Jos luet tätä, olet todennäköisesti kuullut termistä ”ERC20” viime vuoden ICO-puomissa.

Jokainen uusi aloitteleva ICO teki viime vuonna valkopaperinsa ja ”ERC20-merkkinsä” kerätäkseen miljoonia joukkorahoituksesta.

Tiedän, että monet meistä osallistuivat myös sellaisiin ICO: iin, jotka tarjosivat näitä rahakkeita vastineeksi ETH: lle tai BTC: lle. (Clueless ICO: ista? Tarkista sen kattava opas täältä.)

Jotkut ICO: t, kuten Tezos ja Filecoin, keräsivät edelleen suuria määriä – 232 miljoonaa dollaria ja 252 miljoonaa dollaria!

Kuitenkin, kuka keskeytti ja pohtii näiden keräämiensä merkkien arvoa tai mitä nämä merkit tarkalleen olivat? Tai mistä ne tulevat? Onko se ainoa asia, jonka täytyy kerätä miljoonia varoja? Luulen, että vain harvat meistä kiinnittivät huomiota näihin.

Siksi olen täällä kertomassa sinulle, mitä nämä ERC-tunnukset ovat, ja kertoakseni, ovatko ne todella arvoisia vastineeksi ETH: sta ja BTC: stä.

Mikä on ERC20-tunnus?

ERC20 on protokollastandardi, joka määrittelee tietyt säännöt ja standardit tunnusten myöntämiselle Ethereumin verkossa.

ERC20: ssa ERC tarkoittaa Ethereum Request For Comments ja 20 tarkoittaa yksilöllistä tunnistenumeroa erottaakseen tämän standardin muista.

Samoin kuin meillä on HTTP-protokolla Internetille, meillä on vakioprotokolla Ethereumille annettaville tunnuksille, ts. ERC20.

Yleisesti sanottuna, jos sisällytät tietyt toiminnot rahakkeen älykkääseen sopimukseen, olet ERC20-yhteensopiva. Jos et sisälly pakollisiin toimintoihin, et ole ERC20.

Näet nuo toiminnot tässä.

Token-ERC20-standardit

Joten Ethereumin verkossa olevat merkit tarkistavat kaikki tarvittavat ruudut, ts. Sisältävät tarvittavat toiminnot niiden tunnuksen toteuttamiseen, joita pidetään ERC20-tunnuksina.

Nämä ovat salausvaroja tai salausmerkkejä, joita voidaan käydä kauppaa kuten Bitcoin, Ethereum tai Litecoin, mutta toisin kuin nämä salausvaluutat, heillä ei ole omaa lohkoketjuaan. Sen sijaan he menestyvät Ethereumin lohkoketjussa ja tuovat käyttäjille useita etuja, joista keskustelen edelleen tässä artikkelissa.

Ero erillisten kryptovaluuttojen välillä & ERC20-rahakkeet

Kuten aiemmin totesin, ERC 20 -merkeillä ei ole omistettua lohkoketjuaan, ja ne menestyvät Ethereumin lohkoketjussa. Tästä syystä, kun lähetät ERC20-tunnuksia, sinulla on oltava jonkin verran Ethereumia GAS: na.

Harkitse tätä esimerkkiä ERC20-tunnuksesta eli OmiseGo-tunnuksesta, jotta ymmärtäminen olisi yksinkertaisempaa.

Katso tämä tapahtuman tunnus-https://etherscan.io/tx/0x302b11fef665f23a197635699d7123790abc0456d40dc2275c326fb502ca04cc

Jos katsot tarkkaan, huomaat, että eetterisiirto on ”0” ja näyttää siltä, ​​että nolla-arvo on tapahtunut (katso punainen ruutu). Mutta tarkemmassa tutkimuksessa löydät 162. 4 OMG-tunnusta, jotka käydään kauppaa kahden Ethereum-osoitteen välillä. (Katso alla oleva keltainen laatikko)

OMG-transaktio

Keltaisesta ruudusta näet myös OMG: n älykkään sopimusosoitteen, joka alkaa ‘0xd26…’. Jos etsit älykkään sopimuksen lähdekoodia, löydät kaikki toiminnot, jotka ERC-20-tunnuksen pitäisi olla. Tässä on linkki. Ja tämä älykäs sopimus on kuin kirjanpitäjä, joka seuraa kirjattavan ERC20-tunnuksen kokonaistoimitusta, jakelua jne. Ethereumin verkossa.

Yllä olevasta kuvasta näet myös, että transaktiopalkkio maksettiin Eterissä, joka lasketaan kaasun hinnasta ja kaasurajasta. Siksi ERC20-rahakkeiden kauppaa varten sinulla on oltava Ether ennen osoitetta, josta aiot aloittaa tapahtuman.

ERC20-standardin edut

Ennen ERC20-token-standardia eri käynnistysyritykset tai DApps käyttivät asettamaan omat standardinsa ja toteutuksensa tunnuksen käynnistämiseksi Ethereumin verkossa.

ERC20-standardin julkaisun myötä asiat ovat kuitenkin muuttuneet ja muuttuneet paljon virtaviivaisemmiksi. ERC20: n kaltaisella standardilla on myös paljon etuja:

  • Teknologian ja protokollastandardin yhdenmukaisuus.
  • Jokaisen merkkitoteutuksen ymmärtäminen on vähentynyt.
  • Parannettu ERC20-rahakkeiden likviditeetti.
  • Pienempi riski rikkoa sopimuksia.

Kuvittele skenaario, jossa 100 ja 1000 merkkiä käynnistetään Ethereumin verkossa, jokaisella on omat standardinsa ja säännöt. Tämä aiheuttaa likviditeettiongelman tällaisille rahakkeille ja paljon päänsärkyä vaihdoille, jotka yrittävät toteuttaa niitä. Tässä skenaariossa joka kerta, kun merkki tulee listalle pörssiin, se vaatii paljon työtä alhaalta ylöspäin, jotta se todella listataan.

Jos sinulla on standardi ja yhdenmukaisuus, jonka ERC20 tuo pöydälle, käyttäjien ja vaihdon on erittäin helppoa luetella tällaisia ​​tunnuksia nopeasti, koska merkit noudattavat standardia, ts. ERC20.

Tämä on vain yksi käytännön skenaario, mutta tunnuksia voidaan vaihtaa älykkäiden sopimusten avulla hajautetussa vaihdossa ilman kolmatta osapuolta, koska niiden taustalla oleva tekniikka ja toteutusstandardit ovat samat. Jos jatkamme hajautettua tunnusten vaihtoa, joka noudattaa erilaisia ​​sääntöjä ja standardeja, tällaisen DEX: n toteuttaminen on erittäin hankalaa.

Lisäksi jo nyt on yli 20000 ERC20-token-sopimusta käynnissä Ethereumin lohkoketjussa. Standardin puuttuminen tuo paljon tällaisia ​​näkymättömiä asioita. Jotkut hyvin tunnetuista ja suosituista rahakkeista on esitetty alla.

ERC-20-merkit

Johtopäätös

Nyt tiedät kuinka helppoa on luoda ERC-20-salaustekniikka avoimen lähdekoodin projektissa, kuten Ethereum. Tämä luonnollisesti kehottaa sinua olemaan erityisen tietoinen siitä, että sekä tekniikan harrastajat että huijarit käyttävät tätä tekniikkaa ja jatkavat sen käyttämistä käynnistääkseen monia tällaisia ​​merkkejä kerätäkseen valtavia varoja ICO: ssa.

Nämä ovat myös rahakkeita eikä tosiasiallisesti valuuttoja, joita käytämme jokapäiväisessä elämässä, kuten Bitcoin tai Litecoin. Ne ovat apuohjelmakoodeja erityisille DApps-tiedostoilleen, joten on vaikea arvioida näiden alkuaikoina niiden arvon pitäisi olla siitä huolimatta, että ne ovat hyödyllisiä apuohjelmakoodeina.

Joten parempi olla erityisen varovainen, kun osallistut ICO: iin ja HODLing tällaisia ​​salaustunnuksia, koska jotkut heistä ovat jo vetäytyneet poistumishuijauksesta, kuten Confido ICO -huijaus.

Pysy turvassa, älä tartu vaikeuksiin ja jatka oppimista blockchain-vallankumouksesta CoinSutralla.

Jos löydät tämän viestin informatiiviseksi, jaa se ystävillesi ja salauksen harrastajille!

Ehdotetut lukemat:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me