Mikä on kaksinkertainen kulutus ja miten Bitcoin hoitaa sen?

Bitcoin on saamassa nopeaa suosiota ja käyttöönottoa kaikkialla maailmassa. Se määrittelee rahan käyttötavan uudelleen olemalla maailman ensimmäinen täysin toimiva digitaalinen valuutta.

Saatat olla yllättynyt siitä, että jo ennen Bitcoinia yritettiin luoda kestävä digitaalinen rahajärjestelmä. Mutta kaikki nuo yritykset epäonnistui koska digitaalisen rahan ilmeinen ongelma on, että tapahtumat voidaan kopioida ja käyttää kahdesti.

Haluan yksinkertaisesti käsitteen …

Bitcoin on pystynyt selviytymään ja menestymään, koska se ratkaisee kaksinkertaisen kulutuksen ongelman.

Mitä kaksinkertainen kulutus tarkoittaa?

Mitä Bitcoin kaksinkertainen kulutus tarkoittaa

Kaksinkertainen kulutus tarkoittaa saman rahan käyttämistä kahdesti.

Tarkastellaan tätä esimerkkiä:

Menet Starbucksiin ja tilaat 10 dollarin arvoisen cappuccinon. Maksat käteisellä. Nyt kun 10 dollaria käteistä on Starbucksin kassavarastossa. Et voi missään nimessä käyttää samoja 10 dollaria muualle toisen ostoksen tekemiseen.

Ellet varastaa sitä …!!!

Kun maksoit 10 dollarin laskulla, Starbucksin palveluntarjoaja vahvisti heti, että olet maksanut, ja sait kahvisi vastineeksi rahasta.

Mutta Bitcoin on digitaalinen rahaa, ei fyysistä käteistä. Näin ollen Bitcoin-tapahtumilla on mahdollisuus kopioida ja lähettää uudelleen. Tämä avaa mahdollisuuden, että omistaja voi käyttää saman BTC: n kahdesti.

Miten?

Starbucks-esimerkissämme maksoit käteistä, joten toinen ihminen vahvisti ja vahvisti maksun välittömästi. Mutta digitaalisen valuutan, kuten BTC, kanssa, jos tämä tarkistusmekanismi puuttuu, se voi johtaa kaksinkertaiseen kulutukseen.

Kuka tahansa voi vain kopioida digitaalisen rahan ja maksaa jonnekin muualle.

Ja tässä on ainutlaatuinen keksintö …

Bitcoin, vaikka se onkin digitaalinen valuutta, ratkaisee ongelman kopiointia ja viettämistä kahdesti.

Kuinka Bitcoin käsittelee kaksinkertaisen kulutusongelman

Kuinka Bitcoin käsittelee kaksinkertaisen kulutusongelman

Bitcoin hallitsee kaksinkertaisen kulutusongelman toteuttamalla vahvistusmekanismin ja ylläpitämällä yleistä kirjanpitoa (ns. “Blockchain”), samanlainen kuin perinteinen käteisrahajärjestelmä.

Bitcoinin lohkoketju ylläpitää kronologisesti järjestettyä, aikaleimattua tapahtumakirjaa toimintansa alusta lähtien vuonna 2009.

10 minuutin välein pääkirjaan lisätään lohko (ts. Ryhmä tapahtumia). Ja kaikki Bitcoin-verkon solmut säilyttävät kopion tästä globaalista kirjanpidosta (lohkoketju).

Katsotaanpa, kuinka Bitcoin-verkko estää kaksinkertaiset kulut:

Oletetaan, että sinulla on yksi BTC, jonka yrität käyttää kahdesti.

Suoritit yhden BTC-tapahtuman kauppiaalle. Nyt kirjaudut jälleen ja lähetät saman 1 BTC: n toisella Bitcoin-osoitteella yrittääksesi huijata kauppiasta.

Molemmat liiketoimet menevät vahvistamattomaan tapahtumaryhmään. Mutta vain ensimmäinen tapahtumasi sai vahvistukset ja kaivostyöntekijät vahvisti sen seuraavassa lohkossa. Toinen tapahtumasi ei voinut saada tarpeeksi vahvistuksia, koska kaivostyöläiset arvioivat sen pätemättömäksi, joten se vedettiin verkosta.

Mutta odota … entä jos molemmat liiketoimet toteutetaan samanaikaisesti kaivostyöläisten toimesta?

Kun kaivostyöläiset vetävät tapahtumia samanaikaisesti poolista, kumpi tapahtuma saa enimmäismäärän vahvistuksia verkolta, sisällytetään lohkoketjuun, ja toinen hylätään.

Saatat sanoa, että tämä on epäoikeudenmukaista kauppiaan kannalta, koska tapahtuma saattaa epäonnistua vahvistusten saamisessa. Joo, niin voi tapahtua!!!

Siksi kauppiaille on suositeltavaa odottaa a vähintään 6 vahvistusta.

Tässä “6 vahvistusta” tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että kun tapahtuma on lisätty lohkoketjuun, sen jälkeen lisättiin vielä 6 lohkoa, jotka sisältävät useita muita tapahtumia.

“Vahvistukset” eivät ole muuta kuin lohkot, jotka sisältävät enemmän lohkoja, jotka sisältävät enemmän tapahtumia. Jokainen tapahtuma ja lohkot liittyvät matemaattisesti edelliseen.

Kaikki nämä vahvistukset ja tapahtumat on aikaleimattu lohkoketjuun, mikä tekee niistä peruuttamattomia ja mahdotonta manipuloida.

Joten jos kauppias saa vähimmäismäärän vahvistuksia, hän voi olla positiivinen, se ei ollut lähettäjän kaksinkertainen kulutus.

Miksi kauppias voi olla varma?

Koska voidakseen käyttää kolikkoa kaksinkertaisesti, lähettäjän on palattava takaisin ja peruutettava kaikki tapahtumat niiden kuuden lohkon sisällä, jotka on lisätty tapahtuman jälkeen, mikä on laskennallisesti mahdotonta.

Kuinka kaksinkertaiset menot voivat tapahtua

  • Hyökkäys 51%

Jos jotenkin hyökkääjä vangitsee 51% verkon hash-voimasta, voi tapahtua kaksinkertaista kulutusta.

“Hash power” tarkoittaa laskentatehoa, joka tarkistaa tapahtumat ja estot. Jos hyökkääjällä on tämä hallinta, hän voi peruuttaa minkä tahansa tapahtuman ja tehdä yksityisen lohkoketjun, jota kaikki pitävät todellisena.

Mutta toistaiseksi tällaista hyökkäystä ei ole tapahtunut, koska 51% verkon hallinta on erittäin kallista. Se riippuu nykyisestä kaivostoiminnan vaikeudesta, laitteiston hinnasta ja sähkön kustannuksista, joita kaikkia ei voida hankkia.

  • Race Attack

Kun hyökkääjä lähettää saman kolikon nopeasti peräkkäin kahteen eri osoitteeseen, on selvää, että vain yksi heistä pääsee mukaan.

Jos et kauppiaana odota maksuvahvistuksia, niin tällaisessa tapauksessa sinulla on 50% mahdollisuus saada kaksinkertainen kolikko (etkä saa sitä rahaa).

Katsotaan miten …

Asiakkaasi voi huijata sinut, jos hän lähettää samat kolikot uudelleen osoitteeseensa.

Kun asiakas suorittaa molemmat tapahtumat, molemmat liiketoimet siirtyvät vahvistamattomaan tapahtumaryhmään. Kumpi tapahtuma tarkistetaan ensin ja saa kuusi vahvistusta, hyväksytään, ja toinen hylätään.

Kauppiaana saatat saada ensin kuusi vahvistusta, mutta jos hyökkääjä saa vahvistukset ensin, et saa varojasi. Siksi sanotaan odottavan a vähintään 6 vahvistusta.

Toistaiseksi Bitcoinin kahdeksan vuoden historiassa mikään tällainen hyökkäys ei ole onnistunut. Bitcoin-mekanismia, jolla ylläpidetään vahvistuksiin perustuvaa yleistä tapahtumakirjaa, ei ole vielä huijata.

Toivon, että tämä tieto Bitcoinista auttaa sinua käyttämään sitä turvallisesti.

Kerro minulle ajatuksesi ja palautteesi alla olevassa kommenttiosassa.

Älä unohda jakaa tätä viestiä ystäviesi kanssa Facebookissa ja Twitterissä!

Lue myös:

  • 3 parasta laitteistolompakkoa Bitcoinille vuodelta 2019 (+ tuetut Altcoins)
  • Parhaat Bitcoin-lompakot
  • Suosittuja verkkosivustoja ostamaan bitcoineja välittömästi debit- / luottokortilla
  • Bitcoin Lightning Network: miksi & Kuinka se on pelinvaihtaja
  • Mikä on Satoshi? Satoshi BTC: hen & USD-muuntimet
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map