Airdrops Dalam Cryptocurrencies: Segala-galanya Seorang Pemula Perlu Tahu

Terdapat beberapa cara menjana wang dari cryptocurrency tetapi tidak semua cara selamat dan sah. Walau bagaimanapun, salah satu cara menjana wang melalui cryptocurrency adalah AIRDROPS.

Di CoinSutra, usaha kami adalah untuk selalu mencari jalan selamat bagi penonton kami, yang telah kami lakukan beberapa kali. Kami juga telah membantu masyarakat dalam menuntut Airdrops seperti itu pada lebih daripada satu kali.

Sebilangan daripada anda membaca konsep ‘Airdrops’ ini untuk pertama kalinya mungkin bertanya apa itu Airdrop.

Dan ini betul-betul agenda kita hari ini – untuk membincangkan semua perkara mengenai Airdrops. Oleh itu, dalam analisis ini, kita akan menyentuh perkara-perkara berikut:

 • Apa itu Crypto Airdrop?
 • Mengapa Crypto Airdrops Percuma?
 • Cara Mengemas kini Mengenai Crypto Airdrops tersebut?
 • Bagaimana Mendapatkan Crypto Airdropped Percuma Anda?
 • Kesimpulan: Tetap Dikemas kini & Tetap Selamat Semasa Airdrops

Apa itu Airdrop di Crypto World?

Apa itu Airdrop

Titik udara untuk cryptocurrency adalah prosedur mengedarkan token / syiling baru dengan memberikannya dalam bahagian tertentu kepada pemegang mata wang blockchain tertentu yang ada, seperti Bitcoin atau Ethereum dll..

Secara sederhana, jika anda HODL satu jenis duit syiling, anda secara automatik layak menuntut syiling / token lain hanya kerana anda memegang syiling / token induk di mana airdrop sedang dilakukan.

Itulah sebabnya kaedah pengedaran duit syiling / token ini disebut airdrops yang menandakan ‘kotoran percuma’.

Kadang-kadang, terdapat alasan dan motivasi yang berbeza untuk saluran udara ini seperti garpu, pemasaran, desentralisasi & sebaran dll. Terdapat juga alasan lain yang akan kita bincangkan kemudian dalam artikel.

Mengapa Crypto Airdrops Percuma Berlaku?

Terdapat beberapa motivasi untuk menjalankan aliran udara cryptocurrency, langsung dari membuat gembar-gembur dan buzz hingga benar-benar menyebarkan keseluruhan bekalan syiling / token.

Beberapa sebab untuk menjalankan kripto udara adalah:

 • Pembahagian Jumlah Bekalan Token

Salah satu sebab yang tepat untuk airdrops adalah untuk mengagihkan jumlah bekalan token / duit syiling secara merata sehingga kurang berpusat dari segi bagHODLer memegang sejumlah besar dengan diri mereka sendiri.

Omise memberikan lima peratus cryptocurrency OmiseGO mereka kepada pemegang Ethereum pada bulan September 2017.

Dalam kes ini, OmiseGO memanfaatkan ekonomi Ethereum yang sudah diedarkan untuk mengedarkan token mereka juga.

 • Ganjaran Pelabur Awal yang Setia

Banyak cryptocurrency ingin memberi penghargaan kepada penyokong dan pelabur awalnya yang pertama kali membeli ICO atau token mereka. Kaedah apa yang lebih baik untuk memberi ganjaran daripada menawarkan beberapa token baru – secara percuma.

Ini juga mendorong para pelabur awal untuk memegang token induk mereka untuk jangka masa yang lebih lama dan secara keseluruhan saya merasakan ia adalah cara yang baik untuk memberi ganjaran.

Hanya seperti ini:

Mempunyai sebilangan $ NIO dari airdrop kerana menjadi $ MBRS pemegang. #Airdrops #NiceSurprise

– gMAK⚡️ (@gMAKcrypto) 8 November 2017

 • Kesedaran Mengenai Crypto Baru

Berkali-kali, hanya untuk menyebarkan kesedaran, aliran udara dilakukan untuk HODLers cryptocurrency popular seperti Ethereum, Walton dll..

 • Pemasaran & Hype

Ini adalah trend yang paling biasa pada masa ini. Mendapatkan syiling / token untuk tujuan pemasaran dan pengumpulan petunjuk untuk pengembangan peluang perniagaan selanjutnya.

Anda juga akan menemui projek yang menjalankan skema seperti:

 1. (TEU) melancarkan 125.000 USD dalam token TEU kepada 15,000 peserta airdrop pertama!
 2. Dapatkan sehingga 60 token REPU percuma hanya dengan menyertai Telegram!
 3. #ApolloDAE rujukan udara untuk pengguna Telegram!
 4. 50 token SYN percuma semasa anda mendaftar!

Oleh itu, ini adalah jenis pemberian air untuk melakukan tugas kecil seperti pendaftaran, rujukan atau menyertai Telegram dan mengikuti di Twitter dll..

 • Garpu Keras

Kaedah lain yang popular adalah dengan menggunakan cryptocurrency popular seperti Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Monero dan membuat duit syiling baru, untuk diedarkan kepada pemegang duit syiling induk yang ada. CoinSutra telah menyokong beberapa saluran udara yang berlaku pada masa lalu melalui garpu seperti itu, beberapa di antaranya adalah:

 1. Tunai Bitcoin
 2. Emas Bitcoin
 3. Berlian Bitcoin
 4. Wang Tunai Litecoin

Sekarang soalan berjuta-juta dolar – Bagaimana untuk mengetahui mengenai airdrops seperti itu? Soalan yang baik, memandangkan ini adalah salah satu kaedah termudah untuk menjana wang.

 • Baca: Cari senarai yang dikemas kini untuk semua Bitcoin Airdrops bercabang

Bagaimana Untuk Mengemas kini pada Crypto Airdrops tersebut?

Terdapat beberapa cara untuk dikemas kini, salah satu yang paling berkesan adalah dengan menyertai komuniti kripto aktif yang bekerja di kawasan ini. CoinSutra adalah salah satu komuniti kripto. Kami telah, dalam pautan yang disebutkan di atas, menerangkan bagaimana kami membantu ahli komuniti kami untuk memanfaatkan sepenuhnya peluang tersebut.

Terdapat beberapa lagi perkhidmatan dan laman web di mana anda boleh mendapatkan kemas kini berkala mengenai airdrops. Namun, fahami hakikat bahawa tidak semua airdrops layak untuk turut serta dan kadang-kadang boleh berlaku penipuan. Walaupun begitu, berikut adalah beberapa perkhidmatan tersebut:

Anda juga boleh mendapatkan pengumuman airdrop di laman Twitter dan Halaman forum Bitcoin projek tertentu yang mungkin anda ikuti.

Bagaimana Mendapatkan Crypto Airdropped Percuma Anda?

Mengklaim duit syiling / token kripto percuma anda boleh berbeza dari projek ke projek.

Sebagai contoh…

Untuk duit syiling bercabang udara, anda perlu mengawal kunci peribadi anda atau harus mengetahui cara menandatangani alamat awam anda dengan kunci peribadi anda.

Itu adalah kami selalu mencadangkan anda untuk menyimpan cryptocurrency anda dalam jenis dompet berikut di mana anda mengawal kunci peribadi anda:

 • Ledger Nano S (Dompet Perkakasan)
 • Keluaran (Dompet Desktop)
 • MyEtherWallet  (Dompet Web) dll..

Untuk menandatangani alamat anda: Cara Menandatangani Mesej Dengan Alamat Anda

Kadang-kadang anda hanya perlu melakukan perkara berikut untuk mendapatkan / menuntut token / duit syiling anda:

 • Mendaftar
 • Retweet semula
 • Rujuk kepada kawan
 • Sertailah Telegram
 • Atau selesaikan tugas media sosial yang lain

Kesimpulan: Tetap Dikemas kini & Kekal selamat

Dengan indeks populariti cryptocurrency meningkat setiap hari, penipuan di sekitarnya juga bertambah. Itulah sebabnya jika anda menemui penipuan di sekitar aliran udara cryptocurrency, jangan terkejut atau terperanjat.

Satu-satunya jalan keluar untuk menghapuskan mereka adalah mendidik diri anda mengenai subjek airdrops, atau sebenarnya, mengenai cryptocurrency.

Tetapi saya akan memberitahu anda bagaimana penipuan di sekitar saluran udara berlaku.

Projek penipuan dengan rancangan udara akan meminta kunci peribadi anda dimasukkan ke tempat-tempat dan kadang-kadang bahkan menipu anda sehingga anda memasukkan kata-kata pilihan anda dalam perisian berbahaya.

Anda biasanya akan melihat jenis taktik seperti itu di saluran slack yang digodam, saluran Telegram atau akaun Twitter yang tweak yang akan cuba menyamar akaun asal dengan beberapa cara.

Berikut adalah contoh a akaun twitter scammy dan tweet airdrop scammy:

https://twitter.com/WaItonchain/status/939604089675091969

Demi keselamatan anda, saya akan mencadangkan anda melakukan usaha yang sewajarnya dengan menempuh jarak lebih jauh semasa memeriksa titisan udara seperti itu.

Berikut adalah beberapa artikel pilihan lain untuk anda baca seterusnya:

 • Dos Dan Tidak Perlu Di Fork Keras Bitcoin [Mesti Tahu untuk Setiap Bitcoin HODLER]
 • Dompet Ripple (XRP) – Dompet Terbaik untuk Ripple
 • Cryptocoin apa yang disokong oleh Dompet Perkakasan Trezor?
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map