Εάν είστε νέοι στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, υποθέτω ότι θα έχετε ακούσει πολλές φορές αυτό Το ποσοστό κατακερματισμού του Bitcoin, αναφέρεται επίσης ως hash power, έχει αυξηθεί ή έχει μειωθεί. Ο όρος σας κάνει να αναρωτιέστε τι σημαίνει στην πραγματικότητα?

Συνήθιζα να αναρωτιέμαι στις αρχικές μέρες μου για το τι σημαίνει πραγματικά ο ρυθμός κατακερματισμού / ισχύς του Bitcoin. Και τελικά, αφού έμαθα πολλά πράγματα για το Bitcoin, κατάλαβα την αναφορά.

Η ταχύτητα κατακερματισμού ή η ισχύς κατακερματισμού είναι κάτι πολύ κρίσιμο και αναπόσπαστο στο δίκτυο του Bitcoin για διάφορους λόγους, τους οποίους θα εξηγήσω περαιτέρω σε αυτό το άρθρο.

Αλλά πριν από αυτό, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβει κανείς τι σημαίνει αυτό, γιατί κάνοντας έτσι θα μπορεί φυσικά να καταλάβει γιατί αυτός ο ρυθμός κατακερματισμού / ισχύς έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Σημείωση: Η ισχύς κατακερματισμού / κατακερματισμού χρησιμοποιείται σε κάθε κρυπτογράφηση που αποτελεί απόδειξη της εργασίας, αλλά για αυτό το παράδειγμα, χρησιμοποιώ το Bitcoin επειδή οι περισσότεροι από εμάς φυσικά συνδέονται με αυτό το κρυπτογράφηση.

Τι είναι η τιμή Hash ή η ισχύς Hash?

Hash Rate, επίσης Hash Power, είναι η μονάδα μέτρησης που μετρά πόση ισχύς καταναλώνει το δίκτυο Bitcoin για να λειτουργεί συνεχώς. Με συνεχή λειτουργία εννοώ πόση ισχύς κατακερματισμού καταναλώνει για τη δημιουργία / εύρεση μπλοκ στον κανονικό μέσο χρόνο των 10 λεπτών.

Αν θυμάστε, στο προηγούμενο άρθρο μου Τι είναι το Bitcoin hash, εξήγησα διεξοδικά ότι το δίκτυο Bitcoin καταναλώνει πολλή ενέργεια επειδή πρέπει να επιλύει τακτικά μαθηματικούς εντατικούς υπολογισμούς για να βρει τα μπλοκ.

Αυτοί οι υπολογισμοί για την εύρεση των μπλοκ είναι βασικά μαθηματικοί γρίφοι που ένας ανθρακωρύχος δεν μπορεί απλώς να μαντέψει χωρίς πολλούς υπολογισμούς.

Για να ορυχεία ένα μπλοκ, ο ανθρακωρύχος πρέπει να κατακερματιστεί την κεφαλίδα του μπλοκ με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι μικρότερο ή ίσο με το “στόχος.”

Ο στόχος, κατά τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου, είναι ότι ο κατακερματισμός SHA-256 της κεφαλίδας ενός μπλοκ πρέπει να είναι αλφαριθμητική συμβολοσειρά 256-bit και πρέπει ξεκινήστε με 18 μηδενικά. Ο στόχος αλλάζει καθώς η δυσκολία αλλάζει κάθε μπλοκ του 2016.

Και οι ανθρακωρύχοι φτάνουν σε αυτό το συγκεκριμένο κατακερματισμό (ή στόχο) μεταβάλλοντας ένα μικρό μέρος των κεφαλίδων του μπλοκ, το οποίο ονομάζεται “όχι.“Ένα nonce ξεκινά πάντα με” 0 “και αυξάνεται κάθε φορά για την απόκτηση του απαιτούμενου κατακερματισμού (ή στόχου).

Δεδομένου ότι η διακύμανση του nonce είναι επιτυχημένη, οι πιθανότητες να αποκτήσετε αυτό το συγκεκριμένο hash (ή στόχο), που ξεκινά με αυτά τα πολλά μηδενικά, είναι πολύ χαμηλές. Επομένως, πρέπει να γίνουν πολλές προσπάθειες από τον ανθρακωρύχο μεταβάλλοντας το μη.

Και αυτός ο αριθμός προσπαθειών που πραγματοποιούνται ανά δευτερόλεπτο ονομάζεται hash rate ή hash power. Και αυτή η δύναμη κατακερματισμού ή απόπειρες εικασίας γίνονται από ανθρακωρύχους που εξορύσσουν τα μπλοκ Bitcoin με μια διαδικασία που ονομάζεται Εξόρυξη Bitcoin.

Για να κατανοήσετε περισσότερα σχετικά με την ισχύ κατακερματισμού, δείτε αυτό το σύντομο βίντεο σχετικά με την ισχύ κατακερματισμού ή την ταχύτητα κατακερματισμού που το εξηγεί τέλεια.

Πώς μετράται ο ρυθμός κατακερματισμού & η μονάδα του?

Ο ρυθμός κατακερματισμού, όπως είπα, είναι μια μονάδα μετρημένη σε κατακερματισμούς ανά δευτερόλεπτο ή [h / s] και εδώ είναι μερικές συνήθεις ονομασίες που χρησιμοποιούνται για να το αναφέρουν.

Ονομαστικές τιμές κατακερματισμού

 • 1 kH / s είναι 1.000 (χίλια) κατακερματισμούς ανά δευτερόλεπτο
 • 1 MH / s είναι 1.000.000 (ένα εκατομμύριο) κατακερματισμούς ανά δευτερόλεπτο.
 • 1 GH / s είναι 1.000.000.000 (ένα δισεκατομμύριο) κατακερματισμούς ανά δευτερόλεπτο.
 • 1 TH / s είναι 1.000.000.000.000 (ένα τρισεκατομμύριο) κατακερματισμούς ανά δευτερόλεπτο.
 • 1 PH / s είναι 1.000.000.000.000.000 (ένα τετραπλάσιο) κατακερματισμούς ανά δευτερόλεπτο.
 • 1 EH / s είναι 1.000.000.000.000.000.000 (ένα δισεκατομμύριο) κατακερματισμούς ανά δευτερόλεπτο.

Μετατροπές ποσοστού Comman Hash

 • 1 MH / s = 1.000 kH / s
 • 1 GH / s = 1.000 MH / s = 1.000.000 kH / s
 • 1 TH / s = 1.000 GH / s = 1.000.000 MH / s = 1.000.000.000 kH / s
 • και ούτω καθεξής

Ποσοστό κατακερματισμού του Bitcoin Network & Διανομή από τώρα?

Αυτή είναι η κατανομή ποσοστού κατακερματισμού του Bitcoin.

Ο ρυθμός κατακερματισμού του δικτύου Bitcoin είναι τώρα 50 TH / s και αυξάνεται μόνο καθώς οι περισσότεροι ανθρακωρύχοι συμμετέχουν, έτσι αυξάνεται η δυσκολία.

Hash Rate, Ανταμοιβή Miner’s and Difficulty

Ο ρυθμός κατακερματισμού, η ανταμοιβή των ανθρακωρύχων και η δυσκολία αλληλεξαρτώνται μεταξύ τους με διάφορους τρόπους. Κάθε φορά που αυξάνεται η δυσκολία του δικτύου Bitcoin απαιτείται περισσότερος ρυθμός κατακερματισμού για την εξόρυξη / εύρεση των μπλοκ και ως αποτέλεσμα οι ανθρακωρύχοι κερδίζουν την ανταμοιβή μπλοκ 12,5 BTC συν τα τέλη συναλλαγής.

Είναι ενδιαφέρον ότι η δυσκολία του δικτύου Bitcoin αυξάνεται λόγω της προσχώρησης περισσότερων ανθρακωρύχων στο δίκτυο και, συνεπώς, η ισχύς κατακερματισμού πρέπει να αυξηθεί (δηλαδή πρέπει να γίνουν περισσότερες υπολογιστικές υποθέσεις ανά δευτερόλεπτο για να βρεθεί η λύση).

Αυτή η ενδιαφέρουσα συσχέτιση επιβάλλεται στο ίδιο το πρωτόκολλο Bitcoin, έτσι ώστε ο μέσος χρόνος αποκλεισμού να παραμένει 10 λεπτά.

Αφού το διαβάσετε, ορισμένοι από εσάς θα θέλατε να εξορύξετε bitcoin παρέχοντας ισχύ κατακερματισμού στο δίκτυο Bitcoin, αλλά αυτό είναι μια πολύ δαπανηρή και εντατική ενέργεια που δεν μπορούν να κάνουν όλοι. Απαιτεί από εσάς να κάνετε ακριβές επενδύσεις σε υλικό, να πληρώνετε για τεράστιους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και απαιτεί να έχετε καλή γνώση υπολογιστών.

Και έως ότου είστε έτοιμοι να γίνετε ανθρακωρύχος, συνεχίστε να εργάζεστε σκληρά στο τρέχον επάγγελμά σας, το HODL Bitcoin και μείνετε συντονισμένοι στο CoinSutra για να συνεχίσετε να μαθαίνετε περισσότερα για την επανάσταση του Bitcoin.

Σας αρέσει αυτή η ανάρτηση; Μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε!

Για περαιτέρω ανάγνωση:

 • Τι είναι το Bitcoin Hash?
 • Τι είναι το Proof-Of-Work & Απόδειξη του πονταρίσματος?
 • Χώρες με φιλική στάση προς το Bitcoin [Έκδοση 2018]
 • Εδώ είναι πώς μπορείτε να επιταχύνετε τις κολλημένες συναλλαγές Bitcoin
 • 5 καλύτερα Altcoins που ενεργοποίησαν το SegWit στο Blockchain τους

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me