Eter, eter plina, meja plina, cena plina & amp; Pristojbine

Pred dnevi sem se pripravljal na sodelovanje v ICO, ki je od mene zahteval, da prispevam v Eteru (ETH).

ICO je bil na verigi blokov Ethereuma, kar je pomenilo, da moram svoj Ether (ETH) poslati na naslov pametne pogodbe Ethereum.

Kmalu za tem sem ugotovil, da je MyEtherWallet (aka MEW) ena najboljših denarnic Ethereum Smart Contracts, zato sem začel pripravljati svoj MEW za ICO.

In kot sem vam svetoval v pisanju DApps, da natančno preberete in razumete zahteve ICO, sem storil enako in obiskal uradno spletno stran ICO, da bi vedel, kaj se od mene zahteva.

Tam sem naletel, da ICO zahteva minimalno priporočeno “omejitev plina” 200000 in “ceno plina” 70 Gwei, kar naj bi se pretvorilo v pristojbine 0,014 etra (ETH) ali 3,15 USD.

 • Glejte tudi: Kako kupiti Ethereum (ETH)

Takrat so mi bili ti pogoji omejitve plina in cene plina tuji.

Kljub temu sem opravil skrbni pregled in uspešno sodeloval v ICO.

Takrat, ko sem skrbno skrbel in raziskoval te izraze, sem ugotovil, da so bili vsi razloženi na zelo tehničen način in okoli njih je bilo veliko zmede. Poleg tega je zelo pomembno, da te pogoje razumete, če želite sodelovati v ICO na osnovi Ethereuma.

Zdaj, ko je ICO zaključil, sem vam mislil predstaviti te izraze na bolj netehničen način, tako da nihče v skupnosti coinutra.com ne bo ostal zadaj.

Pred tem pa mislim, da bo koristen hiter povzetek Ethereuma, Etra in ICO.

Kaj je Eter?

Ethereum je platforma, zasnovana na blockchainu, na kateri lahko pozna vsakdo, ki pozna Trdnost jezik lahko piše avtonomne pametne pogodbe in ustvarja tudi decentralizirane aplikacije (aka DApps).

Na uradni spletni strani projekta Ethereum piše:

“Ethereum je decentralizirana platforma za aplikacije, ki delujejo natanko tako, kot je programirana, brez kakršne koli možnosti goljufije, cenzure ali vmešavanja tretjih oseb.”

Po drugi strani, Eter (ETH) je kriptovaluta, ki spodbuja te pametne pogodbe, DApps in transakcije v verigi Ethereum.

Tako kot Bitcoin je tudi ETH enakovredna valuta, vendar ima za razliko od BTC različne aplikacije.

Eter (ETH) je za razliko od BTC mogoče programirati za številne primere uporabe, na primer za izdelavo DApps, omogočanje pametnih pogodb, ustvarjanje žetonov med ICO in tudi za standardna plačila P2P. Zato se imenuje tudi Ethereum (ali Ether) programljiv denar.

Uvod v ICO na osnovi Ethereuma

Običajno ICO na osnovi Ethereuma izgleda takole:

 • Spletno mesto ICO bo objavilo svoje roke ICO.
 • Nato bodo prijavili naslov, na katerem je omogočena pametna pogodba (naslov ICO).
 • Udeleženci morajo na ta naslov poslati ETH z določeno mejo plina in ceno plina, ki jih ICO priporoča v rokih.

Če je vaša transakcija ETH minirana in ima dovolj omejitev plina, kot jo zahteva ICO pogodba za izvedbo, boste v svojo denarnico prejeli svoje žetone ICO.

V nasprotnem primeru, če omejitev plina ne bo dovolj, potem pametna izvedba pogodbe ICO vmes ne bo uspela in udeleženci ne bodo dobili svojih žetonov ICO.

Uvod v Eter, meja plina, cena plina in transakcijske pristojbine

Če želite kar koli narediti na platformi Ethereum, morate to plačati, plačilo (ali provizija) pa se izračuna v Eteru (ETH) prek posredniške referenčne vrednosti, imenovane mejna vrednost plina in cena plina.

Ta enačba se uporablja za izračun ETH (ali provizij za transakcije):

Eter = Tx Pristojbine = Omejitev plina * Cena plina

Razumejmo vsako komponento te enačbe eno za drugo:

Kaj je eter (aka Tx Fee)

V omrežju Ethereum se končna provizija za transakcijo izračuna v Eterju. Izhaja iz množenja omejitve plina in cene plina.

Na primer, glejte to povezavo Ether transakcije na etherscan.io:

Eter transakcija

Prikazuje pristojbine Tx (tj. Omejitev plina * cena plina) v USD in ETH.

Denarnice ali drugi ponudniki storitev te pristojbine ne zahtevajo; namesto tega se rudarjem plačuje za rudarstvo blokov transakcij in za zaščito blokovne verige Ethereum. To pristojbino uporabniki plačajo rudarjem in se odštejejo od celotnega zneska transakcije.

Za razumevanje drugih dveh komponent enačbe (mejna vrednost plina & cena plina), vzemite ta primer:

Recimo, da imate avto, ki porabi 1 galono bencina v vrednosti 10 USD na miljo. Če vozite avto 5 km, vas bo to stalo 50 USD. To pomeni, da boste morali, če želite, da vaš avto deluje (ali voziti) 5 kilometrov, porabiti 50 dolarjev, tako da vanj vstavite 5 litrov plina.

Podobno, če želite zagnati vrstico kode ali opraviti operacijo na Ethereumu, morate zažgati ustrezno mejo plina (kot v avtomobilu), kjer bo imela vsaka „meja plina“ (kot je bencin v avtomobilu) ceno na enoto, imenovano „ cena plina “.

Če želite pojasniti več:

 • V avtu 10 USD (cena plina) na galono (omejitev plina).
 • V Ethereumu 10 Gwei (cena plina) na plin (omejitev plina).

Opomba: Gwei je merska enota cene plina (o tem bom razpravljala nadalje v članku).

Kaj je omejitev plina

Običajno, ko gre za “plin” v Ethereumu, gre za “omejitev plina”. To preprosto pomeni, da je za izvedbo te operacije ali zagon določene kode pametne pogodbe potrebna določena količina goriva.

Plin je enota, ki se prevede v eter (ETH) kot strošek izvedbe tega dejanja (ali dela). Prosilec plača ta strošek rudarju, ki dejansko minira in potrdi to transakcijo (ali dejanje).

Na Ethereumu se mejna vrednost plina meri v enoti “plina”. Če želite na primer uspešno izvesti 5 vrstic kode na Ethereumu, bo zahtevalo 5 bencinskih enot. Zamislite si ga tako kot vaš avto, ki porabi 5 litrov bencina za 5 milj vožnje.

Omejitve plina so že določene v Ethereumu, odvisno od tega, koliko kode je treba izvesti na verigi blokov za določeno operacijo.

Če igrate pametno in rečete, da boste za zagon določene kode / operacije vložili manj goriva, potem ne bo uspelo in bo prišlo do napake – »Out of Gas«. Da bi se temu izognili, morate za uspešno dokončanje kode operacije ali kode pametne pogodbe vnesti pravo količino priporočenega plina.

Pravilo: Če želite plačati manj in znižate mejno vrednost plina pod priporočeno mejno vrednost, to ne bo delovalo. Namesto tega poskusite znižati ceno plina.

Cena plina

Če želite za svojo transakcijo plačati manj, lahko to storite tako, da spremenite drugo spremenljivko, ki določa tudi končni strošek (ali Tx provizijo) transakcije. Ta spremenljivka se imenuje “cena plina”.

Toda pozor, znižanje cene plina bo povzročilo, da bo trajanje transakcije trajalo dlje. To se zgodi, ker vsi rudarji želijo izkopati transakcijo, ki ima višjo rudarsko nagrado (tj. Višjo Tx provizijo).

Na Ethereumu se cena plina meri v enoti Gwei. Za 5 vrstic kode, ki potrebujejo 5 enot plina, bi to stalo 5 Gwei.

Zakaj ne bi uporabili ETH neposredno namesto cene plina?

Pravzaprav se to naredi, da se stroški katere koli operacije ločijo od tržne cene etra. Kot veste, so cene kriptovalut zelo spremenljive in ETH ni nobena izjema. Zato je na blockchainu Ethereuma omejitev plina za vsako operacijo konstantna in določena, tako da nestanovitnost trga ne vpliva na uporabo Ethereuma.

Samo predstavljajte si scenarij, v katerem smo namesto tega posrednega načina fiksnih omejitev plina in spremenljivih cen plina imeli fiksne stroške ETH. Recimo, da je cena 1 ETH 1000 USD … Nihče ne bi uporabljal platforme Ethereum, ker bi bila predraga.

Zato je enostavno obiti to nestanovitnost trga in hkrati znižati operativne stroške z uporabo druge spremenljivke.

Zaključek: Eter plin

Na splošno se v običajnih časih (ko ICO ne poteka na Ethereumu) za običajne transakcije uporablja 21.000 omejitev plina. Po drugi strani se med ICO uporablja omejitev 200.000 plinov.

Za povprečne cene plina lahko preverite etgasstation.

In te tri vrste cen plina so predlagane v običajnem času za transakcije P2P:

 • Hitro (40 Gwei)– Vaša transakcija se bo verjetno pobrala v naslednjem bloku.
 • Povprečno (4 Gwei)– Vaša transakcija se bo verjetno pobrala v naslednjih nekaj blokih.
 • Počasno (0,6 Gwei)– Vaša transakcija bo verjetno izbrana po nekaj minutah.

Toda med ICO povprečna cena plina naraste do astronomskih ravni. Lahko paziš tukaj najnovejše priporočene cene plina in omejitve plina. Tudi to lahko uporabite povezava za izračun povprečne transakcijske provizije in povprečnega časa potrditve za določeno ceno in omejitev plina.

Torej, v tem članku je to vse z moje strani in upam, da vam bo to pomagalo pri pravilnih odločitvah.

Še vedno imate vprašanja o cenah plina Ethereum in omejitvah plina? Vprašajte v komentarjih spodaj!

Vam je všeč ta objava? Ne pozabite ga deliti!

Tu je nekaj izbranih člankov, ki jih morate prebrati, da povečate svoje znanje o kriptovalutah:

 • Kriptovaluta Ethereum: vse, kar mora začetnik vedeti
 • Kaj so pametne pogodbe v zvezi z Ethereumom?
 • Kako takoj kupiti Ethereum s kreditno / debetno kartico
 • Najboljše denarnice Ethereum [ETH] za uporabo v letu 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me