάν τα αποκτήσετε; εν αναμονή των σχολίων σας!!

Σημείωση: Όλα όσα ανέφερα παραπάνω είναι άσχετα και άχρηστα τώρα, επειδή το πιρούνι Segwit2X τώρα ακυρώνεται. Έχω δημοσιεύσει μια άλλη ανάρτηση σε αυτήν, όπου θα μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.[Πρέπει να διαβάσετε]: Ακυρώθηκε το Hard Fork SegWit2x του Bitcoin

Είναι καλό που αυτό το πιρούνι έχει πλέον διακοπεί, αλλά αυτό οδήγησε σε μια ξαφνική αύξηση του ενδιαφέροντος των χρηστών στο Bitcoin Cash (BCH), το οποίο δημιουργήθηκε τον Αύγουστο. Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται πάνω από 1000 $ ανά μονάδα και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση του Bitcoin Cash στο Roger Ver στο Bitcoin.com.

Έχει επίσης πολλές φορές ισχυριστεί ότι το Bitcoin Cash είναι το πραγματικό Bitcoin που ήθελε να δημιουργήσει ο Satoshi Nakamoto.

Η τιμή Bitcoin Cash σίγουρα απογειώνεται μετά την κατάρρευση του Segwit2x και είναι αρκετά εμφανές από αυτά τα μιμίδια καθώς και προπαγάνδα από τον Roger Ver.

Αλλά δεν το πιστεύουμε ακόμα και θέλουμε να ενημερώσουμε τους νέους χρήστες ότι το Bitcoin είναι Bitcoin και να μην παραπλανηθεί, επίσης ότι το Bitcoin δεν ανήκει σε κανέναν ούτε-Roger Ver.

Σας αρέσει αυτή η ανάρτηση; Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Ακολουθούν επιλεγμένα άρθρα για να διαβάσετε στη συνέχεια:

 • Καλύτερα Πορτοφόλια μετρητών Bitcoin (BCH): Δωρεάν χρήματα για κάθε Bitcoiner! Γουοου!
 • Πού να πουλήσετε Bitcoin Cash (BCH) [Πλήρης κατάλογος των καλύτερων ανταλλαγών BCH]
 • Κορυφαία 10 κρυπτονομίσματα με πρακτικές περιπτώσεις χρήσης

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me