Kriptovaluta NEO: vse, kar morate vedeti o kitajskem ethereumu

Nadaljuje se oboroževalna dirka za izdelavo naslednje ubijalske aplikacije za kriptovalute in blockchain!

Ethereum je bil pionir tega trenda in si še vedno prizadeva biti edini superračunalnik na svetu z gostovanjem številnih pametnih pogodb in DApps.

Po sledeh Ethereuma se je razvilo veliko novih kriptovalut in blockchain projektov, o katerih smo v preteklosti že razpravljali (na primer Stratis, Waves, Ethereum Classic itd.).

Vsi ti projekti ponujajo nekaj drugačnega in zato je ta cvetoči svet tako vznemirljiv!

Pred kratkim se je dirki pridružil nov kandidat – NEO (prej znan kot Antshares).

Če ste v zadnjih nekaj tednih spremljali trg altcoinov, sem prepričan, da ste že slišali za NEO.

NEO je kriptovaluta, ki je nazadnje svojim vlagateljem omogočila močan donos in sčasoma dosegla najvišjo vrednost 52 USD na žeton.

Takrat ga nisem pokrival, ker sem pričakoval popravek cene. Pred nekaj dnevi kitajska vlada je napovedal prepoved ICO ki je neposredno vplival na NEO – kitajsko podjetje. Zdaj verjamem, da se je cena končno popravila (približno 35,73 USD v času pisanja tega članka).

Torej brez nadaljnjega odlašanja začnimo s preučevanjem te brenčeče kriptovalute.

Kaj je NEO?

NEO se pogosto imenuje “Kitajski Ethereum “ali” Ethereumov morilec “ mnogi, toda v tem članku temu ne bom rekel nič takega. Mislim, da imajo številni kripto projekti veliko prihodnost zaradi svojih razlogov za gradnjo (tj. Težav, ki jih rešujejo). NEO ni nobena izjema.

NEO je prva decentralizirana odprtokodna kriptovaluta in blockchain platforma, ki se je začela na Kitajskem.

Poleg kriptovalute NEO ima NEO še en kriptožeton, imenovan GAS (prej znan kot ANC-Antcoins). O obeh bom nadalje razpravljal v članku.

NEO se označi kot “porazdeljeno omrežje za pametno gospodarstvo”, cilj NEO pa govori o njihovem konceptu pametnega gospodarstva.

Cilj: biti predvodnik prizadevanj za izgradnjo pametnega gospodarstva.

PAMETNA GOSPODARSTVO = Digitalna sredstva + Digitalna identiteta + pametne pogodbe

Opomba: 22. junija 2017 se je Antshares pred 200 udeleženci v sedežu Microsofta v Pekingu preimenoval v NEO. Preimenovan je bil, da je obnovil svojo profesionalno podobo. NEO je bilo izbrano kot ime, ker “NEO” v grščini pomeni “novost, novost in mladost”.

Ekipa NEO

Glavni člani skupnosti so ustanovitelj – Da Hongfei, soustanovitelj in glavni razvijalec – Zhang Zhengwen, Generalni sekretar – Tao Rongqi in drugi razvijalci, upravljavci in sodelavci skupnosti.

NEO primeri uporabe 

Digitalna sredstva- Cilj NEO je pretvoriti tradicionalna sredstva v digitalna s pomočjo pametnih pogodb. Ta digitalna sredstva bodo decentralizirana in bodo z zakonom zaščitena z uporabo digitalnih potrdil na verigi blokov, kar pa bo zagotovilo zaupanje.

Digitalna identiteta– NEO bo omogočal ustvarjanje identitetnih informacij organizacij, posameznikov in subjektov v elektronski obliki. Te identitete bodo uporabne prek večfaktorskih mehanizmov za preverjanje pristnosti, kot so prepoznavanje obraza, prstni odtisi, prepoznavanje glasu in SMS.

Pametne pogodbe Ime “pametne pogodbe” je skoval kriptolog in računalnik, Nick Szabov 90. letih. (Glejte naš obsežen vodnik o pametnih pogodbah tukaj.) Pametna pogodbena platforma, ki jo je razvil NEO, je resnično revolucionarna. V NEO se za razliko od drugih pametnih pogodbenih platform ni treba učiti novega jezika pametnih pogodb.

Če ste razvijalec, ki uporablja C #, Java ali kateri koli drug običajni programski jezik, lahko že zdaj začnete kodirati pametne pogodbe. NEO-ov univerzalni lahki navidezni stroj (NeoVM) ima prednost visoke gotovosti, visoke sočasnosti in visoke razširljivosti za pametne pogodbe, ki temeljijo na verigi blokov..

DApps NEO bo podpiral razvoj decentraliziranih aplikacij z nenehnim podpiranjem in razvojem zrelejših razvojnih orodij in tehnik. (Glejte naš obsežen vodnik o DApps tukaj.) Nekateri primeri DApps so pametni skladi, pravne pametne pogodbe s pomočjo umetne inteligence in decentralizirane borze.

NEO in GAS skupna ponudba (delovni mehanizem)

Kot sem vam že povedal v uvodu, ima NEO dva kripto žetona:

 • NEO – prej znan kot Antshares (ANS).
 • PLIN – prej znan kot Antcoins (ANC).

Žeton NEO deluje kot naložbeni žeton NEO blockchain. Vsebuje 100 milijonov žetonov, ki jih bomo uporabili za ustvarjanje blokov, upravljanje omrežja, spremembe omrežja in druge zahteve glede soglasja. Teh 100 milijonov žetonov je bilo vnaprej izkopanih med ustvarjanjem bloka geneze.

Edinstveno je omeniti, da NEO v nasprotju z drugimi kriptovalutami ni v tem, da ni deljiv; najmanjša enota bo vedno 1.

Žeton GAS ima tudi 100 milijonov trde kapice, vendar deluje kot gorivo za verigo NEO. Za razliko od žetona NEO je GAS deljiv s faktorjem 1/10 ^ 8 in ni bil predhodno izkopan. 100 milijonov žetonov GAS bo na koncu ustvarjenih z algoritmom razpada v približno 22 letih.

GAS se bo uporabljal za dodeljevanje virov in omrežnine za operacije, kot so izvajanje DApps, pametne pogodbe in zagotavljanje spodbud za vzdrževanje verige blokov.

Tržna kapitalizacija NEO

Skupna krožna ponudba NEO je 65 milijonov žetonov, trenutna cena posamezne enote pa 18,73 USD. V času pisanja tega članka je trenutna tržna omejitev 1,1 milijarde dolarjev (CoinMarketCap).

Kako kupiti kriptovaluto NEO?

Glej tudi:

 • Kako kupiti priljubljeno kriptovaluto NEO (+ kje kupiti)

Kupite NEO pri Changellyju

Nakup NEO neposredno iz fiat valute je malo težaven. Vendar lahko svoje druge kovance, kot so BTC, LTC ali ETH, vedno zamenjate v zameno za žetone NEO. Postopek je zelo preprost.

Za nakup NEO boste potrebovali naslednje stvari:

 1. Vaš naslov NEO, kjer želite dobiti svoje žetone NEO.
 2. Nekaj ​​bitcoinov / altcoinov za zamenjavo za NEO.

Opomba: Čeprav vam ta vodnik prikazuje, kako kupiti Ripple v zameno za BTC, je postopek popolnoma enak za nakup NEO. Changelly sem že večkrat uporabil brez težav. Lahko si ogledate našo Changelly pregled tukaj.

Kupite NEO pri CoinSwitch

Kupite NEO pri CoinSwitch

CoinSwitch je tudi izmenjalna platforma, podobna Changellyju. Za industrijo je precej nov in trenutno podpira le izmenjave med BTC in NEO

Kupite NEO pri borzah

Spodaj je seznam uveljavljenih borz kriptovalut s seznamom NEO, vendar samo Binance omogoča dostop do žetona GAS za držanje NEO.

 • Binance: Podprti pari so NEO / BTC, NEO / ETH, NEO / USDT, NEO / BNB
 • Huobi: Podprti pari so NEO / BTC, NEO / USDT
 • Bitfinex: Podprti pari so NEO / BTC, NEO / USDT, NEO / USD
 • KuCoin: Podprti pari so NEO / BTC, NEO / ETH, NEO / USDT

Najboljše NEO denarnice

Neo nima veliko možnosti denarnice, toda za zgodnje uporabnike zagotovo obstajajo možnosti. Te denarnice podpirajo tudi žetone NEP-2, NEP-5, NEP-9.

Prihodnost NEO

NEO je odličen projekt, katerega potencial je enak (morda celo večji od) Ethereuma.

NEO deluje na a posebej razvit dokaz o soglasju glede vložkov mehanizem, ki je verjetno najboljši dokaz razpoložljivega mehanizma vložkov. Tudi veriga blokov NEO je kvantni računalniški dokaz kar mu daje prednost v primerjavi z drugimi blockchain projekti.

Poleg tega je sposobnost kodiranja pametnih pogodb in DAppov v običajnih programskih jezikih, kot so C #, Go in JAVA, glavna prednost. To je pozitivno za razvijalce, ker jim znižuje vstopno oviro in zmanjšuje faktor stroškov in časa za učenje povsem novega jezika pametnih pogodb.

Že ena sama točka je močan konkurent Ethereuma, ker bo z več skupnimi jeziki, ki so na voljo razvijalcem, na platformi razporejenih več pametnih pogodb in DApps, kar bo povzročilo rasti cen.

S tehnološkega vidika je NEO videti boljši kot mnogi drugi projekti, kot tudi je Turingov popoln, kot Ethereum.

In ne pozabimo tudi nedavnega rasti cen NEO, v katerem se je skoraj čez noč zvišal s 6 na 52 dolarjev, dosegel prvih 5 tržnih omejitev in obšel NEM, DASH, STRAT in LTC. Mislim, da je do tega rasti cen prišlo predvsem zato, ker so vlagatelji lahko videli potencial NEO-jev beli papir. Trenutno največja ovira pri NEO je kitajska ureditvena scena.

Nadgradnja: NEO se od zdaj premika postrani in znaša 15 USD in je trenutno med 100 najboljših valut, toda kot veste, je cena le številka.

Potem ko so Kitajci poskušali urediti kriptovalutno industrijo in prepovedali ICO, je prihodnost NEO za zdaj dvomljiva. Od ladje, ki je zmagala, je zdaj ladja, ki tone. Le če bi kitajsko življenje prepovedalo ICO-jev takrat Neo, bi lahko postalo morilec Ethereuma, kot smo upali. Za zdaj bo cena bolj padala, dokler ni našla ustrezne podpore.

Torej, sporočite mi: Ste vloženi v NEO? Kaj vam je na platformi všeč / ne? Delite svoje misli z nami v spodnjih komentarjih!

In če se vam je ta objava zdela koristna, je ne pozabite deliti na družbenih omrežjih! 

Uradni viri NEO

Spodaj je nekaj povezav, ki vas bodo sproti obveščale o NEO:

Tako kot Neo sem tudi v številnih priljubljenih kriptovalutah podrobno opisal vodnik. O njih lahko preberete s klikom na spodnjo povezavo:

 • Kako kupiti priljubljeno kriptovaluto NEO (+ kje kupiti)
 • 9 najboljših NEO denarnic za shranjevanje NEO 
 • 13 orodij za kripto trgovanje, ki jih toplo priporoča CoinSutra (izbira strokovnjaka)
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map