Ini adalah panduan yang ditaja dan tidak mewakili nasihat pelaburan dari CryptoCompare. Harap buat dengan berhati-hati semasa berurusan dengan Tawaran Syiling Permulaan dan jangan sekali-kali melabur lebih banyak daripada apa yang anda mampu kehilangan.

Industri hiburan adalah ekosistem yang sentiasa berubah tanpa kekurangan dan perubahan yang tiba-tiba. Sudah lama berlalu adalah hari penjualan rakaman dan kedai video Blockbuster yang kini memberi jalan kepada penyelesaian penstriman yang lebih mudah dan cekap seperti Netflix, Spotify dan banyak lagi. Walaupun kemajuan teknologi dicapai, ruang ini masih sangat terhad oleh pemusatan kandungan dan harta intelek (IP).

Ruang media dan hiburan didominasi oleh rumah produksi besar, menjadikan produksi yang lebih kecil dan bebas tidak disedari dan tidak dilihat oleh masyarakat umum. Masalah ini disebabkan terutamanya oleh sistem orang tengah kuno yang masih berlaku di tempat yang sangat maju. Anda42, usaha hiburan blockchain baru, bertujuan untuk mengubahnya sepenuhnya. Mari kita cari caranya!

Apa itu You42 dan bagaimana ia berfungsi?

Anda42 adalah platform blockchain hiburan sosial yang bertujuan untuk merevolusikan industri media dengan menyingkirkan orang tengah yang kini menahannya. Tanpa memerlukan studio atau label untuk merapatkan jurang antara pencipta kandungan dan khalayak sasarannya, artis akan dapat berhubung terus dengan peminat mereka dengan cara yang jauh lebih efisien dan bermakna. The Kertas putih You42 berbunyi:

“You42 adalah platform hiburan sosial yang revolusioner yang mengendalikan artis dan peminat tidak seperti sebelumnya, yang membolehkan tahap penemuan dan kejayaan baru. Platform ini berfungsi sebagai tempat untuk pengedaran, pembuatan konten, kolaborasi, dan penggunaan. “

Tersedia pada pelbagai peranti dan sistem operasi, platform You42 akan memfokuskan pada pengedaran kandungan akses terbuka di pelbagai tempat hiburan. Platform ini juga mempunyai komponen sosial yang unik yang membolehkan pengguna mengurus kandungan dan diberi penghargaan kerana mendengar, menonton, memberi komen dan / atau berkongsi kandungan yang mereka nikmati..

You42 memberikan kemampuan kepada pencipta dan pemilik kandungan untuk mengewangkan media mereka dengan mudah melalui pengiklanan dan melalui keupayaan perdagangan dinamik yang membolehkan mereka memuat naik, menyebarkan, mengalirkan dan menjual kandungan mereka melalui profil / halaman mereka. Mereka akan dapat membuat dan memperibadikan pasaran mereka sendiri dengan kemampuan untuk memperkenalkan produk, perkhidmatan dan jenama baru sambil berinteraksi dengan dan memberi penghargaan kepada peminat kerana interaksi mereka.

Walaupun seniman mempunyai kemampuan untuk mengewangkan karya mereka dengan mudah, masih sukar ditemui di ruang yang begitu besar seperti industri hiburan tanpa label atau studio yang kuat. Itulah sebabnya, untuk mengurangkan jurang yang ditinggalkan oleh ketiadaan orang tengah ini, You42 banyak menumpukan perhatian pada mekanisme penemuan dan pengedaran kandungannya. Platform ini memberikan alat pencipta kandungan untuk menjangkau peminat mereka melalui pelbagai bentuk media campuran, konsep yang bermanfaat bagi artis dan peminat. You42 memberikan contoh yang baik tentang bagaimana ini akan kelihatan kertas putih:

“Sebagai contoh, peminat artis muzik You42 yang sedang tren dapat menyeberang ke penonton dari permainan juga di You42 ketika mereka mengetahui artis itu menyumbang untuk soundtrack permainan.”

Token U42

Platform You42 menghadirkan konsep revolusioner yang dimungkinkan melalui penggunaan teknologi blockchain. Walaupun blockchain tidak dimanfaatkan untuk jenis penyimpanan desentralisasi apa pun, ia digunakan sebagai lapisan insentif dan pengewangan dalam platform. You42 akan mengeluarkan U42, token ERC-20 berdasarkan blockchain Ethereum. Token ini akan digunakan dalam platform dengan tiga cara yang berbeza:

Mengiklankan: Platform You42 membolehkan pencipta kandungan menjangkau khalayak sasaran mereka dengan mengiklankan kandungan mereka di platform. Selain itu, You42 akan membenarkan jenama pihak ketiga untuk beriklan pada kandungan tertentu, mendorong pengewangan untuk pencipta kandungan. Fungsi ini dibayar dengan Token U42.

Ganjaran: Pengguna dapat memilih kandungan yang mereka temui, diberi ganjaran kerana mendengar, menonton, memberi komen dan / atau berkongsi kandungan dengan XP (poin pengalaman). Apabila mereka memperoleh XP, mereka akan naik level dan menerima token untuk mencapai tahap seterusnya.

Petua: Peminat dapat memberi ganjaran kepada pencipta untuk karya mereka secara langsung dengan memberi mereka UCoin, mata wang dalaman yang boleh dibeli dengan Token U42.

ICO U42

Untuk membiayai pengembangan dan pemasaran platform You42, Penawaran Permulaan Syiling (ICO) sedang berlangsung. ICO You42 bermula pada 2 Julai dan akan berlangsung sehingga 31 Ogos 2018. Peruntukan token ICO mewakili 60% daripada jumlah penawaran token dan akan tersedia dengan harga asas ETH 0.00097. Sasaran pembiayaan ICO adalah $ 30 juta dan hadnya adalah $ 50 juta. Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ICO.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me