Koliko provizij za transakcije Bitcoin plačati za potrjeno transakcijo?

Provizija za Bitcoin transakcije

Katero vprašanje je najbolj zastavljeno v skupnosti Bitcoin? Prav ste uganili – kaj je idealna provizija za Bitcoin transakcije?

Večina uporabnikov Bitcoinov in trgovcev, ki trgujejo z BTC, se je začelo spraševati, koliko provizij za transakcije je treba plačati za pošiljanje bitcoinov.

Ste presenečeni, zakaj je tako, kajti Bitcoin je bil sploh uveden za hitre in poceni transakcije. A na žalost za zdaj pri Bitcoinu ni tako.

Provizija Bitcoin je v zadnjih nekaj tednih šla skozi streho in se z dnevi povečuje.

To se dogaja, ker so Bitcoinovi 1 MB bloki skoraj polni in za transakcije z nizkimi provizijami preprosto ni prostora.

Zato sem danes tukaj, da vam povem vse, kar morate vedeti o pravih provizijah za Bitcoin, toda pred tem vam moram povedati, kdo odloča o proviziji na prostem trgu.

Kako se odloča o proviziji za Bitcoin transakcije?

Na Bitcoin-ovem blockchainu o proviziji za transakcije odločajo sile prostega trga.

Sile prostega trga pomenijo, da lahko vsakdo sam določi svojo provizijo za transakcijo in lahko pošlje transakcije. Na nek način je dobro, vendar ima tudi svoje slabosti, ko imate manj prostora.

Z manj prostora mislim, da so bloki Bitcoinov veliki le 1 MB, kar pomeni, da lahko skupaj sprejme le toliko transakcij. In v povprečju je transakcija BTC velika od 230 do 250 bajtov, kar pomeni, da lahko sprejme le 4194 do 4559 transakcij v velikosti bloka 1 MB.

Vsi vemo, da so rudarji, ki jih Bitcoin omrežje spodbuja v obliki blokovnih nagrad in provizije za transakcijo, naravno nagnjeni k maksimiranju svojega dobička.

Dobiček lahko povečajo na dva načina:

  • S pridobivanjem več nagrad za bloke z iskanjem več blokov
  • Z vključitvijo teh transakcij v blok velikosti 1 MB, ki jim plačuje več provizij

Tehnično je iskanje več blokov energetsko in stroškovno zahteven postopek, ki zahteva čas, zato je smiselno vključiti transakcije, ki jim prej plačajo več.

Kot rezultat, da uporabniki prostega trga odločajo o provizijah za transakcijo, pa tudi omejen 1 MB prostora, je iskanje mesta v blokih postalo drago.

Uporabniki prostega trga, ki komaj čakajo, da se potrdijo njihove transakcije, trajajo dlje, seveda svojim transakcijam pripišejo več provizije na bajt in s tem povprečne provizije na višji trg povišajo.

Kakšno je trenutno stanje Bitcoin pristojbin?

Trenutno jih je več kot 5000 transakcij v teku v mempoolu, katerega velikost se vsak dan povečuje (trenutno 113,5 MB) in Bitcoinov blok verigira več kot 300.000 transakcij na dan, kar je največ v zgodovini Bitcoinov.

Bitcoin-Blockchain-promet

Trenutno so provizije za transakcije zaradi velikega prometa na Bitcoin-ovem blockchainu skokovito narasle.

V času pisanja tega članka je po besedah bitcoinfees.earn.com, najhitrejša in najcenejša pristojbina je bila 25 satošijev / bajt.  Satoshi je najmanjša enota BTC. Več o tem lahko preberete tukaj.

Satoshi-to-USD

Ljudje plačujejo skoraj 0,5 USD za transakcijo v vrednosti 100 USD, kar je muniscle.

Kako se izračuna provizija za transakcije BTC?

Zdaj prihaja vprašanje za milijon dolarjev: Koliko provizije je treba dejansko plačati za uspešno transakcijo BTC?

Po navedbah bitcoinfees.earn.com to je priporočena tabela provizij:-

Na levi strani zgornje slike je prosti domet, ki ga lahko izberete v satoshi na bajt, na desni pa število pričakovanih blokov in čakalna doba.

Trenutno predlagane najnižje pristojbine znašajo 21-30 satošijev na bajt, za kar boste dobili mesto v naslednjem bloku, katerega čakalna doba je približno 10-30 minut.

Če pa plačate provizijo, ki je 5% nižja (nekaj okoli 18 satoshi na bajt), boste dobili mesto v naslednjih 1-3 blokih s povprečno čakalno dobo 60-70 minut.

Priporočam vam, da počakate na transakcijo, če se vam ne mudi. Lahko daste karkoli 30-50% manj od najvišje priporočene pristojbine od bitcoinfees.earn.com, kar je približno 12 satošijev na bajt, čakalna doba pa je 3-4 ure.

Na ta način se lahko provizija za transakcijo zniža na skoraj 50%, kar je še vedno sprejemljivo, če opravljate pomembno transakcijo. Več o Satoshisu in njegovem izračunu lahko izveste v našem blogu: Kaj je Satoshi? Satoshi Za BTC & Pretvorniki v USD.

Nasvet: če Bitcoin prenašate iz ene denarnice v drugo in se vam nikamor ne mudi, lahko izberete 1 Satoshi / bajt.

Zaključek

Rad bi vam dal nekaj nasvetov za znižanje provizije v Bitcoin omrežju. Nekateri med njimi so:

  • Uporabite denarnice z naslovom segwit ali Bech32, ki bodo znižale vaše pristojbine za približno 50% -70%. Za zdaj so denarnice, ki so uvedle naslove segwit, Ledger Nano S, Trezor in GreenAddress itd..
  • Uporabite spletna mesta s priporočili za pristojbine, kot so bitcoinfees.earn.com s tem boste dobili vpogled v najnovejšo strukturo provizij in tudi znesek, ki ga morate plačati, če se vam ne mudi.
  • Poskusite s transakcijami, ko je obremenitev Bitcoinove verige blokov manjša od 10.000 transakcij v teku. To lahko vedno spremljate s sledenjem status mempoola nepotrjene transakcije.
  • Uporabite denarnice, ki vam omogočajo, da namesto strogo priporočene strukture provizij nastavite provizije za transakcije po meri. Delil bom nekaj denarnic, ki vam to omogočajo zelo kmalu, za zdaj pa lahko uporabljate denarnico Ledger Nano S in Coinomi, ker obe omogočata pristojbine po meri za Bitcoin transakcije.

Poleg tega bi rad poudaril dejstvo, da so visoke pristojbine vsekakor problem, vendar to mnogim razvijalcem Bitcoinov ni neznano. Zato je zahteva po uvedbi naslovov segwit brez primere povsod, kar bo zagotovo nekaj olajšalo.

Tudi rešitve za merjenje zunaj verige, kot so Strelovodna omrežja se preizkušajo od januarja 2017 in bodo v bližnji prihodnosti prišli v ospredje. V spodnjem videu poslušajte ustanovitelja strele. Prav tako bi vam moral dati več vpogleda v najnovejše dosežke.

To je v tem članku vse z moje strani. Kmalu se vrnem z novim zanimivim člankom iz kriptosfere, ki vam bo pomagal izboljšati svoje znanje.

Zdaj je čas, da se oglasite: Kako izberete provizije za transakcije BTC? Ali uporabljate katero od zgornjih rešitev za znižanje stroškov? Ali imate še kakšen predlog za znižanje provizije za transakcije BTC za vašo skupnost CoinSutra?

Čakam na vaše komentarje.

Nekaj ​​drugih zanimivih branj:

  • Kako kupiti bitcoin z gotovino v kateri koli državi [preizkušene metode]
  • Kaj je dvojna poraba & Kako Bitcoin ravna s tem?
  • 6 načinov za neizvedljive transakcije z bitcoini
  • Kako dolgo traja prenos bitcoinov in zakaj?
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map