Dompet Bitcoin adalah penjaga Bitcoin anda. Jangan awak setuju?

Itulah sebabnya anda harus membuat banyak kerja untuk memilih dompet yang sesuai untuk diri anda.

Dompet ini dengan cara menyimpan kunci peribadi anda, yang, jika anda kehilangan, anda akan kehilangan semua bitcoin anda.

Sekiranya anda baru mengenal dunia Bitcoin dan crypto maka saya sangat mengesyorkan anda membaca panduan ini – Dompet Bitcoin Terbaik.

Anda juga perlu mengetahui 5 Jenis Dompet Crypto yang berbeza sebelum anda bergerak lebih jauh.

Dalam panduan ini, saya secara khusus menjelaskan tujuan setiap jenis dompet, terutamanya dompet perkakasan dan dompet desktop.

Saya memilih kedua kerana ini agak sukar untuk digodam jika anda mengikuti amalan keselamatan terbaik.

Oh, dan omong-omong, kami juga telah bercakap panjang lebar mengenai dompet perkakasan pada masa lalu.

Lihat di sini: Dompet Perkakasan Terbaik Untuk Bitcoin tahun 2021 (+ Altcoins Disokong) dan itulah sebabnya hari ini saya akan memberi tumpuan kepada dompet desktop.

Mari masuk:

8 Dompet Desktop Bitcoin Terbaik

1. Atom

Atomic Wallet adalah dompet Bitcoin yang benar-benar unik kerana mempunyai semua yang anda perlukan untuk menyimpan, menukar BTC, membelinya dengan kad bank dan menukar dengan Atomic Swap. Atomic diasaskan oleh Konstantin Gladych, mantan CEO Changelly dan terletak di Estonia.

Atomic Wallet mewakili aplikasi desktop lintas platform yang menyokong lebih dari 300 cryptocurrency, serta token, altcoin dan blockchain lain. Dompet menyokong eksport / import kunci persendirian dan menghasilkan kunci peribadinya sendiri daripada benih mnemonik.

Dompet ini hanya digunakan untuk sistem operasi desktop dan aplikasi mudah alih dijangka akan dilancarkan tidak lama lagi.

Muat turun Atomic Desktop Wallet

Baca: Ulasan dompet atom

2. Keluaran

Adalah jenayah untuk membicarakan dompet crypto desktop tanpa menyebut dompet Exodus.

Exodus, sebuah dompet Bitcoin dan altcoin, adalah karya kreatif yang dihasilkan oleh JP Richardson dan Daniel Castagnoli pada pertengahan 2015.

Ini adalah dompet khusus desktop yang menyokong Bitcoin dan banyak altcoin (lebih daripada 30 cryptocurrency & token).

Pada pandangan pertama, anda akan mendapati bahawa banyak kerja telah dilakukan untuk menjadikannya sangat mesra pengguna dan saya sangat menyukai dompet crypto yang dihoskan sendiri ini.

Saya menggunakan dompet ini sejak saya memasuki dunia crypto. Sejak dompet itu berkembang pesat di UInya dan juga teknologi di belakang tabir.

Satu lagi perkara baik ialah anda tidak memerlukan pendaftaran atau pemeriksaan KYC untuk dapat menggunakan dompet ini tetapi anda pasti perlu menyimpan ID e-mel anda untuk membuat sandaran benih anda.

 • Disyorkan Untuk: Pertengahan & pengguna maju
 • Sistem Operasi yang Disokong: Windows, Mac OSX, Linux
 • Ciri Bayaran Tersuai: Ya
 • Kos: Percuma
 • Segwit Diaktifkan: Ya, bc1 formate

Muat turun Exodus Wallet

3. Dompet Desktop Guarda Bitcoin

Guarda adalah salah satu dompet desktop terbaik di luar sana untuk pengguna Bitcoin. Dompet ini membolehkan anda menyimpan kunci peribadi anda di desktop, memberikan anda kawalan penuh terhadap aset Bitcoin anda.

Dompet desktop Guarda boleh didapati di macOS, Windows dan Linux. Guarda menyokong lebih daripada 10,000 token dan lebih daripada 40 syiling. Dompet ini mempunyai pertukaran terbina dalam yang membolehkan peniaga menukar Bitcoin mereka dengan syiling lain. Anda juga boleh menghantar, menerima, dan berdagang dalam Bitcoin dan banyak cryptocurrency lain di dalam aplikasi desktop. Guarda menyokong token BCH, ETH, Zcash, dan ERC20.

Dompet Guarda juga mempunyai fitur import, yang dapat digunakan pengguna untuk memindahkan Bitcoin dari dompet yang berbeda ke dompet Guarda. Ini berguna untuk peniaga yang suka berpindah ke Guarda tetapi takut dengan kesukaran untuk memindahkan kunci peribadi dari satu dompet ke dompet yang lain.

Sama ada anda mencari dompet baru untuk menyimpan BTC anda atau platform untuk menyimpan dan berdagang pada masa yang sama, anda harus melihat dompet Guarda.

Disyorkan untuk

pengguna pertengahan dan maju

Kos Percuma
Segwit Diaktifkan Tidak

Muat turun dompet Desktop

4. Jaxx Liberty

Jaxx adalah dompet desktop Bitcoin yang akan datang.

Ini adalah dompet pelbagai mata wang yang menyokong banyak altcoin bersama dengan Bitcoin dan dikembangkan / dikendalikan oleh syarikat permulaan yang berpusat di Kanada, Decentral Inc.

Ini adalah dompet HD yang membolehkan anda menyimpan benih anda dan memberi perlindungan kepada dompet anda dengan menggunakan fitur PIN. Ia juga mempunyai pertukaran crypto dalam bentuk ShapeShift.

Pada masa ini, ia menyokong lebih daripada 40 syiling / token dengan kemudahan import dan eksport kunci persendirian yang terbina dalam dompet.

Jaxx kini merombak UI dengan dompet yang baru dibina tetapi kini dalam fasa beta. Jadi sehingga siap, anda boleh menggunakan versi desktop lama Jaxx yang juga diuji masa.

 • Disyorkan Untuk: Untuk semua
 • Sistem Operasi yang Disokong: Windows, Mac OSX, Linux
 • Ciri Bayaran Tersuai: Ya
 • Kos: Percuma
 • Segwit Diaktifkan: Ya

Muat turun Jaxx Wallet

5. Elektrrum

Dompet Electrum

Electrum adalah salah satu dompet Bitcoin tertua dan teruji masa yang dibangunkan oleh pemaju sukarela pada bulan November 2011.

Ini adalah projek sumber terbuka yang dikeluarkan di bawah lesen MIT.

Lebih-lebih lagi, ini adalah dompet ringan yang bermaksud anda tidak perlu memuat turun keseluruhan blockchain untuk disegerakkan.

Electrum tersedia untuk kedua-dua versi mudah alih dan desktop dan membolehkan anda menyesuaikan kos transaksi Bitcoin untuk setiap transaksi yang anda lakukan.

Juga, ini adalah dompet yang dihoskan sendiri, yang bermaksud dengan menggunakan Electrum anda adalah bank anda sendiri di mana anda mengawal benih dan PIN anda.

 • Disyorkan Untuk: Pertengahan & pengguna maju
 • Sistem Operasi yang Disokong: Windows, Mac OSX, Linux
 • Ciri Bayaran Tersuai: Ya
 • Kos: Percuma
 • Segwit Diaktifkan: Ya

Muat turun Electrum Wallet

6. persenjataan

Dompet persenjataan

Armory adalah satu lagi dompet Bitcoin sahaja yang dikembangkan oleh pasukan pembangun yang berpengalaman dan merupakan perisian sumber terbuka.

Ini adalah dompet berat, yang bermaksud seseorang perlu memuat turun blockchain penuh dan menyiapkan simpul penuh untuk menggunakan dompet Armory.

Tetapi ia juga mempunyai banyak faedah, misalnya, anda tidak perlu mempercayai node pendengaran yang lain dan boleh mengesahkan sendiri banyak perkara dengan sendiri.

Seseorang juga boleh membuat dompet simpanan sejuk untuk Bitcoin semasa menggunakan dompet Armory. Dan ini juga memberi anda akses ke dompet multisig melalui Lockboxes, yang merupakan kaedah paling selamat untuk menyimpan sejumlah besar bitcoin.

 • Disyorkan Untuk: Pengguna lanjutan
 • Sistem Operasi yang Disokong: Windows, Mac OSX, Linux
 • Ciri Bayaran Tersuai: Ya
 • Kos: Percuma
 • Segwit Diaktifkan: Ya

Muat turun Armory

7. Copay

Dompet Copay

Copay adalah satu lagi dompet Bitcoin yang popular yang dibangunkan dan dikendalikan oleh syarikat BitPay.

Ini adalah dompet pelbagai tandatangan HD yang disimpan sebagai sumber terbuka untuk inovasi melalui blockchain Bitcoin.

Saya pernah menggunakan versi mudah alihnya sekali dan mendapati ia sangat mesra pengguna. Ia juga mempunyai versi desktop yang hampir sama.

Dan yang baik dengan dompet ini ialah ia terhubung dengan testnet, jadi jika anda ingin mencuba sesuatu tanpa kehilangan BTC anda yang sebenarnya, inilah cara untuk pergi!

Menjadi dompet Bitcoin multisig, ia juga menyediakan sehingga 2-dari-3 pengarang untuk menandatangani transaksi Bitcoin.

 • Disyorkan Untuk: Untuk semua
 • Sistem Operasi yang Disokong: Windows, Mac OSX, Linux
 • Ciri Bayaran Tersuai: Ya
 • Kos: Percuma
 • Segwit Diaktifkan: Tidak

Muat turun Copay Wallet

8. Teras Bitcoin

Dompet Teras Bitcoin

Bitcoin Core adalah dompet Bitcoin desktop rasmi yang dibangunkan oleh pemaju teras Bitcoin.

Ini adalah makna pelanggan simpul penuh, seseorang perlu memuat turun keseluruhan blockchain Bitcoin untuk menghantar / menerima transaksi yang merupakan proses intensif memori.

Inti berfungsi sebagai simpul penuh serta menyediakan fungsi dompet untuk menguruskan Bitcoin.

UI-nya tidak begitu hebat tetapi merupakan salah satu dompet yang paling menarik, kerana menyediakan kemudahan seperti tetapan mempool, bayaran Ganti-oleh, anak, membayar ibu bapa dan lain-lain untuk transaksi BTC.

 • Disyorkan Untuk: Pengguna lanjutan
 • Sistem Operasi yang Disokong: Windows, Mac OSX, Linux
 • Ciri Bayaran Tersuai: Ya
 • Kos: Percuma
 • Segwit Diaktifkan: Ya

Muat turun Bitcoin Core Wallet

9. Coinomi

Dompet Coinomi

Coinomi adalah dompet berbilang mata wang yang sangat baik yang menyokong Bitcoin juga.

Buat masa ini, seharusnya tidak masuk ke senarai ini kerana hanya dompet mudah alih seperti sekarang. Tetapi pada Q3 mereka akan melancarkan klien desktop mereka untuk memenuhi pelanggannya. (Saya akan mengemas kini bahagian ini sebaik sahaja memasuki pasaran).

Dan saya percaya beberapa ciri yang sangat rumit dari dompet mudah alihnya seperti dompet yang dihoskan sendiri yang menyediakan benih / PIN, pertukaran bawaan, bayaran khas dan lain-lain akan ditiru dalam versi desktop juga.

Lebih-lebih lagi, ia disokong oleh pasukan yang baik yang terus meningkatkan produk mudah alih mereka sehingga perkara yang sama diharapkan dari dompet desktop mereka juga.

Dompet desktop Coinomi akan menyokong Mac, Windows, dan Linux.

Muat turun dompet Coinomi

Kesimpulan: Dompet Bitcoin Terbaik Untuk Desktop

Adakah anda menyedari satu perkara biasa di antara semua dompet yang disenaraikan di atas?

Kesemuanya adalah dompet yang dihoskan sendiri.

Ini bermaksud bahawa semasa menggunakan dompet ini hanya anda yang bertanggungjawab untuk dana anda. Semua dompet ini memberikan benih dan PIN anda untuk mengurus bitcoin anda.

Tetapi masih ada pelabur yang mengalami masalah dan itulah sebabnya kami telah membuat panduan komprehensif mengenai Cara Menjaga Benih Pemulihan Anda dengan Selamat dan Selamat..

Oleh itu, nikmati potongan ini buat masa ini dan kongsi senarai ini dengan rakan dan keluarga anda yang sedang mencari dompet desktop Bitcoin yang boleh dipercayai!

Berikut adalah beberapa artikel pilihan yang perlu anda baca seterusnya:

 • Berapa lama masa yang diperlukan untuk memindahkan bitcoin dan mengapa?
 • Apa itu Dompet HD? (Dompet Deterministik)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me