Ste vedeli, da številne kriptovalute, ki dejansko trdijo, da so dovolj zasebne, niso tako zasebne, kot pravijo?

V prejšnjem zapisu sem naštel nekaj kriptovalut, ki trdijo, da svojim uporabnikom zagotavljajo zasebnost transakcij, in poskušal sem vam dati vpogled v njihove ponudbe.

 • Tukaj je: 9 anonimnih kriptovalut, o katerih bi morali vedeti

Vendar pa več kot 10 kriptovalut deluje na zasebnih in anonimnih transakcijah, vendar sem jih v omenjenem članku namerno omenil le nekaj.

To sem storil, ker mislim, da so od danes tega edini vredni pozornosti. Nikoli pa ne veste, kdaj lahko nov kripto v tej nori kriptosferi pride in se pridruži njihovim vrstam. In ravno zato bom še naprej posodabljal svoje izbire.

Ena izmed kriptovalut, ki mi je osebno všeč in sem jo omenila tudi v zgornjem članku, je Zcoin, poznan tudi kot XZC ali Zerocoin. Vem, da nekateri od vas morda mislijo, da pravim tako, ker sem močno vložen v ta kovanec, vendar pravzaprav to ni razlog.

Ta kovanec me zanima zaradi osnovne tehnologije, zaradi katere mi je bil všeč, in ravno zaradi tega se tukaj pogovarjam z vami o njem.

V tej temeljni analizi Zcoina bom obravnaval naslednje pomembne točke o Zcoinu:

 1. Kaj je Zcoin?
 2. Kako deluje Zcoin?
 3. Zcoin’s Vision
 4. Ekipa Zcoin
 5. Skupna ponudba Zcoin 
 6. Tržna kapitalizacija Zcoina
 7. Kako kupiti Zcoin kriptovaluto
 8. Zcoin denarnice
 9. Zcoinova prihodnost in načrt
 10. Nekaj ​​napačnih predstav Zcoin
 11. Uradni viri Zcoin

Začnimo…

Kaj je Zcoin?

Zcoin, poznan tudi kot XZC ali Zerocoin, je odprtokodna decentralizirana kriptovaluta, ki se osredotoča na doseganje zasebnosti in anonimnosti svojih uporabnikov med transakcijami.

Da bi dosegel to zasebnost in anonimnost, Zcoin uporablja dokaze o ničnem znanju prek protokola Zerocoin, ki je trenutno eden najbolj citiranih dokumentov o kriptografiji.

V kriptografiji je a dokaz o ničelnem znanju ali protokol ničelnega znanja je metoda, s katero ena stranka ( preizkuševalec) lahko dokaže drugi stranki ( preveritelj), da je določena izjava resnična, ne da bi podajali kakršne koli informacije, razen dejstva, da je izjava resnična.

Wikipidea

Z drugimi besedami, ko plačujete z Bitcoinom ali Ethereumom ali kaj podobnega, je vaša zgodovina transakcij privzeto vedno povezana z vašimi kovanci, zaradi česar ste ranljivi. To pa zato, ker je za ugotovitev izvora kovancev potrebna le ena povezava do vaših osebnih podatkov ali IP.

Če pa transakcijo opravljate z Zcoinovo funkcijo Zercoin, nobena od vaših zgodovin transakcij ni povezana z dejanskimi kovanci in samo prejemnik in pošiljatelj vesta, da ste dejansko zamenjali sredstva.

Upoštevajoč to, si oglejmo, kako to kriptografsko čudo deluje v Zcoin.

Kako deluje Zcoin?

Zcoin deluje na protokolu Zerocoin z uveljavljanjem dokazov o ničelnem znanju. Tu je kratek uvodni video Zcoin, ki pojasnjuje, kako deluje pod pokrovom.

Kovnica: Ko želite poslati zasebno transakcijo z Zcoinom, morate le izbrati število kovancev, ki jih želite kovati. Sporočite, da bi se vaše običajno stanje v Zcoin samodejno zmanjšalo in prejeli boste nove kovance brez zgodovine transakcij. V bistvu se vaši stari kovanci kriptografsko spalijo, s čimer se prepreči, da bi jih kdo drug znova uporabil in bil usmerjen v zgodovino vaših transakcij. Dejstvo, da vam pripisujejo nove kovance brez zgodovine, se ohranja, prav tako pa tudi celotna ponudba.

Odslej lahko kovate le v apoenih 1, 10, 25, 50 in 100. Recimo, da ste izbrali kovance „100“, ki jih boste kovali. Samodejno boste prejeli novih 100 Zcoinov brez zgodovine.

 • Porabite: In zdaj, ko želite opraviti zasebno transakcijo, boste morali uporabiti teh kovanih novih 100 kovancev. Zdaj lahko iz tega sklada skladov v poljubnem apoenu pošljete poljuben znesek vsem, ki nimajo nobene anonimnosti, ker temu ni priložena zgodovina.
 • Ponovi: In na enak način lahko kadar koli ‘kovate’ in ‘pošiljate’ Zcoine z nedotaknjeno zasebnostjo.

To sem poskušal razložiti na zelo preprost način, vendar je dejanska tehnologija precej zapletena. Če se želite poglobiti vanj, tukaj je povezava.

Zcoin’s Vision

Zcoin želi izboljšati stvari, ki jih Bitcoin doslej ni mogel storiti, in sicer zamenljivost, zasebnost in centralizacijo rudarja.

Zcoin bo svojim uporabnikom zagotovil popolno zamenljivost in zasebnost skupaj z rušenjem centralizacije rudarja z uvedbo boljšega algoritma za dokazovanje dela, imenovanega MTP, o katerem bom nadalje govoril v tem članku.

Zcoinova ekipa

Zerocoin je kriptovaluta, ki jo predlaga Univerza Johns Hopkins profesor Matthew D. Green in podiplomska študenta Ian Miers in Christina Garman kot razširitev Bitcoin protokola, ki bi dodala resnično kriptografsko anonimnost Bitcoin transakcijam.

Zerocoin je bil prvič uveden v popolnoma funkcionalno kriptovaluto, ki jo je javnost objavila Poramin Insom, kot Zcoin, ki je tudi vodilni razvijalec, septembra 2016.

Nekateri pomembni razvojni člani ekipe so navedeni spodaj.

Poleg tega je njihova ekipa sestavljena iz drugih razvijalcev, upraviteljev skupnosti, podpornega osebja in svetovalcev, ki vzdržujejo potrebno ravnovesje.

Skupna ponudba Zcoin 

Skupno število Zcoin, ki bo kdaj proizvedeno, je 21 milijonov enot. Trenutno obstaja približno 3,4 milijona enot v obtoku in počitniške enote, ki jih še ni treba izkopati.

Toda celotna ponudba se je po letu 2008 povečala za 388450 enot XZC Napaka kode Zcoin, ki ga ekipa zaradi ekonomskih razlogov ni umaknila, zato celotna ponudba znaša približno 21,4 milijona.

Vsakih 10 minut se izkoplje blok Zcoin in ustvari 50 kovancev, kar pomeni 72,00 Zcoinov na dan.

Tržna kapitalizacija Zcoina

Po navedbah CoinMarketCap, skupna ponudba Zcoin v obtoku je 5.757.841 XZC, trenutna cena posamezne enote pa 9,6 USD. To pomeni, da njegova tržna kapitalizacija znaša približno 55 milijonov USD (v času tega članka).

Kako kupiti Zcoin kriptovaluto

Prepričan sem, da bi nekateri od vas radi prejeli HODL nekaterih enot Zcoin po branju njegovih USP-jev. Zato je tukaj seznam virov, od koder lahko kupite nekaj Zcoinov zase.

 • Podprti pari Binance so XZC / BTC, XZC / ETH, XZC / BNB
 • Podprti pari Huobi so XZC / BTC, XZC / ETH
 • Podprti bittrexovi pari so XZC / BTC
 • LiteBit.eu-Podprti pari so XZC / EUR

Opomba: Nakup XZC v fiat valutah, kot so USD, EUR ali GBP, je trenutno precej težaven.

Zcoin denarnice

Za Zcoin ni na voljo veliko možnosti denarnice, toda za tiste, ki prvi sprejmemo denar, kot smo ti in jaz, obstaja dovolj možnosti denarnice, da bodo vaši kovanci na varnem.

Nekaj ​​napačnih predstav Zcoin

Tudi glede Zcoinov obstaja nekaj napačnih predstav.

 • Imajo zanesljivo nastavitev, ki omogoča kovanje kovancev za nedoločen čas, zato ni varno, vendar to ni res. Za začetek so seveda morali opraviti zaupanja vreden način namestitve, ker pa imajo na voljo preverljivo skupno ponudbo kovancev, ki preprečuje kakršno koli goljufanje. Za to slabost pa skrbi njegova ekipa razvijalcev odstranjevanje te zaupanja vredne nastavitve v bližnji prihodnosti in ko se bo to zgodilo, bo Zcoin eden od resnih kovancev, na katere lahko računamo za zasebnost.
 • Prav tako se pogosto štejejo za Zcash-ove vilice, vendar to tudi ni res, ker Zcash temelji na protokolu Zerocash, medtem ko je bil Zcoin začet iz nič z uporabo tehnologije Zerocoin.

Zdaj, ko sem odpravil nekatere napačne predstave Zcoina, je čas, da pogledamo v njegovo prihodnost.

Zcoinova prihodnost in načrt

Prihodnost Zcoina je precej obetavna in vredna ogleda zaradi naslednjih razlogov in zanimivih stvari na njihovem načrtu:

 • Zcoin je prvi kovanec za uporabo MTP dokazilo o delu tip, ki omogoča splošnim množicam, da kopajo Zcoin z GPU-ji in CPU-ji. MTP ASIC, kot dragi rudarji, ne dovoljuje kopanja kovancev XZC. Oglejte si ta video, če želite izvedeti več o njegovih značilnostih.

 • Zcoin uvaja tudi Znodes, da bi njihova kriptovaluta postala bolj decentralizirana in anonimna. Ti Znodi bi bili kot masternode in bodo olajšali anonimne transakcije, ker je samostojno izvajanje anonimne transakcije precej računsko. Več o Znodes si oglejte tukaj.
 • Znode bomo spodbudili tako, da bomo zmanjšali del nagrade ustanovitelja. Tudi presežna sredstva, ki nastanejo z znižanjem nagrade ustanovitelja, bi bila namenjena zaposlovanju novih razvijalcev in večjim trženjskim prizadevanjem.
 • Naslednji dnevni red njihovega načrta je vgraditi vgrajeni Tor ali neki mehanizem za zakrivanje IP, zaradi česar bo popolnoma anonimen.
 • Poleg teh je zaradi nekaterih inovativnih in razburljivih stvari, ki so na njihovem načrtu, ta projekt vreden ogleda naenkrat. Gre namreč za protokol sigma, decentralizirano anonimno glasovanje in Zcoin Labs itd.

 • Nenazadnje je njegova nedavna cena res dober pokazatelj njenih zdravih tržnih razpoloženj in kaže, da obstajajo ljudje, ki razumejo vrednost tega projekta. Samo zato, da stvari postavim v perspektivo, da boste lahko razumeli, kaj pravim – enota Zcoin je bila marca 2017 po ceni 2 USD, zdaj pa je 37 USD, konec leta pa še prihaja.

In s to izjemno statistiko rasti vam prepuščam, da se sami prepričate na podlagi vseh vpogledov, ki sem jih dal zgoraj, da presodite, ali je ta projekt vreden vašega časa ali ne.

In če mene vprašate, bom zagotovo rekel, da je vreden svojega časa in zato o tem pišem. &# 128578;

Adios!

Nadgradnja: Zcoin Integrates Dandelion-Dandelion zagotavlja omrežno zasebnost, ki dodatno prikriva naslov IP nekoga, ki oddaja transakcijo.

Uradni viri Zcoin

Nekaj ​​uradnih povezav, ki vam bodo pomagale biti obveščeni o novicah Zcoin:-

Tukaj je nekaj izbranih člankov, ki jih boste lahko prebrali v nadaljevanju:

 • Kriptovaluta Binance: edinstvena in hitro rastoča kripto valuta
 • Kriptovaluta NEO: vse, kar morate vedeti o kitajskem ethereumu
 • Kriptovaluta Stratis (STRAT) Vse, kar morate vedeti
 • Kriptovaluta Litecoin: popoln vodnik za absolutne začetnike

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me