3 Industries CryptoCurrency akan terganggu untuk tahun 2021 dan seterusnya

Adakah anda tahu apa yang menarik?

Dalam bukunya “Hanya Paranoid Survive: Cara Mengeksploitasi Titik Krisis yang Mencabar Setiap Syarikat“Oleh Andrew Grove (bekas CEO Intel), membincangkan mengenai”titik infleksi“Di mana teknologi sepenuhnya mengganggu industri, semalaman. Saya mempunyai banyak bukti bahawa crypto akan melakukan perkara yang sama.

Ingat kamera Kodak?

Ia bernilai $ 31 bilion semasa puncaknya dan sekarang ini adalah cengkeraman bekas dirinya.

Bagaimana dengan Blockbuster?

Syarikat ini mempunyai 9.000 kedai semasa puncaknya.

Sekarang?

Hanya ada 1 kedai Blockbuster yang tersisa di planet ini… (dan ya, Netflix membunuh Blockbuster)

Cryptocurrency adalah dan akan mengganggu industri lama.

CEO akan dibiarkan menggaru-garu kepala, bertanya “Kami akan muflis! Eh, apa yang berlaku? “

Dengan sedikit khayalan, kita dapat meramalkan 3 industri yang akan terganggu dalam 5-10 tahun akan datang terima kasih kepada minda terang yang bekerja di ruang cryptocurrency.

1. Kiriman Wang Industri

Pengiriman wang adalah industri bernilai $ 500 bilion. Pekerja migran mengirim wang ke luar negara kepada keluarga mereka setiap bulan dan mereka memerlukan syarikat yang menghantar wang itu pulang. Syarikat-syarikat seperti Western Union, MoneyGram, dan RIA berkembang di pasaran pengiriman wang dan ya, mereka mengenakan bayaran yang besar.

Sebagai contoh, jika saya menggunakan Money Gram dan ingin menghantar wang transfer antarabangsa ke Mexico, akan dikenakan biaya $ 101 untuk menghantar $ 5,000.

Aduh. Pelik jika anda memikirkannya: tidakkah harganya sama sekiranya saya menghantar $ 10 atau $ 10,000 ke Mexico?

Semakin banyak wang yang saya hantar, semakin tinggi yurannya.

Apa alternatifnya?

Masukkan crypto. Sekiranya saya ingin menghantar $ 500 USDT kepada rakan saya di Mexico, harganya $ 0.10.

Berapakah kos sekiranya saya mahu memindahkan $ 5,000 kepada rakan Mexico saya?

$ 0.10.

(Ya, saya tahu bahawa memerlukan wang untuk menukar USD menjadi USDT tetapi saya bercakap dengan ketat mengenai bayaran untuk menghantar wang tersebut)

Pada tahun 2021, nampaknya pekerja migran menggunakan pertukaran PAXFUL dan P2P lain untuk mengelakkan Western Union atau MoneyGram.

Oleh kerana pasaran cerdas dan beralih ke apa sahaja yang masuk akal dari segi kewangan, syarikat-syarikat lama seperti Western Union atau MoneyGram akan keluar dari perniagaan (jika mereka gagal menggunakan dan menurunkan yuran perkhidmatan mereka)

Dalam 5-10 tahun, saya meramalkan bahawa pekerja migran yang berpengalaman secara teknikal akan menghantar wang pulang menggunakan USDT.

2. Pembayaran Mikro

Adakah anda tahu apa yang menjengkelkan?

Bayaran saudagar.

Itulah sebabnya apabila anda pergi ke kedai serbaneka dan menggunakan kad kredit anda, itu adalah tanda yang mengatakan “pembelian anda harus melebihi $ 10” kerana pemilik kedai harus membayar 2,3% untuk setiap transaksi. Aduh.

Kerana overhead yang tinggi, transaksi mikro tidak masuk akal dari segi kewangan. Tetapi cryptocurrency telah membolehkan dunia transaksi mikro. Daripada membayar yuran 2.3% untuk pembelian $ 10, bayangkan membayar sebahagian kecil sen.

Anda boleh melakukannya sekarang dengan duit syiling yang stabil.

Duit syiling yang stabil disandarkan 1: 1 dengan USD. Anda boleh membeli pelbagai syiling stabil di pasaran, seperti USDT, BUSD, PAX dll.

Bagaimanapun, duit syiling yang stabil membolehkan perniagaan dalam talian mendapatkan pembayaran tanpa menjejaskan margin keuntungan mereka dengan proses pembayaran. Contohnya, laman buletin dalam talian boleh mengenakan bayaran kepada pengguna $ 0.10 untuk setiap artikel dan bukannya bayaran keahlian $ 10 bulanan.

Contoh lain: anda suka menonton bola sepak Isnin malam. Tetapi anda hanya menonton seminggu sekali dan anda tidak mahu membayar $ 60 untuk pakej kabel untuk pelbagai saluran sukan. Sebagai gantinya, syarikat kabel boleh mengenakan $ 2 per jam masa tontonan dan itu saja!

Lihat: 7 Gerbang Pembayaran Bitcoin Terbaik Untuk Akaun Pedagang & Perkhidmatan

Contoh transaksi mikro cryptocurrency:

Brave adalah penyemak imbas internet dengan cryptocurrency bernama BAT (Basic Attention Token). Sekiranya anda menggunakan penyemak imbas Berani, anda boleh memilih untuk melihat iklan. Sekiranya anda melakukannya, Brave akan memberi anda BAT yang boleh anda tukarkan untuk fiat.

Saya suka idea itu kerana nampaknya adil: syarikat memberi anda sesuatu sebagai balasan untuk mengumpulkan data / perhatian anda.

Cryptocurrency membolehkan melewati orang tengah tradisional (pemproses pembayaran), ini bermaksud ia memberikan simpanan kepada peniaga dan pelanggan..

Pada tahun-tahun mendatang, saya rasa syarikat akan menggunakan transaksi mikro kripto kerana generasi muda lebih celik teknologi (dan akan ada permintaan pasaran)

3. Industri Perbankan

Bayangkan menyimpan wang tunai $ 100,000 di internet tetapi tanpa bank.

Kedengaran pelik?

Anda boleh melakukannya, berkat duit syiling yang stabil.

Apa itu duit syiling yang stabil?

Ini adalah duit syiling yang disatukan 1: 1 dengan mata wang fiat.

Contohnya, anda boleh menukar $ 1 USDT (koin stabil) dengan $ 1 dolar fiat.

Apa yang menarik ialah terdapat syiling stabil yang disambungkan ke Yen, Yuan, Pound, Euro dll.

Mengapa menggunakan duit syiling yang stabil?

Kerana anda dapat menyimpan fiat bernilai $ 1,000,000 di blockchain. Katakan anda mahu memindahkan $ 1,000,000 ke luar negara … anda boleh melakukannya dengan satu klik butang tanpa berinteraksi dengan bank.

1 juta USDT akan tiba di dompet lain dalam masa 15 minit atau kurang.

Lihat: Dompet USDT Terbaik

Sekarang anda boleh menjadi bank anda sendiri dengan menggunakan pelbagai syiling stabil seperti PAX, USDT, TUSD, BUSD dll..

Satu-satunya masalah adalah privasi kerana sesiapa sahaja dapat mencari jumlah wang yang anda ada di rangkaian Etheruem. Bolehkah pembangun membuat koin stabil dengan privasi yang diaktifkan untuk mengelakkan mata memandang dari melihat baki akaun saya?

Itu bagus.

Adakah anda ingin menyelam lebih dalam ke lubang arnab duit syiling yang stabil?

Baca tentang Token DAI, yang disatukan 1: 1 dengan USD dan ia menggunakan ETH sebagai cagaran. Bagi saya, itu hanya mengejutkan.

Fakta menarik: di Binance, anda boleh depositkan USDT dan dapatkan faedah!

Anda boleh memohon pinjaman di Binance dan menggunakan BTC sebagai cagaran.

Sangat menarik!

Pada tahun 2021, terdapat berbilion orang yang “tidak terikat”. Tetapi terima kasih kepada cryptocurrency, mereka dapat menyimpan fiat mereka di blockchain dengan selamat daripada menyembunyikan wang tunai di bawah tilam. Lebih-lebih lagi, orang yang tinggal di Venezuela dapat melepaskan diri dari hiperinflasi mata wang tempatan mereka dengan menyimpan kekayaan mereka dalam USDT.

Menjadi bank berdaulat anda sendiri terdengar futuristik. Sekiranya anda memberitahu seseorang bahawa pada tahun 1980-an, mereka tidak akan mempercayai anda. Maju ke 2021, menyimpan crypto-fiat anda sendiri di blockchain adalah kenyataan.

Anda sama ada mengalami gangguan atau ketinggalan

Bagi cryptocurrency, saya dapat meramalkan gangguan industri pengiriman wang, membentuk semula segmen iklan dalam talian melalui pembayaran mikro, dan memberi peluang kepada masyarakat miskin dunia untuk menjadi bank mereka sendiri.

Dunia perniagaan sangat getir dan syarikat datang dan pergi. Anda boleh mengatakan bahawa ia adalah “proses evolusi” dalam dunia perniagaan. Syarikat yang dianggap “titans” seperti Blockbuster, Kodak, Blackberry, Sears mati kerana industri ini terganggu oleh teknologi baru.

Dan cryptocurrency akan memusnahkan atau membentuk semula banyak industri warisan lama, melahirkan syarikat baru dan berinovasi. Itu adalah berita baik untuk orang biasa seperti anda dan saya. Mengapa? Kerana syarikat baru ini menawarkan nilai dan kemudahan yang lebih baik!

Saya menjemput anda untuk mengambil bahagian dalam gangguan crypto dengan menghantar wang ke luar negara melalui cryptocurrency, buka “akaun bank” anda sendiri atau mula menerima crypto di kedai dalam talian anda.

Gangguan cryptocurrency menimpa kita! Mari kita semua mengambil bahagian dalam momen bersejarah ini.

Terima kasih kerana membaca artikel hari ini. Apa idea anda mengenai industri seterusnya yang akan terganggu oleh crypto? Tinggalkan pendapat anda di kotak komen di bawah.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map