Iskreno povedano, ICO-ji in prodaja žetonov so novo življenje začeli po vsem svetu.

Zdaj lahko s pomočjo ICO-jev in prodaje žetonov vsakdo kjer koli na svetu s fantastično idejo najde kapital zase, da začne svoje podjetje.

In ne samo zagonska podjetja, temveč tudi uveljavljena podjetja lahko ta koncept izkoristijo tudi za dodatna sredstva, da svoje podjetje dvignejo na višjo raven.

Vendar obstaja težava:

ICO in prodaja žetonov prinašajo nov sklop izzivov. Nekateri izzivi, ki sem jih pojasnil v prejšnjem članku o ICO: Kaj so ICO (začetna ponudba kovancev) & Zakaj so dobre zate?

Toda glavni izziv je ureditev. Mednarodne organizacije ICO in prodaja žetonov, ki temeljijo na tehnologiji veriženja blokov, je težko urediti in manj regulacije, več slabih akterjev bo sistem pritegnil.

Začelo se je tudi s ponarejenimi ICO-ji in prodajo žetonov, ki pobegnejo z denarjem vlagateljev. Nekateri primeri takih goljufivih ICO in prodaje žetonov so:

Poleg teh dveh obstaja še velik seznam neuspešnih lažnih ICO in prodaje žetonov.

Prav tako sem imel lastno izkušnjo, da sem bil med lažnim ICO-jem CoinDash. V trenutku, ko je CoinDash ICO začel njihovo spletno mesto, so vdrli in dejanski naslov ETH za polog umiril.

Kasneje so napadalci ETH podjetju vrnili anonimno, kar samo po sebi odpira številna vprašanja o njihovi legitimnosti.

Torej, vidite, takšne stvari niso zelo redke v kripto prostoru, zato vlagatelji zahtevajo posebno previdnost, preden se odločijo, da bodo v projekt vložili niti drobiž.

Zato je za nas izjemnega pomena tudi izobraževanje občinstva o mednarodnih organizacijah ICO, zato bom pred vlaganjem v to objavo delil, kako opaziti lažne ICO in prodajo žetonov..

Torej, vstopimo …

7 načinov za odkrivanje lažnih ICO & Prodaja žetonov

1. Vprašljiva bela knjiga

Če ICO ali prodaja žetonov nima ustrezne bele knjige, niso vredni nikogaršnjega časa. Številne organizacije ICO, ki so že same po sebi prevara, pogosto tu in tam kopirajo svojo belo knjigo. In včasih celo kopirajo celoten koncept v resnici, da bi prevarali ljudi.

Najboljša praksa je torej temeljita skrbnost koncepta in bele knjige, pogosto s primerjavo bele knjige s projekti v podobni niši. To je potrebno, ker je zelo verjetno, da se je prevarana ICO ali prodaja žetonov prepustila kopiranju ideje ali belega dokumenta drugega projekta.

In ko med raziskavo najdete ugovarjajoče elemente, mislim, da vam ne bi smel povedati, kaj morate storiti.

2.. Neprimerne podrobnosti o ekipi

Če projekt ne more deliti ustreznih podrobnosti o svoji ekipi, ne vem, kaj lahko pričakujem od takega projekta.

Številne organizacije ICO in prodaja žetonov pravijo, da bi člani njihove ekipe ali razvijalci želeli biti anonimni, vendar so zelo motivirani za projekt, resno mislim?

Resno, zakaj naj zaupam takim, ki sploh niso pripravljeni deliti svoje pravilne identitete? To je še ena rdeča zastava med raziskavami, zato se bolje izogibajte takim mednarodnim organizacijam ICO.

Tudi mnogi projekti, čeprav resnično razkrijejo svojo polno identiteto itd., So še vedno lahko ponarejeni, zato se bolje zavedajte tudi tega scenarija. Člani ekipe Benebit ICO so naredili to napako, vendar je bilo prepozno, da bi jih ujeli, saj so kasneje nekateri skrbniki naredili skrbni pregled.

Medtem ko skrbno pregledujete ekipo, pazljivo spremljate, kdo stoji za njo? Preberite si njihove profile v družabnih omrežjih in preberite o njih.

Naredite tudi naključne Googlove poizvedbe, na primer »PREVERA / Prevara +” Ime osebe “, da ugotovite, ali so bili vpleteni v kakršno koli prejšnjo prevaro ali prevaro..

3. Manjka MVP

Številni veliki vlagatelji to točko zamudijo, toda če me vprašate, je to eno najpomembnejših kriterijev pred naložbo v ICO.

Namerno pazim na MVP, to je minimalno izvedljiv izdelek ki je morda v različici beta, glede na njihovo belo knjigo. Pomembno je, ker vam daje praktična sredstva za videz in občutek izdelka, ki ga lahko pričakujete v njegovi celotni produkciji v živo.

Seveda pa razumem, da nekateri dobri ICO-ji, na primer Filecoin itd., Niso prišli do MVP-jev, toda kjer je bil velik uspeh in se še vedno obetajo.

Ampak kot sem vam že povedal, je to eden izmed dejavnikov, ki ga iščem, a zagotovo lahko ICO tukaj dobi popust, če je njihova ekipa in tehnična knjiga tako izjemna kot Filecoin, toda to je spet odvisno od vas.

4. Pomanjkanje načrta

Tudi ljudje imajo dolgoročne cilje in načrt zase, kaj potem govoriti o podjetjih.

Seveda je treba takoj zavreči ICO-je ali prodajo žetonov, ki nimajo ustreznega načrta zase. Če nimajo ustreznega načrta, je zgodnji signal, da jih najmanj zanima in si želijo odvzeti denar ali pa so vnaprej odločeni, da bodo delali, kar hočejo, tako da se ne bodo držali njegovega načrta, ker ga nimajo.

Vem pa, da se lahko izdelujejo tudi lažni načrti, zato morate tesno povezati belo knjigo in njihov načrt ter preveriti, ali je to dovolj izvedljivo glede na moč njihove ekipe..

Najboljši način za razumevanje je, da najdete običajne zagone v isti niši in vidite, kako se izvajajo in v kakšnih časovnih rokih, tako da boste dobili idejo, kako analizirati to točko med raziskovanjem ICO.

5. Neprofesionalno vedenje

Kot vsi veste, ko se ICO-ji in prodaje žetonov začnejo s svojimi marketinškimi prizadevanji, tvorijo skupine Telegram, Slack itd., In te skupine so odlična priložnost, da iz prve roke vedo o ekipi.

Torej, vključite se v takšne skupine in opazite vse in seveda tudi postavljajte inteligentna vprašanja.

Če so vaša vprašanja zasmehovana ali ste zaradi vprašanj izključeni iz skupine, potem ste veliko čestitk prepoznali vprašljivo ICO.

Če opazite nepotrebno nujnost glede vsake zadeve in neprimernega upravljanja, vam priporočam, da se izogibate takšni ICO.

Nazadnje se osebno obrnite na člane ekipe, da se pogovorite z njimi in si ogledate njihovo reakcijo in pristop. Vsi ti dejavniki vam bodo pomagali, da se sami pravilno odločite.

6. Struktura Ponzija ali piramide

Ponzijeve sheme in piramidne strukture so moje najljubše.

No, najljubši, ker vam ni treba porabiti veliko svojih možganov in časa, da bi ugotovili takšne prevarantske sheme, toda vseeno veliko ljudi naseda njim.

V preteklosti sem podrobno opisal isto: Kaj je Ponzijeva shema & Zakaj Bitcoin ni eden.

Običajno se v shemi Ponzija ali piramide zahteva, da se napoti in pripelje nove vlagatelje, stari pa dobijo plačilo z denarjem, ki prihaja iz novih.

Takšne sheme ICO ali prodaje žetonov so same po sebi nevzdržne, zato je najbolje, da se jim izogibate, če pa se vključite kljub temu, da veste, gre za Ponzijevo shemo, potem boste zagotovo izgubili.

7. Vprašljiva ekonomija žetonov

Če vam ekonomija žetonov in distribucija žetonov med vlagatelji, insajderji in projekt nimajo smisla, prosimo, da najprej zastavite vprašanja ustrezni ekipi ICO.

Če še vedno dobite nezadovoljive odgovore brez jasnosti, je najbolje, da se odjavite od takšnih ICO, ker ni smiselno sodelovati v ICO, kjer ustanovitelji nadzorujejo več kot 50–60% celotne ponudbe.

In ponavadi ekipe pravijo, da zapirajo toliko žetonov za toliko časa za neznano uporabo, potem pa tudi ne zaupajo takim ICO, ker bi ekipa, ki to počne, morala vedeti, kaj počnejo v prvem kraj.

Preverite tudi, ali je zaloga kovancev fiksna. Razumevanje razmerja delitve in ugotovitev, kje je nadzor nad preostalimi sredstvi, je prav tako zelo pomembno.

Vprašanja, na primer, ali so zasežena ali zavarovana v tehnologiji multi-sig, je treba sprožiti tudi pri resničnih lastnikih projektov, da bi dobili večjo jasnost..

Tu je primer zdrave ekonomije žetonov in sheme porazdelitve:

primer-distribucija žetona

Zaključek: Naložbe v ICO

Vlaganje v ICO in nato izguba denarja je enostavno, vendar je težko preveriti pravilno ICO.

Večino vlagateljev po vsem svetu privlači nenavadna podražitev cen, kot je 50-krat ali 100-krat, takoj ko kupijo ICO, vendar je to napačna miselnost.

In tudi če dobite 5x ali 10x, je hiper in napihnjen, ker izdelka še vedno ni, cene pa so odraz špekulacij.

Večina ICO-jev ali prodaje žetonov naj bi propadla in celo pionirji, kot je Vatalik Buterin, so izjavili:

"Kot meni Vitalik Buterin, bo 90% trenutnih ICO projektov … sčasoma propadlo" https://t.co/x1qT3iajYX#Buterin #ICO #Altcoin # Eter

– SolidityPower (@SolidityDev) 25. oktober 2017

Zato je za vlagatelje zelo pomembno, da se hitro izognejo razmišljanju o bogatenju in previdno pri svojih naložbenih odločitvah.

Nazadnje, nikoli ne vlagajte več, kot si lahko privoščite, da bi izgubili, in ves čas upoštevajte to osnovno načelo vlaganja.

To je vse z naše strani v tem članku. Upam, da boste s tem dobili boljši vpogled v ICO. V oddelku za komentarje bi vas radi slišali o strategijah, ki jih upoštevate, preden naložite v ICO.

Vam je všeč ta objava? Ne pozabite ga deliti!

Tu je nekaj izbranih člankov, ki jih morate prebrati, da povečate svoje znanje o kriptovalutah:

  • 5 pametnih nasvetov za začetnike pred vlaganjem v ICO
  • Kaj so DApps (decentralizirane aplikacije)? – Vodnik za začetnike
  • ERC223, nova različica ERC20, je tu in je njena pot boljša
  • Kyber Network: Vse, kar morate vedeti
  • Kovanci vs žetoni: vedite razliko [osnove kriptografije]

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me