Mitä haarukka tarkoittaa kryptovaluutassa?

Usein kryptovaluutan hinta villiintyy, kun se lähestyy ilmiötä nimeltähaarukka”.

Joskus nämä villit ratsastukset voivat olla positiivisia, mutta toisinaan ne voivat mennä myös toisin. Riippumatta siitä, mihin suuntaan se menee, voit silti ansaita rahaa, jos pelaat fiksusti. Ja jos olet ollut kryosfäärissä jonkin aikaa, sinun täytyy olla nähnyt melkoisen ”haarukka” -tapahtuman.

Olen nähnyt muutaman haarukan, jotka voin mainita, kun Bitcoinin hinta meni villiin ratsastukseen. Nämä haarukat olivat:

  • Bitcoin-käteishaarukka
  • Bitcoin kultahaarukka
  • Bitcoin timanttihaarukka
  • Super Bitcoin -haarukka

Mutta mikä on näissä ”haarukoissa” niin erikoista ja miksi niitä tarkalleen kutsutaan haarukoiksi?

Mitä haarukka tarkoittaa kryptovaluutassa?

”Haarukka” tai ”haarukka” tarkoittaa yleensä eräänlaista ohjelmistopäivitystä / päivitystä, joka tehdään siten, että se voi olla taaksepäin yhteensopiva tai ei voi olla taaksepäin yhteensopiva. (Puhumme yhteensopivuudesta tarkemmin tässä artikkelissa).

Lyhyesti sanottuna ‘Fork’ on vain fancy nimi ohjelmistolle tai protokollapäivitykselle.

Vastaavasti kryptovaluuttaprotokollan tai -koodin päivittämiseen viitataan nimellä ”haarukka”. Haarukat luovat vaihtoehtoisen version lohkoketjusta, jättäen kaksi lohkoketjua toimimaan samanaikaisesti verkon eri osiin, riippuen siitä, minkä tyyppistä haarukkaa tapahtuu.

Kryptovaluuttojen tai lohkoketjujen alueella nämä haarukat ovat pääasiassa kahta tyyppiä:

  • Pehmeä haarukka (Taaksepäin yhteensopiva)
  • Kova haarukka (Ei taaksepäin yhteensopiva)

Pehmeät haarukat tunnetaan myös taaksepäin yhteensopivina haarukoina, jotka ovat valinnaisia, mutta muun tyyppiset, eli kovat haarukat eivät ole taaksepäin yhteensopivia ja siksi ne on pakko käyttää.

Mikä on kova haarukka kryptovaluutassa?

Kryptosfäärissä kaikkia protokollamuutoksia tai ohjelmistopäivityksiä, jotka tekevät vanhoista säännöistä vanhentuneet ja käyttävät uutta koodipohjaa liikkeellepanevana voimana, kutsutaan kovaksi haarukaksi. Tämäntyyppinen haarukka on pysyvä ja vaatii kaikkia solmuja ja käyttäjiä päivittämään uusimpaan protokollaohjelmiston / lompakon versioon. Tämä haarukka ei ole taaksepäin yhteensopiva.

Esimerkiksi, haluat avata MS Excel 2015 -tiedoston MS Excel 2003 -ohjelmistossa ilman yhteensopivuuspakettia. Et voi tehdä sitä, koska se ei ole taaksepäin yhteensopiva tällä tavalla.

Vastaavasti kun Bitcoinin kaltaista kryptovaluuttaa haaroitetaan, vanhat säännöt vanhentuvat ja uusi versio alkuperäisestä lohkoketjusta kehittyy tuosta paikasta.

Syy kovahaarukkaan: Kova haarukka voi tapahtua uuden ominaisuuden sisällyttämisen tai ydinsääntöjen, kuten lohkon koon tai työn todistustoiminnon, muutoksen vuoksi.

Itse Bitcoin-protokollalla ei ole vielä tehty kiistattomaa kovaa haarukkaa, mutta se on käynyt läpi monia kiistanalaisia ​​kovia haarukoita, kuten Bitcoin Cash jne..

Mikä on pehmeä haarukka kryptovaluutassa?

Pehmeä haarukka eroaa kovasta haarukasta, koska kaikki tehdyt uudet säännöt eivät tee vanhoista säännöistä vanhentuneita, joten ne ovat yhteensopivia taaksepäin. Tämän tyyppinen haarukka ei tarvitse solmujen ja ohjelmistojen yleistä päivitystä, koska vanhat solmut tunnistavat muutoksen. Mutta tämän tyyppinen haarukka vaatii useimpien kaivostyöläisten päivityksen pehmeän muutoksen toteuttamiseksi.

Esimerkiksi, haluat avata MS Excel 2003 -tiedoston MS Excel 2015 -ohjelmistossa. Voit tehdä sen, koska se on taaksepäin yhteensopiva.

Samanlainen pehmeä haarukka nimeltä Segwit, joka oli kauan odotettu Bitcoin-skaalausratkaisu Bitcoinin pehmeän haarukan kautta, aktivoitiin 24. elokuuta 2017. (Olen katsonut skaalauskeskustelun yksityiskohdat täällä, jos olet kiinnostunut lukemaan ).

Miksi haarukka tapahtuu?

Haarukat tapahtuvat monista syistä, mutta tärkein syy on yhteisöjen jakautuminen tai uusien ominaisuuksien käyttöönotto.

Se tapahtuu kuitenkin lähinnä yhteisön jakautumisen vuoksi.

Joten tavallaan, a kova haarukka on eräänlainen jakautuminen tai eroavuus, jossa yhteisö päättää, että he eivät enää noudata vanhan protokollan sääntöjä samalla lohkoketjulla. Siksi he muuttavat sääntöjä ja tekevät uuden estoketjun. Siksi uusi versio alkuperäisestä lohkoketjusta kehittyy kyseisestä lohkosta.

Lisäksi tästä syystä BTC: lle tehtiin kova haarukka, koska ryhmä käyttäjiä, kaivostyöläisiä ja kehittäjiä halusi isompia lohkoja Bitcoiniin, jotta he haavoittivat Bitcoinin uuteen versioon nimeltäBitcoin Cash” päällä 1. elokuuta 2017 klo 12.20. UTC

Tässä on eksklusiivinen opas Bitcoin Cashista (BCH) – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää.

Jos pidät tästä artikkelista, jaa se ystävillesi & perhe Facebookissa & Viserrys!

Rakastatko tätä artikkelia? Tässä on muutama artikkeli, joita sinun ei pidä hukata:

  • Parhaat Segwitin käytössä olevat lompakot Bitcoinille
  • Kuinka muuntaa Litecoin (LTC) Bitcoiniksi (BTC)
  • Parhaat luotettavat Bitcoin Gold -lompakot
  • Kuinka allekirjoittaa viesti Ledger Nano S -lompakolla?
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map