6 parasta salausvero-ohjelmistoa – Laske salausverot

Kryptovaluutat toivat yhteen neljä pääryhmää: sijoittajat, kauppiaat, kaivostyöläiset ja varkaat. Kun kryptosfääri sai lisää vetovoimaa, veroviranomaiset koputtivat ja alkoivat puhua salauksen kauppiaiden ja sijoittajien tarpeesta maksaa veroa.

Salattu vero-ohjelmisto verrattu
Salausverotyökalu Verotappioiden kerääminen Huomautuksia
TokenTax Joo TurboTax-integraatio
Koinly NA Tukee kaikkia tärkeimpiä vaihtoa
Cryptotrader.tax Joo Tukee Yhdysvaltoja & Australia
Zenledger Joo TurboTax-kumppani
Cointracker (suositus) Joo Yhdysvallat, Iso-Britannia, Kanada, Australia
Blox NA
Beartax NA

Sitten tajusin: Ah, joten Benjamin Franklin oli oikeassa sanoessaan, että tässä maailmassa ei ole mitään varmaa, paitsi kuolema ja verot.

Salauskauppiaana & sijoittaja, sinun on maksettava veroja salaustuloista. Jos ei, veronkantajat etsivät sinua.

Kysymys kuuluu, mistä aloitat?

Aivan kuten sinäkin, minulla oli sama päänsärky, kun tajusin, että minun oli alettava raportoida salaustoimintani verotusta varten.

Oppaana olen luonut tämän yksinkertaisen mutta resurssipakatun palan, jonka avulla voit navigoida salauksen verotustilassa.

Joten mitä tässä oppaassa on?

 • Miksi sinun pitäisi huolehtia salausverotuksesta?.
 • Ymmärrä salakirjoitustoiminta ja sijoitustoiminta, jotka houkuttelevat veroja, ja ne, jotka eivät houkuttele.
 • Tiedät vivahteet siitä, miten salaustulosi ilmoitetaan verotusta varten (CPA: ta ei tarvita).
 • Ennen kaikkea esitän sinulle oikeat työkalut ja alustat, joiden avulla voit laskea ja raportoida verosi vaivattomasti. Joitakin työkaluja, joita tutkimme yhdessä, ovat:
 • TokenTax
 • Zenledger
 • Kolikkoseuranta
 • Bitcoin-verot
 • Kolikkoseuraaja
 • Koinly

Valmis? Aloitetaan.

Miksi sinun pitäisi olla huolissasi salausveroista?

Oletko velvollinen maksamaan veroa salaustoiminnastasi vai ei, riippuu siitä, mistä löydät itsesi. Salausverotus on vakava aihe, kun asut Yhdysvalloissa, Australiassa, Isossa-Britanniassa, Japanissa ja Ranskassa.

Näissä maissa on selkeät säännökset kryptoelinkeinonharjoittajien maksettavista veroista.

Alla olevassa taulukossa esitetään maat, joissa on salausverosäännöt, miten ne luokittelevat kryptovaluutat, ja verotyyppi, jonka sinun on maksettava kauppiaana.

Salausverosääntely Taulukon lähde: Crypto Research Report.

Mitkä salaustoiminnastasi ovat verollisia

Asuminen jossakin yllä mainituista maista ei tarkoita, että maksat veroja jokaisesta salauksen käytöstä auringon alla. Nämä ovat kryptovaluuttakauppaa ja sijoitustoimintaa, jotka edellyttävät verojen maksamista. Nämä toimet kattavat melkein kaikki maat.

 • Kun myyt kryptovaluuttasi fiatille (USD, GBP, AUD, JPY, EUR…)
 • Salausvaluutan vaihtaminen toiseen kryptovaluuttaan
 • Salausresurssien käyttäminen tavaroiden tai palvelujen maksamiseen
 • Kun saat kryptovaluutta tulona (joko kaivostoiminnalla tai maksuna kolmannelle osapuolelle tarjotuista palveluista)

Salattomat salaustoiminnot.

Kaikki cryptocurrency -hankinnat eivät houkuttele veroja. Tässä on toimintoja, joista sinun on maksettava veroja:

 • Kun siirrät kryptovaluuttasi lompakosta toiseen tai salausvaihdon välillä.
 • Lahjoittaa kryptovaluutta verovapaalle hyväntekeväisyysjärjestölle
 • Kun ostat salauksen fiatilla
 • Kun annat kryptovaluutan lahjaksi ystävälle tai perheelle.

Kuinka määrität salassapitotulostasi veloitettavan veron määrän

Laske salaustulojen vero

Salauskäytöistäsi maksamasi veron määrä riippuu tekemästäsi toiminnasta. (Tämä perustuu suurelta osin Yhdysvaltojen verohallinnon verosäännöksiin).

Myyntivoittovero

Salausresurssin ostaminen ja hallussapito ja myyminen sen jälkeen tulevaisuudessa houkuttelee myyntivoittoveroa. Esimerkiksi, jos ostat bitcoinin hintaan 10000 dollaria ja myyt sen myöhemmin hintaan 13000 dollaria, sinun on maksettava myyntivoittovero toteutuneista voitoista, joka tässä tapauksessa on 3000 dollaria. Prosenttiosuus, jonka maksat salauksen myyntivoittovero, riippuu kuitenkin siitä, piditkö salausvarojasi alle vuoden vai yli vuoden.

Tämä johtaa meidät kahteen verolajiin tässä luokassa: Lyhyen ja pitkän aikavälin myyntivoittovero (tämä osa keskittyy myyntivoittoveroon, koska salaustoimintaa hallitsevat tällä hetkellä suurelta osin ostot ja myynnit). Muista kuitenkin, että on muitakin toimintoja, jotka houkuttelevat veroja, kuten ostosten tekeminen salauksella tai kun sinulle maksetaan salaus palvelujen tarjoamisesta ja muusta).

Lyhytaikaisille myyntivoittoveroille

Sinun on maksettava lyhytaikainen myyntivoittovero, kun saat voittoja salaustuotteidesi myynnistä, kun olet pitänyt sitä alle vuoden. Yhdysvalloissa prosenttiosuus, jonka maksat lyhytaikaisista myyntivoittoveroista, riippuu suuresti siitä, oletko naimaton, naimisissa vai kotitalouden pää. Alla olevassa taulukossa on yhteenveto veroasteista ja kuhunkin ryhmään sovellettavista prosenttiosuuksista.

Yhdysvaltojen salauskauppiaille IRS on täydellinen luettelo verokannasta, jota sovelletaan lyhytaikaisiin kauppiaisiin ja sijoittajiin.

Pitkän aikavälin myyntivoittoihin

Sinun on maksettava pitkäaikainen myyntivoittovero, kun saat voittoa kryptovaluuttasi myynnistä pidettyäsi sitä yli vuoden. Seuraava taulukko kuvaa pitkäaikaisen haltijan verokantaa.

Pohjimmiltaan pitkäaikaisten myyntivoittoverojen verokannat ovat alhaisemmat ja edullisemmat elinkeinonharjoittajille ja sijoittajille verrattuna lyhytaikaisiin myyntivoittojen verokantoihin. Siksi verojärjestelmä palkitsee niitä, jotka pitävät omaisuuttaan pitkään. hodl on rakas elämä.

Salausverotus Isossa-Britanniassa

Jos olet salakirjoittaja Isossa-Britanniassa, sinun on maksettava myyntivoittovero tai tulovero suorittamiesi salaustoimintojen mukaan. Salakirjojen ostaminen ja myyminen houkuttelee myyntivoittoveroa ja salauksen vastaanottaminen maksuna tarjotuista palveluista tai kun kaivostoiminnasta saatu tulo houkuttelee tuloveroa.

Jos ansaitset salaustoiminnastasi 0–12 500 puntaa vuodessa, olet vapautettu verojen maksamisesta. Elinkeinonharjoittajille, jotka ansaitsevat 12501–50000 puntaa, maksat 20% salaustulostasi. Hänen Majesteettinsa tulot ja tullit (HMRC) poliittinen asiakirja, kuvaa yksityiskohtaisesti salaustoiminnan ja verojen luonteen Isossa-Britanniassa.

Katso myös: Osta Bitcoins Isossa-Britanniassa

6 salausverotustyökalua & Sovellukset

Tähän mennessä sinulla on käsitys salauksen verotuksesta maassasi, kuinka voit määrittää kaupasta ja sijoituksesta verotettavan tulon ja toimintoihisi sovellettavat veroprosentit.

 • Mutta onko sinun mentävä etsimään veroasiantuntijaa tai CPA: ta määrittämään verosi ja ilmoittamaan siitä puolestasi?
 • Onko sinulla varaa kolmansien osapuolten kuulemisesta aiheutuviin maksuihin??

Jos vastauksesi näihin kysymyksiin on iso EI, lue sitten.

Tämä viestin osa vie sinut läpi 5 kryptovaluutta-vero-ohjelmistoa, joiden avulla voit tuoda ja hallita kaupankäyntitietoja salauksenvaihdoista, laskea ja raportoida salaustoimintasi verot, itse. Plus joitain bonustyökaluja.

Tässä ovat työkalut, jotka löydät:

 • TokenTax
 • Koinly
 • Hoito
 • Zenledger
 • CoinTracker
 • Bitcoin-verot.

Katsotaanpa, mitä kukin ohjelmisto voi tarjota sinulle verovelvoitteidesi laskemisessa ja raportoinnissa.

Paras salausveroraportointi- ja laskentaohjelmisto:

1. TokenTax

TokenTax on yksi laajimmista verolaskenta- ja raportointiohjelmistoista jokaiselle salauksen kauppiaalle. Alusta on tehnyt koko prosessista vaivattoman integroimalla melkein kaikkiin siellä oleviin salausvaihtoihin. Se toimii myös tuhansien kryptovaluuttojen kanssa, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että altcoinisi ei kuulu TokenTax-laskenta- ja raportointipaneeliin.

Jos olet salakauppias, joka haluaa minimoida tappiosi ja maksimoida voitosi, sinut hämmästyttää TokenTaxin tarjoama minimointialgoritmi. Tämä ominaisuus suosittelee kolikoita, jotka sinun pitäisi myydä, jotta voit minimoida salaustoiminnastasi maksamasi verot, ja auttaa sinua hyödyntämään sekä salkkuasi että verojärjestelmääsi.

TokenTaxin merkittävät ominaisuudet

 • Tuki monille tiedostotyypeille, kuten Aikataulu C, 8938, FBAR ja 8949.
 • TokenTax on maailmanlaajuisesti käytettävissä. Riippumatta sijainnistasi, voit käyttää sitä veroraportointiin.
 • Se tukee marginaalikauppaa Bitmexiltä, ​​Poloniexiltä ja monilta muilta alustoilta.
 • Elinkeinonharjoittajana TokenTax antaa sinun tuoda tietoja lompakosta tai vaihtaa automaattisesti.
 • Voit myös integroida veroraportit tavallisiin kirjanpitotyökaluihin, kuten CCH, Drake Accounting ja TurboTax.

Tarkista TokenTax

2. Koinly

Koinly on toinen loistava työkalu salauksen kauppiaille ja kaivostyöläisille, jotka haluavat suorittaa veronsa. Se tarjoaa kauppiaille, sijoittajille ja kaivostyöläisille yli 100 maassa. Jos etsit modernia salkunseurantaa ja salausverolaskuria, Koinly on työkalu tarkistaa.

Veroja laskettaessa Koinly ottaa huomioon kaikkien tuettujen maiden kirjanpitojärjestelmän. Tämä tekee raportoinnin ja verolaskennan yksinkertaiseksi maasta riippumatta. Vaikka maasi ei olisikaan luettelossa, Koinly on valmis tukemaan sinua, kun tarvitset apua verojesi laskemisessa. Parasta Koinlyssä on, että se voi luoda maakohtaisia ​​verolomakkeita, kuten lomake 8949 ja aikataulu D, jos olet Yhdysvalloissa, tai K4 Ruotsissa, tai pääomavoittojen yhteenveto, jos olet Isossa-Britanniassa ja niin edelleen. Tämä tarkoittaa, että voit yksinkertaisesti tulostaa raportin ja lähettää sen veroviranomaiselle sen sijaan, että sinun tarvitsisi kopioida / liittää lukuja lomakkeeseen käsin.

Pörssien suhteen kauppiailla on monia vaihtoehtoja. Se tekee myös integroinnin pörssin tai lompakon kanssa yksinkertaiseksi kaikille kauppiaille, jotka käyttävät suojattuja vain luku -liittymiä. Yhteensä Koinly tukee 68 lompakkoa, kuten Exodus, Trezor, Ledgers jne., Yli 300 vaihtoa ja yli 6000 kryptovaluuttaa.

Jos et löydä vaihtoasi satojen Koinlyn tukemien joukosta, voit ladata ja tuoda CSV- tai Excel-tiedostoja sen sijaan. Koinly voi tuoda tällaisia ​​tiedostoja tekemättä niihin manuaalisia muutoksia. Kaupankäynnin seuraaminen ja verojen laskeminen Koinlylle on todella yksinkertaista ja helppoa.

Avainominaisuudet Koinlysta

 • Moderni ja käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, jonka avulla käyttö on todella helppoa myös aloittelijoille.
 • Integroituu yli 300 vaihtoon ja lompakkoon API- tai CSV-tiedostojen kautta.
 • Sen avulla voit seurata kauppoja ja liiketoimia reaaliajassa tulos / tappio-kaavioiden ja täydellisen salkun yleiskatsauksen avulla.
 • Tukee keskimääräisten kustannusten, FIFO: n, LIFO: n ja spesifisen tunnistuksen (useita varastoja) kirjanpitomenetelmiä
 • Elinkeinonharjoittajat voivat luoda veroraportteja maansa kirjanpitojärjestelmän perusteella.
 • Elinkeinonharjoittajat voivat viedä salausraportinsa yleisiin verotyökaluihin, kuten Xero ja TurboTax.
 • Luo kauppiaille lailliset veroasiakirjat, mukaan lukien lomake 8949 yhdysvaltalaisille asiakkaille ja K4 ruotsalaisille kauppiaille. Siellä on myös Norjan kauppiaille tarkoitettu Rf1159 ja monia muita maakohtaisia ​​asiakirjoja.

Rekisteröidy ilmaiseksi Koinlyyn

3. CoinTracking

CoinTracking on toinen loistava ja pitkäaikainen työkalu salaustietojen laskemiseen ja raportointiin. Se on salausportfolion hallinta -alusta, joka tarjoaa myös upeita verotyökaluja, jotka antavat sinulle pääsyn kattavaan tietojoukkoon yhdessä kojelaudassa. Se seuraa salaustaseesi ja kaupankäynnin virstanpylväitäsi auttaaksesi tekemään parempia päätöksiä.

CoinTrackingin merkittävät ominaisuudet

 • CoinTracking tarjoaa tukea monille pörsseille, mukaan lukien perinteinen tuki suljetuille pörsseille, kuten Mt. Gox.
 • Se antaa sinulle pääsyn reaaliaikaisiin raportteihin voitoista, tappioista ja omaisuuden arvosta.
 • CoinTracking tukee yli 6000 salaustekniikkaa, joten edes kahden kuukauden aikana käynnistämäsi shitcoinisi saattaa olla siellä.
 • Voit tuoda tietoja vaihdoista ja lompakoista tukemalla JSON-, PDF-, CSV-, Excel- ja XML-tiedostomuotoja.

Lue myös: CoinTracking Review: Kuinka käyttää CoinTracking -sovellusta (+ asiantuntijavinkkejä)

Käy CoinTrackingissa

4. Zenledger

Jos olet ammattimainen salaussijoittaja ja tarvitset luotettavan verolaskurin, Zenledger saattaa olla täydellinen valinta. Se tukee monia pörssejä, salausvaroja ja fiat-valuuttoja. Zenledgerin kojelauta on yksinkertainen, joten ei-teknisen henkilön on helppo liikkua alustalla ja laskea veronsa ongelmitta.

Ominaisuudet, joita Zenledgerissä on syytä varoa

 • Zenledger ottaa huomioon jokaisen minuutin yksityiskohdat, joten sinun ei tarvitse huolehtia verojen liikaa maksamisesta.
 • Siinä on hyvät CPA-työkalut, jotka auttavat kirjanpitäjiä, jotka ovat salauksen verotuksen ekosysteemissä.
 • Se voi luoda automaattisesti erilaisia ​​veroraportteja antamiesi tietojen avulla muutamassa minuutissa.

Tutustu Zenledgeriin

5. CoinTracker

CoinTracker on toinen hieno työkalu kaikille salauskauppiaille, jotka etsivät yksinkertaisia ​​ja intuitiivisia salausvero-ohjelmistoja. Sen käyttäjäystävällisen hallintapaneelin avulla voit laskea ja raportoida verot helposti, vaikka olet aloittelija. Verotyökalujensa lisäksi CoinTrackerillä on myös hyvät salauksen sijoitusanalyysityökalut, jotka auttavat sinua tekemään parempia kaupankäyntitapahtumia.

CoinTrackerin upeat ominaisuudet

 • CoinTracker on tehnyt yhteistyötä Coinbasen ja TurboTaxin kanssa verotuksen ilmoittamisen tehostamiseksi puolestasi.
 • Alustalla on tuki marginaalikaupalle tärkeimmillä salauspörsseillä
 • Sen avulla voit liittää saumattomasti lompakot pörssiisi, mikä antaa sinulle pääsyn verolaskenta- ja raportointityökaluihin ja salkunhallintaosioon, yhdessä hallintapaneelissa.

Tutustu CoinTrackeriin

6. Blox

Blox Cryptocurrency -laskenta, seuranta ja hallinta

Blox on kattava salaustyökalu kaikille kauppiaille tai sijoittajille, jotka haluavat järjestää päivittäisen toimintansa. All-in-one-työkaluna Bloxissa on melkein kaikki tarvitsemasi kauppias verolaskurista kirjanpitoalustaan.

Bloxin salauksenhallintatyökalun avulla voit seurata salkkuasi ja hallita päivittäisiä toimintojasi. Siinä on myös kirjanpitotyökalu kirjanpitotarkoituksiin ja se auttaa sinua luokittelemaan tapahtumasi ja tulosi. Pohjimmiltaan foorumi on rakennettu pörsseille, salausyrityksille, kryptovaluutta-neuvojille, yksittäisille kauppiaille ja institutionaalisille sijoittajille.

Bloxin hienoja ominaisuuksia

 • Sinulla on täydellinen hallintapaneeli, jotta voit seurata kaikkia tapahtumia ja synkronoida ne automaattisesti haluamasi salauksen lompakon tai vaihdon kanssa.
 • Voit luoda kaikki tarvitsemasi talousraportit, mukaan lukien muun muassa tilit ja tapahtumatiedot, omaisuuden luokittelu ja kaivostuotot.
 • Bloxissa on myös API, joka auttaa kehittäjiä saumattomasti integroimaan salausportfolion hallintatyökalun lompakkoihin ja vaihtoihin.

Katso Blox

Muita upeita salausverotyökaluja

 • BearTax – Tukee viittauksen tytäryhtiön laskemista salauksen verotuksessa.
 • Koinly

Tarvitsetko CPA: n, kun olet laskenut salausverosi?

Salausverotus ei ole niin monimutkaista. Kun olet koonnut salaustoimintasi, seuraava askel on luetteloida kaupat maasi veroviranomaisten tarjoamalle resurssille (jos olet Yhdysvalloissa, se on IRS-lomake 8949). Tämän jälkeen sinun on siirrettävä kokonaisvoitot omalle 1040 Aikataulu D lomake (sama menettely varastoja varten).

Onneksi kaikki tässä oppaassa luetellut salausverolähteet tekevät koko prosessista yksinkertaisen.

Kuinka lasket kryptoarvoveroja?

Kun salausvaluutoista on tulossa valtavirtaa ja hallitukset ovat alkaneet luokitella Bitcoin- ja kryptotuloja verotarkoituksiin, on tärkeää olla tietoinen salaustuloista.

Kysymykset, jotka minulla on sinulle:

 • Lasketko salausveroja?
 • Kuinka teet salakirjoituksen ja sijoittamisen verolaskelmat?
 • Mitä salausvero-ohjelmistoa käytät?

Jos tiedät myös maasi salausverosäännöt, jaa se myös alla olevassa kommenttiosassa.

Katso myös:

 • Maat, joissa suhtaudutaan ystävällisesti Bitcoiniin [2019 Edition]
 • Maat, joissa on 0% veroa Bitcoinista / kryptoista: veroton elämä
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map