Cryptocoin apa yang disokong oleh Dompet Perkakasan Trezor?

Kami melakukan tinjauan pendapat di Telegram CoinSutra komuniti di dompet Bitcoin baru-baru ini dan bertanya kepada penonton kami mengenai dompet Bitcoin yang mereka gunakan. Kami agak terkejut melihat hasilnya kerana kami mendapati bahawa 25% pengguna masih menyimpan BTC mereka di bursa.

Terkejut kerana menjaga pertukaran BTC anda bukanlah amalan yang selamat sama sekali dan kami telah menekankannya beberapa kali di blog kami juga.

Yang benar-benar menggembirakan kami ialah kenyataan bahawa lebih daripada 35% pengguna menggunakan dompet perkakasan untuk menjaga keselamatan BTC mereka, yang merupakan amalan yang sangat baik.

Berikut adalah hasil kumpulan sebenar:

Bitcoin-Wallet-Poll

Dari senarai pilihan dompet Bitcoin ini, kami juga peminat dompet perkakasan seperti Trezor dan Ledger Nano X.

Walau bagaimanapun, kami lebih menyukai Ledger kerana mereka pantas melaksanakan dan menyokong cryptocurrency baru tetapi itu tidak bermakna Trezor kurang berguna.

Trezor, jika anda tidak tahu, adalah dompet perkakasan Bitcoin pertama di pasaran dan mereka juga yang pertama menggunakan ciri frasa laluan pada peranti mereka.

Ciri kata laluan melindungi dana anda walaupun peranti anda dicuri. Ini kerana mereka tidak dapat masuk ke dalam dompet anda, dengan menggunakan frasa laluan. Ini adalah video yang kami buat untuk anda pada ciri frasa laluan Trezor.

Juga, dompet perkakasan seperti Trezor membantu anda menghilangkan sakit kepala mengendalikan kunci peribadi anda secara langsung kerana dengan dompet perkakasan anda mendapat kunci biji 12 perkataan anda yang cukup mudah dikendalikan.

Serta garpu seperti Bitcoin Cash, Bitcoin Gold dan Ethereum Classic, mereka cukup pantas memberikan sokongan untuk syiling garpu ini. Sudah tentu ada faedah lain untuk menggunakan Trezor. Integrasi pihak ketiga mereka juga luas, perinciannya telah saya tekankan dalam artikel ini.

Jadi, ringkasnya, menggunakan dompet perkakasan seperti Trezor untuk menyimpan Bitcoin dan cryptos anda yang lain adalah pertaruhan paling selamat yang mesti anda mainkan sekali kerana ia lebih baik daripada dompet desktop atau mudah alih.

Saya tahu ini akan membuat anda penasaran untuk mengetahui lebih lanjut mengenai cryptocurrency yang disokong oleh Trezor, jadi tanpa berlengah lagi, berikut adalah senarai.

Duit syiling apa yang disokong oleh Trezor?

Berikut adalah senarai cryptocurrency yang disokong Trezor beserta pandangan saya mengenai duit syiling ini.

1. Bitcoin (BTC)- Ini adalah duit syiling yang mesti ada dalam portfolio anda. Saya katakan anda semestinya mempunyai BTC sebagai 40-50% portfolio anda kerana sebagai cryptocurrency pelopor, ia adalah yang paling dominan.

2. Tunai Bitcoin (BCH)- Sebilangan besar Bitcoin seperti yang anda tahu tetapi untuk kes penggunaan yang berbeza. Saya akan menasihati anda untuk hanya HODL jika anda mendapat BCH pada masa garpu kerana ia pasti akan bertahan dan akan mempunyai nilai yang baik di masa depan. Tetapi jangan menjadi mangsa permainan PR di mana ia cuba mendakwa bahawa BCH adalah BTC sebenarnya.

3. Litecoin (LTC)- Ini adalah duit syiling yang mesti ada dalam portfolio anda dengan kadar 5-10% kerana menjadi salinan Bitcoin dengan peningkatan masa, bukti kerja yang berbeza dan bekalan yang berbeza Litecoin selalu berfungsi sebagai ujian bagi pelaksanaan Bitcoin di masa hadapan. Begitu juga untuk jangka masa panjang.

4. Ethereum (ETH)- Anda boleh memiliki Ethereum dalam portfolio anda hingga 20% kerana berhasrat untuk menjadi satu-satunya komputer super gergasi di dunia. Tetapi perlu diingat bahawa ia mempunyai bekalan yang semakin meningkat, tetapi masih merupakan pelaburan yang baik sekarang.

5. Ethereum Classic (ETC)-Ini adalah versi ETH bercabang dan anda boleh membaca lebih lanjut mengenainya di sini.

6. DASH (DASH)- DASH pastinya merupakan pelaburan yang baik dengan mekanisme tadbir urus yang lebih baik dan bukti kerja yang lebih baik yang disokong oleh pasukan yang berdedikasi, jadi semestinya 10-15% daripada portfolio anda.

7. Zcash (ZEC)-Zcash adalah duit syiling tanpa nama yang pertama kali melaksanakan protokol Zerocash tetapi saya tidak mengesyorkan ini lebih daripada 5% untuk portfolio anda dan anda boleh membaca lebih lanjut mengenainya di sini.

8. Namecoin (NMC)- Tidak disyorkan untuk portfolio anda tetapi anda boleh membaca lebih lanjut mengenainya di sini.

9. Dogecoin (DOGE)-Tidak digalakkan untuk portfolio anda, anda boleh membaca panduan terperinci tentangnya di sini.

10. Token ERC-20- Token ERC perlahan-lahan mendapat momentum beberapa token ERC yang patut dilihat adalah OmiseGo, Golem, dan CIVIC.

Terlepas dari duit syiling ini sekarang mereka menyokong 689 syiling / token secara langsung dan tidak langsung melalui dompet perkakasan Trezor. Sebilangan syiling tersebut disenaraikan di bawah:

Ethereum (ETH)
Riak (XRP)
Tunai Bitcoin (BCH)
Stellar (XLM)
Litecoin (LTC)
Cardano (ADA)
Monero (XMR)
Sengkang (DASH)
Ethereum Classic (ETC)
NEM (XEM)
Tezos (XTZ)
Kerugian (LSK)
Zcash (ZEC)
Qtum (QTUM)
Bitcoin Emas (BTG)
Decred (DCR)
DigiByte (DGB)
Dogecoin (DOGE)
Golem (GNT)
Bitcoin Peribadi (BTCP)
Aion (AION)
Monacoin (MONA)
Kin Foundation (KIN)
WAX (WAX)
NULS (NULS)
QASH (QASH)
Zencash (ZEN)
Zcoin (XZC)
Token Badai (STORM)

Tetapi tidak semua syiling mempunyai aplikasi yang disokong secara asli untuk mereka. Namun, mereka boleh digunakan dengan antara muka lain. Berikut adalah senarai syiling yang disokong Trezor mengikut antara muka mereka.

Trezor-cryptos-cryptos

Dompet Sesuai dengan Dompet Perkakasan TREZOR

Manfaat lain dari menggunakan Trezor ialah ia membolehkan anda berhubung dengan aplikasi pihak ketiga yang lain dari mana anda juga boleh menguruskan koin crypto anda. Jangan risau, aplikasi pihak ketiga ini hanya berfungsi seperti antara muka dan kunci peribadi anda tidak pernah meninggalkan peranti perkakasan anda.

Trezor-Third-Party-Appps

Wallet Sesuai dengan TREZOR Hardware Wallet’s Seed

Sekiranya dalam keadaan tidak dijangka anda kehilangan atau merosakkan peranti Trezor, anda boleh mendapatkan semula dana BTC anda dengan menggunakan benih Trezor dan dompet yang sesuai dengan biji.

  • Copay (Linux, Windows, OSX, Android, iOS, Windows Phone)
  • Elektrrum (Linux, Windows, OSX, Android),
  • Miselium (Android)

Kesimpulannya

Sekiranya anda sudah lama menggunakan duit syiling ini, saya sangat mengesyorkan anda menggunakan Trezor dan menyimpan dana anda di sana.

Sekiranya anda memulakan sekarang, anda harus membeli cryptocurrency ini dari senarai eksklusif pertukaran cryptocurrency terbaik kami yang kami pilih untuk anda dan kemudian gunakan Trezor untuk menyimpannya.

Anda boleh memesan Trezor dari laman web rasmi menggunakan pautan di bawah:

Lawati Laman Rasmi Trezor Di Sini

Saya akan terus mengemas kini senarai ini kerana Trezor terus meningkatkan sokongannya untuk cryptocurrency baru.

Buat masa ini, anda mesti melihat senarai main YouTube di bawah dari saluran kami. Ini akan membantu anda memahami cara menggunakan dompet Trezor serta banyak petua dan trik penting:

Sekiranya anda suka membaca ini, berikut adalah beberapa lagi panduan yang mungkin anda suka:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map