Mikä on ERC-20?

ERC-20, tai Ethereum Request for Comment, on tekninen standardi, jota käytetään antamaan tunnuksia älykkääseen sopimukseen perustuvaan Ethereum-lohkoketjuun. Vaikka on olemassa muita standardeja, kuten ERC-721 (ei-korvattavien tunnusten määrittelemiseksi), suurin osa Ethereum-alustalle luotuista tunnuksista perustuu ERC-20-standardiin.

Yhteisen sääntöjoukon määritteleminen Ethereum-pohjaisille tunnuksille

Mukaan Eetteriskannaus, kirjoitushetkellä on 196 695 ERC-20-token-sopimusta, jotka on käynnistetty Ethereum-verkossa. ERC-20-standardi kehitettiin luomaan yhteiset säännöt Ethereum-pohjaisten tunnusten myöntämistä varten. 

ERC-20-yhteensopivia tunnuksia voidaan käyttää luotettavasti ja turvallisesti tapahtumien suorittamiseen Ethereum-lohkoketjussa – koska niiden avulla kehittäjät voivat määrittää tarkasti, kuinka tunnusten siirrot suoritetaan. Sen lisäksi, että määritetään, kuinka rahakkeita siirretään eri salausosoitteiden välillä, ERC-20-standardi määrittää, miten tunnuksiin liittyviä tietoja voidaan käyttää.

Tunnistetun talouden käyttöönotto ERC-20-standardilla

Ehdotti alun perin 19. marraskuuta 2015 Fabian Vogelstellar, Berliinissä toimiva Ethereum-kehittäjä, ERC-20-spesifikaatio kehitettiin, jotta käyttäjät voivat helposti luoda blockchain-yhteensopivia tunnuksia. Laajalle käytetyn standardin avulla kehittäjät voivat myös ohjelmoida aputunnisteille tarvittavia lisätoimintoja.

ERC-20-yhteensopivia rahakkeita on annettu pääasiassa joukkorahoituskampanjoiden aikana, joita kutsutaan nimellä Initial Coin Offerings (ICO: t). Suurin osa ICO-kampanjoissa käytetyistä tunnuksista oli ERC-20-yhteensopivia – koska se on yksi yksinkertaisimmista standardeista. Lisäksi yleisesti käytetty tunnusspesifikaatio mahdollistaa yhteentoimivuuden muiden Ethereum-pohjaisten tunnisteiden standardien kanssa.  

Suurin ERC-20-tokenien myynti on kerännyt yli 200 miljoonaa dollaria kukin

Kuten vahvisti ICOData, Suurin toteutettu ERC-20 (tai ICO) -tunnusmyynti sisältää EOS: n, Telegram Open Network (TON), Filecoin ja Tezos (XTZ) kehittäjien käynnistämän myynnin – jokaisen joukkorahoituskampanjan kerätessä yli 200 miljoonaa dollaria.

Ethereumin natiivitunnus ei perustu ERC-20-standardiin

Erityisesti Ethereumin natiivi tunnus, Ether (ETH), ei perustu ERC-20-standardiin. Voidakseen käyttää Etheriä salausverkoissa, jotka hyväksyvät vain ERC-20-tunnuksia, käyttäjät voivat muuntaa ETH: nsa “käärityksi” tunnukseksi, nimeltään “WETH”. Kaikki käärityt Ethereum-rahakkeet sijaitsevat älykkäässä sopimuksessa, jota käytetään pitämään kiinni suhteesta 1: 1 Eetteriin.

Kuten totesi Investopedia, ERC-20-rahakkeet voivat digitaalisesti edustaa laajaa valikoimaa omaisuuksia, mukaan lukien IOU: t, tositteet ja jopa kiinteistö. ERC-20-tapahtumien suorittaminen on myös melko yksinkertaista, koska niitä tukee useimmat kryptovaluutta-lompakot, jotka mahdollistavat eetterisiirrot ja talletukset.

Ohjelmistovirheitä voi löytyä ERC-20-tunnuksista

ERC-20-merkkeistä voi kuitenkin löytyä ohjelmavirheitä tai häiriöitä Ethereum-pohjaisena standardina ja estoketju teknologia on alkuvaiheessa.

Esimerkiksi suoraan älykkääseen sopimukseen siirretyt ETH-rahakkeet johtavat varojen menetykseen. 

Tunnukset menetetään siirtoprosessin aikana protokollavirheen vuoksi, joka tapahtuu, kun tunnuksen sopimus ei pysty vastaamaan tunnuksen siirtopyyntöihin. Noin 70 000 dollarin arvoinen Ethereum rahakkeet ovat kadonneet tämän häiriön takia.

Valinnaiset ja pakolliset säännöt ERC-20-tunnuksille

Ethereum-yhteisö on kehittänyt luettelon säännöistä ERC-20-rahakkeiden määrittelemiseksi. ERC-20-tunnusten luomiselle on yhdeksän sääntöä – mukaan lukien 3 valinnaista (suositeltavaa) ohjetta ja kuusi pakollista sääntöä. 

Tunnuksen nimi, siihen liittyvä symboli ja ehdotettu enintään 18 desimaalin tarkkuuden käyttö ERC-20-tunnusta käytettäessä ovat valinnaisia ​​sääntöjä tai ohjeita. Kuten yksityiskohtaisesti Cointelegraph, pakolliset säännöt, joita ERC-20-tunnusten on noudatettava, sisältävät säännöt, jotka liittyvät seuraaviin toimintoihin (tai prosesseihin): 

  • Hyväksy – käytetään väärentämisen estämiseen toiminto tarkistaa jokaisen ERC-20-tapahtuman jäljellä olevan merkintätarvikkeen suhteen,  
  • Korvaus – käytetään ERC-20-tilien saldon tarkistamiseen ennen siirtoja sen selvittämiseksi, onko tilillä riittävästi varoja,
  • balanceOf – toiminto, joka palauttaa tietylle Ethereum-tilille tallennettujen merkkien määrän,
  • siirto – käytetään hallitsemaan rahakkeiden siirtämistä käyttäjätileille (otettu tunnuksen kokonaisvarannosta),
  • transferFrom – toiminto, jota käytetään rahakkeiden siirtämiseen eri käyttäjien välillä,  
  • totalSupply – myönnettyjen ERC-20-merkkien kokonaismäärä

Kuinka Ethereum, älykkäät sopimukset ja ERC-20-merkit toimivat

Jotta ymmärtäisimme, kuinka ERC-20-rahakkeet toimivat älykkäässä sopimuspohjaisessa Ethereum-ekosysteemissä, tarkistetaan, miten salausvaluutan lohkoketju ja virtuaalikone tukea avoimen lähdekoodin verkon tapahtumia.

Ethereum suorittaa luvattomana ja julkisesti saatavilla olevana hajautettuna verkkona kaksi päätoimintoa, mukaan lukien tapahtumien rekisteröinti lohkoketjussaan ja älykkäiden sopimusten käsittely virtuaalikoneen kautta. Näitä toimintoja tarvitaan hajautettujen sovellusten (dApps) rakentamisessa, koska ne ovat olennainen osa Ethereumin talousjärjestelmää.

ERC-20-tunnukset voivat edustaa todistusta omistajuudesta

Kehittäjiltä, ​​jotka asentavat dApps: n Ethereumiin, veloitetaan salausverkon laskentatehon käytöstä, ja kaikki maksut suoritetaan Etherissä, alustan alkuperäisessä kryptovaluutassa. Luodessaan dApps-sovelluksia kehittäjät voivat antaa ERC-20-rahakkeita käyttääksesi niitä valuuttana tai ne voivat toimia “pisteinä” kanta-asiakasohjelmassa.

DApp-kehittäjät voivat myös luoda ERC-20-tunnuksia edustamaan todistusta omaisuuden tai muun reaalimaailman omaisuuden, mukaan lukien kulta tai hyödykkeet, omistuksesta. Kuten selitettiin, ERC-20-yhteensopivat rahakkeet annetaan älykkäiden sopimusten kautta.

Älykkäät sopimukset antavat kehittäjille mahdollisuuden hallita myös tapahtumia, joihin liittyy ERC-20-tunnuksia – koska niitä voidaan käyttää kirjanpitoon tilin saldoista. Ethereum-pohjaiset älykkäät sopimukset ohjelmoidaan Vakavuus, joka käyttää If-This-Then-That (IFTTT) -logiikka.

ERC-20: n ja muiden standardien noudattaminen helpottaa lähdekoodin päivittämistä

Kun ERC-20-rahakkeet on annettu, niitä voidaan vaihtaa tai käyttää tavaroiden ja palveluiden maksamiseen. Ilman vakiintunutta standardia, kuten ERC-20, merkkejä ei voi vaihtaa Ethereum-verkossa – koska eri tunnukset eivät välttämättä ole yhteensopivia keskenään.

Ethereumin kehittäjien on tärkeää noudattaa parhaita käytäntöjä, jotka sisältävät vakiintuneiden standardien, kuten ERC-20-spesifikaation, noudattamisen. Ohjelmistojen on oltava hyvin dokumentoitu jotta kehittäjien on helpompi ymmärtää, mitä tietty koodi tekee. Oikein dokumentoitu lähdekoodi voidaan myös päivittää tehokkaammin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map