5 Universiti yang Menawarkan Kursus Blockchain

Permintaan yang meningkat untuk teknologi blockchain secara semula jadi menandakan perlunya kumpulan bakat blockchain di seluruh dunia.

Dari permulaan blockchain / cryptocurrency seperti Golem dan ConsenSys kepada pencipta protokol blockchain seperti Counterparty dan 0x, dunia dahagakan individu berbakat yang berminat dalam bidang teknologi, perniagaan, dan pemasaran blockchain.

Permintaan mendadak untuk teknologi yang masih bayi ini, yang baru berusia kurang dari satu dekad, menghadapi sejumlah besar modal insan yang berminat dan terlatih dalam teknologi ini.

Carta Google Trends dan jumlah senarai pekerjaan untuk blockchain / cryptocurrency juga mengesahkan apa yang saya katakan.

Hanya untuk melihat jenis permintaan yang kami ada di pasaran, berikut adalah beberapa fakta:

Dan seiring dengan matriks permintaan ini, banyak kursus berkembang baik dalam talian dan luar talian untuk melatih bakat blockchain generasi seterusnya ini.

Untuk memenuhi permintaan ini, beberapa universiti juga mula menawarkan kursus blockchain dan crypto.

Itulah sebabnya CoinSutra mengumpulkan senarai universiti dari mana anda boleh melatih diri anda untuk memasarkan kemahiran blockchain anda di hadapan bakal majikan.

5 Universiti yang Menawarkan Kursus Blockchain

1. Universiti Nicosia | Cyprus

University of Nicosia, yang berpusat di negara kecil timur tengah Cyprus, menawarkan gelar Master pertama dalam mata wang digital di dunia.

Bahagian pertama program adalah pra-syarat, 12 sesi percuma MOOC mengenai mata wang digital (DFIN-511: Pengenalan kepada Mata Wang Digital) yang diajar oleh pemimpin industri seperti Andreas Antonopoulos dan Antonis Polemitis. Kursus pertama ini diikuti oleh MSc dalam program ijazah Mata Wang Digital sekiranya pelajar berminat untuk mendaftar.

Penonton sasaran kursus ini adalah ahli perniagaan / usahawan, pegawai bank, peguam, akauntan, juruaudit, pekerja sosial, NGO, bukan keuntungan, pakar pembangunan, pegawai peraturan / pembuat dasar, dan saintis komputer.

Jumlah yuran pengajian untuk program ini adalah € 12,080.

2. Universiti Princeton | USA

Kursus ini dibawa oleh anda yang berpangkalan di New Jersey Universiti Princeton melalui Coursera. Ia adalah kursus percuma terdiri daripada 11 minggu bahan dalam talian, tetapi tidak ada sijil yang diberikan pada akhirnya.

Kursus ini merangkumi perkara seperti: Bagaimana Bitcoin berfungsi? Apa yang membuat Bitcoin berbeza? Sejauh mana keselamatan bitcoin anda? Sejauh mana pengguna Bitcoin tidak dikenali? Apa yang menentukan harga Bitcoin? Bolehkah cryptocurrency dikawal selia? Apa yang mungkin berlaku pada masa depan? 

Ia ada 12 video kuliah dan 11 slaid kuliah yang juga percuma. Walaupun kursus ini ditujukan untuk pelajar Princeton pada semester Spring 2015, maklumatnya masih berlaku untuk dunia blockchain / crypto hari ini.

Berikut adalah video pengenalan yang menarik:

3. Universidad Europea Madrid

Universidad Europea Madrid menawarkan kursus percuma unik mengenai teknologi Bitcoin dan blockchain. Kursus ini dipanggil Diploma Pascasiswazah dalam Bitcoin dan Blockchain dan mengajar para pesertanya bagaimana membuat aplikasi berkemampuan Bitcoin.

Kursus ini tidak memerlukan pengetahuan awal mengenai Bitcoin tetapi mengesyorkan pengetahuan asas mengenai bahasa Python dan Unix.

Kursus ini merangkumi aspek cryptocurrency seperti Bitcoin, kontrak pintar, teknologi lejar diedarkan, dan sistem konsensus.

Untuk mengecilkan subjek cryptos yang luas, mereka hanya mengambil kajian kes Bitcoin dan Ethereum.

4. Universiti Duke | USA

Duke University menawarkan kursus yang disebut “Blockchain and Innovation” untuk pelajar sarjananya, yang percuma. Ia dikendalikan oleh sekumpulan pelajar, profesional, dan profesor terpilih oleh a Makmal Duke Blockchain dipelopori oleh Duke University.

Kelas ini diadakan setiap hari Isnin dan bertujuan untuk memberi inspirasi kepada pelajar untuk meneroka teknologi baru ini. Ia mengatur pertemuan, acara, ceramah, dan seminar di mana mereka membincangkan teknologi blockchain, kriptografi, cryptocurrency, dan kes penggunaan blockchain bukan kewangan.

5. Universiti California, Berkeley | USA

Blockchain-di-BERKELEY

UC-Berkeley menjalankan unit yang dipanggil Blockchain Di Berkeley yang merupakan organisasi yang dikendalikan oleh pelajar untuk merapatkan jurang antara blockchain / cryptocurrency dan masyarakat umum.

Ini bukan pensijilan atau kursus peringkat, tetapi usaha sedaya upaya untuk menjadikan keluk pembelajaran curam teknologi baru ini lebih mudah ditanggung. Mereka mengatur bengkel, seminar, screencast, dan acara, dan setiap hari Ahad ada pertemuan untuk membincangkan beberapa kertas putih canggih industri blockchain.

Mereka juga mempunyai kebijakan kehadiran yang ketat, dan mereka melepaskan pelajar yang tidak hadir secara tetap.

Sekiranya anda ingin memohon, ikuti ini pautan.

Senarai Universiti yang Menawarkan Kursus Blockchain

Jadi itu semua dari saya dengan senarai universiti yang menawarkan kursus blockchain. Saya akan mengemas kini senarai sumber ini apabila saya mengetahui lebih banyak kursus seperti itu. Oleh itu, perhatikan CoinSutra!

Kini tiba masanya untuk mendengar daripada anda: Adakah anda mengikuti kursus cryptocurrency? Yang mana yang anda pilih? Adakah anda tahu lebih banyak universiti yang semestinya ada dalam senarai ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!

Juga, sertai kami di platform berikut dan jadilah sebahagian daripada komuniti yang sedang berkembang ini!

Sekiranya anda gemar membaca artikel ini, maka anda mungkin juga berminat membaca:

  • Blockchain Percuma Teratas & Kursus / Pensijilan Cryptocurrency [Mega List]
  • Blockchain Berbayar Teratas & Kursus / Pensijilan Cryptocurrency
  • Pelajari Asas Bitcoin: 12+ Sumber Terbaik di Internet
  • 10 Cryptocurrency Teratas Dengan Kelajuan Transaksi Yang Pantas
  • Meneroka 7 Dompet Desktop Bitcoin Teratas

Nota: Sekiranya universiti anda menawarkan kursus blockchain, anda boleh memberitahu kami melalui e-mel kepada kami: [e-mel dilindungi]

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map