Neštetokrat so me osebno vprašali, vprašanja pa smo prejeli tudi na našem blogu – Kako kupiti Ethereum & Eter? Preden odgovorim na to, bi rekel, da je to vprašanje samo po sebi napačno in zato je moja motivacija, da danes pišem.

Najprej, Ethereum in Ether sta drugačen, čeprav vas lahko zavede in prisili, da mislite, da so si podobni. Če ima nekdo v letu 2019 najboljše denarnice Ethereum [ETH], je enostavno razumeti ključno razliko med obema.

Za vse tiste, ki jih niste, je tukaj povezava do članka: Kriptovaluta Ethereum: vse, kar mora začetnik vedeti

Razlika med Ethereumom & Eter

Povedano najpreprosteje, Ethereum je platforma, ki temelji na verigi blokov, Ether pa kriptovaluta, ki je dejansko gorivo te platforme, ki temelji na verigi blokov. Vem, da se nekateri izmed vas morda ne strinjajo z mano in pravijo, da je Ethereum na seznamu CoinMarketCap.

Ja! to je res, ampak to je le poimenovanje, ki se včasih ali bolje rečeno uporablja sinonimno z imenom “Eter”, kar ustvarja nepotrebno zmedo.

Zdaj, ko veste nekaj o njihovih razlikah, pojdimo naprej in se poglobimo v podrobnosti obeh.

Kaj je Ethereum?

Ethereum

Vitalik Buterin ruski programer in študent, ki je ostal na univerzi Waterloo, je sredi leta 2013 izumil Ethereum.

Vitalik je belo knjigo Ethereum predstavil leta 2014 na severnoameriški Bitcoin konferenci v Miamiju v ZDA.

Ethereum je nova platforma za pisanje avtonomnih pametnih pogodb in decentraliziranih aplikacij, ki se samoizvajajo, ko so izpolnjeni določeni kodirani pogoji.

Za lažje razumevanje si oglejte ta primer:

Bob je sklenil pogodbo v višini 10 ETH Alice za razvoj spletnih strani. Bob je trdo kodiral zahteve in pogoje glede vrste spletnega mesta, ki ga potrebuje v verigi Ethereum.

Zdaj bo ta veriga blokov kadar koli delovala kot ocenjevalec Alice predloži spletno mesto Bob v odobritev po zaključku. Od Bob je že predhodno kodiral svoje zahteve (čas nalaganja, tema, gostovanje na xyz.com itd.), če bodo ti pogoji uspešno izpolnjeni, se plača 10 ETH na Alice.

Deluje tako: Alice odda svoje delo na verigi blokov v oceno, Bob pregleda, da so zahteve izpolnjene, in pogodba samoizvede plačilo Alice.

Tudi Bob ne more ustaviti tega izplačila, če so izpolnjeni pogoji. Če pa ti pogoji niso izpolnjeni, mora Alice še naprej delati, dokler niso izpolnjeni pogoji.

Zato je Ethereum več kot le valuta za držanje in vlaganje, saj ima takšen sistem pametnih pogodb pomembne tehnološke posledice.

Kode, napisane na verigi Ethereum, ni mogoče spreminjati, kaljeti ali vdirati. Ta zaščitna funkcija, ki jo zagotavlja kriptografija, je zanimiva aplikacija tehnologije veriženja blokov.

  • Če želite izvedeti več o pametnih pogodbah Ethereuma, preberite naš podroben vodnik o pametnih pogodbah.

Kaj je Eter?

razlika-eter-in-eter

Eter, označen tudi kot ETH, je gorivo za kriptovalute za verigo blokov Ethereuma.

Tako kot vozilo potrebuje gorivo, da ga poganja podobno, da za vsako posamezno operacijo na Ethereumovi verigi blokov potrebujete gorivo, tj. Eter, ki poganja pametne pogodbe, DApps in transakcije na Ethereum blockchain.

Ether (ETH) je mogoče programirati za številne primere uporabe, na primer za izvajanje DApps, omogočanje pametnih pogodb, generiranje žetonov med ICO in tudi za standardna plačila P2P. Zato se imenuje tudi Ethereum (ali Ether) programljiv denar.

Skratka, Ethereum je decentralizirana programljiva programska platforma, ki temelji na blockchainu, in njegovo sredstvo kriptovalut (imenovano Ether – ETH) je tisto, ki upravlja omrežje Ethereum.

Spoznajte razliko

Torej vsa ta zgornja pojasnila nas vodijo do naslednjega:

  • Ethereum je platforma, Ether pa kripto gorivo ali kriptovaluta, ki uspeva nad njim.
  • Eter je kupljen & prodaja in ne Ethereum.
  • Ethererum ima različne aplikacije, vendar ima Ether samo eno aplikacijo, torej za omogočanje operacij na verigi blokov.

Zaključek

Z vsem podrobnim vpogledom bi bilo varno domnevati, da se bralci CoinSutra ne bodo zmedli, ko jih bo kdo prosil za nakup Ethereuma ali Etra.

Obstaja še nekaj izrazov, ki se uporabljajo pri sklicevanju na arhitekturo Etherum, kot je PLIN, omejitev plina, cena plina.

O tej terminologiji sem pisal tudi podrobno, tako da, če uporabljate Ethereum blockchain za izdelavo DApps ali sodelovanje v ICO, ne smete zatakniti.

Tukaj je: -Eterični plin: Omejitev, cena plina & Pristojbine (vse, kar morate vedeti)

Zdaj je čas, da se oglasite: Kaj menite o projektu Ethereum? Ali poznate še kakšno razliko, ki sem jo tukaj pogrešal? Ali imate kakšne kripto prijatelje, ki so še vedno zmedeni glede Ethereuma & Eter?

Čakam na vaše komentarje spodaj &# 128578;

Vam je všeč ta objava? Ne pozabite ga deliti na Facebooku & Twitter!

Tu je nekaj izbranih člankov, ki jih morate prebrati, da povečate svoje znanje o kriptovalutah:

  • Kriptovaluta Ethereum: vse, kar mora začetnik vedeti
  • Kaj so pametne pogodbe v zvezi z Ethereumom?
  • Ethereum Classic (ETC): vse, kar morajo začetniki vedeti
  • Kako takoj kupiti Ethereum s kreditno / debetno kartico
  • Najboljše denarnice Ethereum [ETH] za uporabo v letu 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me