Cryptocurrency Zcoin (XZC): Semua Yang Perlu Tahu Pemula

Adakah anda tahu bahawa banyak cryptocurrency di luar sana yang benar-benar mengaku cukup peribadi tidak begitu peribadi seperti yang mereka katakan?

Saya telah menyenaraikan beberapa cryptocurrency dalam penulisan saya sebelum ini yang mendakwa memberikan privasi transaksi kepada penggunanya dan juga telah cuba memberi anda gambaran mengenai penawaran masing-masing..

 • Inilah: 9 Cryptocurrency Tanpa Nama yang Perlu Anda Ketahui

Walau bagaimanapun, terdapat lebih daripada 10 cryptocurrency yang menjalankan urus niaga peribadi dan tanpa nama tetapi saya sengaja menyebut hanya beberapa di antaranya dalam artikel yang disebutkan di atas.

Saya telah melakukannya kerana saya rasa ini adalah satu-satunya yang perlu diperhatikan. Tetapi anda tidak pernah tahu bila kripto baru, di kriptosfera gila ini, mungkin datang dan bergabung dengan barisan mereka. Itulah sebabnya saya akan terus mengemas kini pilihan saya.

Salah satu cryptocurrency yang saya suka dan sebutkan juga dalam artikel di atas adalah Zcoin, juga dikenali sebagai XZC atau Zerocoin. Saya tahu ada di antara anda yang berpendapat bahawa saya mengatakannya kerana saya banyak melabur dalam duit syiling ini tetapi sebenarnya itu bukan alasannya.

Saya berminat dengan duit syiling ini kerana teknologi asasnya yang membuatkan saya menyukainya dan itulah sebabnya saya di sini bercakap dengan anda mengenainya.

Dalam analisis asas Zcoin ini, saya akan membahas perkara penting berikut mengenai Zcoin:

 1. Apa itu Zcoin?
 2. Bagaimana Zcoin berfungsi?
 3. Visi Zcoin
 4. Pasukan Zcoin
 5. Jumlah bekalan Zcoin 
 6. Cap pasaran Zcoin
 7. Cara membeli cryptocurrency Zcoin
 8. Dompet Zcoin
 9. Masa depan dan Peta Jalan Zcoin
 10. Beberapa kesalahpahaman Zcoin
 11. Sumber Zcoin rasmi

Mari kita mulakan…

Apa itu Zcoin?

Zcoin, juga dikenali sebagai XZC atau Zerocoin, adalah cryptocurrency terdesentralisasi sumber terbuka yang menumpukan pada mencapai privasi dan anonim untuk penggunanya semasa bertransaksi.

Untuk mencapai privasi dan tanpa nama ini, Zcoin menggunakan bukti pengetahuan sifar melalui protokol Zerocoin yang merupakan salah satu kertas kriptografi yang paling banyak disebut pada masa ini.

Dalam kriptografi, a bukti pengetahuan sifar atau protokol pengetahuan sifar adalah kaedah di mana satu pihak (pihak peribahasa) dapat membuktikan kepada pihak lain (pihak pengesah) bahawa pernyataan yang diberikan adalah benar, tanpa menyampaikan maklumat selain dari kenyataan bahawa kenyataan itu benar.

Wikipidea

Dengan kata lain, apabila anda bertransaksi menggunakan Bitcoin atau Ethereum atau yang serupa, sejarah transaksi anda selalu dihubungkan dengan duit syiling anda secara lalai yang menjadikan anda terdedah. Itu, kerana yang diperlukan hanyalah satu pautan ke maklumat peribadi atau IP anda untuk mengetahui asal wang syiling.

Namun, jika anda bertransaksi menggunakan ciri Zcoin Zercoin, tidak ada sejarah urus niaga anda yang dihubungkan dengan duit syiling sebenar dan hanya penerima dan pengirim yang mengetahui bahawa anda sebenarnya telah menukar dana.

Oleh itu, mari kita lihat bagaimana keajaiban kriptografi ini berfungsi di Zcoin.

Bagaimana Zcoin Berfungsi?

Zcoin berfungsi pada protokol Zerocoin dengan menguatkuasakan bukti pengetahuan Sifar. Berikut adalah video pengenalan pendek Zcoin yang menerangkan bagaimana ia berfungsi di bawah tudung.

Pudina: Semasa anda ingin menghantar transaksi peribadi dengan Zcoin, yang perlu anda lakukan ialah memilih jumlah syiling yang ingin anda cincang. Kirimkan bahawa baki Zcoin biasa anda akan berkurang secara automatik dan anda akan dikreditkan dengan syiling baru tanpa sejarah transaksi. Pada dasarnya, duit syiling lama anda dibakar secara kriptografi, sehingga menghalang orang lain menggunakannya lagi dan diarahkan ke sejarah transaksi anda. Kenyataan bahawa anda dikreditkan dengan syiling baru tanpa sejarah dikekalkan, dan begitu juga jumlah penawarannya.

Mulai sekarang, anda boleh mencetak hanya dalam denominasi 1, 10, 25, 50 dan 100. Mari kita anggap anda memilih duit syiling ‘100’ untuk dicetak. Anda secara automatik akan dikreditkan dengan 100 Zoin baru tanpa sejarah yang melekat padanya.

 • Belanja: Dan sekarang apabila anda ingin membuat urus niaga peribadi, anda akan diminta untuk menggunakan duit syiling baru ‘100’ ini. Anda kini boleh menghantar sejumlah wang dari kumpulan dana ini dalam bentuk apa pun kepada sesiapa sahaja tanpa nama kerana tidak ada sejarah yang melampirkannya.
 • Ulangi: Dan dengan cara yang sama anda boleh ‘mint’ dan ‘mengirim’ Zcoins dalam jumlah apa pun bila-bila masa dengan privasi anda utuh.

Saya telah cuba menerangkannya dengan cara yang sangat mudah tetapi teknologi sebenarnya cukup kompleks. Sekiranya anda ingin menyelami lebih mendalam, ini dia pautan.

Visi Zcoin

Zcoin bertujuan untuk meningkatkan perkara yang tidak dapat dilakukan Bitcoin setakat ini, seperti fungibility, privasi dan pemusatan penambang.

Zcoin akan memberikan fungsionaliti dan privasi sepenuhnya kepada penggunanya bersama dengan merobohkan pemusatan pelombong dengan menerapkan algoritma bukti kerja yang lebih baik yang disebut MTP yang akan saya bicarakan lebih lanjut dalam artikel ini.

Pasukan Zcoin

Zerocoin adalah cryptocurrency yang dicadangkan oleh Universiti Johns Hopkins guru besar Matthew D. Green dan pelajar siswazah Ian Miers dan Christina Garman sebagai lanjutan kepada protokol Bitcoin yang akan menambahkan anonim kriptografi sebenar untuk transaksi Bitcoin.

Zerocoin pertama kali dilaksanakan menjadi cryptocurrency berfungsi sepenuhnya yang dikeluarkan kepada umum oleh Insamin Poramin, sebagai Zcoin yang juga merupakan pembangun utama, pada bulan September 2016.

Beberapa ahli pasukan yang terkenal disenaraikan di bawah.

Selain daripada itu, pasukan mereka terdiri daripada pemaju lain, pengurus komuniti, kakitangan sokongan dan penasihat yang mengekalkan keseimbangan yang diperlukan.

Jumlah bekalan Zcoin 

Jumlah Zcoin yang pernah dihasilkan adalah 21 juta unit. Pada masa ini, terdapat lebih kurang. 3.4 juta unit beredar dan unit rehat belum dilombong.

Tetapi jumlah bekalan telah meningkat sebanyak 388450 unit XZC setelah Bug kod Zcoin, yang pasukannya tidak mundur kerana alasan ekonomi sehingga jumlah penawaran berjumlah 21.4 juta lebih kurang.

Juga, setiap 10 minit, blok Zcoin ditambang, dan 50 syiling dihasilkan, yang menjadikannya 72,00 Zoin setiap hari.

Cap pasaran Zcoin

Menurut CoinMarketCap, jumlah bekalan Zcoin yang beredar adalah 5,757,841 XZC, dan harga semasa setiap unit adalah $ 9,6. Ini menjadikan pasarannya hampir $ 55 juta (pada masa artikel ini).

Cara membeli cryptocurrency Zcoin

Saya pasti ada di antara anda yang ingin mendapatkan HODL beberapa unit Zcoin setelah membaca USPnya. Itulah sebabnya berikut adalah senarai sumber dari mana anda boleh membeli beberapa Zoin untuk diri anda sendiri.

 • Pasangan yang disokong Binance adalah XZC / BTC, XZC / ETH, XZC / BNB
 • Pasangan yang disokong Huobi adalah XZC / BTC, XZC / ETH
 • Pasangan yang disokong Bittrex adalah XZC / BTC
 • Pasangan yang disokong LiteBit.eu adalah XZC / EUR

Catatan: Membeli XZC dalam mata wang fiat seperti USD, EUR, atau GBP agak sukar sekarang.

Dompet Zcoin

Tidak banyak pilihan dompet yang tersedia untuk Zcoin tetapi untuk pengguna awal seperti anda dan saya, terdapat pilihan dompet yang mencukupi untuk menjaga keselamatan syiling anda.

Beberapa kesalahpahaman Zcoin

Terdapat beberapa kesalahpahaman mengenai Zcoins juga.

 • Mereka mempunyai persediaan yang dipercayai yang membolehkan pencetakan duit syiling selama-lamanya dan oleh itu ia tidak selamat, tetapi itu tidak benar. Tentu saja untuk permulaan mereka harus melakukan cara penyediaan yang dipercayai tetapi kerana mereka mempunyai bekalan syiling total yang dapat diaudit untuk mencegah segala bentuk kecurangan. Kelemahan ini, bagaimanapun, ditangani oleh pasukan dev oleh membuang persediaan yang dipercayai ini dalam masa terdekat dan ketika itu berlaku, Zcoin akan menjadi salah satu duit syiling yang serius untuk dipercayai.
 • Juga, mereka sering dianggap sebagai garpu Zcash tetapi itu juga tidak benar kerana Zcash didasarkan pada protokol Zerocash sedangkan Zcoin dimulakan dari awal dengan menggunakan teknologi Zerocoin.

Sekarang saya telah menyelesaikan beberapa kesalahpahaman Zcoin bahawa sudah waktunya, kita melihat masa depannya.

Masa depan dan Peta Jalan Zcoin

Masa depan Zcoin cukup menjanjikan dan patut ditonton kerana alasan berikut dan perkara menarik di peta jalan mereka:

 • Zcoin adalah duit syiling pertama yang dilaksanakan Bukti kerja MTP taip yang memungkinkan orang ramai melombong Zcoin dengan GPU dan CPU. MTP tidak membenarkan ASIC seperti pelombong mahal untuk melombong syiling XZC. Lihat video ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ciri-cirinya.
 • Zcoin juga melaksanakan Znodes untuk menjadikan cryptocurrency mereka lebih terdesentralisasi dan tanpa nama. Znodes ini akan menjadi seperti masternode dan akan memudahkan transaksi tanpa nama kerana membuat transaksi tanpa nama secara sendirian sangat komputasi. Lihat lebih lanjut mengenai Znodes di sini.
 • Znodes akan diberi insentif dengan mengurangkan sebahagian pahala pengasas. Juga, lebihan dana yang dihasilkan dari pengurangan ganjaran pengasas akan digunakan untuk merekrut pembangun baru dan meningkatkan usaha pemasaran.
 • Agenda lain dalam peta jalan mereka adalah membawa Tor terbina dalam atau beberapa mekanisme penyamaran IP yang akan menjadikannya tidak dikenali sepenuhnya.
 • Selain daripada ini, beberapa perkara inovatif dan menarik yang terdapat dalam peta jalan mereka menjadikan projek ini patut dilihat sekali gus. Yaitu, mereka adalah protokol sigma, pengundian tanpa nama terdesentralisasi dan Zcoin Labs dll.

 • Akhir sekali, harganya baru-baru ini adalah petunjuk yang baik terhadap sentimen pasarannya yang sihat dan menunjukkan bahawa ada orang yang memahami nilai projek ini. Hanya untuk meletakkan sesuatu dalam perspektif supaya anda dapat memahami apa yang saya katakan – satu unit Zcoin berharga $ 2 pada bulan Mac 2017 ini dan sekarang adalah $ 37 di mana akhir tahun masih belum tiba.

Dan dengan statistik pertumbuhan yang luar biasa ini, saya akan menyerahkannya kepada anda sendiri berdasarkan semua pandangan yang saya berikan di atas untuk menilai sama ada projek ini sesuai dengan masa anda atau tidak.

Dan jika anda bertanya kepada saya, saya pasti akan mengatakan bahawa ini adalah masa yang sesuai dengan saya dan sebab itulah saya menulis mengenainya. &# 128578;

Adios!

Kemas kini: Zcoin Mengintegrasikan Dandelion-Dandelion menyediakan privasi rangkaian yang lebih jauh menyembunyikan alamat IP seseorang yang menyiarkan transaksi.

Sumber Zcoin rasmi

Beberapa pautan rasmi yang akan membantu anda dikemas kini dengan berita Zcoin:-

Berikut adalah beberapa artikel pilihan untuk anda baca seterusnya:

 • Binance Cryptocurrency: Pertukaran Crypto Yang Unik Dan Berkembang pesat
 • Cryptocurrency NEO: Semua yang Perlu Anda Ketahui mengenai China Ethereum
 • Stratis Cryptocurrency (STRAT) Semua yang Perlu Anda Ketahui
 • Cryptocurrency Litecoin: Panduan Lengkap untuk Pemula Mutlak
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map