Se spomnite pred nekaj tedni, ko sem z vami delil 6 načinov za neizvedljive transakcije z bitcoini?

Po tem, ko sem to napisal, sem razmišljal, za kakšen glavobol gre.

Mislim, koliko pregledov mora zagotoviti uporabnik Bitcoina, preden lahko zagotovi svojo anonimnost.

Zakaj ne bi imeli kriptovalute, ki svojim uporabnikom zagotavlja popolno anonimnost?

Nekateri morda mislite, da je popolna anonimnost potrebna le za kriminalce, vendar to ni res. Ogledate si lahko moj prejšnji članek o anonimnih Bitcoin transakcijah, kjer delim, kako vas lahko ugrabijo ali oropajo, če nimate finančne zasebnosti.

Poleg tega menim, da bi morali biti v tem podatkovno osredotočenem svetu podatki o finančnih transakcijah najbolj varni.

Naj tukaj navedem en primer …

Recimo, da ste se ustavili v trgovini za odrasle, da bi nekaj kupili s svojo kreditno kartico. Tu vaša kreditna kartica pušča digitalno sled znotraj trgovčevega sistema. Recimo, da je strežnik za obračun trgovca ali vaš plačilni procesor vdrl. Zdaj so vaši podatki javno dostopni v internetu.

Kdo ve, kakšne posledice bi to lahko imelo … Mogoče ogrozi vaš odnos, morda ogrozi vašo kariero ali morda povzroči javne zadrege. Bistvo je, da so vaše potrošniške navade zdaj javno znane.

Toda ljudje v 21. stoletju večinoma nismo pozorni na to, da je takšna situacija ni treba, da se zgodi.

Imamo kriptovalute, ki si prizadevajo zagotoviti popolno anonimnost transakcij.

Trenutno najbolj priljubljeni anonimni kripto sta Monero, o kateri sem že veliko razpravljal, in Zcash.

Kaj je Zcash?

Zcash je enakovredna (P2P) kriptovaluta, kot je Bitcoin. Toda za razliko od Bitcoina je njegova edina prednostna naloga osredotočanje na zasebne, anonimne in zamenljive transakcije, ki jih Bitcoin ne more storiti.

Zcash je bil oproščen Bitcoina in je bil predstavljen oktobra 2016, prej pa je bil znan kot Zerocoin. Temelji na posebnem kriptografskem protokolu, ki ščiti podatke o pošiljatelju, podatke o prejemniku in znesek, opravljen med obema stranema.

Zcashov odprti projekt kriptovalut uporablja a zk-SNARK protokol. To je nov kriptografski protokol, ki dokazuje nič znanja, ki zagotavlja zasebnost, anonimnost in zamenljivost kovancev Zcash.

Vendar pa zasebnost in anonimnost pri Zcashu po privzetku nista implementirani, saj ima tudi pregledno funkcionalnost transakcij, kot je Bitcoin.

Torej Zcash po zasnovi ima neobvezne funkcije anonimnosti in zasebnosti za uporabnike, ki jih želijo uporabljati.

Kako deluje Zcash?

Zcash deluje na a zk-SNARK protokol. Za boljše razumevanje tega protokola, Pojdi sem.

Ta protokol so leta 2014 razvili znanstveniki in raziskovalni kriptografi na univerzi Johns Hopkins, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Technion-Israel Institute of Technology in University of Tel Aviv.

Kako deluje ZcashVir Zcash

Ekipa Zcash

The Ekipa Zcash je edinstveno združenje inženirjev, svetovalcev in znanstvenikov. Nekateri so navedeni spodaj …

Zcash je odprtokoden, a za njim stoji uradno podjetje, kar je za odprtokodni projekt precej nenavadno. Podjetje je Zerocoin Electric Coin Company, ali ZECC, vodi pa ga Zooko Wilcox.

Dobava in distribucija kovancev Zcash

Zcash (ZEC) ima skupno največ 21 milijonov kovancev, kot je Bitcoin, in se pridobiva s pomočjo vojnega ujetnika Algoritem Equihash. Vseh 21 milijonov naj bi izkopali do leta 2032, tako kot Bitcoin se tudi nagrada za rudarstvo Zcash vsaka štiri leta prepolovi.

Zcash ni bil predhodno izkopan ali financiran z ICO, kot mnogi drugi kripto projekti; namesto tega sledi edinstvenemu pristopu financiranja in distribucije.

Zcash je začel z zaprto investicijsko skupino, ki je podjetju financirala milijon dolarjev za začetek razvoja in poslovanja. V zameno se tem vlagateljem obljublja 10-odstotna nagrada v skupni ponudbi v prvih 4 letih.

Nekateri priljubljeni vlagatelji iz te zaprte skupine so Barry Silbert, Erik Voorhees, Roger Ver, in Naval Ravikant.

Ta 10-odstotna nagrada vlagateljev se imenuje “nagrada ustanoviteljev”, kar v bistvu pomeni, da ne glede na količino Zcash-a, ki je izkopan v prvih 4 letih, bo 10% Zcash-a postopno razdeljeno med te vlagatelje..

To pomeni, da se v prvih 4 letih vlagateljem razdeli 2,1 milijona, kar lahko predstavlja nekakšen davek na rudarstvo.

Po štirih letih prejme celotna rudarska nagrada rudarjem, kot v običajnem sistemu preverjanja dela.

Tržna kapitalizacija Zcash

Po navedbah CoinMarketCap, skupna ponudba Zcash v obtoku je 2.294.531 ZEC, trenutna cena posamezne enote pa 128 USD. Zaradi tega je njegova tržna kapitalizacija približno 637 milijonov USD (v času pisanja tega članka).

Kako kupiti kriptovaluto Zcash

Zcash je altcoin in nakup altcoinov neposredno v fiat valuti je zelo redek.

Zato sem sestavil ta seznam možnosti nakupa / zamenjave za Zcash, ki vključuje nekaj enostavnih možnosti nakupa, kot je Changelly & ShapeShift skupaj z naprednimi možnostmi, kot je nakup na borzah v različnih fiat / kripto parih.

Zcash kupite pri Changellyju

Nakup Zcash neposredno v fiat valuti je težko. Lahko pa svoje druge kovance, kot so BTC, LTC ali ETH, zamenjate v zameno za Zcash na Changelly.

Uporaba Changelly je zelo preprosta.

Za nakup Zcash boste potrebovali naslednje stvari:

 1. Vaš naslov Zcash, na katerega želite dobiti svoje kovance Zcash.
 2. Nekaj ​​bitcoinov / altcoinov za zamenjavo za Zcash.

Pojdite proti borzi kriptovalut CoinSutra – Changelly in sledite navodilom v tem priročniku.

Opomba: Čeprav ta priročnik prikazuje, kako kupiti Ripple v zameno za BTC, je postopek pri nakupu Zcash-a popolnoma enak. 

Zcash kupite na borzah

Nekatere izmed priljubljenih borz Zcash so:

 1. Binance – Podprti pari so ZEC / BTC, ZEC / ETH
 2. CoinBase – Zec so dodali pred kratkim
 3. Podprti pari Huobi so ZEC / BTC, ZEC / USDT
 4. Podprti pari Bittrex so ZEC / BTC, ZEC / ETH, ZEC / USTD, ZEC / USD
 5. Cex: Takoj kupite s kreditno / debetno kartico
 6. Podprti pari Kraken so ZEC / BTC, ZEC / USD, ZEC / EUR

Priljubljene denarnice Zcash

Nekatere priljubljene denarnice Zcash so:

 • Mobilne denarnice – Coinomi (Android), Jaxx (iOS, Android)
 • Brskalnik / Spletne denarnice – Jaxx  (Razširitev za Chrome),
 • Namizne denarnice – Jaxx (Windows, Mac, Linux), Izhod (Windows, Mac, Linux))
 • Denarnice za strojno opremo – Ledger Nano X, Trezor

Prihodnost Zcash-a

Tu je nekaj stvari, ki jih morate vedeti o Zcashu …

 • Ko je bil Zcash lansiran, je bil ocenjen na več kot 3000 dolarjev, v nekaj tednih januarja 2017 pa je padel na 50 dolarjev in zdaj trguje pod 400 dolarji. Ampak ne moremo reči, da zaradi teh padcev cen ni dobra zaloga vrednosti, saj vsi vemo, da so Bitcoin tudi do zdaj večkrat šli od tovrstnih voženj z vlaki.
 • Za podpis in pošiljanje anonimne transakcije potrebujete najmanj 8 GB RAM-a in nekaj minut. To v resnici vsakodnevnim uporabnikom ne ponuja veliko vrednosti. Zaradi tega mora Zcash to anonimno funkcijo obdržati neobvezno. Pričakujte dvig cen, ko bo ekipa razvijalca Zcash lahko rešila to težavo z uporabnikom prijaznimi anonimnimi transakcijami.
 • Zcashova glavna tehnologija, zk-SNARK protokol, je bil izumljen leta 2014 in izveden leta 2016 z Zcash. Je razmeroma nova in še ni prestala preizkusa časa, ki so ga prestale druge kriptografije o zasebnosti, kot je Monero. A vseeno naj bi bil poznejši, tj. Zcash bolje v tehniki.
 • Zcash-ov distribucijski mehanizem izgleda kot država, ki obdavčuje svoje državljane, saj tudi oni 4 leta obdavčujejo rudarstvo Zcash-a. Poleg tega ni preglednosti, kolikšen delež nagrad prejme vsak vlagatelj, kar sproža neodgovorjena vprašanja.
 • Tudi Zcashov mehanizem upravljanja sproža več vprašanj, saj imajo kljub temu, da so odprtokodni, podjetje, ki skrbi za skoraj vse. Njihova zaupanja vredna postavitev posameznikov skrbi Varnost Zcash, očitki v ozadju, in blazne stopnje inflacije. To za decentralizirano kriptovaluto preprosto ni smiselno.

Seveda, če bodo nekatere od zgoraj naštetih težav rešene in odpravljene, bo imel Zcash še bolj plodno prihodnost, ker že uporablja osnovni protokol Bitcoin, ki je bil preizkušen v času in ima tudi vrhunske funkcije zasebnosti, vgrajene na vrhu to.

Po drugi strani pa za minuto, če ignoriramo nekatere od teh trditev o backdoor in zaupanja vredni namestitvi, je vsekakor Zcash dobra stvar za vlaganje, saj je od marca letos ROI dosegel več kot 1400%, kar je neverjetno.

Če pa vlagate, bodite pripravljeni na vožnjo z vlakom, ker zgodovinske karte kažejo enako, kot je prikazano spodaj.

Prav tako so vlagatelji, ki so lahko časovno ocenili trg in novice, s to naložbo lahko dobro ustvarili dobiček, ko je cena padla na najnižjo raven 26 USD.

In nekateri so lahko celo izkoristili dobiček, ko se je Zcash, potem ko se je zadrževal za 200 dolarjev, v zadnjih nekaj tednih skočil skoraj 100%.

Nadgradnja: Sapling je omrežna nadgradnja za Zcash, ki uvaja pomembne izboljšave učinkovitosti za zaščitene transakcije, ki bodo odprle pot širokemu naslovu, zaščitenemu z Zcash, za mobilne naprave, izmenjavo in prodajo..

Aktivacijski blok 419200 bo izkopan 28. oktobra 2018 18:21 UTC-05: 00 ob predpostavki 150 sekund / blok. Nauči se več: https://t.co/YjAYvMvBbb #Zcash #Sapling pic.twitter.com/hBPzVMSAlM

– Electric Coin Company (@ElectricCoinCo) 5. oktober 2018

Zdaj pa vas zanima: Kaj menite o Zcashu? Kakšen je vaš pogled na to? Ste vloženi v Zcash? Delite svoje poglede / misli v spodnjem oddelku za komentarje!

Če vam je ta objava všeč, jo delite s prijatelji na Facebooku in Twitterju!

Uradni viri Zcash:

Spodaj je nekaj povezav, ki vas bodo sproti obveščale o Zcashu:

Tu je nekaj ročno izbranih kriptovalut, ki jih lahko preberete v nadaljevanju:

 • Kaj je kriptovaluta Cardano (ADA) & Blockchain 3.0
 • Zilliqa Blockchain: Vse, kar morate vedeti
 • Kriptovaluta Zcoin (XZC): vse, kar morajo začetniki vedeti
 • Kriptovaluta Stratis (STRAT) Vse, kar morate vedeti
 • Priročnik za začetnike po protokolu 0x (ZRX)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me