Beli QTUM

Beberapa cryptocurrency tidak mempercayai gimik pemasaran, dan Qtum cryptocurrency adalah salah satu daripadanya.

Bagi yang belum tahu, Qtum juga dikenali sebagai ‘Ethereum Killer’. Dan, itu boleh menjadi satu, kerana cara pasukan menerapkan Qtum, ia telah mengubah keseluruhan permainan.

QTUM adalah blockchain sumber terbuka dan cryptocurrency yang dikembangkan / dikekalkan oleh yayasan QTUM. Ia juga merupakan platform aplikasi Blockchain yang terdesentralisasi, mampu menjalankan kontrak pintar pada pelbagai mesin maya, dengan konsensus Proof-of-Stake.

Di Qtum, mereka telah memisahkan lapisan komputasi dari lapisan transaksi sehingga lebih mudah untuk meningkatkan blockchain pada masa akan datang.

Sejak dilancarkan, Qtum telah meningkat dengan mantap kerana pendekatan inovatifnya telah tersebar hanya dengan ‘mulut ke mulut’.

Saya telah membahas Qtum secara terperinci pada masa lalu, jadi saya tidak akan memahaminya lagi, tetapi saya akan meninggalkan pautan berharga untuk rujukan anda.

 • Analisis Terperinci mengenai Cryptocurrency QTUM – panduan Pemula

Namun, satu perkara yang belum saya bincangkan adalah, bagaimana membeli Qtum; dan itulah yang akan kita bicarakan hari ini.

Cara Membeli QTUM

Qtum kini berada dalam 20 cryptocurrency teratas CMC, dan memandangkan popularitinya, tidak sukar untuk membeli Qtum kerana banyak perkhidmatan crypto menjualnya. Tetapi sebelum membincangkan perkhidmatan tersebut, saya rasa penting untuk mengetahui semua jalan bagaimana seseorang dapat membeli Qtum.

 1. Beli Qtum untuk mata wang fiat melalui pindahan bank / kad
 2. Beli Qtum sebagai pertukaran untuk cryptocurrency lain seperti ETH / BTC dll.
 3. Beli Qtum dengan wang tunai [sumber rakan sebaya]

Tempat Membeli QTUM

# 1. Beli Qtum untuk mata wang fiat melalui pindahan bank / kad

Membeli Qtum, seperti cryptocurrency popular lain, cukup mudah menggunakan wang fiat anda tetapi sangat sedikit perkhidmatan yang menyokong kemudahan ini. Oleh itu, anda perlu mengetahui perkhidmatan terpusat yang membolehkan anda membeli Qtum dengan harga USD, EUR dll.

Pertukaran ini memberi anda dompet kripto fiat di mana anda boleh menyimpan mata wang fiat dan membeli Qtum sebagai pertukarannya. Sebilangan perkhidmatan membolehkan anda membeli secara langsung dari kad debit / kredit fiat anda.

Beberapa perkhidmatan dipercayai yang membolehkan anda melakukan itu untuk membeli Qtum adalah:

 • Bitfinex: Menyokong USD
 • Livecoin: Menyokong USD
 • Quoine: Menyokong JPY
 • Changelly: Menyokong semua mata wang dan boleh membeli Qtum melalui kad kredit / debit. Lihat mereka panduan rasmi pada yang sama.

# 2. Beli Qtum sebagai pertukaran untuk cryptocurrency lain seperti ETH / BTC dll.

Kaedah mudah lain untuk mendapatkan cryptocurrency Qtum anda adalah melalui pertukaran terpusat yang berurusan dengan pelbagai cryptocurrency termasuk ETH / BTC.

ETH dan BTC adalah pasangan cryptocurrency yang paling terkenal yang mana anda boleh membeli hampir semua cryptocurrency yang lain, dan Qtum tidak terkecuali.

Melalui pertukaran ini, anda boleh menukar satu cryptocurrency dengan crypto yang lain dengan bayaran perdagangan marginal. Begitu juga, jika anda mempunyai ETH, BTC, LTC atau USDT, anda boleh menukarnya dengan cryptocurrency Qtum anda.

Di bawah ini adalah senarai pertukaran cryptocurrency yang mapan di mana anda boleh menukar kripto lain untuk Qtum cryptocurrency.

 • Changelly: Menyokong 35 pasangan mata wang
 • KuCoin: Pasangan yang disokong adalah QTUM / BTC, QTUM / NEO
 • Binance: Pasangan yang disokong adalah QTUM / BTC, QTUM / ETH
 • Gate.io: Pasangan yang disokong adalah QTUM / BTC, QTUM / ETH, QTUM / USTD
 • Bittrex: Pasangan yang disokong adalah QTUM / BTC, QTUM / ETH
 • Bitfinex: Pasangan yang disokong adalah QTUM / BTC, QTUM / ETH, QTUM / USD
 • Livecoin: Pasangan yang disokong adalah QTUM / BTC, QTUM / ETH, QTUM / USD

# 3. Beli Qtum dengan wang tunai [sumber rakan sebaya]

Sekiranya anda masih ingat, kami bercakap mengenai sumber daya rakan sebaya seperti LocalBitcoins dan ATM crypto lain di mana seseorang boleh membeli mata wang seperti BTC atau ETH.

Malangnya, kami tidak mempunyai perkhidmatan peer-to-peer seperti itu untuk Qtum, tetapi itu tidak bermaksud bahawa seseorang tidak dapat berurusan dengan cara peer-to-peer sekiranya anda menemui pembeli dan penjual. Walau bagaimanapun, sekiranya tiada perkhidmatan peer-to-peer, menjadi sukar untuk mencari individu yang sah yang berminat untuk membeli / menjual cryptocurrency Qtum.

Dan terakhir, seseorang perlu berjaga-jaga dari penipu kerana mencari rakan sebaya dan berurusan dengan mereka tanpa layanan yang selamat boleh berisiko.

Kesimpulan: Beli Cryptocurrency Qtum

Oleh itu, anda dapat melihat bahawa terdapat banyak jalan dan kaedah di mana seseorang dapat membeli Qtum cryptocurrency dengan mudah cuaca di fiat atau crypto.

Tetapi kami sangat mengesyorkan agar anda tidak menggunakan perkhidmatan ini atau menukar sebagai dompet Qtum anda kerana pertukaran terpusat juga rentan terhadap peretasan. Anda juga tidak pernah tahu, menyimpan kripto selamat untuk jangka masa panjang mungkin menjadikan anda jutawan crypto suatu hari nanti.

Itulah sebabnya anda hanya boleh menyimpan dompet, dipercayai, disahkan dan dihoskan sendiri oleh Qtum. Sekiranya anda tidak mengetahui mengenai dompet seperti itu, panduan mengenai dompet Qtum ini akan membantu anda: Masalah Mencari Dompet Qtum? Kami Menemui Yang Terbaik Untuk Anda.

Sekarang giliran awak: Di manakah anda menyimpan Qtum anda? Kaedah mana yang telah anda gunakan untuk membeli Qtum dari senarai di atas? Adakah saya terlepas kaedah lain untuk membeli Qtum? Izinkan saya mendengar pendapat anda dalam komen di bawah!

Kongsi siaran ini dengan rakan anda & keluarga jika anda menganggapnya bermaklumat.

Berikut adalah beberapa lagi artikel yang harus anda baca seterusnya:

 • Zilliqa Blockchain: Semua Yang Perlu Anda Ketahui
 • 8 Laman Web / Cara Terbaik Untuk Membeli Bitcoin di UK
 • Bagaimana & Tempat Membeli Cryptocurrency NEO Yang Popular
 • 10 Cara Terbaik Memperoleh Pendapatan Pasif Dalam Talian Dari Bitcoin
 • Kaedah Teratas Untuk Dapatkan Wang Daripada Cryptocurrency

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me