Ingin mengetahui mengenai cryptocurrency baru atau altcoin? Baiklah, anda berada di tempat yang betul.

Di CoinSutra, kami terus merangkumi cryptocurrency baru setiap bulan yang mempunyai kes penggunaan asas. Ini kerana crypto tanpa kes penggunaan akan mati pada masa akan datang.

Kami tidak membuat spekulasi. Sebaliknya, kami melakukan analisis asas mengenai cryptocurrency di radar kami untuk memisahkan emas dari batu.

Kami telah merangkumi lebih daripada 20 kripto setakat ini dan semuanya berjalan lancar.

Baca: 20 Panduan Cryptocurrencies Yang Perlu Dibaca Untuk Pemula [CoinSutra Editorial

Pada garis serupa, cryptocurrency yang kita lindungi hari ini adalah Rantai Walton.

Dalam analisis asas Waltochain ini, kita akan menyentuh aspek berikut:

 • Apa itu Waltonchain?
 • Bagaimana Waltchain Berfungsi
 • Pasukan Waltonchain
 • Jumlah Penawaran Waltonchain (WTC) & Cap Pasaran
 • Cara Membeli Cryptocurrency Waltonchain
 • Dompet WTC
 • Penarikan WTC & MasterNode
 • Peta Masa Depan dan Hala Tuju Walton
 • Sumber Rasmi

Apa itu Waltonchain?

Rantai Walton adalah projek blockchain yang sangat menarik yang mengusahakan perisian dan infrastruktur perkakasan untuk menjadikan dunia lebih berhubung dan mendapat maklumat mengenai keputusan yang kita buat. Projek ini dilancarkan pada akhir tahun 2017 tetapi telah dirancang dan diusahakan sejak 2015 oleh pengasasnya.

Ini adalah projek pengurusan rantaian bekalan seperti yang telah saya jelaskan dalam artikel ‘Projek Rangkaian Rangkaian Pengurusan Bekalan Teratas’ saya.

Tetapi sekali lagi, sebagai permulaan:

Walton menggabungkan yang terbaik dari dunia fizikal dan digital untuk mewujudkan sistem pengurusan rantaian bekalan yang cekap yang dikuasakan oleh penggunaan cip RFID untuk IoT dan menggabungkannya dengan kekuatan blockchain untuk mencapai:

 • Integriti Data untuk audit yang adil
 • Ketulenan
 • Keselamatan
 • Kebolehkesanan…
 • … dan bahkan data besar untuk tujuan analisis (Berfikir bagaimana? Kami akan membincangkannya lebih jauh)

Catatan: Nama Walton berasal dari nama Charlie Walton, pencipta teknologi RFID.

Berikut adalah video pendek yang menerangkan teknologi RFID:

RFID telah lama wujud tetapi apabila anda menggabungkannya dengan blockchain untuk tujuan IoT, ia menjadi konsep yang sangat kuat dan itulah yang dilakukan Walton.

Dengan menggunakan perkakasan (cip) dan perisian (blockchain), Walton sedang membuat penyelesaian untuk pelbagai industri yang berbeza di mana rantaian bekalan dan logistik terpecah-pecah untuk mengisi jurang.

Bagaimana Waltonchain Berfungsi

Waltonchain telah mengembangkan cip RFID yang dipatenkan khas yang sangat kecil dan cukup murah untuk disertakan dalam banyak produk di pelbagai industri. Dan yang baik adalah, mereka mempunyai teknologi cip mereka sendiri, pembuatan yang menjadikan mereka bebas dalam dunia persaingan ini.

Sebaliknya, mereka telah mengembangkan blockchain mereka secara dalaman yang serasi dengan teknologi Ethereum sekarang dan juga diilhamkan oleh algoritma bukti kerja DASH.

Blockchain Walton berfungsi pada a kacukan bukti-bukti dan bukti-kerja mekanisme konsensus di mana perlombongan dan pertaruhan berlaku.

Selanjutnya, untuk mengelakkan masalah skalabiliti di masa depan, ia telah menggabungkan struktur rantai ibu bapa dan rantai anak (side chain). Ini akan membantunya mengelakkan masalah kesesakan di rantai induk seperti yang dihadapi Ethereum hari ini. Selain itu, rantai anak mereka disesuaikan mengikut keperluan perniagaan rakan mereka tanpa menjejaskan faedah tambahan.

Dan operasi di kedua rantai dan merentasi rantai didorong oleh koin Waltonchain atau cryptocurrency (WTC), yang merupakan bahan bakar ekosistem Walton.

Mana-mana rakan niaga dengan Walton hanya boleh membentuk rantai sampingan bebas atau rantai anak untuk merekod data yang sangat spesifik untuk keperluan perniagaan mereka. Ini juga membantu mereka berkembang dan mewujudkan ketelusan dalam rantaian bekalan mereka.

Contoh Pelaksanaan Waltonchain

Sebagai contoh, katakan ada perancang yang sangat terkenal yang menghantar rekaannya ke 50 kedai runcit di seluruh Amerika Syarikat.

Sekarang, dia ingin memahami secara real time, dengan cara yang telus bagaimana memperbaiki reka bentuknya.

Untuk ini dia perlu tahu:

 • Jenis reka bentuk yang popular
 • Kadar barang yang dipilih oleh pelanggan
 • Dapatkan kadar, kadar tolakan, kadar percubaan, dan juga data saiz / gaya yang popular
 • Bilangan pelanggan yang memilih reka bentuk dan juga yang menolak item tersebut

Ini adalah persoalan kritikal yang sukar untuk mencari data dengan adil dan telus.

Tetapi dengan pelaksanaan rantai kanak-kanak di Waltonchain, yang dikuasakan oleh tag RFID pada produk sebenar, sangat mudah.

Di kedai sebenar apabila tag RFID dilampirkan pada produk / item, mereka dapat berinteraksi dengan sensor berdekatan dan dapat terus menulis data di blockchain.

Dan data seperti kadar beli / penolakan, kadar penarikan, kadar pengurangan dapat dilihat oleh pereka di blockchain dan oleh itu dia kini dapat memperoleh wawasan yang lebih baik untuk memperbaiki reka bentuknya.

Pelaksanaan Waltonchain

Pelaksanaan lain adalah:

Katakan ubat kritikal dipindahkan dari pengilang ke kedai runcit. Dan ubat itu mestilah berada di bawah suhu 10 darjah Celcius, jika tidak, ubat tersebut akan merosakkan ubat dan menjadikannya tidak berkesan untuk pesakit.

Dalam senario seperti itu apabila ubat bertukar begitu banyak transit dari unit pembuatan ke kedai runcit, Waltonchain dan tag RFID yang disertakan dalam bungkusan ubat dapat merekodkan data masa nyata pada blockchain.

Ini membantu dalam audit, pengurusan, pengawasan dan pengurusan kontrak yang berkesan semasa ubat bertukar tangan. Menjadi mudah untuk mengetahui sama ada pengiriman ubat itu dikendalikan dengan betul atau tidak dan jika tidak, kesalahan siapa itu.

Waltonchain sedang mengembangkan perkakasan lain seperti pengimbas senjata RFID di mana seseorang boleh melakukan pengurusan inventori pada bila-bila masa dalam kitaran pengurusan rantaian bekalan dengan satu imbasan keseluruhan item atau konsainan dan memberikannya ke blockchain. Dengan cara ini jauh lebih pantas, dipercayai dan berwawasan dalam menguruskan inventori di gudang atau di kedai runcit.

Pasukan Waltonchain

Pasukan ini hebat dan berpengalaman. Ini terdiri daripada orang industri yang tepat yang anda perlukan untuk projek seperti Walton. Ia mempunyai ahli RFID dan VLSI, pakar IOT, veteran rantaian bekalan dan tentunya pakar blockchain.

Pasukan Waltonchain

Lihatlah pasukan penuh di sini.

Jumlah Penawaran Waltonchain (WTC) & Cap Pasaran

Jumlah bekalan tetap WTC adalah 100 juta WTC di mana 70 juta di pasaran.

Menurut CoinMarketCap, jumlah bekalan WTC yang beredar adalah 70,000,000 WTC, dan harga semasa setiap unit adalah $ 3 yang harganya sekitar $ 119 juta (pada masa menulis artikel ini).

Cara Membeli Cryptocurrency Waltonchain

Membeli WTC agak mudah kerana terdapat di beberapa bursa popular di seluruh dunia seperti:

 • Binance: Pasangan yang disokong adalah WTC / BTC, WTC / ETH, WTC / BNB
 • Huobi: Pasangan yang disokong adalah WTC / BTC, WTC / ETH
 • KuCoin: Pasangan yang disokong adalah WTC / BTC

Membeli WTC untuk mata wang fiat seperti USD, EUR dll tidak mungkin dilakukan sekarang tetapi dengan popularitinya, anda boleh menjangkakan pasangan seperti itu juga pada waktunya.

Penarikan WTC & Masternode

Walton adalah projek hibrid berdasarkan POS dan POW. Itulah sebabnya jika anda mempunyai WTC anda mempunyai insentif untuk memperoleh pendapatan pasif dengan mempertaruhkan WTC dan juga menjalankan masternode WTC.

Walau bagaimanapun, butirannya tidak begitu jelas dan lebih-lebih lagi, untuk masternodes, had minimum ialah 5000 syiling WTC dan untuk ganjaran POS tidak ada had seperti itu.

Sekarang, token berasaskan WTC Ethereum ditukar untuk duit syiling WTC sebenar di blok Walton dan oleh itu senario akan jelas setelah pertukaran selesai.

Saya akan mengemas kini anda, jadi tonton ruangan ini.

Dompet WTC

WTC adalah token ERC20 jadi anda mempunyai banyak pilihan untuk menyimpan token WTC anda dengan selamat. Beberapa pilihan ini telah disenaraikan di bawah dan akan membantu anda menjaga keselamatan WTC anda.

Dan untuk syiling WTC di Walton Mainnet, berikut adalah pilihan dompet nod penuh: Dompet Windows Walton

Peta Masa Depan dan Hala Tuju Walton

Masa depan Walton kelihatan menjanjikan kerana mereka menyelesaikan masalah kritikal pengurusan rantaian bekalan dengan bantuan teknologi RFID dalaman mereka yang digabungkan dengan blockchain IoT.

Tambahan, sejauh ini mereka telah mencapai sasaran dengan baik dan mencapai tonggak dari segi perkongsian dan juga pembangunan.

Peta Masa Depan dan Jalan Walton

Tetapi mereka pasti akan menghadapi persaingan di ceruk ini dari Vechain, yang merupakan satu lagi rangkaian rantaian bekalan dengan lebih daripada 200 kes penggunaan / rakan kongsi yang menunggu untuk dilaksanakan terhadap Walton’s 6.

Terakhir, Walton ingin menerokai masa depannya dalam bidang pengurusan yang cekap, pertanian pintar, penjagaan perubatan pintar, kebolehkesanan makanan pintar, dan industri seni pintar dan lain-lain tetapi pastinya ada masa untuk itu kerana mereka akan pertama kali fokus menstabilkan jaringan utama mereka yang baru dilancarkan.

Itu sahaja dari pihak saya dalam rangkuman pengenalan Cryptocurrency Waltonchain ini.

Udapte sehingga sekarang untuk mengetahui di mana Walton berada dalam pembangunan:

Sumber Rasmi

Beberapa pautan rasmi yang akan membantu anda terus dikemas kini dengan berita Walton:

Berikut adalah beberapa artikel pilihan lain untuk anda baca seterusnya:

 • Semua Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Etos, Cryptocurrency Masa Depan
 • Panduan Utama Untuk Memahami Apa Itu “Blockchain” & Bagaimana ia berfungsi
 • Pandangan Cryptocurrency Teratas Dari Kategori Berbeza – Edisi 2018
 • 9 Persidangan Fintech & Acara Yang Perlu Anda Hadir Pada Tahun 2018
 • Analisis Terperinci mengenai Cryptocurrency QTUM – panduan Pemula

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me