Tidak keterlaluan untuk mengatakan bahawa pertukaran cryptoasset bitFlyer antarabangsa adalah salah satu daripada sepuluh teratas dalam semua crypto, masuk di nombor sembilan di Penanda Aras Pertukaran CryptoCompare (lebih daripada 150) dengan penarafan “A”.

Walaupun bitFlyer tidak menawarkan beberapa ciri yang lebih eksotik dan mencolok yang muncul baru-baru ini di beberapa bursa – seperti perdagangan salinan atau derivatif tradisional sintetik yang diperdagangkan terhadap crypto – bitFlyer adalah pertukaran kuat dari segi perkara-perkara yang penting: keselamatan , kecekapan pemindahan data, sistem undang-undang yang mantap, dan pasaran cair untuk aset yang ditawarkan.

Selain itu, ia mempunyai beberapa ciri.

Dalam perjalanan

Sebagai sebuah syarikat, asal bitFlyer adalah di Jepun. Tetapi perkhidmatan pertukaran ditawarkan di sebahagian besar dunia – walaupun dengan sekatan tertentu untuk setiap portal. Terdapat portal A.S., EU dan satu untuk Jepun, yang merangkumi sebahagian besar lokasi di mana kripto didagangkan. Sebagai contoh, di sini kita akan merangkumi hanya proses dan portal onboarding A.S..

Pendaftaran cepat, sederhana, dan mudah seperti yang anda harapkan dari pertukaran kaliber ini. Anda dengan cepat tiba melalui proses kata laluan, untuk pemeriksaan pengenalan.

Yang pasti, bitFlyer bukan pertukaran pseudo-legal yang didaftarkan di sebuah pulau, dan oleh itu, akan memerlukan sedikit masa lagi untuk mula menggerakkan dana. Rezim KYC / AML lengkap ada di sini, yang bermaksud e-mel, alamat, nombor telefon bimbit dan bukti identiti yang didokumentasikan semuanya diperlukan.

Ini juga bermaksud pertukaran pertukaran fiat-ke-kripto yang lancar dan mudah – dan sepenuhnya sah / tepat, seperti yang diinginkan oleh banyak pedagang, terutama kumpulan peniaga kripto yang semakin meningkat.

Antaramuka Asas

Antaramuka bitFlyer asas nampaknya ditujukan kepada pelabur runcit, walaupun terdapat lebih kompleks (lihat di bawah). Mari kita mulakan dahulu dengan kawasan navigasi utama.

Reka bentuk yang sangat bersih membawa kepada lima destinasi yang jelas dan jelas: Rumah, Bitcoin berniaga, Altcoin berniaga, Kilat perdagangan (antara muka perdagangan peringkat pro yang disebutkan di atas), dan perdagangan Lapor.

Butang utama menghantar anda ke senarai aset anda dan berapa harganya – secara individu dan kumulatif – mengikut nilai pasaran semasa. Di portal A.S., terdapat sebilangan kecil altcoin klasik yang tersedia untuk diperdagangkan di sini: Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, dan Bitcoin Cash.

Di tab Laporan Perdagangan, kami dapati apa yang anda harapkan dengan pertukaran di atas papan seperti ini: sejarah penuh perdagangan fiat-crypto, dan sejarah pendanaan untuk deposit dan pengeluaran.

Hingga kini, terdapat banyak kaedah pembiayaan yang tersedia. Adalah mungkin untuk mendeposit dan mengeluarkan semua kripto yang diperdagangkan di platform, yang disenaraikan di atas; dan seterusnya, untuk melakukan pemindahan bank dan kawat ke dalam dan di luar laman web ini.

ACH (Automatic Clearing House) atau deposit segera juga mungkin dilakukan di bitFlyer-US, yang diketahui jauh lebih cepat dan lebih murah daripada transfer kawat, cek, atau transaksi kad kredit / debit.

Pada acara utama bahagian ini, perdagangan Bitcoin asas. Saya mesti menegaskan di sini bahawa ini jelas merupakan antara muka yang dimaksudkan untuk pelabur kasual, runcit, atau pemula.

Terdapat tiga bahagian utama ke halaman Beli / Jual Bitcoin: sejarah perdagangan awam terkini; carta harga asas yang boleh diperluaskan sejak bitFlyer-AS mula berniaga (musim panas 2019); dan kotak perdagangan.

Berfokus pada amatur, pasaran khusus ini mempunyai luas (harga antara harga jual terendah dan harga beli tertinggi); dan walaupun besar, ia setanding dengan pasaran peringkat permulaan di bursa kripto popular lain seperti Gemini atau Aplikasi Tunai.

Pengguna boleh menetapkan jumlah bitcoin yang ingin mereka beli atau jual, dan ia akan dibeli dengan harga pasaran jika ada tawaran balas yang mencukupi. Dari perspektif peniaga yang berpengalaman atau bahkan pelabur, ini adalah cara yang sangat tidak cekap untuk membeli atau menjual bitcoin dan hanya sesuai untuk mereka yang baru sahaja menggoda crypto untuk pertama kalinya. Untuk perdagangan yang lebih serius, ada pilihan lain.

Kilat

Masukkan kilat bitFlyer, platform perdagangan sebenar bitFlyer, dan kebalikan kutub antara muka perdagangan asas yang dinyatakan di atas. Lightning adalah kelas profesional, dan dengan mudah akan memenuhi keperluan pedagang pro yang memperdagangkan sebarang kedudukan bitcoin.

Satu titik penting di sini, pada Lightning hanya pasangan perdagangan Bitcoin / USD yang tersedia pada masa ini, tetapi bayaran di platform adalah beberapa yang paling kompetitif di pasaran A.S., bermula pada 0.12% dan turun menjadi 0.02%.

Semuanya ada di sini, bermula dengan carta tersuai. Menyerupai carta TradingView, carta proprietari ini sangat pantas, dan mempunyai banyak penunjuk khas: SMA, EMA, Bollinger Bands, Ichimoku, dan banyak lagi. Rangka masa naik ke mingguan, dan melihat ke carta minit.

Tidak seperti beberapa antara muka perdagangan lain, bitFlyer tidak dapat disesuaikan oleh panel. Walaupun ini mungkin ditafsirkan sebagai kekurangan bagi beberapa orang, susun aturnya cukup licin dan digilap sehingga kebanyakan peniaga harus benar-benar berpuas hati dengannya di luar kotak.

Keuntungan lain dari paparan statik ini adalah nampaknya berjalan lebih baik daripada kebanyakan antara muka perdagangan dalam penyemak imbas, tidak mengenakan cukai walaupun komputer riba berkuasa rendah yang terbuka di latar belakang.

Semua modul standard ada di sini: spread bid-ask (baik secara berangka dan, pada carta, secara visual), pesanan terbuka, sejarah pesanan, aset pengguna, perdagangan bursa baru-baru ini, kotak sembang, dan bahkan — cukup hebat — berita CoinTelegraph memberi makan. Ini adalah jumlah ketumpatan yang mengagumkan untuk dikemas ke dalam satu skrin, dan tidak pernah terasa sesak-terutama jika anda mengembangkan carta ke skrin penuh dan memberikannya tab.

Kemudian ada bahagian pesanan. Sekali lagi, semuanya ada di sini, hingga dan termasuk pesanan pro-level: Had, Market, Stop, Stop-Limit, Trailing, dengan pesanan biasa, Segera atau Tutup, dan pilihan Isi-atau-Bunuh.

Dan ini hanyalah jenis pesanan biasa: beberapa kelas jenis pesanan tersedia dan dijelaskan di sini. Ini adalah IFD, OCO, dan IFD + OCO. Pesanan IFD adalah pesanan yang dipautkan: jika satu pesanan diisi, pesanan pendampingnya, yang disiapkan oleh pengguna, akan dibuat. OCO adalah pesanan satu-atau-yang-lain: jika satu pesanan dipenuhi, pesanan pendampingnya dibatalkan, dan sebaliknya. Pesanan IFD + OCO adalah, seperti namanya, gabungan keduanya: jika satu set IFD penuh dipenuhi, satu set pesanan OCO akan dilaksanakan seperti yang ditentukan oleh pengguna.

Ciri terakhir yang tersedia melalui amaran tetingkap Lightning, yang menghasilkan isyarat audio dengan pilihan untuk menghantar amaran ke e-mel juga.

Pilihan Mudah Alih

Melengkapkan pertukaran kripto yang baik adalah fungsi mudah alih. Di jabatan ini, bitFlyer tidak kecewa dengan kedua-dua aplikasi Android dan iOS yang terdapat di repositori rasmi masing-masing.

 

Versi mudah alih platform ini berjaya mengemas hampir semua yang ada di laman web – kecuali untuk kotak sembang. Jual beli serta-merta, malah platform web mudah alih Lightning tersedia dari aplikasi.

Aplikasi mudah alih pertukaran malah menyertakan tab berita yang membolehkan pengguna mengikuti apa yang berlaku di ruang cryptocurrency semasa dalam perjalanan.

Baik pada asasnya

Seperti yang kami katakan pada awalnya, bitFlyer tidak mempunyai beberapa ciri yang terdapat di beberapa pertukaran lain yang lebih eksperimental. Sebaliknya, apa yang kita ada di sini adalah pertukaran cryptoasset dengan asas-asas yang kukuh, dan yang terdapat di seluruh dunia perdagangan (AS-EU-Jepun). Walaupun terdapat beberapa kemampuan altcoin di sini, fokusnya adalah tepat pada fiat-crypto, operasi yang lancar — dari sudut pengawalseliaan dan onboarding, serta pengendalian wang — bukanlah tugas yang mudah.

Berdasarkan platform yang kukuh ini, platform perdagangan Lightning akan memenuhi keperluan hampir semua peringkat peniaga. Ini adalah antara muka yang difikirkan dengan baik dengan semua loceng dan wisel yang perlu dilakukan oleh peniaga untuk memperoleh keuntungan. Secara keseluruhan, bitFlyer adalah tempat perdagangan yang selamat dan berkualiti tinggi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me