Από τα υψηλά του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, τα κορυφαία νομίσματα στον τομέα της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) έχουν πέσει δραματικά. Δεδομένα αγοράς VirgoX υποδηλώνει ότι νομίσματα όπως το Chainlink (LINK), το Curve DAO Token (CRV) και το Yearn.finance (YFI) έχουν μειωθεί πάνω από 50% από τα υψηλά τους.

Ενας ανάλυση που δημοσιεύθηκε στις 4 Οκτωβρίου από τον έμπορο κρυπτονομισμάτων “Ceteris Paribus” διαπίστωσε ότι το μέσο νόμισμα DeFi ήταν κάτω 65% από τα υψηλά του καλοκαιριού.

Πίσω από τα παρασκήνια, ωστόσο, η καινοτομία και η ανάπτυξη στον χώρο DeFi συνεχίζει να αυξάνεται με ένα γρήγορο κλιπ. Αυτό θα οδηγήσει σε ανάκαμψη της τιμής των κερμάτων DeFi με την πάροδο του χρόνου, όταν οι θεμελιώδεις τάσεις αρχίσουν να ξεπερνούν την καθαρή κερδοσκοπία.

On-Chain Trends Show Το DeFi παραμένει βασικά ισχυρό

Οι τάσεις στην αλυσίδα δείχνουν ότι βασικά, το DeFi είναι ισχυρότερο από ποτέ.

Δεδομένα από το DeFiPulse, ένας πάροχος δεδομένων κρυπτογράφησης, δείχνει ότι η συνολική αξία των κλειδιών που είναι κλειδωμένα (TVL) σε συμβάσεις DeFi διατηρείται σταθερή στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην αρχή του έτους, αυτή η μέτρηση πλησίαζε τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακόμη και στο αποκορύφωμα του καλοκαιριού, το αποκεντρωμένο χρηματοοικονομικό TVL έφτασε τα 9 δισ. Δολάρια.

Η συνεχής ανάπτυξη σε αυτήν την κρίσιμη μέτρηση δείχνει ότι υπάρχει ένα αυξανόμενο ποσό κεφαλαίου και ένας αυξανόμενος αριθμός χρηστών που θέλουν να αξιοποιήσουν το DeFi για να δημιουργήσουν αποδόσεις.

Ο Spencer Noon, επικεφαλής της DTC Capital, επίσης επισημαίνεται μια σειρά μετρήσεων που δείχνουν ότι βασικά, το DeFi είναι ισχυρότερο από ποτέ.

Ο on-chain αναλυτής και επενδυτής σημείωσε ότι η υιοθέτηση του DeFi αρχίζει να είναι «παραβολική».

Μεταξύ άλλων τάσεων δεδομένων, περισσότερο από το 3% του συνόλου του ETH είναι προς το παρόν κατατεθειμένο στο Uniswap, οι ημερήσιοι όγκοι της Uniswap συχνά κέρδισαν το Coinbase, τα αποκεντρωμένα δάνεια έχουν φτάσει συνολικά 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια και ο αριθμός των χρηστών DeFi πέρασε πρόσφατα το ορόσημο των 500.000 χρηστών.

Συνεχίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη

Κρίσιμη για την επόμενη φάση της ανάπτυξης στον αποκεντρωμένο χρηματοοικονομικό χώρο είναι η τεχνολογική ανάπτυξη. Σε τελική ανάλυση, οι χρήστες και το κεφάλαιο θα σταματήσουν, εάν εξακολουθούν να υπάρχουν σταθερές γραμμές καινοτομίας και βασικές ανησυχίες για την εμπειρία χρήστη.

Πρόσφατα, είδαμε την έναρξη μιας σειράς έργων που πρόκειται να οδηγήσουν το DeFi στο επόμενο επίπεδο. Σε αυτά περιλαμβάνονται η Rari Capital, ένας αθροιστής απόδοσης DeFi ή ένας έξυπνος διαχειριστής χρημάτων που αντιπροσωπεύει κινδύνους έξυπνων συμβολαίων και ο BarnBridge, ο οποίος προσπαθεί να ασφαλίσει τον χώρο DeFi για να μειώσει τις κεφαλαιακές ανεπάρκειες.

Πηγαίνοντας πίσω, υπήρξε επίσης μια εισροή τεχνολογικής ανάπτυξης γύρω από λύσεις κλιμάκωσης για μπλοκ αλυσίδες όπως το Ethereum. Λόγω της εισροής δραστηριότητας το καλοκαίρι, το Ethereum γρήγορα έγινε άχρηστο καθώς τα τέλη συναλλαγών αυξήθηκαν γρήγορα και οι χρόνοι συναλλαγών επιβραδύνθηκαν.

Η αναβάθμιση Ethereum 2.0, η οποία θα αναθεωρήσει το blockchain Ethereum εφαρμόζοντας δύο τεχνολογίες sharding και Proof of Stake, πρόκειται να ξεκινήσει να κυκλοφορεί τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Επίσης, αρκετές εταιρείες, όπως η Matter Labs και η Optimism, εργάζονται σε λύσεις κλιμάκωσης δεύτερου επιπέδου που θα αυξήσουν το κόστος συναλλαγών και φορές χαμηλότερα.

Γιατί το DeFi είναι βασικά ισχυρό – Θεσμικές εισροές

Οι θεσμικοί παίκτες αρχίζουν να μπαίνουν στον χώρο DeFi.

Ο αναλυτής Crypto-asset Qiao Wang είπε ότι από τις επαφές του, έχει δει μια εισροή ενδιαφέροντος για τη Silicon Valley στον χώρο. Αυτός σκέφτεται ότι αυτό θα δημιουργήσει μια εισροή ανάπτυξης και καινοτομίας, η οποία μπορεί να κορυφωθεί σε μια φούσκα τα επόμενα χρόνια:

«Φαίνεται ότι η Silicon Valley ανακάλυψε επιτέλους το DeFi. Σχετικά με τους κρυπτογράφους, είναι χαρακτηριστικά αργά. Ήταν αργά με το BTC, το ETH και αυτή τη φορά το DeFi. Αλλά αν η ιστορία είναι οποιαδήποτε ένδειξη, θα την εκδηλώσει και θα δημιουργήσει μια τεράστια φούσκα μέσα στα επόμενα χρόνια. “

Βλέπουμε τη θεσμική επιρροή με εισόδους στο DeFi από εταιρείες όπως το Galaxy Digital του Mike Novogratz. Το Galaxy Digital είναι μια εμπορική τράπεζα κρυπτογράφησης που ιδρύθηκε από τη Novogratz, πρώην συνεργάτη της Goldman Sachs. Η Galaxy Digital επένδυσε στο κεφάλαιο ParaFi Capital που εστιάζει στην κρυπτογράφηση.

Οι θρυλικοί επενδυτές επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όπως οι Naval Ravikant, a16z και Sequoia, σημειώνουν επίσης τον χώρο.

Το VirgoX υποστηρίζει την ανάπτυξη DeFi και Stablecoin

Παρθένος συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη του DeFi.

Η VirgoX έχει απαριθμήσει μια σειρά από τα κορυφαία νομίσματα στο χώρο, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των Yearn.finance (YFI), Ampleforth (AMPL), DFI. Money (YFII), SushiSwap (SUSHI) και Compound (COMP).

Το VirgoX επικεντρώνεται επίσης στην υποστήριξη της αύξησης των σταθερών νομισμάτων. Στο VirgoX, βλέπουμε τα σταθερά νομίσματα ως ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης, καθώς δίνει στους θεσμικούς παίκτες τη δυνατότητα να αντισταθμίσουν τον ισχυρό κίνδυνο μεταβλητότητας στο crypto.

Ως ανταλλαγή, το VirgoX επικεντρώνεται στη διευκόλυνση των συναλλαγών stablecoin. Το VirgoX είναι η πρώτη πλατφόρμα συναλλαγών που υποστηρίζει μια σειρά από ζεύγη συναλλαγών stablecoin-to-stablecoin. Αυτά τα ζεύγη είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του χώρου DeFi καθώς επιτρέπει στους χρήστες να εναλλάσσονται μεταξύ κερμάτων για να μεγιστοποιούν τις αποδόσεις τους στο χώρο.

Η σημασία των stablecoins εκτείνεται και πέρα ​​από το DeFi.

Μπορούν να είναι χρήσιμα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, μαζί με διευθετήσεις μεταξύ παγκόσμιων εταιρειών που μπορεί να θέλουν να βρουν ράγες πληρωμών πιο γρήγορα από τις τράπεζες. Η αποστολή σταθερού Bitcoin στο Ethereum, για παράδειγμα, κοστίζει κάτω από ένα δολάριο και κάτω από ένα λεπτό για την επεξεργασία της συναλλαγής. Σε σύγκριση με τις τράπεζες και τα τραπεζικά εμβάσματα, τα stablecoins είναι αποτελεσματικά μέσα πληρωμής.

Με έλλειψη δολαρίων ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19, οι σταθερές νομίσματα έχουν επίσης αυξηθεί στην υιοθέτηση.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me