Med nedavno dramo z vilicami sem ugotovil, da veliko ljudi svoje Bitcoine shranjuje v hladilnicah, kot so Ledger Nano S, Trezor in papirnate denarnice, kar je pravzaprav dobro.

Toda po vilicah sem resnično razumel, da mnogi uporabniki ne vedo, kako pravilno uporabljati papirnate denarnice.

Za nepoznavalce so papirnate denarnice preprosto Bitcoin zasebni ključi, natisnjeni na kos papirja. Na njem je lahko natisnjen tudi javni naslov Bitcoin, vendar ne nujno. Papirnate denarnice so učinkovit način za shranjevanje zasebnih ključev Bitcoin brez povezave.

Ko je CoinSutra objavil ta članek o vilici Bitcoina, imenovanem Bitcoin Gold, in tudi ta priročnik za uveljavljanje Bitcoin Gold, je bilo veliko uporabnikov zmedeno, ali bi morali pometati svoje zasebne ključe ali uvoziti svoje zasebne ključe papirnate denarnice, da bi zahtevali svoj BTG. Zato sem mislil, da je pomembna tema z varnostnega vidika razložiti, kaj pomeni pometati ali uvoziti zasebne ključe iz papirnate denarnice.

Ker gre za varnost vaših sredstev, vam želim povedati pravilo palca, če uporabljate papirnate denarnice, ki so Vedno pometajte zasebne ključe papirnate denarnice.

Nadalje vam bom povedal, zakaj bi morali to pometati, in podrobneje bom razložil, kaj v bistvu pomeni pometanje in uvoz vaših zasebnih ključev.

Torej brez nadaljnjega odlašanja začnimo.

Kaj je uvoz zasebnega ključa?

Ko uporabnik uvozi svoje zasebne ključe iz papirnate denarnice v denarnico s programsko opremo, kot sta Mycelium ali Coinomi, to pomeni, da uporabnik zasebni ključ vstavi v svojo obstoječo zbirko ključev. Rezultat je scenarij, v katerem so vaši kovanci vidni in dostopni iz izvorne in ciljne denarnice, tj. Denarnice, iz katere so bili izvoženi ključi, in denarnice, v katero so uvoženi ključi.

V tem primeru lahko sredstva pošljete iz katere koli denarnice, tako da je v bistvu kopija ali kopija vaše originalne papirnate denarnice.

Nekateri bi rekli, kaj škodi v tem scenariju, saj je dobro, da zdaj lahko porabite iz katere koli denarnice, vendar obstaja nekaj tveganj, ki jih morate razumeti.

Tveganje uvoza zasebnih ključev

Tveganja, ki jih morate vedeti, če uvažate zasebne ključe v programski denarnici.

  1. Če učinkovito izgubite papirnato denarnico, lahko vsakdo porabi vaša sredstva, tudi če ste uvozili svoje zasebne ključe, ker je zasebni ključ papirnate denarnice še vedno veljaven in ste z uvozom pravkar shranili njegovo kopijo v programsko opremo.
  2. Možen je tudi obratni scenarij, kjer lahko napadalec, ki ima dostop do vašega mobilnega telefona, nekako porabi vaša Bitcoin sredstva, ki so shranjena v vaši papirnati denarnici.
  3. Še en scenarij, čeprav tvegan, je zelo zanimiv.

Predstavljajte si, da ste trgovec in ste v dar prejeli nekaj bitcoinov od ene od svojih strank, na primer mene, ki znam zelo dobro uporabljati papirnate denarnice Bitcoin.

Jaz sem hudoben, zato vas spodbujam uvozite ključe te denarnice v programski denarnici in vam tudi naročite, da začnete sprejemati plačila z bitcoini na njej. In ker imam hudobne namene, hranim kopijo zasebnih ključev papirnate denarnice, ki sem vam jo podaril. In zdaj, ko boste prejeli spodoben znesek plačila na tej uvoženi papirnati denarnici, ki je zdaj v programski opremi, bom lahko dvignil in ukradel vaš težko prisluženi denar, ker imam tudi ključe.

Trgovec ne bo vedel, zakaj mu manjkajo sredstva, ker ne razume varnostne škode uvoza ključa.

Torej ste videli, kako lahko uvoz pripelje do tega scenarija, vendar namesto tega, če ga je imel trgovec pometel s ključi potem ga kupec ne bi prevaral. (V nadaljevanju tega članka bom razložil pometanje ključev)

Vendar to ne pomeni, da je uvoz slaba lastnost in se ga ne sme uporabljati. Uporabiti ga je treba, če se dobro zavedate njegovih varnostnih posledic in lahko zanj poskrbite.

Kdaj uvoziti zasebne ključe?

Kot obvezno prakso morate uvoziti samo tiste zasebne ključe, ki so znani samo vam in jih nihče drug ne bo vedel.

Če vam je nekdo drug dal papirnato denarnico, teh ključev zagotovo ne smete uvoziti, ker obstaja verjetnost, da je obdržal kopijo ključev. Namesto tega bi morali pometanje ključe ali papirnato denarnico.

Kaj je pometanje zasebnega ključa?

Čiščenje in uvoz misli sta lahko videti enako, toda čiščenje zasebnega ključa se bistveno razlikuje od uvoza zasebnih ključev. Kako? Beri naprej.

Ko papirno denarnico ali zasebne ključe pometate v programsko denarnico, v bistvu ustvarite novo transakcijo na nov javni naslov, ki izprazni vašo izvorno denarnico, tj. Papirnato denarnico.

Skratka, bitcoini boste po pregledu poslani na nov javni naslov vaše programske denarnice, ki bo zdaj imel nov zasebni ključ, ki bo v vaši napravi shranjen v šifrirani obliki.

In kot da bi bilo kot da opravite transakcijo v verigi blokov na naslov, ki ga nadzorujete samo, bo ustrezna provizija rudarja ali provizija za transakcijo odšteta od celotnega stanja in zneska počitka, ki ga boste prejeli v novi denarnici..

V nasprotju z uvozom bodo vaša sredstva po pregledu dostopna in vidna samo iz te programske denarnice, v kateri ste pometli papirnato denarnico.

Kdaj naj pometete?

Torej zdaj vprašanje za milijon dolarjev, kdaj bi pometal zasebne ključe? Torej, če je vaš odgovor na vsa spodnja vprašanja DA, bi morali pometati papirnato denarnico.

  • Ko bo kdo kdaj imel dostop do zasebnih ključev vaše papirnate denarnice.
  • Ko ste prepričani, da ste neprevidni in ne morete poskrbeti za svojo papirnato denarnico.
  • Ko želite uničiti papirnato denarnico in vzeti sredstva

Denarnice, ki vam omogočajo pometanje & Uvozite papirnate denarnice / zasebne ključe.

Tu je seznam nekaterih denarnic, ki vam omogočajo pometanje / uvoz zasebnih ključev:-

Zaključek

V kateri koli vrsti Bitcoin denarnice (mobilno / namizno / strojna oprema / papir), najpomembnejši je vaš zasebni ključ, ker bo dokazal, da so bitcoin, za katerega trdite, da je vaš, dejansko vaš.

V prihodnjem prispevku vam bom pokazal, kako papirnato denarnico pomaknete v programsko denarnico.

Do takrat prosim svoje misli: Ali uporabljate papirnato denarnico? Ali pometate denarnico ali jo uvozite? Sporočite nam v komentarjih spodaj !! Še vedno dvomite in imate vprašanje? Vprašajte v spodnjem oddelku za komentarje.

Veselo branje, učenje in deljenje z coinutra.community!

Tukaj je nekaj izbranih člankov, ki jih boste lahko prebrali v nadaljevanju:

  • Top 5 največjih Bitcoin vdorov kdaj
  • Varnostna tveganja za mobilne naprave, splet & Namizne Bitcoin denarnice [mora vedeti]
  • Zakaj so decentralizirane borze prihodnost kriptovalut?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me