Mistä tiedät, että käyttämäsi paita, juotava viini ja martilta ostamasi ruoka ovat oikeudenmukaisia, turvallisia eivätkä väärennettyjä?

No, vastaus on, ettet tiedä sitä. Sinä luotat.

Luotat, koska ei ole tehokasta tapaa löytää vastauksia näihin kysymyksiin. Joko käytät tuotteita tinkimällä tai vain kieltäydyt.

Mutta entä jos sinun ei enää tarvitse tehdä kompromisseja tai kieltäytyä ostamasta ja nauttimasta haluamistasi asioista? Ja taatulla oikeudenmukaisuudella ja turvallisuudella!

Yllättynyt, etkö sinäkään?

No, ainakin olin, kun sain tietää, että kaikki nämä asiat ovat mahdollisia tehokkaalla tavalla “Blockchain” -nimisen vallankumouksellisen tekniikan avulla. Lue lisää blockchainista täältä: Lopullinen opas ymmärtämään mitä blockchain.

Aloittamattomille blockchain-tekniikka esiteltiin maailmalle tienraivaajan kryptovaluutan, Bitcoinin, jonka lohkoketju on yksinkertaisesti jaettu ja avoin pääkirja, jota on mahdotonta muuttaa petollisissa tapahtumissa.

Vaikka kaikki alkoi Bitcoinin lohkoketjusta, joka on Bitcoin-tapahtumien estoketju, blockchainin käyttö ja toteutus eivät rajoitu vain rahoitustapahtumiin. Sen sijaan se voidaan laajentaa koskemaan toimitusketjun hallintaa (SCM) myös eri tavaroille ja tuotteille.

Ja se on tämän päivän asialista – keskustella siitä, kuinka blockchain löytää käyttötapansa toimitusketjun hallinnassa.

Mutta ennen sitä katsotaan yksinkertainen katsaus toimitusketjun hallintaan.

Mikä on toimitusketjun hallinta (SCM)?

Kaupassa, toimitusketjun hallinta (SCM), tavaroiden ja palvelujen virran hallintaan sisältyy raaka-aineiden, keskeneräisten tuotteiden ja valmiiden tuotteiden siirto ja varastointi lähtöpaikasta kulutuspisteeseen.

Ja toimitusketjun hallinnassa toimitusketju on yhdistetty verkko yksilöistä, organisaatioista, resursseista, toiminnoista ja tekniikoista, jotka osallistuvat tuotteen tai palvelun valmistukseen ja myyntiin. Toimitusketju alkaa raaka-aineen toimittamisesta toimittajalta valmistajalle ja päättyy lopputuotteen tai palvelun toimittamiseen loppukäyttäjälle. (Lähde: Wiki & Investopedia)

SCM: n asianmukainen toteutus voi:

 • Kasvata tuloja
 • Pienennä kustannuksia
 • Paranna laatua
 • Kasvata myyntiä
 • Nopeuta tuotantoa, jakelua ja myyntiä jne

Toimitus-ketju-edut-lohkoketjun kanssa

Toimitusketju lohkoketjulla

Toimitusketjun hallinta lohkoketjussa on uusi asia markkinoilla.

Haluan aloittaa esimerkillä.

Sanotaan, että haluat apteekista erittäin harvinaista, kallista ja tärkeää syöpälääkettä ja tarkistat tuotteen yksityiskohtia lukiessasi – “Säilytä lääkettä kuivassa ja kylmässä alle 20 asteen lämpötilassa. se ei sovi käyttää ”.

Apteekki on varautunut siihen, koska henkilöllä on asetukset myymälässä, mutta mistä tiedät, että jakelija oli huolehtinut kuljetuksen tai kuljetuksen aikana täysin huolellisesti?

Et yksinkertaisesti tiedä, ja sinun täytyy vain luottaa prosessiin ja siten tehdä kompromisseja sen ostamiseksi. Mutta entä jos lääke on menettänyt vaikutuksensa väärinkäytön vuoksi?

No, tässä blockchain voi auttaa. Sanotaan, että lääkepaketissa on mikrosiruantureita (IOT-siruja), jotka tallentavat kaiken siitä heti lähtöstä tuotantoyksiköstä siihen asti, kun panet kätesi siihen. Ja nämä tiedot päivitetään säännöllisesti jaetulla ja sensuuriresistentillä lohkoketjun pääkirjalla.

Tällä tavalla voit yksinkertaisesti skannata puhelimellasi lääkkeen yksityiskohdat varmistaaksesi, ettei sitä ole missään vaiheessa pidetty vaaditussa ympäristössä.

Kun IOT sulautuu älykkäämpään pääkirjaan, ts. Lohkoketjuun, voidaan tarkistaa tuote, eikä sinun enää tarvitse luottaa apteekkiin tai prosessiin..

Tämä lisää luonnollisesti myyntiä ja tarjoaa myös käteviä tietoja valmistajalle kuljetusprosessin parantamiseksi ja auttaa myös valvomaan jakelijan sopimusta hyödyntämällä kuljetuksen aikana saatuja tietoja.

Tämä oli yksinkertainen esimerkki toimitusketjun elementistä, jossa on lohkoketju, mutta samalla on monia monimutkaisempia ja yksinkertaisia ​​toteutuksia.

Toinen esimerkki Blockchainin toimitusketjun parantamisesta, joka henkilökohtaisesti pidän, on: Everledger

Everledger on luonut timanttien lähtöprotokollan blockchainin avulla, joka voidaan sisällyttää teollisuuteen vakiona. Annetaan tälle standardille nimi “Everleder Satisfied”.

Kun näet kauppiaan, joka myy timantteja, joissa on merkintä ”Everleder Satisfied”, voit itse käyttää puhelintasi ja skannata timantin löytääksesi timantin koko historian ennen kuin se tuli sinun käsiisi. Katso tämä lyhyt video saadaksesi lisätietoja siitä.

Päätelmä: Toimitusketjun lohkoketju & Kryptovaluutat

Vaikka tässä artikkelissa puhuimme lähinnä blockchain-pohjaisen toimitusketjun läpinäkyvyydestä, todellisuudessa tätä tekniikkaa on paljon enemmän.

Jotkut muut prosessiongelmat, joita voit parantaa blockchain-pohjaisen SCM: n kautta, ovat:

 • Jäljitettävyys
 • Sopimuksen täytäntöönpano & Johto
 • Vahingoittaa & Väärinkäsittely
 • Väärentämisen valvonta
 • Toimitusketjun tarkastus

Samanaikaisesti toimitusketjun hallinnan lohkoketjun alkaminen on saavuttamassa erittäin nopeasti, ja kryptovaluuttatila on kehittänyt toistaiseksi monenlaisia ​​toimitusketjun hallinnan lohkoketjuja eri käyttötarkoituksiin, joista osa on:

 • Waltonchain – Vaatteiden toimitusketju
 • Ambrosus – Ruoka & Lääketieteen toimitusketju
 • Modum – Pharma-toimitusketju
 • VeChain
 • WaBi
 • Alkuperäinen polku– Hajautetut protokollat ​​toimitusketjun estoketjut

Lohkoketju ei ratkaise kaikkia toimitusketjun haittoja, mutta sillä on varmasti vastaukset useimpiin niistä. Lisäksi, jos innovaattorit pystyvät yhdistämään blockchainin tekoälyn, älykkäiden sopimusten ja IOT: n kaltaisten tekniikoiden kanssa tehokkaasti, kaikki toimitusketjun hallinnan haitat voidaan parantaa.

Mutta kaikesta tiedosta ja tosiasioista huolimatta kattava blockchain-pohjainen SCM-paketti ei ole vieläkään täydessä potentiaalissaan ja tekninen kehitys on meneillään eikä ole kauan ennen kuin ne ovat saatavilla.

Pysy viritettynä CoinSutraan saadaksesi lisää blockchainiin ja kryptovaluuttaan liittyviä tietoja. Aiomme tehdä perusteellisen analyysin joistakin toimitusketjun kryptovaluutoista pian.

Toivottavasti pidit tästä kirjoituksesta. Jos teit, jaa se ystävien ja perheen kanssa.

Lisää ehdotettuja lukemia CoinSutrasta:

 • Yksityiskohtainen analyysi QTUM-salausvaluutasta – Aloittelijan opas
 • Ymmärtäminen, kuinka Blockchain muuttaa identiteetin hallintaa 
 • Kuinka paljon Bitcoin-transaktiopalkkioita sinun pitäisi maksaa vahvistetusta tapahtumasta?
 • Parhaat Bitcoin Blockchain / Block Explorers

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me