Kako ustvariti in uporabiti Blockchain.info Bitcoin denarnico – Walkthrough

Ko imate opravka z Bitcoinom, morate izbrati najboljšo Bitcoin denarnico, da bodo vaši kovanci varni. Glede na to, kaj želite narediti s svojimi kovanci, izberite najprimernejšo denarnico. Če želite kovance hraniti dlje časa, Blockchain.info verjetno ni najboljša možnost, saj gre za spletno denarnico in čeprav vi edini držite skrivne ključe, ni najbolj primerna možnost za tiste, ki želijo Bitcoin shraniti za dolgoročno zadrževanje.

V tem koraku bomo predstavili spletno denarnico Blockchain.info, vam predstavili njene možnosti in razložili, katere so najboljše možne načine uporabe te denarnice.

Kaj je Blockchain.info?

Blockchain.info je vodilna svetovna programska platforma za digitalna sredstva, ki ponuja največjo produkcijsko platformo blockchain na svetu. Poleg spletne Bitcoin in Ethereum denarnice ponuja tudi orodja za razvijalce in podatke o transakcijah v realnem času za uporabnike za analizo rastočega digitalnega gospodarstva. Programska oprema podjetja je omogočila več kot 100 milijonov transakcij in uporabnikom v 140 državah po vsem svetu omogočila, da opravljajo transakcije hitro in brez dragih posrednikov.

Kako ustvariti denarnico Blockchain.info

Ustvarjanje denarnice z uporabo Blockchain.info je izjemno enostavno. Spodaj boste našli vrsto korakov, ki vam bodo pomagali ustvariti spletno denarnico Blockchain.info Bitcoin.

Korak 1:  Kliknite tukaj dostop do spletnega mesta Blockchain.info

2. korak: Ko pridete na spletno mesto, kliknite "Pridobite brezplačno denarnico" v zgornjem desnem kotu.

Preusmerjeni boste na stran Ustvari svojo denarnico

3. korak: Izpolnite svoje podatke, in sicer: e-pošta in geslo – obvezno uporabite e-poštno sporočilo, do katerega imate dostop samo vi.

in uporabite močno geslo. Ko ustvarite denarnico, boste prejeli ID denarnice. Ta ID boste morali hraniti, ker boste le tako lahko dostopali do denarnice. Da bi bili varni, uporabite geslo in ga zapišite na papir ter postavite na varno mesto.

Kako upravljati z denarnico?

Upravljanje denarnice je zelo preprosto. V bistvu so varnostne nastavitve najdaljši in najbolj neumen del upravljanja denarnice. Kljub temu vam bomo predstavili vodnik, ki se osredotoča na vmesnik denarnice.

Nadzorna plošča

Ko se prijavite v denarnico, prispete na nadzorno ploščo. Armaturna plošča je bolj podobna nadzorni sobi, od koder boste dostopali do vseh funkcij denarnice. Na desni strani zaslona najdete splošni meni. V meniju lahko najdete več možnosti, na primer prehod iz Bitcoin denarnice na Ether denarnico. Od zgoraj navzdol lahko najdete Nakup & Prodaja Bitcoin, Exchange, Varnostni center, Nastavitve in Pogosta vprašanja (kar je zelo koristno).

Nakup & Prodaja Bitcoin: S to možnostjo boste odprli nov meni, kjer lahko kupujete in prodajate Bitcoin ter spremljate zgodovino naročil.

Menjava: Tako boste lahko Bitcoin zamenjali za eter in obratno.

Varnostni center: Varnostni center vam omogoča enostaven dostop do varnostnih nastavitev

Nastavitve: Nastavitve vam omogočajo upravljanje in dostop do splošnih informacij v zvezi z vašo denarnico in transakcijami. To možnost lahko uporabite tudi za preverjanje in upravljanje naslovov in varnosti. V nastavitvah ima uporabnik tudi možnost, da svojo denarnico Blockchain.info seznani s svojim mobilnim telefonom.

Na nadzorni plošči najdete tudi pogosta vprašanja in možnost Pošlji in zahtevaj Bitcoin.

Kako zavarovati svojo denarnico / varnost denarnice

Varnost je najpomembnejši vidik, na katerega se boste morali najbolj osredotočiti, zato ko ustvarite denarnico Blockchain.info, dodajte svojo številko mobilnega telefona in aktivirajte funkcijo preverjanja pristnosti drugega faktorja (2FA). Za nastavitev 2FA lahko uporabite možnost sporočila SMS ali pa aplikacijo Google Authenticator, ki vam jo toplo priporočamo. Vedno bodite pozorni na svoje tajne ključe, saj vam bodo edino omogočili dostop do svojih kovancev.

Za upravljanje vseh varnostnih funkcij boste morali odpreti nastavitve v meniju Nadzorna plošča. Vse varnostne možnosti so zelo enostavne za uporabo. Nastavitve varnostnih funkcij vključujejo:

Stavek za obnovitev: Uporabniki lahko na Blockchain.info nastavijo besedno zvezo za obnovitev, s katero lahko obnovijo vsa sredstva v primeru izgubljenega gesla ali izgube storitve..

Namig za geslo: Blockchain.info nikoli ne shrani vašega gesla na svojih strežnikih. Ta možnost uporabniku omogoča, da ustvari nepozaben namig za geslo, ki ga lahko v primeru pozabljenega gesla pošlje na preverjeni e-poštni naslov.

Drugo geslo: Za večjo varnost lahko izberete drugo geslo za zaščito svojih sredstev. To geslo bo zahtevano vsakič, ko želite porabiti sredstva.

Preverjanje v dveh korakih: To je najpomembnejša funkcija za zaščito vašega računa. 2FA ščiti denarnico pred neželenim dostopom. Za zaščito denarnice se lahko odločite za uporabo številke mobilnega telefona ali brezplačne aplikacije. Priporočamo Google Authenticator.

Zapomnite si preverjanje v dveh korakih: Če aktivirate to funkcijo, vam brskalnik vsakič, ko se za kratek čas odjavite, omogoči prijavo brez ponovne avtentikacije z uporabo 2FA. Upoštevajte, da se bo to zgodilo le določen čas.

Blockchain.info ponuja tudi napreden nabor varnostnih nastavitev za napredne uporabnike. Tu je nekaj teh naprednih funkcij: beleženje dejavnosti, prijava IP omejitev, seznam dovoljenih IP, dostop do denarnice prek Tor, raztezanje gesel (PBHDF2), dostop do API.

Kako pošiljati in prejemati Bitcoin?

Pošiljanje in zahtevanje Bitcoina prek denarnice Blockchain.info je prav tako zelo enostavno. Ko dostopite do denarnice in pridete do nadzorne plošče, boste zagotovo videli dve možnosti skoraj na sredini zaslona.

Leva možnost je možnost Pošlji, desna pa možnost Zahteva.

Ko izberete možnost Pošlji, se prikaže pojavni meni, kjer boste morali vnesti pravilne podatke. Na vrhu menija lahko izberete, katero valuto želite poslati. Spodaj boste morali prilepiti naslov, na katerega želite poslati sredstva, in znesek. Dodate lahko tudi opis za določeno transakcijo (to vam pomaga spremljati vašo porabo) in lahko izberete provizijo za transakcije, ki jo lahko izbirate med redno in prednostno.

 

Če želite zahtevati sredstva, je postopek popolnoma enak, vendar je v tem primeru vse, kar morate storiti, da izberete znesek, ki vam ga želite poslati, in izberite naslednjega. Nato bo ustvarjena povezava. S to povezavo lahko pošljete povezavo za plačilo osebi ali podjetju, ki vam bo poslala sredstva.

Zakaj bi uporabljali Blockchain.info?

Kot je navedeno v začetku tega vodnika, je blockchain.info spletna denarnica in zato ni najboljša možnost za tiste Bitcoin navdušence, ki iščejo dolgoročno hladilno shrambo. Denarnica blockchain.info je popolnoma primerna za uporabnike, ki običajno redno uporabljajo svoje kovance. To je idealna denarnica za trgovce in vse tiste, ki vsak dan ali običajno uporabljajo svoje kovance za nakupovanje ali nakupe prek spleta. Denarnica Blockchain.info je tudi odlična obleka za majhna in srednje velika podjetja, ki imajo veliko svojih finančnih transakcij z uporabo Bitcoinov, pa tudi mala trgovca in druga mala podjetja.

Prednosti in slabosti

Prednosti: Uporaba je zelo preprosta in intuitivna, zato je popolna za nove uporabnike; odlične varnostne funkcije; omogoča trgovanje z bitcoini za eter; omogočajo nakup in prodajo Bitcoinov neposredno preko denarnice in na poti.

Slabosti: To je centralizirana storitev. Čeprav ne shrani uporabnikovih tajnih ključev, se lahko sistem sčasoma izklopi (samo uporabniki s tajnimi ključi bi lahko obnovili svoje ključe)

Če ste tisti, ki želite začeti z Bitcoinom in poskušate najti najboljšo denarnico, ki jo redno uporabljate, je verjetno denarnica blockchain.info tisto, kar iščete.!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map