Kako konfigurirati Ledger Nano S (Hardware Wallet)

Ledger Nano S je denarnica za strojno opremo Bitcoin, Ethereum in Altcoins, ki temelji na robustnih varnostnih funkcijah za shranjevanje kriptografskih sredstev in zaščito digitalnih plačil. Poveže se s katerim koli računalnikom (USB) in vgradi varen OLED zaslon za dvojno preverjanje in potrditev vsake transakcije z enim dotikom na stranskih gumbih. S sistemom Ledger Nano S skrivnosti, kot so zasebni ključi, niso nikoli razkrite: občutljive operacije so znotraj vaše strojne denarnice izolirane v najsodobnejšem varnem elementu, zaklenjenem s kodo PIN. Transakcij ni mogoče spreminjati, fizično se preverijo na vdelanem zaslonu s preprostim pritiskom na gumb.

Centralizirane storitve gostijo vaše bitcoine. Omenjeno varnostno težavo rešijo s prevzemom popolne odgovornosti za varnost. Odrečete se neposrednemu nadzoru nad svojimi bitcoini v zameno za varščino, ki jo dobavi tretja oseba, tako kot zaupate banki, da zadrži vaše dolarje ali evre. Je zelo priročen pristop, vendar potrebuje alternativo za uporabnike, ki želijo ohraniti popoln nadzor nad svojimi sredstvi kot strojna denarnica, kot je Ledger Nano S.

Ledgerjeve strojne denarnice so zasnovane okoli varnih čipov. To je ista tehnologija, ki jo najdete na plačilnih karticah s čipi in PIN ali na karticah SIM. Ti čipi zagotavljajo jamstva pred fizičnimi napadi in dvigujejo raven varnosti vaših zasebnih ključev. Danes bomo naredili korak za korakom, kako konfigurirati denarnico svoje knjige in prejeti nekaj sredstev.

1. del: Konfigurirajte napravo prvič

Korak 1: Odstranite ali knjigo iz škatle

2. korak: Povežite svoj Ledger nano S z računalnikom prek kabla USB in sledite navodilom na vdelanem majhnem zaslonu. Izberete lahko, da ustvarite novo denarnico ali uvozite Bitcoin račun ali račun Ethereum. Izberite in potrdite z dvema gumboma nad zaslonom:

Gumb LEVO / DESNO: Z levim in desnim gumbom se premikajte po seznamih z več izbirami, spreminjajte vrednosti ali potrjujte odločitve.

OBA gumba: Če hkrati pritisnete oba gumba, želite potrditi / nadaljevati na naslednji zaslon ali odpreti aplikacijo.

3. korak: Za začetek pritisnite oba gumba

4. korak: In znova oba gumba za zagon konfiguracije

5. korak: Če želite konfiguracijo sprejeti kot novo napravo, pritisnite desni gumb

6. korak: Izberite in si zapomnite svojo štirimestno kodo PIN, ki jo boste morali zahtevati vsakič, ko priključite Nano S. Potrdite to kodo PIN in si jo zapomnite: 3 napačne zaporedne kode PIN bodo ponastavile Nano S. Pritisnite oba gumba za začetek

7. korak: Z levim ali desnim gumbom povečajte ali zmanjšajte število zatiča in oba za potrditev

8. korak: Zdaj morate potrditi svojo štirimestno PIN, za začetek znova pritisnite obe

9. korak: In znova uporabite levi ali desni gumb, da povečate ali zmanjšate število pinov in oba za potrditev

10. korak: Zdaj je čas, da zapišete našo opozorilno besedno zvezo. Ta korak je resnično pomemben za zagotovitev, da lahko kadar koli izterjate denarnico v primeru izgube ali kraje. Konfiguracije ne boste mogli dokončati, ne da bi potrdili, da ste kopirali 24 besed, tako da ste jih izbrali po potrebi. Za začetek pritisnite oba gumba

11. korak: Nato z levim ali desnim gumbom vidite vseh 24 besed. Hranite “Varnostni list” na varnem.

12. korak: Ko končate, pritisnite oba gumba in morali boste potrditi nekaj besed, z gumbi spremenite besedo v ustrezno in pritisnite oba gumba za potrditev

13. korak: Ko ste že videli omembo: “Vaša naprava je zdaj pripravljena“, Vaš Nano S je konfiguriran

2. del: V računalnik namestite Ledger Apps in uporabite svojo denarnico

Denarnica se z računalnikom poveže z aplikacijo Chrome, ki jo boste morali namestiti v računalnik. Dodatna namestitev programske opreme ali ustvarjanje računa ni potrebna.

Namestiti morate aplikacije Ledger v brskalnik Chrome ali Chromium 50+, brezplačno naložiti aplikacijo Ledger Wallet Bitcoin Chrome ali aplikacijo Ledger Wallet Ethereum Chrome.

Korak 1: Pojdite na spletno mesto Ledger (ali kliknite tukaj) in v glavi kliknite zavihek »Aplikacije«

2. korak: Nato se pomaknite navzdol, dokler ne vidite aplikacij za denarnice, tam izberite valuto, ki jo želite namestiti, in kliknite nanjo

3. korak: Zdaj se spet pomaknite navzdol, dokler ne viditenamestite“, Izberite”Denarnica Ledger”Aplikacija Chrome

4. korak: V zgornjem desnem kotu kliknite “namestite“In”Dodaj aplikacijo

To je to, če želite v denarnico vstopiti, preprosto pojdite v programe chrome ali v brskalnik vnesite chrome: // apps / in kliknite »Ledger Wallet«

3. del: Uporabite denarnico

Korak 1: Ko odprete aplikacijo chrome, vas bo pozval, da priklopite denarnico Ledger, to storite, vnesite pin na denarnico, kliknite oba gumba, da potrdite pin, in oba gumba znova za vstop v BTC denarnico (če želite uporabiti drugo denarnico, vnesite na dopisniku v vaši napravi)

2. korak: Izberite BTC ali BCH denarnico s klikom na dopisnika naprej, za ta vodnik bomo uporabili BTC

3. korak: Zdaj ste v svoji denarnici, kot vidite, je uporabniku prijazna denarnica, svoj naslov lahko uporabite za prejemanje sredstev, v glavi kliknite zavihek »prejem«

4. korak: Tam imate svoj naslov za prejemanje kovancev

5. korak: Vrnite se na svojo denarnico domov in kliknite zavihek »Pošlji«, da pošljete sredstva, tam morate samo napisati znesek in naslov, kamor želite poslati sredstva, nato kliknite »Pošlji« (lahko tudi izberete različne denarnice, če imate več kot eno in transakcijo tx)

Ta vodnik je bil prvi korak, kako uporabljati denarnico Ledger, več navodil si lahko ogledate na uradni strani Ledger tukaj.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map