Olemme kaikki todistajia siitä, kuinka “blockchain” muuttaa maailmaa lopullisesti. Niille, jotka ovat saapuneet myöhässä, “blockchain” on Bitcoin-kaltaisten kryptovaluuttojen taustalla oleva tekniikka, joka on ottanut kaikki alat myrskyisästi.

Tämän tekniikan pääohjelmana on hajauttaa monia asioita, kuten tiedämme tänään. Se alkoi rahan hajauttamisella Bitcoinilla, mutta se etenee nyt ja yrittää hajauttaa muita ihmiselämän näkökohtia.

Tämä muistuttaa myös Johnstonin lakia, joka sanoo,

Kaikki, mikä voidaan hajauttaa, hajautetaan

Ja sama tapahtuu! Lohkoketjutekniikkaa käytetään eri teollisuudenalojen jokaisen nurkan ja kulman tutkimiseen, jotta voidaan päätellä, voiko sen soveltaminen parantaa sitä.

Tämän seurauksena hajautetut tallennusverkot ovat nousemassa haastamaan jättimäisten pilvivarastoyritysten, kuten DropBox, OneDrive ja Amazon, status quo..

Perinteisesti suurten tietomäärien varastointiin olemme luottaneet keskitettyihin palveluihin, joista osan mainitsin edellä. Mutta tällä tavalla meidän on luovuttava tietojemme itsemääräämisoikeudesta ja meidän on oltava sellaisten keskitettyjen yritysten perässä, jotka voivat käyttää näitä tietoja mihin tahansa tarkoitukseen, johon ne aikovat.

Myöskään tällaisissa palveluissa emme todellakaan tiedä kuinka hakkerointi heidän palvelinjärjestelmänsä on ja kopioivatko ne tietoja vai myyvätkö niitä muualla.

Blockchainin tarjoamien hajautettujen pilvivarastopalveluiden lisääntyessä tietovarkauksien aiheuttamat stressit ovat kuitenkin pian poissa. Jotkut yritykset yrittävät tehdä niin on lueteltu alla.

Ylin hajautettu tallennusverkko (DSN)

1. Sia

Sia hajautettu tallennusverkko

Sia on hajautettu peer-to-peer-pilvitallennusratkaisu, jonka tavoitteena on vähentää pilvitallennuksen kustannuksia ja parantaa tallennettujen tietojen turvallisuutta.

Kun päätät tallentaa tietoja Sia-lohkoketjuun, Sia jakaa, salaa ja jakaa tietosi eri solmuihin, joita voidaan myöhemmin käyttää tietojen hakemiseen pyynnöstäsi vain siksi, että sinulla on salauksen yksityiset avaimet.

Sia tekee tämän luomalla markkinapaikan isännöille ja käyttäjille Siacoinin symbolisen taloustieteen kautta. Kuka tahansa voi vuokrata tietokoneelta ylimääräistä tilaa Sia-hajautetulle verkolle ja saada maksun Siacoinissa. Samoin kaikkien käyttäjien, jotka haluavat käyttää Sia-tallennustilaa, on maksettava Siacoins isännälle.

Siacoin-valuuttaa käytetään tiedostojen tallennussopimusten toteuttamiseen Sia-lohkoketjussa. Isännän on säilytettävä tiedostoja sovittuna ajankohtana ja sovitussa tilassa. Lisäksi on asetettava myös jonkin verran Siacoineja vakuudeksi. Vakuus, jotta isäntä voidaan rangaista, jos hän ei ole verkossa, kun käyttäjä pyytää tietoja. Myöhemmin, sopimuksen päättymisen jälkeen, maksu vapautetaan asiakassopimuksella Siacoinin isännälle.

Jos isäntä menettää tiedostot, he eivät saa maksua, ja myös heidän vakuudet ovat kadonneet. Nämä Sia-lohkoketjun tiedostosopimukset valvovat reilua peliä sekä käyttäjä- että isäntäpuolelta.

  • Lue myös: Siacoin (SC) Cryptocurrency: An Ultimate Beginner’s Guide

Haluatko ostaa siacoinia nyt

2. Storj

Storj on toinen hajautettu tallennusverkko, joka perustuu lohkoketjuun, mutta sen lähestymistapa ja toteutus poikkeavat ikäisistä.

Voit myös vuokrata ylimääräisen tilasi tietokoneellesi tai kiintolevyllesi muiden tietojen tallentamiseksi ja ansaita Storj-tunnuksia vuokralle antamallesi määrälle.

Storj tekee myös suurinta, halvinta ja turvallisinta pilvipalvelua. Suojattu, koska tietosi on paloiteltu, salattu ja jaettu verkon yli, ja niihin pääsee vain pyynnöstäsi yksityisillä avaimilla.

Mutta toisin kuin Sia, Storj ei luo vapaata markkinatilaa ylimääräisen tilasi lainattamiseen, koska yritys on jo vahvistanut hinnat.

Storj-rahakkeiden olemassaolo on myös jonkin verran kyseenalaista, koska en näe mitään todellista käyttötapaa niille, kun sinulla on vaihtoehtoisia maksutapoja Storj-palvelujen ostamiseen BTC: stä.

Suoraan sanottuna en näe heitä merkittävänä toimijana, koska heidän maksunsa tilan vuokraamisesta ovat myös kohtalokkaasti pieniä eikä Storj-rahakkeita louhita, koska se on ERC20-merkki.

Ne ovat kuitenkin varmasti parempia kuin Amazonin kaltaiset palvelut, jos näet ne vain hintakulmasta, mutta en silti pystynyt selvittämään, mitä tapahtuu, kun isäntä pakenee tai päättää olla vuokraamatta enää. Pidän tätä ongelmana, koska Sia-kaltaista mekanismia ei ole rangaista tai pakottaa isäntä jatkamaan sopimusta, koska heillä ei ole vakuuksia.

Haluatko ostaa Storj nyt

3. MaidSafe

MaidSafe on lyhenne sanoista Massive Array of Internet Disks – Secure Access for Everyone.

Se on kunnianhimoinen projekti, jota on kehitetty jo yli vuosikymmenen ajan. Se on maailman ensimmäinen autonominen tietoverkko, eräänlainen uusi Internet, voit sanoa.

Ja koska sen ainoana tavoitteena ei ole levittää ja hajauttaa tietoja, se on enemmän kuin hajautettu pilvipalvelu, kuten Sia tai Storj. Tarpeetonta sanoa, että Iitillä on elementti, jota voidaan käyttää paljon turvalliseen pilvitallennustilaan.

Muista myös, että MaidSafe ei käytä blockchainia suoraan hajauttamiseen ja sillä on täysin erilainen konsensusjärjestelmä.

Turvallisessa verkostossa on asiakkaita ja maanviljelijöitä. Viljelijät huolehtivat verkon tiedoista tarjoamalla resursseja, kuten levytilaa, laskentatehoa ja käyttöaikaa. Ja asiakkaat käyttävät verkkoa, kuten selaamista, tietojen lataamista, DApps: ää jne.

Asiakkaat käyttävät Safecoinia tietojen lataamiseen verkkoon, joka hajosi, salasi ja jakoi vertaisverkossa. Ja pyynnöstä todisteita resurssien yksimielisyydestä käytetään tietojen noutamiseen ja myös Safecoins-maksamiseen viljelijälle, joka löysi sen sinulle. Katso lisätietoja alla olevasta kuvasta.

Huomautus: MaidSafeCoin on välityspalvelintunnus, joka julkaistiin MaidSafe-väkijoukkomyynnin aikana ja vaihdetaan Safecoiniin suhteessa 1: 1, kun Safecoin vapautetaan. MaidSafeCoin on merkki, joka on listattu bitcoin-lohkoketjussa ja jota voi ostaa useista pörsseistä.

4. Filecoin

Filecoin on melko samanlainen kuin Siacoin, koska heillä on oma lohkoketju, jossa kaivostoimintaa todella tapahtuu.

Samaan aikaan niiden välillä on myös merkittäviä eroja, koska he ovat toteuttaneet erilaisia ​​ratkaisuja saman ongelman ratkaisemiseksi.

Filecoin toimii myös perustamalla ilmainen markkinapaikka tietojen tallentamiseen ja ylimääräisen levytilan vuokraamiseen, jos sinulla on sitä. Mutta se on rakennettu erittäin monimutkaisille ja uusille teknologiakappaleille, joita ei ole vielä testattu perusteellisesti. En aio selittää kaikkia näitä teknisiä kappaleita, mutta luetellaan ne tietosi vuoksi.

Huomautus: Filecoin on edelleen futuristinen projekti, jota ei ole vielä käynnistetty. Voit nyt hakea heidän verkkosivuillaan tulla varhaiseksi kaivosmieheksi, kun sen varsinainen blockchain käynnistyy ja voi ostaa futuurinsa eri pörsseissä.

Mutta sen sanottuaan se luonnollisesti asettaa sen muiden projektien taakse, joita voit käyttää nyt tietojen turvalliseen säilyttämiseen.

Haluatko ostaa Filecoin-futuureja nyt

Johtopäätös: Paras hajautettu tallennusverkko

Tutkittuasi ja kirjoittamalla aiheesta, yksi asia on hyvin selvä – jos haluat luoda hajautetun internetin, sinun on ensin ratkaistava ongelman tietojen tallentamisesta keskitetysti. Hanke, joka pystyy ratkaisemaan tämän ongelman tehokkaasti, voittaa pitkällä aikavälillä. Lyhyemmällä aikavälillä kaikki nämä projektit ovat hyvä vaihtoehto arkaluontoisten tietojen tallentamiseen.

Hajautettu varastointi on epäilemättä webin uuden tallennustilan tulevaisuus, mutta sitä ei tapahdu yhdessä yössä, ja meidän pitäisi odottaa monia tiesulkuja ennen kuin olemme todella saavuttaneet valtavan joukkotallennuksen.

Tämän jälkeen on muitakin hankkeita, jotka yrittävät tehdä sellaista, mutta kaikki eivät ole kovin houkuttelevia. Tarkastelen myös syvällisesti INXT-projektia ymmärtääksesi, miten he ratkaisevat keskitetyn tallennustilan ongelman uuden Internetin rakentamiseksi.

Kaikki tämä on minun puoleltani tässä artikkelissa. On aika kuulla sinulta: Mikä DSN eli hajautettu tallennusverkko pidät? Käytätkö jotakin näistä tallennusverkoista? Kuinka kokemuksesi on ollut tähän mennessä?

Haluaisin kuulla sinusta alla olevassa kommenttiosassa.

Vastuuvapauslauseke: En ole sijoittanut mihinkään näistä kolikoista tällä hetkellä, mutta se saattaa muuttua pian. Älä myöskään ota tätä artikkelia osaksi sijoitusneuvontaa ja aina DYOR (tee oma tutkimus).

Tässä on muutamia muita käsin poimittuja kirjoituksia, joita voit lukea lisää CoinSutrasta:

  • Parhaat kirjat lukea lohkoketjuista ja kryptovaluutoista
  • 5 parasta hajautettua pörssiä, joilla voit käydä kauppaa juuri nyt
  • CryptoKitties – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää
  • CIVIC-kryptovaluutta: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me