Bitcoin tidak boleh digunakan secara anonim dan ini bukan lagi berita. Tetapi ramai di antara kita kecewa ketika kita mula-mula mengetahui perkara ini.

Sejak itu, saya telah mencuba banyak cara untuk tidak dikenali semasa menggunakan Bitcoin. Beberapa cara ini disenaraikan di sini: 6 Cara Membuat Transaksi Tidak Terkesan Dengan Bitcoin.

Tetapi cara ini membebankan dan memerlukan beberapa asas untuk dilakukan sebelum menggunakan Bitcoin.

Yang mendorong saya membuat penyelidikan mengenai dompet Bitcoin tanpa nama pada awal perjalanan Bitcoin saya tetapi tidak ada perkara seperti itu yang wujud ketika itu.

Namun, hari ini, kami mempunyai beberapa dompet Bitcoin tanpa nama yang sangat baik di pasaran. Di antara banyak, satu dompet yang sangat menonjol adalah Dompet Samourai Bitcoin.

Dalam artikel ini, saya akan mengkaji dompet Samourai dan menilai semua yang perlu anda ketahui berdasarkan perkara berikut:

  • Apa itu Dompet Samourai?
  • Pasukan Di Sebalik Dompet Samourai
  • Ciri-ciri Samourai
  • Mata Wang yang Disokong
  • Platform yang Disokong
  • Kesimpulannya

Apa itu Dompet Samourai?

Dompet Samourai

Dompet Samourai adalah dompet Bitcoin yang paling selamat dan berpusat pada privasi yang kini terdapat di pasaran.

Dompet ini masih dalam pembangunan, tetapi pasukan telah mengeluarkan versi stabil yang dapat digunakan melalui telefon bimbit.

Apa yang saya suka mengenai dompet ini ialah mengisi kekurangan yang ada pada Bitcoin, misalnya, kekurangan nama, privasi dan lain-lain.

Ini memberi anda pilihan untuk menggunakan cryptocurrency paling selamat tanpa menjejaskan identiti anda yang dengan sendirinya terpuji.

Bagaimana perkara itu berlaku akan dibincangkan lebih lanjut dalam artikel ini.

Pasukan Di Sebalik Dompet Samourai

Anggota pasukan yang sebenarnya tidak begitu lantang dengan kehadiran mereka tetapi melihat produk yang boleh dikatakan ada bakat serius di latar belakang.

Kenyataan mereka di laman web mereka mengulangi pendapat saya:

Kami adalah aktivis privasi yang telah mendedikasikan hidup kami untuk membuat perisian yang tidak akan pernah dibina oleh Silicon Valley, pengawal selia tidak akan membenarkan, dan VC tidak akan pernah melabur. Kami membina perisian yang layak dimiliki Bitcoin.

Pernyataan “perisian yang tidak akan pernah dibina oleh Silicon Valley, pengawal selia tidak akan membenarkan” mengesankan saya dan banyak bercakap mengenai tahap pendemokrasian yang mereka mahu produk mereka capai.

Ciri-ciri Dompet Samourai

Ciri-ciri Dompet Samourai

Saya terpesona dengan senarai ciri yang telah dimasukkan oleh dompet Samourai dengan cara yang ringkas. Beberapa ciri yang sangat saya gemari adalah:

Penyulitan Keselamatan & BIP

Dompet Samourai mengikuti semua standard keselamatan industri dan dalam beberapa kes lebih. Ia mempunyai enkripsi AES-256 sisi pelanggan serta BIP32, BIP44, BIP49 dll yang dilaksanakan dalam infrastruktur dompetnya, jadi anda tidak perlu panik dari segi keselamatan.

Perlindungan yang kuat untuk penggunaan semula alamat

Dompet Samourai adalah dompet HD yang tidak pernah menggunakan semula alamat Bitcoin dan juga mempunyai mekanisme untuk memberi amaran kepada anda jika anda akan menggunakan alamat Bitcoin yang sebelumnya digunakan.

Perlindungan Analisis Pengelompokan dengan STONEWALL

Secara default Samourai menyediakan transaksi yang meningkatkan kesukaran untuk menghubungkan input ke output transaksi, menjadikan pengelompokan alamat dompet dan metadata yang berkaitan menjadi lebih sukar. (Sumber: somouraiwallet.com)

Bayaran Pelombong Lebih Pintar & Bayaran Pelombong Custom

Yuran Penambang Samourai Lebih Pintar & amp; Bayaran Pelombong Custom

Anda boleh memilih model yuran rendah, normal, dan keutamaan dan memastikan transaksi anda disahkan di bawah blok 60, 30, 0-1. Anda juga boleh menetapkan kos tersuai anda sendiri agar transaksi anda selesai jika anda tidak tergesa-gesa.

Transaksi Entropi Tinggi

Transaksi Samourai dengan STONEWALL membolehkan menghasilkan entropi yang jauh lebih tinggi daripada transaksi bitcoin standard dan sering menyerupai CoinJoin urus niaga di blockchain. (Sumber: somouraiwallet.com)

Tor & VPN Diaktifkan

Perkara yang paling menakjubkan mengenai dompet ini ialah ia menggunakan Tor dan VPN sehingga anda dapat mengaburkan IP transaksi anda dan menikmati ciri privasi di dompet itu sendiri.

Ganti Dengan Bayaran

Anda boleh menggunakan ciri ini untuk transaksi BTC yang macet kerana lalu lintas di blockchain, tetapi untuk ini, anda perlu menandai transaksi anda sebagai RBF.

BayaranNama

BayaranNama

PaymentNyms membolehkan anda menghantar dan menerima Bitcoin secara diam-diam dengan kod yang boleh dikongsi secara terbuka. Ini dilakukan dengan menggunakan BIP47 yang tidak mungkin dilakukan dengan alamat BTC biasa memandangkan mereka dapat diaudit melalui blockchain.

Ricochet

Anda yang memahami Bitcoin tahu bahawa ia tidak mudah dijangkiti, tetapi dompet Samourai juga memungkinkan. Fungibility adalah salah satu ciri utama wang yang baik. Samourai’s Ricochet mempromosikan fungibility dalam Bitcoin dengan secara aktif berusaha untuk mengganggu cara pengintip blockchain berusaha membuat senarai duit syiling “bersih” dan “kotor”. Semua syiling sama. (Sumber: somouraiwallet.com)

Mod Sealth & Perintah Jauh

Mod Sealth & amp; Perintah Jauh

Anda boleh menggunakan ciri ini untuk menyembunyikan dompet Bitcoin di telefon bimbit anda serta menggunakannya untuk mengambil benih anda dari jauh dengan mendail kod khas. Anda juga boleh membersihkan leret telefon bimbit anda dari jauh jika anda kehilangan telefon bimbit.

Mata Wang yang disokong oleh dompet Samourai

Dompet Samourai hanya menyokong cryptocurrency Bitcoin secara langsung.

Tetapi, bagaimanapun, menyokong banyak penukaran pasangan mata wang fiat sehingga anda dapat melihat jumlah BTC yang anda kirim atau terima dalam mata wang asli anda.

Platform yang Disokong

Dompet Samourai Bitcoin adalah untuk jalanan, yang bermaksud untuk penggunaan kasar dan sukar. Oleh itu, jika anda mengetahui cara menggunakan dompet ini dengan betul, anda tidak akan menjejaskan keselamatan transaksi BTC anda.

Dompet Samourai kini disokong pada platform Android. Versi iOS akan segera dikeluarkan.

Platform yang Disokong oleh Samourai

Muat turun Samourai Wallet

Sokongan pengguna

Sokongan dompet Samourai tidak seperti dompet lain yang pernah saya gunakan. Waktu berpusing mereka tidak boleh dipercayai – dalam masa 6 jam.

Anda boleh menghubungi mereka untuk mendapatkan sokongan pelanggan melalui pengiriman permintaan dari di sini dan juga melihatnya pengetahuan terperinci bank soalan dan jawapan.

Kesimpulan: Ulasan dompet Samourai

Pasaran memerlukan dompet Bitcoin yang berani seperti Samourai untuk membuat pernyataan. Saya mesti mengatakan dompet Samourai sesuai kerana ia menetapkan tanda aras baru.

Saya telah menggunakan dompet ini beberapa kali sekarang. Saya juga menghadapi transaksi yang tersekat kerana yuran transaksi yang rendah. Ciri RBF (disebutkan di atas) menyelamatkan saya. Cukup halus!

Lebih-lebih lagi, tidak seperti dompet BTC yang lain, dompet Samourai adalah dompet sumber terbuka yang menjadikannya lebih dipercayai dan boleh digunakan untuk inovasi selanjutnya.

Selain itu, selain daripada fakta bahawa pasukan Samourai sedang mengembangkan lebih banyak produk crypto selain dari dompet Samourai memberikan tahap keyakinan kepada pengguna. Dan produk ini adalah pelengkap Samourai yang akhirnya menjadikan dompet Samourai hanya lebih kuat.

Berikut adalah senarai produk tersebut:

Juga, saya tidak menemui pengkritik utama mengenai forum untuk dompet ini dan saya berhasrat untuk terus menggunakan dompet Samourai untuk sementara waktu sehingga saya menjumpai sesuatu yang lebih hebat seperti dompet Samourai untuk transaksi BTC peribadi.

Sekiranya saya harus menunjukkan satu aspek di mana mereka perlu bekerja lebih keras, itu adalah UI mereka, tetapi jika privasi sangat penting bagi anda, semestinya sukar untuk digunakan.

Itu sahaja dari pihak saya dalam artikel ini.

Sekarang anda beritahu saya: Sekiranya anda pernah menggunakan dompet Samourai sebelum ini? Bagaimana pengalaman anda? Adakah anda mengetahui mana-mana dompet BTC yang lebih mengutamakan privasi daripada ini? Beritahu saya pendapat anda di bahagian komen di bawah. saya akan menunggu &# 128578;

Kongsi siaran ini dengan rangkaian anda di Twitter & Telegram!

Berikut adalah beberapa artikel pilihan lain untuk anda baca seterusnya:

  • Bagaimana Mula Melabur dalam Bitcoin – Panduan Pemula
  • Dompet Bitcoin yang Menyokong Bayaran Transaksi Tersuai
  • 3 Cara Pintar Untuk Menjaga Dompet Cryptocurrency Anda Selamat
  • Berapa Banyak Bayaran Transaksi Bitcoin Yang Harus Anda Bayar Untuk Transaksi Yang Disahkan?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me