Ini adalah panduan yang ditaja dan tidak mewakili nasihat pelaburan dari CryptoCompare. Harap buat dengan berhati-hati semasa berurusan dengan Tawaran Syiling Permulaan dan jangan sekali-kali melabur lebih banyak daripada apa yang anda mampu kehilangan.

Oleh kerana harga terus meroket di pasaran crypto, masa depan cryptocurrency dan teknologi blockchain nampaknya cerah. Walau bagaimanapun, kejayaan jangka panjang mata wang kripto banyak bergantung pada penggunaan jangka panjang mereka sebagai sistem pembayaran global. Ini dapat diukur dengan mudah dengan jumlah dan ukuran transaksi Bitcoin dan cryptocurrency. Malangnya, sembilan tahun selepas kertas putih Bitcoin asli dikeluarkan, cryptocurrency masih menunjukkan aplikasi kehidupan sebenar yang sangat terhad walaupun berpotensi besar.

Kadar penggunaan lambat ini agak ketara ketika membandingkan transaksi blockchain Bitcoin sepanjang masa tinggi, 490,644 transaksi yang disahkan pada 14 Disember 2017, kepada jumlah transaksi harian Visa Inc. sebanyak 150 juta transaksi. Dengan itu, dan bahkan dengan mempertimbangkan masalah lain di ruang seperti kekurangan peraturan dan turun naik yang tinggi, blockchain masih merupakan teknologi yang luar biasa yang dapat membentuk semula cara sistem kewangan kita berfungsi untuk generasi yang akan datang.

Mengikut Paytomat berpasukan, urus niaga sebenar menggunakan cryptocurrency adalah cara untuk menghidupkan kembali sektor crypto dan, pada masa yang sama, membawanya kembali ke tujuan awalnya – instrumen pembayaran yang selamat, telus dan mudah digunakan.

Apa itu PaytomatSo, apa itu Paytomat, sebenarnya? Paytomat adalah platform yang memberi insentif penggunaan cryptocurrency secara transaksional melalui infrastruktur dan perkhidmatan terbina dalam. Pasukan ini bertujuan untuk memulakan penggunaan secara besar-besaran crypto dengan mempermudah pedagang untuk menerima pembayaran cryptocurrency dan dengan memberi insentif tambahan kepada pelanggan. Analogi berikut, diambil dari Paytomat’s kertas putih, menerangkan tujuan mereka dengan sempurna:

“Seperti badan yang lemah akibat penyakit ini, ekonomi blockchain masih memiliki sistem kekebalan dalaman yang mencukupi untuk melawan secara beransur-ansur, merobohkan aset beracunnya dan menghapuskan semua projek yang kaya-cepat-dan-lupakan-semuanya dari sistem. Walau bagaimanapun, untuk mencapai objektif ini, ia harus mendapatkan nutrien kekal dan mencukupi daripada pendebungaan silang dengan ekonomi sebenar. Itulah sebabnya di Paytomat kami bekerja dari hari ke hari untuk membawa urus niaga kehidupan nyata ke rantaian blok anda dan untuk ‘mengempiskan gelembung’, perlahan tetapi tegas. “

Bagaimana ia berfungsi

Paytomat telah membina sambungan untuk menerima pembayaran dalam kripto atas penyelesaian POS (tempat penjualan) yang ada. Jurutera Paytomat juga mengusahakan “Point-of-Sale as Proof-of-Stake (POS as PoS) protokol”, yang membolehkan mana-mana individu dalam rangkaian mereka menjadi masternode di PTM Blockchain. Penyelesaian Paytomat POS sudah digunakan oleh puluhan pedagang di pasaran Ukraine.

Dalam ekosistem Paytomat, jika peniaga ingin menerima cryptocurrency sebagai kaedah pembayaran untuk barang dan / atau perkhidmatan mereka, mereka dapat menghubungi penyedia POS mereka dan meminta untuk mengaktifkan pembayaran cryptocurrency melalui Paytomat. Sekiranya Paytomat tidak menyokong POS tertentu, peniaga boleh menggunakan POS mandiri mudah alih atau meminta vendor untuk mengintegrasikan crypto ke dalam sistem mereka. Setelah POS pedagang menampilkan pelanjutan, pelanggan dapat membuat pembelian menggunakan cryptocurrency kegemaran mereka.

Urus niaga yang dibuat dalam ekosistem Paytomat termasuk sedikit bayaran perkhidmatan yang kemudian diedarkan ke seluruh anggota rangkaian, termasuk pedagang, francaisi yang terdesentralisasi (setiap pengusaha atau syarikat boleh mewakili diri mereka sebagai pengedar Paytomat), masternodes, anggaran DAO (dana untuk menyokong projek baru yang meningkatkan platform), pasukan Teras, dan vendor penyelesaian POS (Pembangun dan pemilik perisian dan perkakasan POS).

Platform Paytomat juga memudahkan pengalaman pelanggan, menjadikannya intuitif dan sederhana. Ini dicapai melalui pengalaman pelanggan yang selesa di mana bantuan diberikan selama semua titik sentuh utama.

Tahap terakhir program kesetiaan Paytomat adalah sistem insentif. Pedagang diberi insentif dengan koin kesetiaan (PTM) untuk membolehkan pembayaran kripto dan pelanggan akhir – dengan token kesetiaan (PTX) untuk menghabiskan cryptocurrency mereka di dalam ekosistem Paytomat.

Pedagang yang menerima crypto sebagai kaedah pembayaran diberi ganjaran dalam duit syiling PTM, mata wang asas blockchain PTM. Jumlah token yang dihasilkan akan berkadar dengan jumlah pembayaran. Pedagang kemudian dapat memperdagangkan atau menggunakan semula duit syiling PTM yang diberi ganjaran di dalam ekosistem Paytomat, bagaimanapun, mereka akan terbakar dalam sistem beli balik dan bakar di mana Paytomat menghancurkan token untuk meningkatkan kekurangan mereka.

Pelanggan akhir, sebaliknya, diberi token PTX yang merupakan token aset yang berada di atas blockchain PTM. Token PTX hanya dapat dibelanjakan untuk peserta ekosistem lain (Pedagang atau Pelanggan), yang bermaksud bahawa hasil akhirnya akan menjadi pengulangan kitaran hidup PTM yang disebutkan di atas.

Hasilnya adalah peningkatan jumlah urus niaga sebenar yang melibatkan pelbagai cryptocurrency, dan dengan itu kemajuan penggunaan crypto secara keseluruhan!

Token

Platform Paytomat menggunakan sistem dwi-token, dengan token ketiga dikeluarkan untuk penjualan token sahaja, token sementara PTI berasaskan gelombang. Fungsi utamanya adalah untuk dijual di Paytomat penjualan token dan kemudian ditukar dengan PTM, setelah blockchain Paytomat baru beroperasi sepenuhnya.

Seperti yang dinyatakan sebelumnya, duit syiling PTM digunakan untuk memberi insentif kepada pedagang untuk menerima pembayaran dalam crypto dengan menyediakan program kesetiaan yang fleksibel dan nilai tambahan kepada pedagang. Terakhir, token PTX, yang merupakan aset digital di atas blockchain PTM yang diberikan kepada pelanggan akhir untuk memberi insentif kepada mereka untuk membayar dengan crypto dalam ekosistem Paytomato.

Untuk membiayai usaha mereka, Paytomat akan mengadakan penjualan token pada 8 Mei 2018. Pembekalan token mewakili 80% daripada jumlah penawaran token. Cap pembiayaan penjualan token adalah 1755.5 BTC dan dijangka berakhir pada 25 Mei 2018 atau apabila had pembiayaan tercapai.

Pautan

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me