Mitä Stablecoins ovat?

Salausvaluutat antavat käyttäjien vaihtaa rahallista arvoa ilman kolmansien osapuolten apua tapahtumien viimeistelyssä. Salausominaisuudet, kuten Bitcoin (BTC), Ether (ETH) ja Litecoin (LTC), siirretään käyttäjien välillä julkisissa, blockchain-pohjaisissa verkoissa. 

Vaikka digitaalinen omaisuus on ottanut käyttöön ainutlaatuisen tavan tehdä luotettavia vertaisoperaatioita (P2P), hinnat useimmat kryptovaluutat ovat erittäin epävakaita. Esimerkiksi bitcoinin hinta oli alimmillaan noin 3150 dollaria joulukuussa 2018, mutta BTC käy nyt kauppaa 10000 dollarin merkin ympärillä (kirjoitushetkellä).

Tabletit eivät kokea äärimmäisiä hintavaihteluita

Erittäin epävakaan luonteensa vuoksi on epäkäytännöllistä, että monet kuluttajat ja kauppiaat hyväksyvät kryptovaluutat maksuvälineeksi. Useat salausyritykset ovat käynnistäneet suojautua salaustuotteiden epävakaudelta ja antamaan kauppiaille mahdollisuuden tallentaa arvoa varoihin, joissa ei ole suuria hintavaihteluita. stablecoins.  

Tether Ltd., joka on maailman ensimmäisen ja hallitsevimman stablecoinin, USDT, takana alun perin ehdotettu ajatus liikkeeseen laskettua fiat-valuuttatakaista digitaalista omaisuutta tammikuussa 2012 julkaistussa valkoisessa lehdessä. Tetherin johto oli aiemmin väittänyt, että jokainen liikkeessä oleva USDT oli 1 Yhdysvaltain dollarin takana.. 

Tetherin USDT ei enää ole 1: 1-taattu USD: llä

Stablecoin-liikkeeseenlaskija paljasti 14. maaliskuuta 2019, että USDT: tä tukivat nyt myös tytäryhtiöille myönnetyt lainat. Tetherin johto väitti lisäksi, että tällä hetkellä liikkeessä oleva USD 3,6 miljardia USDT: tä tukee käteisen, “rahavarojen” ja useiden erityyppisten varojen yhdistelmä. 

Monet salausteollisuuden jäsenet ovat väittäneet, että Tetherillä ei välttämättä ole riittäviä varoja digitaalisen omaisuuden kaupankäynnin kohteena olevan USDT: n täydelliseen tukemiseen markkinoilla, vaikka kirjoitushetkellä ei ole ollut perusteltua näyttöä näiden väitteiden tueksi. 

Kiista Tetherin operaatioista

New Yorkin oikeusministeri (NYAG) on johtanut tutkimukset sekä Tetherin että salauspörssin Bitfinexin liiketoimintaan, ja huhtikuussa 2019 NYAG syytti Bitfinexiä menettämästä 850 miljoonaa dollaria ja yrittänyt sitten käyttää Tetheriltä lainattuja varoja tappion kattamiseksi. NYAG väitti myös, että Bitfinex ja Tether palvelivat laittomasti asiakkaita New Yorkin alueella. Yritykset ovat kiihkeästi kiistäneet väitteet ja kuvanneet viimeksi mainitut väitteet “epätarkkoiksi ja harhaanjohtaviksi”.

USDC: Sijoittajat voivat “aina” lunastaa 1 USDC: n hintaan 1,00 dollaria

San Franciscossa toimiva salausvaihto Coinbase ja Circle Internet Financial käynnisti USD-kolikon (USDC) pyrkien saamaan markkinaosuutta Tetheriltä. Sekä Coinbase että Circle väittävät, että jokaisella liikkeessä olevalla USDC: llä on aina 1: 1-takuu USD: n kanssa.

USDC: n haltijat voivat “aina” lunastaa yhden USDC-kolikon hintaan 1,00 dollaria – mikä antaa USDC-kryptovaluutalle mahdollisuuden ylläpitää vakaa hinta. Tämä a blogipostaus Coinbasen virallisella verkkosivustolla, jossa todetaan, että USD-pankkitiliä käyttäville käyttäjille USDC on helposti lunastettavissa sen USD-vastaavaksi, koska varauksia pidetään myös pankkitilillä.

Ethereum-pohjaisena tunnuksena kauppiaat voivat tallentaa USDC-kolikkonsa mihin tahansa krypto-lompakkoon, joka tukee liiketoimia Ethereumin kanssa. Coinbasen mukaan yrityksen tavoitteena on luoda maailmanlaajuinen ja avoin finanssijärjestelmä, joka sisältää kaikille mahdollisuuden “nauttia vakauden” hallitsevimmasta fiat-valuutasta USD.

Sallimattomat tai alipankkitut henkilöt voivat pitää arvoa USD: ssä

Kuten Coinbase-johto totesi, USDC-stablecoin sallii pankkitoiminnan tai alivarattu ihmisiä pitämään helposti USD-vakuudella varustettua digitaalista omaisuutta. Yksilöt ja organisaatiot (sijaitsevat missä tahansa), joilla on pääsy Internet-yhteyteen ja perus älypuhelimeen, voivat hankkia USDC-kolikoita. 

Kaikkien liikkeessä olevien USDC: n markkina-arvo kirjoitushetkellä on CryptoCompare-tietojen mukaan 366 miljoonaa dollaria. Circle ja Coinbase: n USDC-stablecoiinien lisäksi TrustToken, San Franciscossa toimiva alustan kehittäjä, joka antaa omaisuusvakuudellisia tunnuksia, on tuonut markkinoille useita uusia stablecoineja, mukaan lukien TrueUSD.

TrustTokenin TrueUSD on myös tuettu 1-to-1 USD: llä

TrustTokenin virkamiehen mukaan verkkosivusto, TrueUSD-haltijat voivat aina lunastaa yhden yksikön stablecoinia hintaan 1,00 dollaria – mikä antaa sille vakaan hinnan. Tällä hetkellä on yli 70 erilaista salausvaihtoa, jotka tukevat ilmoitettavasti tapahtumia TrueUSD: n kanssa. Lisäksi TrustTokenin johto väittää, että maailmassa on yli 20 OTC-pöytää, joiden avulla käyttäjät voivat ostaa ja myydä TrueUSD-kolikoita.

Vaikka TrueUSD on edelleen TrustTokenin yleisimmin käytetty stablecoin, Andreessen Horowitzin tukema yritys on kehittänyt myös muita TrueGBP (täysin tuettu Ison-Britannian punnilla), TrueCAD (täysin Kanadan dollareilla), TrueAUD (täysin vakuudella Australian dollareilla) ja TrueHKD (täysin vakuudella Hongkongin dollareilla). 

Paxos-standarditunnusta (PAX) voidaan käyttää verkkopalvelujen maksamiseen 

Muita tärkeimpiä vakiomalleja ovat Paxos Standard Token (PAX), joka on suunniteltu hyödyntämään USD: n vakautta ja hajautetun kirjanpitotekniikan (DLT) tehokkuutta. Kuten selitti sen luojat, kauppiaat ja sijoittajat kaikkialla maailmassa voivat vaihtaa PAX-kolikoita välittömästi – mikä on olennaisilta osin sama kuin todellisten USD-lähetysten lähettäminen ja vastaanottaminen. 

PAX-kolikoiden avulla käyttäjät voivat “nauttia USD: n vakaudesta”, kun käyttäjät voivat muuntaa stablecoinin helposti rahaksi tai käyttää sitä maksamaan tavaroista ja palveluista verkkokaupoissa. Paxos Trust Company, PAX-tunnusten kehittämisen takana oleva yritys, on palkkasi Withumin, vakiintunut tilintarkastusyhteisö, joka tarkistaa “itsenäisesti” eri ajankohtina, että liikkeessä olevien PAX-kolikoiden määrä on yhdenmukainen Paxosin (yritys) varastoissa pitämän USD: n määrän kanssa.

Viimeisin Withum vahvisti 28. kesäkuuta 2019 todistuskertomuksen, että Paxos Trust Company oli laskenut liikkeeseen 164099588,07 PAX-kolikoita ja että niiden takana oli vastaava 164 099 588,07 dollaria (pidetty yrityksen varoissa)..

Dai, ensimmäinen hajautettu Ethereum-pohjainen Stablecoin

Dai stablecoin, jonka markkina-arvo on tällä hetkellä noin 89 miljoonaa dollaria jokaisen Dai-kolikkokaupan ollessa 0,984817 dollaria, eroaa pohjimmiltaan muista hintavakailta digitaalisista varoista. Tätä, kuten Dai tukee Ether (ETH), Ethereumin estoketjun natiivi tunnus – tärkeimpien fiat-valuuttojen sijaan.

Mukaan Luoja (Santa Cruz, Kaliforniassa toimiva a hajautettu autonominen organisaatio, MakerDAO), Dai-stablecoin on “ensimmäinen” hajautettu, Ethereum-pohjainen stablecoin, jota voidaan pitää “kovana valuuttana” kehittyvälle 2000-luvun globaalille taloudelle. 

Noin 2% DAI: n Stablecoin-ekosysteemissä pidetystä ETH: sta

Osana MakerDAO: n peer-to-peer (P2P) -lainajärjestelmää Dai stablecoinin tekijät pyrkivät minimoimaan stablecoinin hintavaihtelut Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) erityisnosto-oikeuteen (SDR), kansainvälinen varariski. 

Mukaan Stablecoin-pohjaisen 8x-protokollan perustajalle Kerman Kohlille Makerin hajautettu luotonantojärjestelmä on saavuttanut merkittävän 20 prosentin “kuukausittaisen kasvun” (maaliskuussa 2019) – Dai-lainassa olevien lainojen osalta. 

Kohli paljasti myös, että noin 70% lainanottajista viettää Dai-tuotteensa melkein heti, kun he hankkivat sen. DAI-ekosysteemin hallussa on noin 2% kaikesta liikkeessä olevasta ETH: sta älykkään sopimuksen avulla.

Gemini-dollari (GUSD) on aina tuettu 1: 1-dollarilla

Gemini-dollari (GUSD), jonka markkina-arvo on suhteellisen pieni, noin 12,3 miljoonaa dollaria, on kehitetty ERC-20 yhteensopiva tunnus. Stablecoin-tukena 1-to-1 USD: llä käyttäjät voivat lähettää ja vastaanottaa USD: tä Ethereum-verkon kautta.

GUSD voidaan lunastaa milloin tahansa muilla vakiomallien kaltaisilla tavoilla 1 USD: lla Winklevossin omistamassa kryptoasetuspörssissä Gemini.. Annettu jonka tarjoaa Gemini Trust Company,   

liikkeessä olevan GUSD: n takana on vastaava USD-varanto, joka on ilmoitettu olevan Bostonissa Massachusettsissa sijaitsevassa State Street Bankissa ja Trust Companyssä, joka on maailman suurin säilytyspankki.

Facebook aikoo käynnistää oman Stablecoininsa

18. kesäkuuta 2019 Facebook julkaisi julkaisun ja verkkosivuston, jotka paljastivat, kuinka amerikkalainen sosiaalisen median yritys luo oman kryptovaluuttansa nimeltä Libra. Teknisten asiakirjojensa mukaan Facebook aikoo laskea liikkeeseen digitaalisen omaisuuden, jonka takana on vastaava summa fiat-valuuttavarannoissa. 

WhatsAppin ja Facebook Messengerin käyttäjät voivat lähettää ja vastaanottaa maksuja Facebookin stablecoinissa – joka voidaan tallentaa erilliseen lompakon sovellukseen, nimeltään Calibra. Tällä hetkellä Libra-projekti on edelleen kehitysvaiheessa, ja testnet käynnistettiin kesäkuussa 2019. 

Sosiaalisen median jättiläinen aikoo käynnistää Libra-mainnetin vuonna 2020, mutta sääntelyviranomaiset ympäri maailmaa ovat pyytäneet Facebookia toimittamaan lisätietoja salaukseen liittyvästä projektistaan. Lainsäätäjät ovat myös pyytäneet Facebookia Pysäytä Vaaka-projekti johtuu mahdollisesti “massiivisista riskeistä”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map