Cara Mencari ATM Bitcoin Di Dekat Saya

Sebilangan besar daripada anda menyedari revolusi crypto yang disaksikan dunia hari ini. Walau bagaimanapun, hanya sedikit yang tahu bahawa banyak pertukaran kripto di seluruh dunia ditutup sementara kerana lonjakan permintaan cryptocurrency yang besar.

Kami di CoinSutra mula mendapat banyak pertanyaan mengenai kaedah alternatif untuk membeli Bitcoin ketika pertukaran ini tidak tersedia.

Salah satu kaedah, dan yang sangat popular di seluruh dunia, adalah penggunaan LocalBitcoins. Sekiranya anda tidak mengetahuinya, saya cadangkan anda membacanya dan cuba juga menggunakannya untuk membeli / menjual Bitcoin.

Kaedah lain, dan kaedah tertentu yang ingin saya bicarakan hari ini, adalah mencari ATM Bitcoin berhampiran anda dan membeli Bitcoin menggunakan ATM.

Walau bagaimanapun, masalah dengan kaedah ini adalah bahawa walaupun Bitcoin merupakan cryptocurrency yang paling popular, sukar untuk mencari ATM Bitcoin untuk pembelian anda. Tetapi di sebalik masalah kebolehaksesan, ia tetap menjadi kaedah yang bagus untuk membeli Bitcoin jika anda tahu bagaimana mencari ATM Bitcoin berhampiran anda.

ATM Bitcoin adalah mesin seperti ATM mata wang fiat biasa dari mana anda boleh mengeluarkan Bitcoin. Yang anda perlukan hanyalah wang fiat seperti EUR, GBP atau USD (ini adalah mata wang yang diterima oleh ATM Bitcoin).

ATM Bitcoin meminta anda mengimbas alamat awam anda ke mana BTC dipindahkan sebagai pertukaran dengan jumlah fiat yang anda depositkan ke ATM.

Dalam beberapa kes, jika anda tidak mempunyai alamat umum, pilih saja pilihan “tidak mempunyai alamat” dan ATM akan menghasilkan dompet kertas untuk anda (jika mendukung fitur tersebut). Anda juga boleh memilih dompet Bitcoin dari senarai kami, dan menghasilkan alamat awam Bitcoin.

Sekarang setelah anda mengetahui mengenai ATM Bitcoin dan bagaimana ia berfungsi, mari kita bincangkan cara mencari ATM Bitcoin di dekat anda.

Mencari ATM Bitcoin Berhampiran Anda

Terdapat beberapa laman web dan alat dalam talian yang boleh anda gunakan untuk mencari ATM Bitcoin berhampiran anda. Tetapi untuk tutorial ini, saya akan memberitahu anda beberapa perkhidmatan yang boleh dipercayai yang boleh anda gunakan bila-bila masa.

1. Radar ATM Syiling

Coin ATM Radar adalah salah satu perkhidmatan yang memantau ATM Bitcoin. Dengan menggunakan laman web ini, anda boleh menemui ATM Bitcoin berhampiran anda.

Perkara yang baik adalah, perkhidmatan ini mempunyai kedua-duanya Android dan iOS aplikasi mudah alih yang dapat membantu mana-mana pelancong untuk mencari ATM Bitcoin. Dengan menggunakan aplikasi ini atau portal web, anda boleh mendapatkan faedah berikut:

  • Cari peta ATM Bitcoin
  • Cari ATM / mesin Bitcoin yang paling dekat dengan anda
  • Dapatkan semua maklumat mengenai mesin ATM tertentu (yuran dan had)
  • Dapatkan petunjuk dari lokasi anda ke mesin ATM yang dipilih

Selain itu, melalui ATM ini, bukan sahaja anda dapat membeli Bitcoin, tetapi anda juga dapat menjual Bitcoin anda dan mendapatkan mata wang fiat sebagai balasannya. Namun, ini bergantung pada jenis ATM yang anda gunakan.

Terdapat beberapa cara menggunakan perkhidmatan ini, jadi mari kita menerokainya satu persatu.

  • Peta Dunia ATM Bitcoin

Untuk mencari ATM Bitcoin, anda boleh pergi ke laman web utama yang memaparkan peta langsung ATM.

Peta BTC-ATM

  1. Tambahkan lokasi / bandar anda dan lain-lain (saya telah menambahkan ‘Davos’), dan klik enter untuk mencari ATM
  2. Pilih ATM terdekat dan klik untuk melihat perincian harga, had dll
  3. Klik ‘Dapatkan petunjuk’ untuk mendapatkan lokasi dan arah peta Google
  • ATM Bitcoin Mengikut Negara

Anda juga boleh mencari ATM ATM di negara ini. Klik di sini untuk melihat peta ATM Bitcoin di negara anda dan memilih lokasi terdekat untuk mendapatkan Bitcoin anda.

Bitcoin-ATM-Mengikut Negara

Bitcoin-ATM-di-Amerika Syarikat

  • ATM Bitcoin Melalui Alamat

Anda juga boleh meletakkan alamat tepat anda untuk hasil tepat dari ATM Bitcoin yang anda gunakan pautan ini.

Bitcoin-ATM-di-UK

2. CariBitcoinATM

Perkhidmatan lain yang mengesan ATM Bitcoin adalah FindBitcoinATM. Tetapi perkhidmatan ini hanya untuk mengesan ATM di Australia. Pada masa ini, mereka adalah laman web pencari ATM Bitcoin yang paling komprehensif dan terkini di Australia. Dan anda boleh menghantar lokasi ATM baru dengan mudah dan menambahkan ulasan atau penilaian ke mesin yang ada. (Yang merupakan kebaikan bagi pelanggan yang merujuknya di masa hadapan)

Mencari ATM Bitcoin Dekat Saya

ATM Bitcoin juga mengenakan bayaran untuk pertukaran fiat ke Bitcoin, jadi jangan terkejut jika anda dikenakan sejumlah wang.

Terdapat banyak ATM Bitcoin di seluruh dunia. Dengan menggunakan pilihan carian, anda dapat mencari lokasi ATM Bitcoin terdekat dengan alamat dengan butiran tambahan seperti yuran, had dll.

Sekiranya anda belum pernah menggunakan ATM Bitcoin sebelum ini, berikut adalah beberapa pautan yang mungkin berguna (milik Radar ATM Bitcoin):

Saya juga faham bahawa mencari ATM Bitcoin kadang-kadang boleh mencabar kerana belum banyak jumlahnya.

Dalam kes ini, anda boleh menggunakan perkhidmatan seperti LocalBitcoins yang saya nyatakan dalam pengenalan. LocalBitcoins adalah pertukaran Bitcoin P2P dengan pembeli dan penjual di lebih dari 240 negara.

Tunggu apa lagi? Daftar di LocalBitcoins dan beli Bitcoin pertama anda sekarang.

Kami juga ingin mengetahui tentang pengalaman anda dalam mencari dan menggunakan ATM Bitcoin.

Suka siaran ini? Kongsi dengan rakan anda di Facebook & Twitter!

Berikut adalah beberapa artikel pilihan lain untuk anda baca seterusnya:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map