Kuvittele, millaista olisi olla lohkoketju, joka on:

 • Skaalautuva
 • Suojattu
 • Yhteentoimiva
 • Hallittavissa

Eikö se kuulosta unelmalta?

No, unelma on toteutumassa kolmannen sukupolven lohkoketjujen kanssa, joista ensimmäinen sukupolvi on kuin Bitcoin ja toinen sukupolvi kuten Ethereum..

Mutta kun sisällytät kahden ensimmäisen positiiviset ominaisuudet muutamilla vertaansa vailla olevilla ominaisuuksilla, saat kolmannen sukupolven lohkoketjuja Cardano.

Cardano on blockchain, joka on suunniteltu juuri tämä mielessä.

Käsittelemme seuraavat kohdat tässä aloittelijan oppaassa:

 • Mikä on Cardano?
 • Kuinka Cardano toimii
 • Cardanon joukkue
 • Cardano (ADA) -tarjonta yhteensä & Markkina-arvo
 • Kuinka ostaa Cardano-salausvaluutta (ADA)
 • Cardano (ADA) -lompakot
 • Cardanon tulevaisuus ja tiekartta
 • Viralliset resurssit

Mikä on Cardano?

Cardano on kolmannen sukupolven avoimen lähdekoodin blockchain-alusta, jonka odotetaan helpottavan älykkäitä sopimuksia ja DApps: ää vertaansa vailla tavalla.

Mutta meillä on Ethereum sitä varten, eikö vain?

No, Ethereum ei ole niin hyvä, ja sillä on yhä uudelleen verkon ruuhkia. Siksi tarvitsemme jotain paremmin kehitetty tyhjästä pitäen kaikki nämä haasteet mielessä. Cardano on yksi heistä.

Lyhyesti sanottuna voit ajatella Cardano Ethereumina nimellisarvolle mutta sisällä on vankka tutkimuslähtöinen lähestymistapa, joka asettaa peruskiven siihen, mitä on saavutettava ja kuinka tehokkaasti.

Ja kuten Ethereum, Cardanolla on oma kryptovaluuttansa Cardano (ADA) joka toimii polttoaineena Cardano-verkossa.

Cardano on muutakin kuin vain kryptovaluutta, mutta se on teknologinen alusta, joka pystyy käyttämään taloudellisia sovelluksia, joita ihmiset, organisaatiot ja hallitukset käyttävät päivittäin kaikkialla maailmassa. Alusta rakennetaan kerroksittain, mikä antaa järjestelmälle joustavuuden ylläpitää helpommin ja mahdollistaa päivitykset pehmeillä haarukoilla. Kun Adaa käyttävä siirtokerros on valmis, rakennetaan erillinen laskentakerros älykkäiden sopimusten, digitaalisten oikeudellisten sopimusten, tulevaisuuden kaupankäynnin tukemiseksi. Cardano käyttää myös hajautettuja sovelluksia tai DApps-palveluja, joita mikään yksittäinen osapuoli ei ohjaa, mutta toimii sen sijaan lohkoketjussa. (Lähde)

Kuinka Cardano toimii?

Cardano on tarkoituksellisesti tehnyt itsestään modulaarisen, jotta tulevat päivitykset ja iteroinnit voivat olla helppoja.

Cardanolla on kaksi osaa, nimittäin siirtokerros ja laskennallinen kerros. Tilityskerros on tarkoitettu salausvaluuttatapahtumien (ADA-tapahtumien) selvittämiseen, kun taas laskennallinen kerros on tarkoitettu älykkäiden sopimusten ja DApps-koodin laskemiseen.

Tämän vuoksi joukkue voi muuttaa ratkaisukerroksen konsensusprotokollaa milloin tahansa häiritsemättä laskentakerrosta ja päinvastoin.

Siellä on lisää.

Cardanon ainutlaatuinen asia on sen pitkän aikavälin suunnitelmat.

Charles Hoskinson, Cardanon toimitusjohtaja toteaa haluavansa rakentaa jotain TCP / IP-protokollan kaltaista, joka voi kestää vuosikymmeniä ja viime kädessä luoda osallistavan talouden 3 miljardille köyhälle ihmiselle. Siksi tutkimukseen ja vertaisarviointiin on kiinnitetty niin paljon huomiota. Olen myös samaa mieltä tämän lähestymistavan kanssa, koska tämä on vanhuusmenetelmä kestävien tuotteiden valmistamiseksi.

Itse asiassa Charles sanoo, että he ovat valinneet huolellisesti yksimielisyysprotokollansa, mikä on osoitus vaarnaprotokollasta nimeltä Ouroboros..

Ouroborosin kautta Cardanossa oleva aika jaetaan aikakausia (lausutaan “eepoksiksi”), jotka jaetaan edelleen peliautomaatit jotka ovat lyhyitä, noin 20 sekunnin pituisia jaksoja, ja jokaisella kolikkopelillä on nimetty johtaja. Kolikkopelien johtajat voivat luoda enintään yksi lohko niille määrätyssä kolikkopelissä ja siten palkitaan aikakaudeksi kerättyinä transaktiopalkkioina.

Mutta tämä kolikkopelien johtaja päätetään järjestelmässäsi olevan panoksesi mukaisesti. Joten jos sinulla on enemmän ADA: ta pelissä, todennäköisyydet tulla kolikkopelien johtajaksi ovat suuremmat.

Joten tällä tavalla Cardano tarjoaa yhtä hyvän turvallisuuden kuin Bitcoinin todiste työstä, mutta halvemmalla ja tehokkaammalla tavalla. Tämä menetelmä tekee Cardanosta myös paljon nopeamman, kun ei tarvitse odottaa vähintään 10 minuuttia tapahtuman suorittamiseen.

Cardano toteuttaa lisää skaalautuvuuskehityksiä, ja puhumme siitä edelleen tässä artikkelissa.

Cardanon joukkue

Cardano-tiimi

Cardanon tiimi on myös erittäin hajautettu ja jaettu, koska se koostuu inspiroivista mielistä, jotka tulevat kolmesta eri organisaatiosta, nimittäin:

 • Cardano Foundation: Sveitsissä sijaitseva riippumaton standardointielin, jonka päävastuu on tukea Cardanon käyttäjien yhteisöä ja työskennellä viranomaisten kanssa sääntely- ja kaupallisissa asioissa.
 • IOHK [Input Output HongKong]: IOHK on blockchain-teknologiayritys, jonka Charles Hoskinson perusti vuonna 2015 erityisesti edistämään vertaisinnovaatioita tarjotakseen rahoituspalveluja 3 miljardille ihmiselle ympäri maailmaa, jolla ei ole sitä. IOHK: lla on Cardanon kehittämissopimus vuoteen 2020 saakka, ja osa sen muista asiakkaista on Binance ja Ethereum classic.
 • Emurg: Se investoi aloittaviin yrityksiin ja auttaa kaupallisia yrityksiä rakentamaan Cardano-lohkoketjua.

IOHK-tiimiIOHK-tiimi

Cardano (ADA) -tarjonta yhteensä & Markkina-arvo

Cardano on ollut markkinoilla syyskuusta 2017 lähtien.

ADA: n kiinteä kokonaismäärä on 45 000 000 000 ADA, josta 25 927 070 538 ADA kelluu markkinoilla.

Ja mukaan KolikkoMarketCap, kiertävä ADA-tarjonta on 25927070538 ADA, ja kunkin yksikön nykyinen hinta on 0,28 dollaria. Sen arvo on noin 7,4 miljardia dollaria (tämän artikkelin kirjoittamisen aikaan).

Kuinka ostaa Cardano-salausvaluutta (ADA)

Cardano-projekti on saamassa suosiota tasaisesti ja siten myös Cardanon kryptovaluuttaan käyvät pörssit kasvavat. Jotkut pörsseistä, joiden kautta voi ostaa / myydä Cardanon kryptovaluutta, ovat:

 • Binanssi: Tuetut parit ovat ADA / BTC, ADA / ETH, ADA / BNB, ADA / USDT
 • Huobi: Tuetut parit ovat ADA / BTC, ADA / ETH, ADA / USDT
 • Gate.io: Tuetut parit ovat ADA / BTC, ADA / USDT
 • Bittrex: Tuetut parit ovat ADA / BTC, ADA / ETH, ADA / USDT
 • Bithumb: Tuetut parit ovat ADA / KRW

ADA: n ostaminen fiat-valuutoille, kuten USD, EUR jne., Ei ole tällä hetkellä mahdollista, mutta Cardanon suosion myötä voit odottaa tällaisia ​​pareja lähitulevaisuudessa.

Cardano (ADA) -lompakot

Cardano ei ole ERC20-merkki. Sen sijaan sillä on oma oma blockchain alusta alkaen, ja siksi Cardano-tiimin kehittämä täysin erilainen lompakko.

Ainoa kannattava ja suosittu lompakko Cardanolle on tällä hetkellä Daedalus-lompakko, joka on työpöytäasiakas Cardanon tallentamiseen, lähettämiseen ja vastaanottamiseen.

 • Työpöydän lompakko: Daedalus-lompakko (Windows & Mac)
 • Matkapuhelin: Infinito Lompakko (Android-sovellus| iOS-sovellus)
 • Laitteiston lompakko: Hyvin pian sinun pitäisi odottaa Ledger Nano S: n tukevan Cardanoa, koska se on käynnissä.

Katsokaa mitä löysin täältä: https://t.co/oZ3ku32X0T

– Charles Hoskinson (@IOHK_Charles) 24. huhtikuuta 2018

Cardanon tulevaisuus ja tiekartta

Cardano on keskittynyt ratkaisemaan 4 kriittistä ongelmaa, joita maailman lohkoketjut kohtaavat nykyään, ja kaikki tämä yhdessä paikassa:

 • Skaalautuvuus
 • Yhteentoimivuus
 • Kestävyys
 • Hallinto

Uskokaa tai älkää, se on erittäin kunnianhimoinen projekti ja myös monimutkainen.

Siksi etenemissuunnitelmassa ei ole kovakoodattuja määräaikoja tai päivämääriä virstanpylväisiin. Mutta heidän tiekartta on jaettu viiteen tärkeään välitavoitteeseen, nimittäin:

 1. Byron
 2. Shelley
 3. Goguen
 4. Basho
 5. Voltaire

Cardano on parhaillaan varhaisessa kehitysvaiheessa ja valmistuu Byronia. Sen lisäksi myös Shelleyn testiverkon lanseerauksen valmistelut ovat käynnissä.

Goguenista huolehditaan ja se toteuttaa sivuketjut skaalautuvuutta ja älykkäitä sopimuksia varten.

Päivitys 10.1.2018 alkaen: Olemme tällä hetkellä Byronissa, käynnistysvaiheessa, jossa teemme parannuksia. Nämä sisältävät koodin, esimerkiksi lompakon taustalla, ja virheenkorjauksen. Parannamme Daedaluksen suunnittelua ja yksinkertaistamme integrointia API: n kautta kolmansille osapuolille. Siirtymme sitten Byronista Shelleyyn, missä verkko hajautuu. Seuraavien 18 kuukauden aikana tehdään työtä, joka edistää vakautta, yhteentoimivuutta ja hallintotapaa. Cardanon protokollien monimutkaisuus, keskinäinen riippuvuus lisääntyvät ja eksoottisempia kryptografisia primitiivejä käytetään koko kehityksen ajan. (Lähde)

Näet kuinka huolellisesti Cardanon joukkue etenee. Mutta jotkut saattavat väittää, että se tapahtuu etanan vauhdilla. Olen samaa mieltä, mutta kun otetaan huomioon se, että he seuraavat tutkimusta ensin ja vertaisarviointiprosessia, tällaista nopeutta odotetaan.

Kun olet keskittynyt luomaan protokollan, joka voi kestää vuosikymmeniä, tarvitset erittäin huolellista suunnittelua.

Toisaalta Cardano on kirjoitettu Haskellin kieli ja Haskell-kehittäjillä on valtava puute ympäri maailmaa, ja se on myös yksi syy sen hitaaseen kehitykseen.

Mutta pelkään, että silloinkin kun se on valmis, älykäs sopimus ja DApps-kehitys edellyttävät tietoa Plutus ohjelmointikieli. Tämä voi olla valtava oppimiskäyrä sekä estää Cardanon käyttöönottoa.

Tämän sanomisen jälkeen on varhaista päättää, koska Cardano vie vielä yhden vuoden tai enemmän sen täydelliseen kehittämiseen, ja tällaiset asiat ovat selkeämpiä vasta, kun kehitys on valmis.

Se on kaikki minun puoleltani tässä Cardano Cryptocurrency -tutkimuksen esittelyssä.

Jos löydät tämän viestin informatiiviseksi, jaa se ystävillesi ja salauksen harrastajille!

Viralliset resurssit:

Tässä on muutama muu käsin valittu artikkeli, jonka voit lukea seuraavaksi:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me