Priročnik za uporabo SuperOrder

Ko gre za izmenjave kriptoasset, ima celo najbolj špartanska platforma vrsto naročila “Limit”. To je najpreprostejše naročilo, ki ga lahko kupite ali prodate po določeni ceni – in nič drugega. Nekatere najbolj barebone in sablasne borze vas niti ne opozorijo, ko ste vnesli smešno ceno – na primer 1 BTC za 1 USD – toda dostojni z osnovno zaščito običajno.

Zapletenost se od tam povečuje. Številne borze imajo tržna naročila, ki uporabniku omogočajo nakup ali prodajo po kateri koli ponujeni ceni. Nato “Stop” naročila, tako tržna kot limita, kjer naročilo ni oddano, dokler ni dosežena določena cena. Seznam vrst naročil se nadaljuje – na primer izpolnite pogoje – in na najbolj profesionalni ravni lahko postanete zmedeno dovršeni in zapleteni.

Kljub vsem vrstam naročil, ki so na voljo na borzah na višji ravni, je ena zelo intuitivna stvar, ki je ne morete storiti, toda vaši možgani za trgovanje zelo pogosto počnejo, ta, da pred časom postavite celotne strategije trgovanja.

To naredimo v svoji glavi: ko x pride do cene y, jo prodajte in kupite A po ceni B; in ko pride do cene C – pojdite v Tether. Ali celo kupite E po ceni, jo prodajte po ceni G in odkupite po ceni D. Težava je v tem, da vseh teh naročil ni mogoče določiti z enakim delom kapitala: za oddajo naročila ga morate imeti v denarnici. In nobena izmenjava, ki jo pozna ta pisec, svojim uporabnikom ne omogoča, da trgujejo na ta način.

Kar se zgodi, je, da na koncu sedimo za računalniki in nezdravo gledamo v zaslone … vse zato, da lahko varujemo posle, ki jih je res treba spremljati, da dosežemo najboljše rezultate. Recimo, da se Bitcoin na primer odloči, da bo začel črpati tik pred spanjem – ali res želite ostati budni in kupovati, prodajati, kupovati, prodajati itd., Ko bi lahko spali?

SuperOrde

SuperOrder izpolni to prazno. To je grafično orodje, ki vam omogoča nastavitev zapletenih zaporedij pogojnih dejanj. SuperOrder bo določil naročila, ki jih želite, ko bodo izpolnjeni pogoji.

Možnosti se zdijo s tem orodjem skorajda neskončne in odpravlja potrebo, da sedite za računalnikom in čakate, da se kaj zgodi. SuperOrder lahko ugodi večini možnosti ali priložnosti na trgu.

SuperOrder sodeluje z vašimi računi za trgovanje na borzi prek API-ja. V času pisanja tega članka so na voljo le tri izmenjave, vendar lahko predvidevamo, da jih bo prišlo še več. Klasični trije, ki so na voljo v času pisanja, so Binance, Bittrex in BitMEX. Zagotovo bodo tudi samo ti trije v veliko pomoč mnogim trgovcem.

Prijava je zelo preprosta, traja le e-pošta. Po potrditvi naslova za prijavo sploh ni treba vtipkati gesla: SuperOrder vam pošlje edinstveno povezavo, ki vas bo pripeljala naravnost do vašega trgovalnega terminala.

Po tem ste že v igri. To ne pomeni, da je vaš račun ranljiv, ker je na voljo Google 2FA, ki ga lahko nastavite. To je zelo enostavno najti v podmeniju Varnost na strani z nastavitvami.

Od tam se lahko začnete poigravati z vmesnikom za načrtovanje. Obstajajo štirje odseki, ki obsegajo celotno platformo. Spodnji posnetek zaslona prikazuje celoten vmesnik.

Prva je splošna menijska vrstica na levi. Ta odsek je morda najbolj raznolik od štirih, čeprav je dovolj preprost za razumevanje. Tu lahko v oknu grafikona izberete menjalni in trgovalni par, na katerega se želite osredotočiti (glejte spodaj); izbirate lahko med odpiranjem podokna Naročilo ali Podokno strategije v tem, kar bom imenoval odsek Naročilo-Strategija (glejte spodaj); in lahko odprete glavni korenski meni spletnega mesta s povezavami do Nastavitve, Stanje itd.

Drugi odsek je grafikon, ki se nahaja na sredini zaslona. To je integrirani grafikon TradingView, podoben tistemu, ki bi ga videli na številnih borzah, vendar je tukaj nekaj posebnosti.

Medtem ko se na tipičnem grafikonu TradingView, kjer bi bili vsi pribitki obnovljeni v ločenih časovnih okvirih – včasih nenavadno, saj se na mestu, kjer padejo oznake, naredi nekaj spodrsljajev, pri SuperOrderju grafikon shrani ločene pribitke za ločene časovne okvire. Čeprav je to morda več dela za večkratno prerisovanje oznak, odpravlja tudi nadležno površnost, ki jo poskuša TradingView narediti namesto vas. 

Poleg tega je še posebej moteče, če TradingView kopira oznake med kazalniki različnih časovnih okvirov – na primer RSI -, ker se oznake iz enega časovnega okvira zaradi narave kazalnikov niti ne ujemajo z grafikonom. Tej težavi se v SuperOrderju popolnoma izognemo zaradi ločenih grafikonov časovnega okvira. 

Obstaja še ena zelo zanimiva lastnost grafikona na SuperOrder. Če se strategija odpre v razdelku Naročilo-strategija (glej spodaj), je strategija preslikana naravnost v grafikon, tam prikazana drugič in v drugi obliki. Vizualizacija se prikaže na grafikonu na kateri koli točki, na kateri trenutno sedi strategija. Ta dodana vizualizacija je edinstvena za SuperOrder, čeprav je nekoliko podobna grafičnim funkcijam na BitMEX.

Končna značilnost oddelka z grafikoni je ta, da lahko časovne okvire grafikona – skupaj z vsemi njihovimi diskretnimi oznakami – shranite na gumbe za bližnjice na strani okna grafikona. Tako je zelo enostavno krmarjenje po različnih osnutkih.

Tretji odsek v zgornjem desnem kotu zaslona je seznam vaših strategij – imenoval ga bom razdelek »Seznam«. Tu lahko organizirate vse svoje strategije, ne glede na to, ali gre za osnutke, aktivna naročila ali dokončana naročila. Lahko jih kopirate, spremenite naslove, izvedete (s klasično ikono gumba »Predvajaj«) itd.

Zadnji del je po našem mnenju zagotovo najbolj zanimiv. To je prej omenjeni razdelek o strategiji naročil in v tem priročniku bomo preživeli preostanek svojega časa.

Nahaja se na dnu, vendar ga boste sčasoma razširili v celozaslonski način za pripravo zapletenih strategij. Ta razdelek ima dva ločena pododdelka, o katerih bralec verjetno lahko ugane. Med obema odsekoma preklapljate z zgoraj omenjenim preklopnikom v splošni menijski vrstici levo od spodnjega podokna: »Naročilo« in »Strategija" možnosti so jasno označene. 

»Naročila« so klasičen meni z naročili, kot bi ga našli na vsaki dobri menjavi. Gre za ugleden nabor možnosti z Limit, Market in Trailing Stop (dinamična stop izguba, ki se giblje s ceno). Obstaja tudi polje »Super Order«, ki vam omogoča, da v enem posnetku nastavite vse sestavne dele osnovnega naročila: nakup x zneska sredstva (ali x znesek ekvivalenta BTC!) Po ceni y s ceno prevzema dobička in stop loss – vse običajne stvari, ki bi jih potrebovali za čisto naročilo.

Podokno “Strategije” je meso SuperOrderja. Sprva vsebuje samo naslednje sporočilo:

Prva stvar, ki jo želite storiti, da se začnete igrati, je »Ustvari novo strategijo«. Za ta priročnik sem poimenoval primer strategije “Bitcoin do 10 tisoč USD”, ki je prikazana v razdelku Seznam. 

Če se želimo začeti mešati s pripravljeno strategijo, moramo klikniti gumb s simbolom “+”. 

Za mojo prvo strategijo bomo domnevali, da imam na svojem menjalnem računu nekaj Bitcoinov in čakam, da Bitcoin doseže 10.000 USD – ali nekje tam – in ga proda. Zato bo moj prvi pogoj pogoj »Počakajte na stopnjo«, ki je nastavljen na desni strani podokna strategije.

Modra puščica bo aktivirala prvi sprožilec strategije (v načinu osnutka, to je). Zdaj imamo korenine tega, kar bo postalo strategija.

Zdaj kliknem preklopni gumb za razširitev, da v celozaslonskem načinu odprem podokno Strategija.

Zdaj lahko začnemo graditi strategijo. Recimo, da bi rad prodal polovico svojega BTC-ja v USDT okoli 10 tisoč dolarjev, 25% svojega BTC-ja pustil tam, kjer je, in s preostalimi 25-odstotnimi BTC-ji čakal na nakup BNB-ja. Poleg tega bi rad kupil BTC na poti navzdol s svojim USDT, tako da bom določil naročila v višini 8.500 in 8.000 USD. Takšno oblikovanje strategij je enostavno s tem orodjem. Zgradimo ga.

To je začetek vizualizirane strategije, ki se sproži po tem, ko je cena BTC prešla 9.950 dolarjev. Vzamem varno možnost in Market Sell polovico svojega sklada – kar pomeni, da bo zagotovo prodan na Binanceu, ne glede na to, kako spremenljive so stvari. Nastavil sem tudi signal za ceno BNB, ki jo želim počakati: ₿0,0035.

Nato bom pripravil načrt nakupa BTC dip z nekaj preprostimi omejitvenimi nakupi, kjer pričakujem, da bo dip ujet.

Nazadnje bom določil mejni nalog za BNB, vključno z zadnjo stop izgubo, če se motim, da je 0,0035 dno. Stop izguba se bo sprožila, če bo cena BNB za 5% nižja od moje vstopne cene, saj je to vse, kar sem pripravljen tvegati pri trgovanju.

Ta celotna strategija je zdaj skoraj prevelika za posnetek zaslona, ​​vendar je mrežo enostavno povleči in manipulirati, tako da je mogoče osredotočiti kateri koli del strategije. 

Ko sem zadovoljen s strategijo, lahko samo pritisnem »Predvajaj« in jo pošljem na borzo, ki jo povezuje moj API. Zdaj lahko spim, grem ven, preberem knjigo, karkoli že. Svoboda !!! (Vizualizirajte mem Braveheart.)

To je bil zelo preprost primer, kaj lahko zgradimo. Očitno ni nobene omejitve, kaj lahko tukaj naredimo, saj nam drevesi AND in OR ponujata neskončne možnosti za izvajanje dejanj v vseh okoliščinah.. 

Po prijavi boste imeli 14 brezplačnih dni za preizkus platforme, nato pa boste morali storitev kupiti za 20 USD na mesec. Tako boste kupili največ 10 strategij, ki se izvajajo naenkrat, dostop do treh borz in možnosti celotnega časovnega okvira grafikona na grafikonu TradingView. Obstaja tudi možnost po meri, verjetno za institucije, o kateri se je mogoče pogajati.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map