Ini adalah panduan yang ditaja dan tidak mewakili nasihat pelaburan dari CryptoCompare. Harap buat dengan berhati-hati semasa berurusan dengan sebarang Penawaran Syiling Permulaan dan jangan sekali-kali melabur lebih banyak daripada apa yang anda mampu kehilangan.

Peningkatan penggunaan media digital, sebagai akibat dari aksesibilitas peranti pintar (IoT) dan populariti media sosial, menghasilkan peluang besar bagi syarikat untuk menjangkau khalayak dalam persekitaran dalam talian melalui iklan digital. Namun, ada perisian yang menghantui syarikat-syarikat ini, dan akibatnya menelan belanja berjuta-juta: sekatan iklan.

Menurut laporan di HalamanFair, jumlah global peranti desktop dan mudah alih yang menggunakan perkhidmatan penyekat iklan mencecah 615 juta peranti pada akhir 2016, dan dijangka terus berkembang pada tahun-tahun berikutnya. Oleh itu, trend ini telah mempengaruhi penerbit, pemasar, agensi dan perniagaan lain yang bergantung pada pendapatan iklan.

Apa itu SocialMedia.Market

Untuk memintas blok iklan, syarikat / agensi telah meneliti alternatif pemasaran digital. Baru-baru ini, SocialMedia.Market, platform pemasaran, menggunakan Influencer Marketing sebagai strateginya. Objektifnya adalah untuk memasukkan jenama dan produk secara organik ke dalam kandungan dari orang sebenar. Ini memberikan keaslian pada kandungan kerana orang sebenar menyokong produk atau perkhidmatan kepada khalayak yang sebelumnya telah melanggan atau mengikuti.

Influencer Marketing, yang didefinisikan, adalah “suatu bentuk pemasaran di mana fokusnya ditempatkan pada orang-orang yang berpengaruh dan bukannya pasar sasaran secara keseluruhan”. Masyarakat telah melihat selebriti, blogger dan wartawan berkongsi kandungan mereka sendiri sambil membina asas pengguna yang mirip orang yang berpikiran sama. Akibatnya, pengiklan telah menemukan peluang untuk menggunakan influencer digital yang berpotensi untuk memotivasi pengikut dalam industri yang berkaitan dengan keputusan pembelian mereka..

SocialMedia.Market bertujuan untuk menghubungkan penerbit dan pengiklan dalam satu platform. Projek ini akan memanfaatkan blockchain Ethereum untuk mewujudkan ekosistem yang terdesentralisasi yang akan menemui, membuat, melakukan dan menganalisis kempen iklan dengan pengaruh media sosial di mana-mana platform media sosial. Teknologi blockchain akan membolehkan penciptaan platform awam dan lincah dengan pasaran iklan yang dapat diakses oleh semua orang, bahkan untuk para penggiat, syarikat permulaan dan perniagaan kecil yang akan datang.

Bagaimanakah ia berfungsi?

Platform SocialMedia.Market bertujuan untuk automasi proses yang berkaitan dengan pemilihan, penciptaan dan pengurusan aktiviti pemasaran Pengaruh. Di luar penggunaan teknologi blockchain, platform ini juga akan menggunakan Kecerdasan Buatan, Pembelajaran Mesin, pangkalan data Pengaruh mereka sendiri dan Analisis Data Besar. Secara keseluruhan, komponen-komponen ini akan memungkinkan proses automasi tanpa memerlukan komunikasi antara pihak. Platform ini juga dirancang untuk mencari perlawanan antara Pengaruh dan Jenama secara automatik, dan mengumpulkan statistik kempen mengenai tingkah laku pengguna dan pengembalian pelaburan Pengaruh (ROI).

Pasukan SocialMedia.Market akan menyediakan antara muka dengan templat dan petua yang akan memudahkan penciptaan tugas pengiklan dan kempen pemasaran pengaruhnya. Selanjutnya, setelah kempen pemasaran dibuat, pengiklan harus memilih pengaruh untuk kempen tersebut. Pengiklan boleh menerbitkan kempen di platform sehingga dapat dilihat oleh influencer yang sesuai dengan audiens sasaran atau memilih influencer dari pangkalan data platform menggunakan mesin pencari dan penapis lanjutan.

Data influencer akan disimpan, dan bersama-sama dengan analitik data besar akan membolehkan platform mencari padanan yang sempurna antara Brands dan Influencers. Setelah pertandingan dijumpai, para influencer akan menerima pemberitahuan kempen dengan syarat dan ketentuan, yang harus diterima agar dapat berpartisipasi. Apabila kedudukan disahkan, Kontrak Pintar dibuat secara automatik dengan tarikh akhir kempen. Sekiranya influencer menyelesaikan tugas yang diperlukan dalam jangka masa yang ditetapkan, dana akan dikreditkan ke akaunnya secara automatik, jika tidak, Kontrak Pintar dibatalkan. Sekiranya Kontrak Pintar dilaksanakan, ganjaran akan dihantar dalam token Media Sosial (SMT).

Selanjutnya, platform ini juga akan menampilkan sistem penyelesaian sengketa yang terdesentralisasi. Seperti namanya, ini adalah sistem untuk menyelesaikan pertikaian antara pengiklan dan pemberi pengaruh tanpa penglibatan pihak ketiga. Dalam sistem ini, senarai kontrak yang diperdebatkan akan tersedia untuk ditinjau dan diselesaikan oleh pakar platform (penyelesai harus memiliki sebilangan token SMT untuk memenuhi syarat), dan sebagai gantinya akan diberi ganjaran dengan token SMT.

Token SMT & ICO

Token SMT adalah token ERC-20 yang bertujuan untuk mewujudkan ekonomi kendiri berdasarkan kerjasama berterusan antara penggiat, pengiklan, agensi pemasaran dan ejen. Di luar fitur yang disebutkan sebelumnya, ia juga akan digunakan sebagai media pertukaran kepada pemberi hadiah untuk kempen mereka.

SocialMedia.Market akan membahagikan ICO kepada dua fasa. Fasa pertama akan berlaku pada 7 Disember 2017 dan dijangka berakhir pada 14 Disember 2017. Pembekalan token untuk fasa pertama mewakili 20% dari jumlah penawaran token, jadi akan ada sejumlah 10,000,000 token tersedia, masing-masing untuk 0.00125 ETH semasa fasa pertama. Fasa kedua akan berlaku pada 9 Februari 2018 dan dijangka berakhir pada 23 Februari 2018. Pembekalan token untuk fasa kedua mewakili 60% daripada jumlah penawaran token, jadi akan ada sejumlah 30,000,000 token tersedia, dengan harga 0.00143 ETH setiap satu semasa persembahan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai SocialMedia.Market ICO klik di sini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me